X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Lisa właśnie się zbieramy...:/

A z czego pobierali Hani krew?

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dajcie znać już po jak tam poszło :)
    Udało się z rączki ;)

klz99vvjhysycx8i.png
  • Danio Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Jestem z tegorocznych lipcówek. Pozwoliłam sobie do Was napisać jako już doświadczonych Mamusiek :) Rozglądam się za wózkami a Wy pewnie jesteście już expertakami w temacie. Wiecie już czy Wasz zakup był trafiony czy nie. Jezeli macie ochotę napisze które wózki wam się sprawdziły i polecacie a które stanowczo odradzacie. Z góry dziękuję za każdą informację

oar843r8ab1t8zh2.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danio wrote:
    Cześć dziewczyny. Jestem z tegorocznych lipcówek. Pozwoliłam sobie do Was napisać jako już doświadczonych Mamusiek :) Rozglądam się za wózkami a Wy pewnie jesteście już expertakami w temacie. Wiecie już czy Wasz zakup był trafiony czy nie. Jezeli macie ochotę napisze które wózki wam się sprawdziły i polecacie a które stanowczo odradzacie. Z góry dziękuję za każdą informację

To zależy jakie masz wymagania. Czy jeździsz komunikacją miejską, czy nie, czy masz dobre drogi czy raczej spacery po lesie ;)

Ja zakupiłam mutsy nio adventure, mieszkam w mieście, nie mam samochodu. Jestem bardzo zadowolona bo wózka używam od grudnia już :) Jeżdżę na długie spacery po parkach i robię spore zakupy :D więc kosz i pakowność się sprawdza. A do tego jest w miarę lekki i mogę go wepchać sama do tramwaju, który nie jest niskopodłogowy (akurat większość mam takich pod nosem ;/).

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Seli Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy powodzenia na szczepieniu :)
    Ja ostatnie trzy dni też śpię z małym, też się zarzekałam ale tak uwielbiam go tulić... U nas takich ciągów nie ma, śpi góra 3,5-4 h :) a jak śpi sam w łóżeczku to ja nie śpię całą noc... Tragedia z tą miłością, nie wiedziałam, że to aż tak :D

Ja zajadam kolejny kawałek torta i wypiłam kawkę, mieliśmy spacerować i w ogóle... Ale maly śpi znów... Chyba ma skok bo jest marudny, znów go wszystko drażni. Mam nadzieję,że to nie przeziębienie bo miał gluta ale powyciągałam i był jak woda, i mleko... albo to tylko sapka a ja za dużo mu zakropiłam...

Kendy lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Kendy Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po szczepieniach.Mały był bardzo dzielny. Co prawda przy wkłuciach płakał ale był u mnie na rękach więc mocno go tulilam i po wszystkim udało mi się go szybko uspokoic:). A przed szczepieniem jaki miał humorek:) sypał Panu doktorowi uśmiechami. Fajnie udało się go przygotować,najedzony,przewinięty,wyspany.
    A Pan doktor jaki miły i ile czasu nam poświęcił :) dobrze czasem zrypac pediatrę :);):)buźka o niebo lepiej..w dwa dni się pozbyliśmy prawie .a synuś waży 4580:)więc przybiera a martwiłam się prze te akcje z piersiami. Teraz śpi na rączkach cycka wypluł...tule go dzisiaj ile się da..wszystko olewam cala dla synka.
    I jesteśmy przygotowani mamy paracetamol w czopku ale liczę że będzie ok.

Seli tak to taka właśnie miłość:) niedoogarniecia:);):)

Ja obżeram się ciastkami zbożowymi miałam zjeść kilka ale cholerka dobre...kończę paczkę :)

Zapomniałam dziś sobie o obiedzie ..coś zamówię .

