X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Lisa właśnie się zbieramy...:/

A z czego pobierali Hani krew?

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dajcie znać już po jak tam poszło :)
    Udało się z rączki ;)

klz99vvjhysycx8i.png
  • Danio Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Jestem z tegorocznych lipcówek. Pozwoliłam sobie do Was napisać jako już doświadczonych Mamusiek :) Rozglądam się za wózkami a Wy pewnie jesteście już expertakami w temacie. Wiecie już czy Wasz zakup był trafiony czy nie. Jezeli macie ochotę napisze które wózki wam się sprawdziły i polecacie a które stanowczo odradzacie. Z góry dziękuję za każdą informację

oar843r8ab1t8zh2.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danio wrote:
    Cześć dziewczyny. Jestem z tegorocznych lipcówek. Pozwoliłam sobie do Was napisać jako już doświadczonych Mamusiek :) Rozglądam się za wózkami a Wy pewnie jesteście już expertakami w temacie. Wiecie już czy Wasz zakup był trafiony czy nie. Jezeli macie ochotę napisze które wózki wam się sprawdziły i polecacie a które stanowczo odradzacie. Z góry dziękuję za każdą informację

To zależy jakie masz wymagania. Czy jeździsz komunikacją miejską, czy nie, czy masz dobre drogi czy raczej spacery po lesie ;)

Ja zakupiłam mutsy nio adventure, mieszkam w mieście, nie mam samochodu. Jestem bardzo zadowolona bo wózka używam od grudnia już :) Jeżdżę na długie spacery po parkach i robię spore zakupy :D więc kosz i pakowność się sprawdza. A do tego jest w miarę lekki i mogę go wepchać sama do tramwaju, który nie jest niskopodłogowy (akurat większość mam takich pod nosem ;/).

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Seli Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy powodzenia na szczepieniu :)
    Ja ostatnie trzy dni też śpię z małym, też się zarzekałam ale tak uwielbiam go tulić... U nas takich ciągów nie ma, śpi góra 3,5-4 h :) a jak śpi sam w łóżeczku to ja nie śpię całą noc... Tragedia z tą miłością, nie wiedziałam, że to aż tak :D

Ja zajadam kolejny kawałek torta i wypiłam kawkę, mieliśmy spacerować i w ogóle... Ale maly śpi znów... Chyba ma skok bo jest marudny, znów go wszystko drażni. Mam nadzieję,że to nie przeziębienie bo miał gluta ale powyciągałam i był jak woda, i mleko... albo to tylko sapka a ja za dużo mu zakropiłam...

Kendy lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Kendy Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po szczepieniach.Mały był bardzo dzielny. Co prawda przy wkłuciach płakał ale był u mnie na rękach więc mocno go tulilam i po wszystkim udało mi się go szybko uspokoic:). A przed szczepieniem jaki miał humorek:) sypał Panu doktorowi uśmiechami. Fajnie udało się go przygotować,najedzony,przewinięty,wyspany.
    A Pan doktor jaki miły i ile czasu nam poświęcił :) dobrze czasem zrypac pediatrę :);):)buźka o niebo lepiej..w dwa dni się pozbyliśmy prawie .a synuś waży 4580:)więc przybiera a martwiłam się prze te akcje z piersiami. Teraz śpi na rączkach cycka wypluł...tule go dzisiaj ile się da..wszystko olewam cala dla synka.
    I jesteśmy przygotowani mamy paracetamol w czopku ale liczę że będzie ok.

Seli tak to taka właśnie miłość:) niedoogarniecia:);):)

Ja obżeram się ciastkami zbożowymi miałam zjeść kilka ale cholerka dobre...kończę paczkę :)

Zapomniałam dziś sobie o obiedzie ..coś zamówię .

