X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę mi się tak nie chce dzisiaj wychodzić.. ale muszę się zebrać bo jakość powietrza dzisiaj zachęca mimo wszystko..

klz99vvjhysycx8i.png
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja 3 tyg. temu miała 57cm. 62 są idealne na długość, niestety w szerokości druga Michasia by się zmieściła.
    Szukam teraz sukienki na chrzciny i nie wiem jaki rozmiar wziąć przez to:-(

M&M
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa24 wrote:
    Kurczę tez mi to przeszło przez myśl bo u nas w rodzinie mój brat, syn siostry i córeczka brata mieli skaze.
    Tylko muszę poczytać czy mogę zrobić jakieś badania alergiczne i to sprawdzić czy tylko dieta eliminacyjna i obserwacja wchodzi w grę. Chociaż z tego co czytałam to Hafija namawia na alergologa
    A u Twojej siostry diagnozę postawił lekarz rodzinny? Czy robiła jakieś badania??
    wiesz co w Anglii nie robią testów na alergię takim maluchom przynajmniej tak stwierdził pediatra. Zrobił dokładne rozpoznanie musiała odstawić małego od cycka całkowicie a mleko modyfikowane kupowała specjalnie dla takich ze skazą pamiętam że strasznie drogie było. I to było to.. wszystkie objawy jak ręką odjął kolki, gazy, wysypka. To odparzenie na tyłku jeszcze się trochę goiło tak jak kiedyś pisałam pomogło u niej wazelina i wietrzenie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 13:45

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I bez espumisanu też ładnie puszcza baczki i była kupka właśnie go wymyłam :)także unormowała się jest co 2/3 dni. teraz cycus i lulu:)

Ale cudny filmik nagrałam :) pogadaliśmy sobie z syneczkkiem:) te uśmiechy czarujące....ahhh
    Mieliśmy odpalic nowa zabawkę kierownice grająca ale tata schował gdzieś baterie.

Popoludniu wybieramy się do babci i dziadka .

Lisa trzymam kciuki by to nie była skaza.

Seli kusisz ta karpatką..kurcze a ja na detoxie :):):) dziś byłam po chlebek w mojej ulubionej piekarnio- cukierni i wyszłam tylko z chlebkiem. ;) Brawo ja.

A co u Pauliny i Ady???

A u Zosi i Czarka ??

Dawno się nie odzywały.

Czarnaiwi też milcząca ostatnio....co słychać?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 14:23

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja kumpela rodziła 11.12 i jej mała miała 9 tygodni jak jej ząbek wyszedł... Co najlepsze też rozmawiałam z nią, że niby już siada... Ale ją stopuje :P

My z dziąsełkami mamy problemy od miesiąca w sumie.... Co jakiś czas, co parę dni muszę mu posmarować i pomasować, ale nim ząb się pojawi to mogą być takie objawy i z 2 miesiące :P

My wychodzimy z 68... są za krótkie bo szerokością i rękawy nawet nawet ale cisną w uda i nie można zapiąć pampersa. I skończyło nam się opakowanie 3... Kupiłam jedne 3 i 4 bo te 3 odciskają mu się na udach i są takie ciasne więc stwierdziłam a zobaczę... No i powinniśmy przejść na te 4 :P przerażające :)

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • OlinkaO Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jesteśmy w rozmiarze 62, chociaż ciuszki z pepco są krótsze niż z innych firm i ledwo dopinam.
    Właśnie czekam na wizytę u gina, musiałam zostawić moich chłopaków samych na około 4h. Aż się boje jak młody zareaguje na tak długą rozłąkę. Nie ściągnęłam pokarmu bo za bardzo mi to nie wychodzi nawet laktatorem i tatuś będzie musiał się posiłkować jednorazowo butelka z mm. Nawet nie wiem czy młody umie pic z butelki.

U nas fajnie sprawdzają się babydream fun&fit i bamboboo z rossmanna. Jesteśmy na rozm. 2 i są w sam raz.

Maksio tez od półtora tygodnia ssie piąstki i kciuka, testuje ile palcy może wsadzić na raz do buzi, raz się uśmiałam jak włożył 4 i przycisnął język... wiadomo jaki odruch miał od razu. Jego mina zdziwiona bezcenna... :) :D

My planujemy w czerwcu morze. Szukam hotelu z basenem w razie żeby coś porobić przy niepogodzie. Pięcio-szescio miesięczne dzieci chyba już mogą korzystać z basenu? Czy nad morzem z maluchem to tylko spacery i plaża pod parasolką?

o14820mmtbp8gdro.png
    2011- PCO, resekcja jajników. Naturalne owu
    3 lata starań
    2018.01.02 - Aniołek [*] 10tc
    2018.05.05 - 2' cs pp - naturalny cud!
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też jeszcze raz jedziemy jak co roku na dzień dziecka. :) Uwielbiamy morze:) Olinka myślę ,że basen też fajny pomysł.

