STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
czarnaiwi wrote:Elmuszka ale słodycz na tych zdjeciach. Skad te body kopertowe? Ja mam z lidla i nie do konca z nich jestem zadowolona bo sie jakos rozociagaja pod szyją..
Jutro jedziemy rezerwowac lokal na chrzest, chrzcimy 7 kwietnia.
Aa i udalo mi sie na olx kupic sukienkę,buciki i plaszczyk za 70 zl wiec super. A ubranie tylko na raz w zasadzie.
a wy jak duże robicie? -
Podziwiam Was ja nawet o chrzcinach jeszcze nie myślę. A my również byliśmy na profesjonalnej sesji noworodkowej. Babka profesjonalistka pełną gębą Emila jej chyba wszystkie ciuchy obsikała
Kendy, OlinkaO, olkakarolka lubią tę wiadomość
11.2017 - aniołek 8tc
-
No tatuś przejął synka ,godzinka i nadrobiłam zaległości w domu i obiad też był
Olinka
Dziękujemy
To fajnie,że chociaż te dwa zdjęcia z sesji macie:) tez myślałam o tym ale u nas ta żółtaczka do miesiąca trzymała i główkę miał żółta ciałko różowe:) noi trochę organizacyjnie mnie to przerażało,bo mój początkowo przy każdej zmianie pieluszki krzyczał.A te przebierania,rozbiersnia nie dla mojego rozdarciuszka
Seli
Fakt Oli dziś poważny,nie ma humoru,ciężko było dziś wyłapać moment do zdjęcia gdzie leżał zdala od cycka i nie płakał więc i tak cud ,że fotka jest:)
Ale oczywiście do siostrzyczki to dziś w głos zacieszał
A Gabryś to już taki kumaty niemowlaczek:) nie mogę się do czekać kiedy mój będzie taki kontaktowy chodź już widzę,ze z każdym dniem coraz bardziej kumaty. A jaki cwany manifestuje swoje potrzeby .Juz jak chce cycka to chce cycka i już i na żadne smoczki się matce nabrać nie da!
Elmuszka
Dzięki no jest słodki nie da się ukryć
A chrzciny my robimy w święta u nas w domu i siłą rzeczy małe też nie będą,bo najbliższa rodzina duża ok 20 osób.A w niedzielę mam tego przedsmak też pełen dom gosci i koleżanki córki i rodzina,impreza urodzinowa mojej juz8 latki:)
Czarnaiwi
Fajna okazja 70 zł za komplet do chrztu ja dostałam od przyjaciółki po jej synku ale czy będzie dobry na za dwa miesiące zobaczymy. Kaski nie chciała ,więc kupiłam za to coś dla jej synka:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2019, 18:38
OlinkaO, olkakarolka lubią tę wiadomość
-
spaceangel wrote:Podziwiam Was ja nawet o chrzcinach jeszcze nie myślę. A my również byliśmy na profesjonalnej sesji noworodkowej. Babka profesjonalistka pełną gębą Emila jej chyba wszystkie ciuchy obsikała
-
Ale macie już duże słodziaki zazdroszczę ogromnie. Chociaż my już miesiąc prawie, nawet nie wiem kiedy to minęło
My z chrzcinami szybko się uwiniemy bo 10 marca już zaplanowane musielismy się wbić w termin bo tyle w najbliższej rodzinie nowych dzieci, ze ciagle jakieś chrzciny będą. U nas będzie z dziećmi w sumie 33 osoby, a to sama najbliższa rodzina,. Rodzice, rodzeństwo z rodzicami, jedna babcia nam tylko została i dwójka chrzestnych bo ja już nie mam.. a i tak się uzbierało. Właśnie się rozglądamy nad ubrankiem tylko ona tak rośnie.. jesteśmy już w 62 i zastanawiam się czy brać ubranko 62 jeszcde czy lepiej 68.. jeszcze wszystko zależy od rozmiarowki a one takie dziwne -
czarnaiwi wrote:50 osob? O masakra,bardzo duzo, a teraz chrzciny w lokalu też sporo kosztują..
