X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka wrote:
    Mój w nocy śpi w łóżeczku, a w dzień nawet minuty nie chce w nim spędzać :-) W ogóle to już od kilku dni nie chce spać w dzień. A do tego szybko się nudzi i marudzi. Nic nie mogę zrobić, bo wymaga uwagi non stop.. Generalne jest niegrzeczny ;-)
    W nocy regularne pobudki na jedzenie co 3h, raz na jakiś czas 4h snu mu się zdarzy.
    Wczoraj na szczepieniu ważył 4730g, więc rośnie mi na tym sztucznym mleku ;-)

Seli, a Gabryś ile już waży?

My dobilismy 5kg w poniedzialek ;) a startowalismy z 2590 ;)
    Moj w dzien tez praktycznie nie spi. W nocy trzy razy zdarzylo sie, ze spal 4h a normalnie co 2-3 h pobudka ;p a niby na mieszance niektorym spia po 6-7 h ;p

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy, tak, byliśmy wczoraj, wzięliśmy 6w1. Pneumokoki za 2 tygodnie, bo pediatra zaleciła rozdzielać szczepienia. Na szczęście z małym wszystko ok, ale i tak ciągle mam stresa i sprawdzam mu czółko co 10 minut ;-)

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli, wszystkiego najlepszego :-)
    Też tak słyszałam, że na mm dłużej dzieci śpią. Ale nie mój :-p

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Ja mam dzis urodziny :D dlatego mam taki stosunek do walentynek :p

Elmuszka jaki on grzeczny :p dzis sie umylam... po czym nachylona zmienialam mu pieluche i mam wlosy nawet w kupie... to byl strzal z dup... y xD

Dzis sie mi drze... i spi. Juz swiruje, ze jest chory. Bo nawet jak marudzil to nie spal na przemian. Mial gora dwie drzemki po 30 min w ciagu dnia. Dzis duzo pospal... Nie ma goraczki, kataru...

A tak jak chodzi o dbanie to ostatnio czesto maz mi kolacje robi, masaze i inne drobiazgi do jedzenia ;D to zmienilo sie u nas po porodzie.
    Wszystkiego najlepszego zatem. :) To ile latek?
    Może to głupio zabrzmi ale chciałabym takostrzal z kupki ..u nas tak rzadko jest i to wspomagana ..:(tak mi go szkoda...a baczki jakie sadzi.
    Masuje brzuszek,podaje Espumisan i probiotyk,robię okłady termoforem,często kładę na brzuszek.Nawet zaczęliśmy troszkę wody od czasu do czasu mu podawać . Baczki są ale kupki brak. Moze macie jeszcze jakieś pomysły...przecież nie mogę ciągle czopkiem drażnic odbycik ,bo się przyzwyczai organizm.A bez kupy lekarz mówi do 3 dni max.,bo to niedobrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2019, 18:34

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki ;D

Kurde kazdym kaza rozdzielac a nam i pneumokoki i rota wcisnela tego samego dnia :/

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Seli Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    27 ;p

U nas kupa raz na 3 dni, podobno na kp moze nie byc i kilka dni... Nie boli go, nie prezy sie, brzuch miekki...

dZhdp1.png

• Kendy Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Dzieki ;D

Kurde kazdym kaza rozdzielac a nam i pneumokoki i rota wcisnela tego samego dnia :/
    Nam też,:/ też mamy 6w1 dziś była pierwsza dawka i pneumokoki.

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    27 ;p

U nas kupa raz na 3 dni, podobno na kp moze nie byc i kilka dni... Nie boli go, nie prezy sie, brzuch miekki...
    To jeszcze dwójka z przodu :) u mnie już trójka się pojawiła :)
    Aha to Gabryś też rzadko robi kupkę. Może z wiekiem.bedzie coraz mniej. Na początku co pamper prawie kupa. Może się reguluje wszystko.

Mój to jednak śpioszek. Wiekszą część dnia przesypia,wcześniej myślałam że to przez żółtaczkę ale to nie to ..to chyba po tatusiu...mąż śpioch..właśnie mi chrapie nad uchem ...drzemka po pracy mu się przedłużyła i śpią..jeden z jedej strony przy cycku...drugi z drugiej ale już bez cycka :):):)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2019, 18:43

Lisa24 lubi tę wiadomość

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas bylo co karmienie, potem z 5 dziennie, trzy, i jedna a teraz co 2-3 dni...

