STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Lisa24 wrote:Kurczę tez mi to przeszło przez myśl bo u nas w rodzinie mój brat, syn siostry i córeczka brata mieli skaze.
Tylko muszę poczytać czy mogę zrobić jakieś badania alergiczne i to sprawdzić czy tylko dieta eliminacyjna i obserwacja wchodzi w grę. Chociaż z tego co czytałam to Hafija namawia na alergologa
A u Twojej siostry diagnozę postawił lekarz rodzinny? Czy robiła jakieś badania??Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 13:45
11.2017 - aniołek 8tc
-
I bez espumisanu też ładnie puszcza baczki i była kupka właśnie go wymyłam :)także unormowała się jest co 2/3 dni. teraz cycus i lulu:)
Ale cudny filmik nagrałam pogadaliśmy sobie z syneczkkiem:) te uśmiechy czarujące....ahhh
Mieliśmy odpalic nowa zabawkę kierownice grająca ale tata schował gdzieś baterie.
Popoludniu wybieramy się do babci i dziadka .
Lisa trzymam kciuki by to nie była skaza.
Seli kusisz ta karpatką..kurcze a ja na detoxie dziś byłam po chlebek w mojej ulubionej piekarnio- cukierni i wyszłam tylko z chlebkiem. Brawo ja.
A co u Pauliny i Ady???
A u Zosi i Czarka ??
Dawno się nie odzywały.
Czarnaiwi też milcząca ostatnio....co słychać?Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 14:23
-
Moja kumpela rodziła 11.12 i jej mała miała 9 tygodni jak jej ząbek wyszedł... Co najlepsze też rozmawiałam z nią, że niby już siada... Ale ją stopuje
My z dziąsełkami mamy problemy od miesiąca w sumie.... Co jakiś czas, co parę dni muszę mu posmarować i pomasować, ale nim ząb się pojawi to mogą być takie objawy i z 2 miesiące
My wychodzimy z 68... są za krótkie bo szerokością i rękawy nawet nawet ale cisną w uda i nie można zapiąć pampersa. I skończyło nam się opakowanie 3... Kupiłam jedne 3 i 4 bo te 3 odciskają mu się na udach i są takie ciasne więc stwierdziłam a zobaczę... No i powinniśmy przejść na te 4 przerażające -
My jesteśmy w rozmiarze 62, chociaż ciuszki z pepco są krótsze niż z innych firm i ledwo dopinam.
Właśnie czekam na wizytę u gina, musiałam zostawić moich chłopaków samych na około 4h. Aż się boje jak młody zareaguje na tak długą rozłąkę. Nie ściągnęłam pokarmu bo za bardzo mi to nie wychodzi nawet laktatorem i tatuś będzie musiał się posiłkować jednorazowo butelka z mm. Nawet nie wiem czy młody umie pic z butelki.
U nas fajnie sprawdzają się babydream fun&fit i bamboboo z rossmanna. Jesteśmy na rozm. 2 i są w sam raz.
Maksio tez od półtora tygodnia ssie piąstki i kciuka, testuje ile palcy może wsadzić na raz do buzi, raz się uśmiałam jak włożył 4 i przycisnął język... wiadomo jaki odruch miał od razu. Jego mina zdziwiona bezcenna...
My planujemy w czerwcu morze. Szukam hotelu z basenem w razie żeby coś porobić przy niepogodzie. Pięcio-szescio miesięczne dzieci chyba już mogą korzystać z basenu? Czy nad morzem z maluchem to tylko spacery i plaża pod parasolką?
2011- PCO, resekcja jajników. Naturalne owu
3 lata starań
2018.01.02 - Aniołek [*] 10tc
2018.05.05 - 2' cs pp - naturalny cud! -
Kendy to nie dobrze, bo nie powinien siadać, moze cos nie tak z napieciem miesniowym?
-
Ale to tez nie powinno sie takiego malucha podciagac za raczki. To niezdrowe dla kregoslupa...