Dostałam od męża na walentynki kartę podarunkowa na allegro i poszalałam sobie trochę z kosmetykami,kupiłam torebke ,perfumki.fajnie tak czasem coś dla siebie ale dzieciakom i mężowi też co wzięłam i:).jeszcze do fryzjera się umowie...powoli doprowadzam się do porządku ;)

Coś planujecie na walentynki :) ja jutro jskosdibry obiadek z deserem zrobię a w weekend jakaś romantyczna kolacja...dziewczyn nie będzie tylko Oli.
    Jutro jechalibyśmy nad morze gdyby nie szczepienie...bo w tej sytuacji się boje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2019, 14:18

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na walentynki rezerwujemy sobie weekend w górach na czerwiec ;) to będzie nasz pierwszy wyjazd w 3 <3

Kendy cieszę się ze wszystko poszło gładko ;) i oby tak dalej :)

Co do spania, to często mamy ochotę wziąć ją do nas ale śpi w łóżeczku dostawnym i mam ją na wyciągnięcie ręki wiec jakoś się powstrzymuje ;) do tego łóżko niezawielkie a mąż ma czasami kompletnie nieogarnięte ruchy w trakcie spania.. ostatnio by nas zgniótł jak się karmiłyśmy, dobrze ze akurat byłam przytomna ;P

klz99vvjhysycx8i.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nienawidze walentynek :D my calym rokiem robimy sobie sniadania, kolacje, wyjscia. Jakies drobne prezenty.

Dzis caly dzien zajadam sie tortem :D nic nie robie. Ja swietuje dzis ;p

Lisa my mamy ogromne lozko :D a maz tez swiruje przez sen, ale odgradzam malego. Zazwyczaj maly zasypia w lozeczku i biore go albo kolo 2 do nas albo kolo 4 :p

dZhdp1.png

• Magdoczka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój w nocy śpi w łóżeczku, a w dzień nawet minuty nie chce w nim spędzać :-) W ogóle to już od kilku dni nie chce spać w dzień. A do tego szybko się nudzi i marudzi. Nic nie mogę zrobić, bo wymaga uwagi non stop.. Generalne jest niegrzeczny ;-)
    W nocy regularne pobudki na jedzenie co 3h, raz na jakiś czas 4h snu mu się zdarzy.
    Wczoraj na szczepieniu ważył 4730g, więc rośnie mi na tym sztucznym mleku ;-)

Seli, a Gabryś ile już waży?

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Elmuszka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja ciągle nie ogarniam, zazdroszczę Wam że możecie poplotkować.
    Ale przy karmieniu czytam.

Space- zdrówka dla Was!
    Kendy- mam nadzieję że torchę odeśpisz, nie da się tak na dluższą metę.
    Lisa, śledziłam Wasze przygod z odparzeniem, u nas było to samo, chyba skazani jesteśmy ba pieluszki bambiboo, one daja radę. Dostaliśmy jeszcze takie Bambo Nature https://ekologicznystart.pl/pl/p/Bambo-Nature-Newborn-2-4kg%2C-28szt./129?gclid=Cj0KCQiAnY_jBRDdARIsAIEqpJ2aLd6tvfz0DaKYD6r79DeFU6Cc98fe90Hs3B5h48q30zVncxwpl4kaAhsTEALw_wcB i one też dają radę, mniej chłoną, ale za to dobrze oddychają. Używamy raczej w dzień a bambiboo na noc. I na rankę która jeszcze się paprze mamy "opatrunek w maści", jak dojdę do sypialni to dopiszę jaka.
    Magdoczka- ciągle liczę na spacer na wiosnę, pamiętaj.
    Katepr- u Was nie wiem co słychać, napisz jak masz chwilę.
    Seli, niezmiennie Ci zazdroszczę że Gabryś taki grzeczny i masz tyle czasu na ogarnienia świata.

My dziś bylismy na wizycie u pediatry, Zofijka waży 4415!!!! a urodziła się 3850. Wielka jest.

ex2bvcqg5w6xjft7.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmuszka, pamiętam :-D
    Kawał dziewczyny z Zosieńki :-) Mój akurat startował z 3000g, a nawet z 2870g, więc powoli nadrabia ;-)

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmuszka
    Ale ja się wysypiam ;)

Seli
    Jasne,że cały rok trzeba o siebie nawzajem dbać ale jak cały rok to dlaczego by nie i w walentynki ;)

Magdoczka
    Mojego też w dzień łóżeczko " parzy":)
    Mój za to śpi dużo ale też nie mogę nic zrobić bo śpi najchętniej na rękach :)
    A jak twój synek po szczepieniu ? Wczoraj mieliście chyba tak? Wszystko ok?jakie mieliście ?