dZhdp1.png

• Magdoczka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam urodziny w lutym i zaraz mi stuknie 33 :-P
    Mój robi kupę mniej więcej raz na tydzień.. Ale to po mm. Podaję probiotyk, jakiś odpowiednik Espumisanu, masuję brzuszek i lekarka zaleciła zmienić na mleko typu Comfort - ono ma więcej błonnika w składzie i obniżoną zawartość laktozy. Ale małemu średnio podchodzi to mleko. Więc rzadko podaję. Ale ostatnio zrobił kupę 2 razy w tygodniu, więc może to mleko działa :-)

Seli lubi tę wiadomość

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmuszka pomyliłaś ze mną pewnie :p u mnie nie ma za bardzo o czym pisać, jęcze tylko. Ale padam na twarz. Meza juz nie widuje bo ja ide spac o 21 jak tylko starszak zasnie a maz wraca raz 21 30 a raz 22 30. Ja spie do 22 bo o tej godzinie mloda sie budzi pierwszy raz.

My szczepienia dopiero w marcu mamy :D

Magdoczka ja tam sie chetnie zamienie, moje dziecko po mieszance spi tylko raz 3h, po kapieli. Potem sie budzi za 2h, potem juz co godzine :( dopoki mam mleko w piersiach to przy tych pobudkach co godzine daje piers, ale potem to niewiem jak to ogarne ile butelek musze miec zeby w srodku nocy nie myc :p

Kendy juz chyba wszystko robisz co sie da w kierunku tej kupy, a maluch sie normalnie zachowuje?

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Elmuszka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka wrote:
    Elmuszka, pamiętam :-D
    Kawał dziewczyny z Zosieńki :-) Mój akurat startował z 3000g, a nawet z 2870g, więc powoli nadrabia ;-)
    No ja nie wierzę że aż tyle waży! tzn w rękach czuję, ale żeby w 3 tyg aż tyle?
    Lisa24 wrote:
    Elmuszka nie wysypia się katepr :D u nas pupa znowu dużo lepiej. Próbowaliśmy babydream teraz ale od razu tez było gorzej wiec nie będziemy narazie kombinować i tez zostaniemy na tych bambusowych z rossmanna. A gdzie kupiliście te bambo nature? Czy przez neta tylko??
    Zosia mega szybko rośnie! Hania jest dwa dni młodsza, urodziła się 3950, ze szpitala jak wyszliśmy miała 3650 i teraz jest ok 4100 myśle, dzisiaj ją zważymy. Nie przybiera jakoś szybko.. ale cały czas do przodu..

Ta moefologia wyszła słaba :/ mamy jej podawać żelazo codziennie i za miesiąc skontrolować i ja tez mam zrobić badania eh a myślałam ze po ciąży będzie koniec kłucia na najbliższe min pół roku
    Te bambusowe dostaliśmy w prezencie, ale wiem że zamawiane na allegro.
    Wrzuć jakąś fotkę Hanulki :) jak ogarnę to wrzucę moją Kluskę :)

Jesteśmy na samej piersi na tę chwilę, czasem ładnie je, czasem na raty marudzi, w nocy czasem 2 pobudki, a czasem 3.

Lisa24 lubi tę wiadomość

ex2bvcqg5w6xjft7.png
  • Elmuszka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Ja mam dzis urodziny :D dlatego mam taki stosunek do walentynek :p

Elmuszka jaki on grzeczny :p dzis sie umylam... po czym nachylona zmienialam mu pieluche i mam wlosy nawet w kupie... to byl strzal z dup... y xD

Dzis sie mi drze... i spi. Juz swiruje, ze jest chory. Bo nawet jak marudzil to nie spal na przemian. Mial gora dwie drzemki po 30 min w ciagu dnia. Dzis duzo pospal... Nie ma goraczki, kataru...

A tak jak chodzi o dbanie to ostatnio czesto maz mi kolacje robi, masaze i inne drobiazgi do jedzenia ;D to zmienilo sie u nas po porodzie.
    O mamuniu, ja nie przepadam za przebieraniem... kupa jest fuuu ... zwymiotowałabym jakby miała kupę we włosach. Ale może dojrzeję i do tego.
    Najleposzego z okazji urodzin!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2019, 20:50

Seli lubi tę wiadomość

ex2bvcqg5w6xjft7.png
  • Elmuszka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    Elmuszka pomyliłaś ze mną pewnie :p u mnie nie ma za bardzo o czym pisać, jęcze tylko. Ale padam na twarz. Meza juz nie widuje bo ja ide spac o 21 jak tylko starszak zasnie a maz wraca raz 21 30 a raz 22 30. Ja spie do 22 bo o tej godzinie mloda sie budzi pierwszy raz.