Kuzyn Gabolka tak byl uczony, ze o siada, chodzi... i ok. 7 msc i chodzil, teraz ma 9 i krzywa nozke.
My skonsultujemy sie dla pewnosci z fizjoterapeuta. -
Mój nie jest tak uczony wiemy że ma jeszcze na to czas i to nie zdrowe i nie podciągalismy tylko sam się podciągał
Lisa
Super
Napewno coś jeszcze znajdziecie powodzenia. A gdzie chcecie jechać?Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 19:18
-
No teraz ma 9 miesięcy i go na nocnik uczy.... I lata po lekarzach bo dziecko się budzi co chwila, jest mega pobudzone i w ogóle... U niektórych mam widzę " moje dziecko jest takie super mądre", że masakra... ;/ tylko krzywdzą dzieci...
My chyba ze wzgląd na finanse nigdzie nie pojedziemy... No i nie mamy z kim kota zostawić -
Ja nie zaluje ;p bo choc mnie wkurza to nie wyobrazam sobie domu bez siersciucha, ale nie mamy auta ani rodziny, a petsiterka na razie dla nas jest za droga. Ogolnie musze jakas nianie tez znalezc bysmy mogli raz na jakis czas wyjsc we dwoje. Na jakies 3-4 godzinki. A chcialabym pierwsze wyjscie zaliczyc na avangersy ;p
-
Kendy myśle o Szklarskiej Porebie na 4 dni jest już kawałek bo 4h drogi Ale myśle ze ogarniemy
Albo może Bieszczady
My tez mamy kota ale w sumie to trochę na pół z moja mama bo gdzie mu się uwidzi to tam siedzi. Chociaż odkąd jest Hania to częściej u mamy.. może jest zazdrosny trochęWiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 20:32
-
Mam maine coona jest mega do dzieci przyjazny ale tez i zazdrosny. Mnie przytula, staje na dwoch lapach i miauczy strasznie. Ale i pilnuje Gabrysia. Polozna obserwowal ;p az ona sie smiala, ze nigdy takiego opiekunczego kota nie widziala.
Fajne to.
Ja bylam swiadoma, ze nie bedzie go z kim zostawic. Nie mam moich rodzicow... A tesciom nie zostawie. -
My właśnie lubimy na spontanie gdzieś wyjechać więc zwierzak nie dla nas . A podrzucać ciągle komuś to też nie bardzo.Znam taki przypadek wzięli sobie psa a też lubią weekendowe wyjazdy i tak kombinują by go gdzieś po rodzinie podrzucić i jest wielka obraza jak ktos sie nie zgodzi.A pies szczeniak głupiutki wszystko gryzie i na wszystkich skacze. Mi jak byłam w ciąży też chcieli podrzucić...tak dom dzieci ja z brzuchem jeszcze pies biegaj z nim na dwór i odpowiadaj za niego. Poza tym byłam się bo mi skakał na brzuch a i nie chciałam by mi zjadł część wyposażenia ,chata dopiero co urządzona ale zwierzęta lubię. Nie mówię że nie można od czasu do czasu kogoś poprosić o opiekę nad zwierzakiem ale jak się bierze zwierzę to trzeba być za nie odpowiedzialnym .
Poza tym znam moje dziewczyny radocha byłaby na trochę a potem dodatkowy obowiązek dla mnie także no way:)
A mam znajomych ,którzy mają kota persa moga wyjechać na max 4 dni . Zostawiają mu 5 misek jedzenia i wody i codziennie mądry kot po jednej misce zjada i wypija.
A swoją drogą już dawno miałam spytać...Seli nie balas się w ciąży mieć styczności z kotem że względu na toksoplazmoze? Czy to wystarczy poprostu nie czyścić kuwety? Ja tam panikara jestem i cała ciążę od kotów trzymałam się z daleka..zastanawiałam się jak to jest jak się ma swojego domowego kota czy można się jakoś przed tym uchronić,zabezpieczyć?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 21:09