Moje cycki komicznie wyglądają. .tyle mi ten ból namieszał ..:/ rozregulował. Jeden jest mały i mało nabrzmiewa a drugi ogromny i pełny do karmienia,ze aż ciężko małemu złapać .Lewy bardziej bolał więc nieświadomie chyba krócej go nim karmiłam i częściej przystawiałam do prawego. I w lewym był zastój który też zblokował laktację przez co mam w nim mniej pokarmu. I daje go małemu co chwilę by pobudził ale on sie napije i zasypia bo mu nudno mało leci za to w prawym tak leci,że się krztusi...taka sytuacja...:/
    Jeden do spania drugi do jedzenia:):):) jeden przystawka ,drugi danie główne heh:):):)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2019, 17:41

Lisa24 lubi tę wiadomość

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Elmuszka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę to z kim Cię Kendy pomyliłam, kto się nie wysypia? Mwidać że czytam z doskoku,!przepraszam

ex2bvcqg5w6xjft7.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmuszka nie wysypia się katepr :D u nas pupa znowu dużo lepiej. Próbowaliśmy babydream teraz ale od razu tez było gorzej wiec nie będziemy narazie kombinować i tez zostaniemy na tych bambusowych z rossmanna. A gdzie kupiliście te bambo nature? Czy przez neta tylko??
    Zosia mega szybko rośnie! Hania jest dwa dni młodsza, urodziła się 3950, ze szpitala jak wyszliśmy miała 3650 i teraz jest ok 4100 myśle, dzisiaj ją zważymy. Nie przybiera jakoś szybko.. ale cały czas do przodu..

Ta moefologia wyszła słaba :/ mamy jej podawać żelazo codziennie i za miesiąc skontrolować i ja tez mam zrobić badania eh a myślałam ze po ciąży będzie koniec kłucia na najbliższe min pół roku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2019, 19:12

klz99vvjhysycx8i.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa Elmuszka a jak Ci idzie karmienie? Jesteście na samej piersi?

klz99vvjhysycx8i.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy Oby druga pierś szybko nadrobiła ;) urwanie głowy jest z tymi naszymi cyckami.. :P mnie zaczyna coś bolec prawa, smaruje żeby się nie rozwinęło ale nie wiem czy coś to daje.

klz99vvjhysycx8i.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli u nas tez tak wyglada cały rok ale nie mam nic przeciwko walentynkom :D zawsze to jakas dodatkowa okazja jak urodziny imieniny, rocznice, dzień kobiet itd :D

Kendy lubi tę wiadomość

klz99vvjhysycx8i.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmuszka wrote:
    Kurczę to z kim Cię Kendy pomyliłam, kto się nie wysypia? Mwidać że czytam z doskoku,!przepraszam
    Nie szkodzi :) myślę,że z Katepr ;)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dzis urodziny :D dlatego mam taki stosunek do walentynek :p

Elmuszka jaki on grzeczny :p dzis sie umylam... po czym nachylona zmienialam mu pieluche i mam wlosy nawet w kupie... to byl strzal z dup... y xD

Dzis sie mi drze... i spi. Juz swiruje, ze jest chory. Bo nawet jak marudzil to nie spal na przemian. Mial gora dwie drzemki po 30 min w ciagu dnia. Dzis duzo pospal... Nie ma goraczki, kataru...

A tak jak chodzi o dbanie to ostatnio czesto maz mi kolacje robi, masaze i inne drobiazgi do jedzenia ;D to zmienilo sie u nas po porodzie.

Lisa24 lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• Kendy Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa
    To oby małej poprawiły się wyniki i Tobie też zdrowka :)
    Żebyś wiedziała ..urwanie dupy z tymi naszymi cyckami.:) Smaruj smaruj...może na początek Ziaja na takie pierwsze objawy a jak gorzej to alantan plus i rumiankiem warto przemywac,..w razie czego służę radą na każdym etapie zaawansowania...hehe
    Fajnie ,że w góry sie wybieracie mi też się marzą góry ale dla nas za daleko z takim maluchem. Ty chyba z Krakowa to blisko. My jedziemy w czerwcu nad morze 1,5 godzinki drogi :)uwielbiamy...:)w górach nie byliśmy...pare razy rezerwowaliśmy ale zawsze coś wypadało ..także dla nas wyjazdy na spontanie wskazane :) przestaliśmy zabardzo planować cokolwiek bo życie nas nieźle zaskakuje...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2019, 18:36

Lisa24 lubi tę wiadomość

qb3cj44jih1qq6pl.png
‹‹ 960 961 962 963 964 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