STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny
Mała w środę miała szczepienia. Dzielnie zniosła na szczęście. W domu trochę marudna, ale nie miała gorączki więc jest ok. W miesiąc urosła 6 cm. Ewidentnie poszła w długość. Gorzej z masą, ale pediatra nie kazała się martwić, bo jeszcze nadrobi. Co do ciuszkow to nosi jeszcze 56, ale niektóre na długość są już za małe. Też nie ma co porównywać, bo rozmiarówka jest różna i każde dziecko też jest inne.
My chrzciny robimy 3 marca. Zapraszamy tylko najbliższych i wyjdzie nam razem z nami i dziećmi 17 osób. Mam nadzieję, że wszystko się uda. Dzisiaj przyjdzie ubranko do chrztu. Mam nadzieję, że nie będzie za duże... Kupiłam używane, bo ceny nowych mnie przerażają. Nie dam 170 zł za sukienkę, gdzie trzeba jeszcze coś ciepłego na to ubrać.
Byliśmy też z Adą u neurologopedy od karmienia. Oceniła, że widzi małe szanse na kp... Tak myślałam. Ale teraz wiem, że zrobiłam wszystko co mogłam. Będę jeszcze próbować, bo dzieci potrafią czasami zaskoczyć.
-
Problem w tym, że ta przychodnia jest na wsi i tu jest aż 1 pediatra. A mój mąż nie chce jej przepisać do mojej przychodni w mieście.
Dziś poszłam za radami tych wszystkich inteligentnych i o 7 był cyc, po 9 60ml i przed 12 cyc, a potem zarzygana ona, ja i podłoga.M&M -
Katepr urodziła się 3950 i 54cm długości, przy wyjściu spadła do 3650, a teraz wazy 4400:)
Fakt, dużo zależy od rozmiarowki, mam jeszcde dwa pajace na 56 bo bardzo je lubimy ale coraz ciężej je dopiąć wiec chyba po następnym praniu tez już pójdą na bok i zostaniemy na samym 62 -
Śliczne dzieciaczki !
Martoszka czemu mąż jej nie chce przepisać ? Moim zdaniem zmuszanie dziecka do jedzenie to jest czysta głupota...
jeżeli dziecko jest zdrowe zjada i jest spokojne = najedzone.
Jeżeli dasz jeszcze jedną porcje to może i zje ale rezultaty opłakane..
Pamiętam młoda kiedyś jak była nieco młodsza zjadła swoje zwyczajowe 60 i po 20 minutach strasznie marudziła mąż dał jej jeszcze zjadła i obrzygała wszystko dookoła. Okazało się że marudziła bo po prostu jej się nudziłoWiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2019, 15:20
11.2017 - aniołek 8tc
-
Elmuszka, Zosia faktycznie jak prawdziwa Dama śliczna dziewczynka. Razem z Hania mają podobne włoski my jutro mamy miesiąc
Martoszka ja bym się skonsultowała z innym lekarzem. Czy faktycznie przybiera za mało, bo jeśli tak to może jest jakiś inny powód, a nie przez zbyt malo jedzenia, zwłaszcza jeśli się najda to tez może być taki jej urok ale zawsze lepiej chyba sprawdzić
Seli wielka szkoda, ciekawa jestem jaki Gabrys jest już duży
Spaceangel, Katepr a jak tam u Emilki i Alicji katar?? Przeszło czy walczycie dalej? Kupiłam dzisiaj małej inhalator ze smoczkiem, ale jest chyba coraz lepiej. -
Lisa24 wrote:Elmuszka, Zosia faktycznie jak prawdziwa Dama śliczna dziewczynka. Razem z Hania mają podobne włoski my jutro mamy miesiąc
Martoszka ja bym się skonsultowała z innym lekarzem. Czy faktycznie przybiera za mało, bo jeśli tak to może jest jakiś inny powód, a nie przez zbyt malo jedzenia, zwłaszcza jeśli się najda to tez może być taki jej urok ale zawsze lepiej chyba sprawdzić
Seli wielka szkoda, ciekawa jestem jaki Gabrys jest już duży
Spaceangel, Katepr a jak tam u Emilki i Alicji katar?? Przeszło czy walczycie dalej? Kupiłam dzisiaj małej inhalator ze smoczkiem, ale jest chyba coraz lepiej.
11.2017 - aniołek 8tc
-
Dodalam zdjecia z innego hostingu, widac? U mnie sie wyswietl ;p
-
Ja od dziecka mam za przyjaciela inhalator ;p malemu tez chce kupic z nebulizatorem
-
Kendy synek ma 7 lat, nie jest zazdrosny raczej bardzo opiekuńczy. Chodzimy we 3 na spacery, tam gdzie on chce czyli przeważnie zwiedzamy wszystkie place zabaw na osiedlu
Elmuszka skad jestes? Ja z Rzeszowa,na Bieszczady zajmuja szczegolne miejsce w moim.sercu, od niemowlaka praktycznie cale walacje spedzalam w Bobrce kolo Myczkowiec.
Seli fajnr zdjecia, a najlepsze te z raczką pod koszulką
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2019, 18:29
Seli lubi tę wiadomość
10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
AMH 7,12 ng/ml
LH 5,9 mLu/ml
FSH 5,6 mLu/ml
-
czarnaiwi wrote:Kendy synek ma 7 lat, nie jest zazdrosny raczej bardzo opiekuńczy. Chodzimy we 3 na spacery, tam gdzie on chce czyli przeważnie zwiedzamy wszystkie place zabaw na osiedlu
Elmuszka skad jestes? Ja z Rzeszowa,na Bieszczady zajmuja szczegolne miejsce w moim.sercu, od niemowlaka praktycznie cale walacje spedzalam w Bobrce kolo Myczkowiec.
Seli fajnr zdjecia, a najlepsze te z raczką pod koszulką -
Ogarnęłam zakupy na imprezę córki i padam...
Czarnaiwi
U mnie też to samo . Córka opiekuńcza i szczęśliwa,że ma wymarzonego braciszka tylko mi nieraz ciężko wygospodarować dla niej tyle czasu ile bym chciała przy małym ale naszczęście ona to rozumie. A ja codziennie wieczorem wbijam się do jej wyrka na babskie pogaduchy i staram się robić coś tylko we dwie. Np ciacha pieczemy razem,biorę ja ma zakupy. Na spacerki też chodzimy po nią do szkoły i odprowadzamy czasem. Fajnie jest, dojrzale podeszła do tematu. A bywa różnie. Mądre te nasze dzieciaki
Seli
Gabryś jak wyrósł. Fajny bobas:)
Mój łapie mnie za koszulkę jak jest na rękach tak asekuracyjnie w razie gdybym chciała go odłożyć,zabezpiecza się cwaniak mały:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2019, 18:58