Magdoczka ja tam sie chetnie zamienie, moje dziecko po mieszance spi tylko raz 3h, po kapieli. Potem sie budzi za 2h, potem juz co godzine :( dopoki mam mleko w piersiach to przy tych pobudkach co godzine daje piers, ale potem to niewiem jak to ogarne ile butelek musze miec zeby w srodku nocy nie myc :p

Kendy juz chyba wszystko robisz co sie da w kierunku tej kupy, a maluch sie normalnie zachowuje?
    Kate, to współczuję tego niewyspania. Nie wyobrażam sobie funkcjonowania w takim rytmie na dłużej... masakra. Mam nadzieję że się u Was polepszy i uda Ci się np zjeść z meżem jakiś posiłek.
    Masz jakąś pomoc babć, dziadków? chociaż raz w tyogniu? bo tak to masakra

ex2bvcqg5w6xjft7.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:

Niby normalnie... dobrze śpi,uśmiecha się ale ma takie "ataki",ze zapłacze i się pręży by wydusić baczka albo posteka jak na kupkę a nic nie idzie. A nieraz bywa ,że go konkretnie złapie i płacze i ciężko go uspokoić i te gazy . No męczy go to widać nie ma tragedii ale jednak.

Niezle Ci córcia daje popalić. A nie masz kogoś oprócz męża by mógł Ci trochę pomóc przy dzieciach byś mogła choć w dzień drzemkę uciąć? A próbowałaś wziąć mała do łóżka ,wywal jej cycka i niech sobie ciumka a Ty oko na chwilę zamkniesz.Ogolnie nie jestem zwolenniczką tego ale w Twojej sytuacji...bo pewnie mąż po całym dniu pracy nie wstaje w nocy do dzieci.
    Musisz pospać. A może w wózku jej suelepiej będzie spało albo w dzień razem się połóżcie jak syn w przedszkolu..nie da się tak?

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No... ja bylam cala w kupie... mam nawet sciane w kupie... Nie ogarniam jakie ja mam szczescie do przebierania go...

dZhdp1.png

• OlinkaO Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy - mojej kuzynce i koleżance lekarze powiedzieli ze kupy może nie buc nawet 10 dni jeśli dziecko jest karmione piersią, bo mleko matki może być w całości przyswajalne. Jeśli dziecko nie cierpi jakoś szczególnie z tego powodu to może niepotrzebnie pobudzasz jego jelita... i kuzynki chłopiec i koleżanki córka nie robili nawet po dwa tygodnie kupy, i dzieci nie miały dolegliwości bólowych.
    Kuzynka raz próbowała tez pobudzić odbyt, ale stwierdziła ze to bez sensu bo jakoś dużo tego nie było co wyleciało jak na te kilka dni bez. Czyli organizm czeka aż się „nazbiera” i dopiero wtedy „wyrzuca” z siebie.

o14820mmtbp8gdro.png
    2011- PCO, resekcja jajników. Naturalne owu
    3 lata starań
    2018.01.02 - Aniołek [*] 10tc
    2018.05.05 - 2' cs pp - naturalny cud!
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj u mojego to było dużo!!! Mega !Aż w szoku byłam 4 pełne pampersy bo 4 dniach bez kupy . I widzę po nim że meczy się i puszcza bardzo śmierdzące bąki więc gdzieś go tam męczy.
    No zobaczę jak tym razem będzie ,dziś 3 dzień .

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas doszledl placz przy butli. :( ma takie akcjee ze butla nie smoczek nie i piers tez nie. Niewiem o co chodzi. Kupilam 2 saszetki hippa dzis ale boje sie zmienic w sumie. Kupy sa coprawda ale 1 na dzien i tez mi sie wydaje ze jakis czas ja meczy zanim zrobi i to chyba malo na mieszance...niewiem co robic.

Kendy ja powoli odstawiam od piersi, a i tak juz rano od 5 daje bo po godzinie d mieszanki to niewiem co zrobic jak ona sie budzi i szuka :/ takze w dzien wolalabym nie polegiwac z cycem, zreszta w lozku nad ranem po tym cycu tez steka podsypia i tak max godzine. Za krotko juz ssie, w 1min to sie raczej nie najada. Mama na szczescie wpada popoludniem ze starszym z przedszkola, gdyby nie ona to pewnie bym.juz w psychiatryku siedziala, ale ile tak mozna ciagnac, a tu nic sie nie zmienia dodatkowo doszly te ryki przy butelce

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • OlinkaO Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katepr - a może zrobisz małej u lekarza USG brzuszka? Coś chyba musi jej dolegać?

o14820mmtbp8gdro.png
    2011- PCO, resekcja jajników. Naturalne owu
    3 lata starań
    2018.01.02 - Aniołek [*] 10tc
    2018.05.05 - 2' cs pp - naturalny cud!
‹‹ 961 962 963 964 965 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