Dostałam od męża na walentynki kartę podarunkowa na allegro i poszalałam sobie trochę z kosmetykami,kupiłam torebke ,perfumki.fajnie tak czasem coś dla siebie ale dzieciakom i mężowi też co wzięłam i:).jeszcze do fryzjera się umowie...powoli doprowadzam się do porządku ;)

Coś planujecie na walentynki :) ja jutro jskosdibry obiadek z deserem zrobię a w weekend jakaś romantyczna kolacja...dziewczyn nie będzie tylko Oli.
    Jutro jechalibyśmy nad morze gdyby nie szczepienie...bo w tej sytuacji się boje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2019, 14:18

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na walentynki rezerwujemy sobie weekend w górach na czerwiec ;) to będzie nasz pierwszy wyjazd w 3 <3

Kendy cieszę się ze wszystko poszło gładko ;) i oby tak dalej :)

Co do spania, to często mamy ochotę wziąć ją do nas ale śpi w łóżeczku dostawnym i mam ją na wyciągnięcie ręki wiec jakoś się powstrzymuje ;) do tego łóżko niezawielkie a mąż ma czasami kompletnie nieogarnięte ruchy w trakcie spania.. ostatnio by nas zgniótł jak się karmiłyśmy, dobrze ze akurat byłam przytomna ;P

klz99vvjhysycx8i.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nienawidze walentynek :D my calym rokiem robimy sobie sniadania, kolacje, wyjscia. Jakies drobne prezenty.

Dzis caly dzien zajadam sie tortem :D nic nie robie. Ja swietuje dzis ;p

Lisa my mamy ogromne lozko :D a maz tez swiruje przez sen, ale odgradzam malego. Zazwyczaj maly zasypia w lozeczku i biore go albo kolo 2 do nas albo kolo 4 :p

dZhdp1.png

• Magdoczka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój w nocy śpi w łóżeczku, a w dzień nawet minuty nie chce w nim spędzać :-) W ogóle to już od kilku dni nie chce spać w dzień. A do tego szybko się nudzi i marudzi. Nic nie mogę zrobić, bo wymaga uwagi non stop.. Generalne jest niegrzeczny ;-)
    W nocy regularne pobudki na jedzenie co 3h, raz na jakiś czas 4h snu mu się zdarzy.
    Wczoraj na szczepieniu ważył 4730g, więc rośnie mi na tym sztucznym mleku ;-)

Seli, a Gabryś ile już waży?

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Elmuszka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja ciągle nie ogarniam, zazdroszczę Wam że możecie poplotkować.
    Ale przy karmieniu czytam.

Space- zdrówka dla Was!
    Kendy- mam nadzieję że torchę odeśpisz, nie da się tak na dluższą metę.
    Lisa, śledziłam Wasze przygod z odparzeniem, u nas było to samo, chyba skazani jesteśmy ba pieluszki bambiboo, one daja radę. Dostaliśmy jeszcze takie Bambo Nature https://ekologicznystart.pl/pl/p/Bambo-Nature-Newborn-2-4kg%2C-28szt./129?gclid=Cj0KCQiAnY_jBRDdARIsAIEqpJ2aLd6tvfz0DaKYD6r79DeFU6Cc98fe90Hs3B5h48q30zVncxwpl4kaAhsTEALw_wcB i one też dają radę, mniej chłoną, ale za to dobrze oddychają. Używamy raczej w dzień a bambiboo na noc. I na rankę która jeszcze się paprze mamy "opatrunek w maści", jak dojdę do sypialni to dopiszę jaka.
    Magdoczka- ciągle liczę na spacer na wiosnę, pamiętaj.
    Katepr- u Was nie wiem co słychać, napisz jak masz chwilę.
    Seli, niezmiennie Ci zazdroszczę że Gabryś taki grzeczny i masz tyle czasu na ogarnienia świata.

My dziś bylismy na wizycie u pediatry, Zofijka waży 4415!!!! a urodziła się 3850. Wielka jest.

ex2bvcqg5w6xjft7.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmuszka, pamiętam :-D
    Kawał dziewczyny z Zosieńki :-) Mój akurat startował z 3000g, a nawet z 2870g, więc powoli nadrabia ;-)

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmuszka
    Ale ja się wysypiam ;)

Seli
    Jasne,że cały rok trzeba o siebie nawzajem dbać ale jak cały rok to dlaczego by nie i w walentynki ;)

Magdoczka
    Mojego też w dzień łóżeczko " parzy":)
    Mój za to śpi dużo ale też nie mogę nic zrobić bo śpi najchętniej na rękach :)
    A jak twój synek po szczepieniu ? Wczoraj mieliście chyba tak? Wszystko ok?jakie mieliście ?