U nas bedzie max 16 doroslych i 4 dzieci.
No i kwestia czy robimy je w Wawie, czy u mnie w Bieszczadach, czy w połowie drogi u męża... -
Wasze dzieciaczki tez tak śpią przy cycku ciumkajac? Mój tak ostatnio . I nie daje sobie zabrać cycka. Teraz je i śpi już ponad godzinę a ja jestem unieruchomiona. Wcześniej jadł ok 20 min sam wypluwał i spal,ja go odkładałam i miałam czas coś zrobić. Jak się przebudził dałam smoka i spal dalej. Teraz taki scenariusz jest niemożliwy.Cycek albo ewentualnie bujanie i prawie ciągle się karmimy. Jak tak je i śpi przez godzinę to w sumie zanim skończy jeść juz zdarzy zglodniec:) i tak myślę czy to można zwalić na skok rozwojowy,czy poprostu ma taka silna potrzebę bliskości czy to już rozpieszczenie :)bo jednak przez te problemy z cyckami i zaburzoną laktację w lewej piersi przystawiałam go częściej by rozruszać tego cycka i pozwalałam mu długo ciumkac z tego powodu a i tam wolniej leci więc nie zabieram mu,czekam a z sam skończy, bo może się nie zdarzyć najesc i tak mogłam go tym nauczyć i mamy błędne koło.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2019, 19:17
-
Kendy u nas jest tak od samego początku rekord w ciągu dnia to 2h 8 min ;P w nocy nie liczę bo często usypiam i jej nie kontroluje tak. No i dochodzi czasami flaszka.. teraz jest lepiej i idzie tylko jedna ma dobę (nie zapeszajac), przedwczoraj było bez butli. Wiec coraz lepiej
Kendy lubi tę wiadomość
-
Ja mialam wesele na 20 osob hahaha chrzciny to dziadki, pradziadki i rodzice chrzestni. Z nami wyjdzie 10 osob ;p chcemy zrobic pod koniec marca, ale nie wiem jak to wyjdzie.
-
Martoszka- my przybralismy 1220 g w 39 dni (5,5 tyg).
Chrzciny planujemy w kwietniu na około 18-22 osób.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2019, 20:37
2011- PCO, resekcja jajników. Naturalne owu
3 lata starań
2018.01.02 - Aniołek [*] 10tc
2018.05.05 - 2' cs pp - naturalny cud! -
OlinkaO wrote:Martoszka- my przybralismy 1220 g w 39 dni (5,5 tyg).
Chrzciny planujemy w kwietniu na około 18-22 osób.M&M -
katepr wrote:My na chrzciny zapraszamy tylko dziadków, chrzestnych z rodzinką, i matke chrzestną starszaka koło 12 osob. Jesli sie ogarne a to wątpliwe to moze uda się w kwietniu..
Lisa a ile przy urodzeniu mała wazyla i mierzyla? Kurcze moja nadal 56 nosi -
Martoszka wrote:Kurcze, u nas tylko 700gram w 7 tygodni. Mój mąż mnie pociesza, że Michalinka jest fit. Ale wszystko z niej spada. Urosła 3 cm, a w brzuszku wszystko wisi
-
No my 20 :p rodzina i znajomi... nie mamy zbyt wiele ich ;p
Zasypie fotkami jak wejde na lapka, ale nie obiecuje bo rzadko wchodze jak mam wolna chwile to cos pieke, gotuje, w domu ogarniam albo sobie relax robie i jakos mi sie nie chce :p -
Kendy wrote:Może taka drobinka z niej:) dobrze,że przybiera i rośnie jeśli pediatra nie ma zastrzeżeń to chyba ok.
Nawet stwierdził, że ma ciemieniuchę po mm. A ja się zapytałam to co ma powiedzieć koleżanka z ciemieniuchą na samym KP. I wtedy nastała cisza.M&M