Moje cycki komicznie wyglądają. .tyle mi ten ból namieszał ..:/ rozregulował. Jeden jest mały i mało nabrzmiewa a drugi ogromny i pełny do karmienia,ze aż ciężko małemu złapać .Lewy bardziej bolał więc nieświadomie chyba krócej go nim karmiłam i częściej przystawiałam do prawego. I w lewym był zastój który też zblokował laktację przez co mam w nim mniej pokarmu. I daje go małemu co chwilę by pobudził ale on sie napije i zasypia bo mu nudno mało leci za to w prawym tak leci,że się krztusi...taka sytuacja...:/
    Jeden do spania drugi do jedzenia:):):) jeden przystawka ,drugi danie główne heh:):):)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2019, 17:41

Lisa24 lubi tę wiadomość

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Elmuszka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę to z kim Cię Kendy pomyliłam, kto się nie wysypia? Mwidać że czytam z doskoku,!przepraszam

ex2bvcqg5w6xjft7.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmuszka nie wysypia się katepr :D u nas pupa znowu dużo lepiej. Próbowaliśmy babydream teraz ale od razu tez było gorzej wiec nie będziemy narazie kombinować i tez zostaniemy na tych bambusowych z rossmanna. A gdzie kupiliście te bambo nature? Czy przez neta tylko??
    Zosia mega szybko rośnie! Hania jest dwa dni młodsza, urodziła się 3950, ze szpitala jak wyszliśmy miała 3650 i teraz jest ok 4100 myśle, dzisiaj ją zważymy. Nie przybiera jakoś szybko.. ale cały czas do przodu..

Ta moefologia wyszła słaba :/ mamy jej podawać żelazo codziennie i za miesiąc skontrolować i ja tez mam zrobić badania eh a myślałam ze po ciąży będzie koniec kłucia na najbliższe min pół roku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2019, 19:12

klz99vvjhysycx8i.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa Elmuszka a jak Ci idzie karmienie? Jesteście na samej piersi?

klz99vvjhysycx8i.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy Oby druga pierś szybko nadrobiła ;) urwanie głowy jest z tymi naszymi cyckami.. :P mnie zaczyna coś bolec prawa, smaruje żeby się nie rozwinęło ale nie wiem czy coś to daje.

klz99vvjhysycx8i.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli u nas tez tak wyglada cały rok ale nie mam nic przeciwko walentynkom :D zawsze to jakas dodatkowa okazja jak urodziny imieniny, rocznice, dzień kobiet itd :D

Kendy lubi tę wiadomość

klz99vvjhysycx8i.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmuszka wrote:
    Kurczę to z kim Cię Kendy pomyliłam, kto się nie wysypia? Mwidać że czytam z doskoku,!przepraszam
    Nie szkodzi :) myślę,że z Katepr ;)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dzis urodziny :D dlatego mam taki stosunek do walentynek :p

Elmuszka jaki on grzeczny :p dzis sie umylam... po czym nachylona zmienialam mu pieluche i mam wlosy nawet w kupie... to byl strzal z dup... y xD

Dzis sie mi drze... i spi. Juz swiruje, ze jest chory. Bo nawet jak marudzil to nie spal na przemian. Mial gora dwie drzemki po 30 min w ciagu dnia. Dzis duzo pospal... Nie ma goraczki, kataru...

A tak jak chodzi o dbanie to ostatnio czesto maz mi kolacje robi, masaze i inne drobiazgi do jedzenia ;D to zmienilo sie u nas po porodzie.

Lisa24 lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• Kendy Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa
    To oby małej poprawiły się wyniki i Tobie też zdrowka :)
    Żebyś wiedziała ..urwanie dupy z tymi naszymi cyckami.:) Smaruj smaruj...może na początek Ziaja na takie pierwsze objawy a jak gorzej to alantan plus i rumiankiem warto przemywac,..w razie czego służę radą na każdym etapie zaawansowania...hehe
    Fajnie ,że w góry sie wybieracie mi też się marzą góry ale dla nas za daleko z takim maluchem. Ty chyba z Krakowa to blisko. My jedziemy w czerwcu nad morze 1,5 godzinki drogi :)uwielbiamy...:)w górach nie byliśmy...pare razy rezerwowaliśmy ale zawsze coś wypadało ..także dla nas wyjazdy na spontanie wskazane :) przestaliśmy zabardzo planować cokolwiek bo życie nas nieźle zaskakuje...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2019, 18:36

Lisa24 lubi tę wiadomość

qb3cj44jih1qq6pl.png
‹‹ 960 961 962 963 964 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