Mój jak jest w pozycji półleżącej u kogoś na kolanach to też się podnosi i sam siada. W szoku byliśmy :)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy to nie dobrze, bo nie powinien siadać, moze cos nie tak z napieciem miesniowym?

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Kendy Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no badany był,silny taki poprostu . Podciąga się złapany za rączki ,nie że całkiem sam.
    Córka tez tak :)

I dupa mąż mnie za bardzo rozpieszcza kupił mi Milkę Oreo...i weź nie zjedz . Zjem :) ale zumbę dziś podwójnie zrobię.

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My ustaliliśmy właśnie, ze jedziemy gdzieś na długi weekend majowy :) przedłużony żeby zachacZyc o moje urodziny. Jeśli coś jeszcze w ogóle znajdziemy

klz99vvjhysycx8i.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale to tez nie powinno sie takiego malucha podciagac za raczki. To niezdrowe dla kregoslupa...

Kuzyn Gabolka tak byl uczony, ze o siada, chodzi... i ok. 7 msc i chodzil, teraz ma 9 i krzywa nozke.

My skonsultujemy sie dla pewnosci z fizjoterapeuta.

dZhdp1.png

• Lisa24 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    7 miesięcy :OOO noo to już gruba przesada mi się wydaje
    I tylko pytanie po co..
    zreszta ja się cieszę ze zanim zacznie chodzić to jeszcze chwile potrwa, bo potem to latanie wszędzie, zabezpieczanie wszystkiego..:)

klz99vvjhysycx8i.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój nie jest tak uczony :) wiemy że ma jeszcze na to czas i to nie zdrowe i nie podciągalismy tylko sam się podciągał:)

Lisa
    Super
    Napewno coś jeszcze znajdziecie :) powodzenia. A gdzie chcecie jechać?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 19:18

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No teraz ma 9 miesięcy i go na nocnik uczy.... I lata po lekarzach bo dziecko się budzi co chwila, jest mega pobudzone i w ogóle... U niektórych mam widzę " moje dziecko jest takie super mądre", że masakra... ;/ tylko krzywdzą dzieci...

My chyba ze wzgląd na finanse nigdzie nie pojedziemy... No i nie mamy z kim kota zostawić :P

dZhdp1.png

• Kendy Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego między innymi nie daliśmy się dzieciom namówić na zwierzaki;)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie zaluje ;p bo choc mnie wkurza to nie wyobrazam sobie domu bez siersciucha, ale nie mamy auta ani rodziny, a petsiterka na razie dla nas jest za droga. Ogolnie musze jakas nianie tez znalezc bysmy mogli raz na jakis czas wyjsc we dwoje. Na jakies 3-4 godzinki. A chcialabym pierwsze wyjscie zaliczyc na avangersy ;p

dZhdp1.png

• spaceangel Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja nic nie mówię ale mam psa i 3 świnki morskie do tego marzy mi się kot maine coon :D. A;e u mnie jest łatwiej bo jak gdzieś wyjeżdżamy to mam ogarnia zwierzaki

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy myśle o Szklarskiej Porebie na 4 dni :) jest już kawałek bo 4h drogi Ale myśle ze ogarniemy
    Albo może Bieszczady

My tez mamy kota :D ale w sumie to trochę na pół z moja mama bo gdzie mu się uwidzi to tam siedzi. Chociaż odkąd jest Hania to częściej u mamy.. może jest zazdrosny trochę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 20:32

klz99vvjhysycx8i.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam maine coona :D jest mega do dzieci przyjazny ;) ale tez i zazdrosny. Mnie przytula, staje na dwoch lapach i miauczy strasznie. Ale i pilnuje Gabrysia. Polozna obserwowal ;p az ona sie smiala, ze nigdy takiego opiekunczego kota nie widziala.
    Fajne to.

Ja bylam swiadoma, ze nie bedzie go z kim zostawic. Nie mam moich rodzicow... A tesciom nie zostawie.

dZhdp1.png

• Kendy Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My właśnie lubimy na spontanie gdzieś wyjechać więc zwierzak nie dla nas . A podrzucać ciągle komuś to też nie bardzo.Znam taki przypadek wzięli sobie psa a też lubią weekendowe wyjazdy i tak kombinują by go gdzieś po rodzinie podrzucić i jest wielka obraza jak ktos sie nie zgodzi.A pies szczeniak głupiutki wszystko gryzie i na wszystkich skacze. Mi jak byłam w ciąży też chcieli podrzucić...tak dom dzieci ja z brzuchem jeszcze pies biegaj z nim na dwór i odpowiadaj za niego. Poza tym byłam się bo mi skakał na brzuch a i nie chciałam by mi zjadł część wyposażenia ,chata dopiero co urządzona :) ale zwierzęta lubię. Nie mówię że nie można od czasu do czasu kogoś poprosić o opiekę nad zwierzakiem ale jak się bierze zwierzę to trzeba być za nie odpowiedzialnym .
    Poza tym znam moje dziewczyny radocha byłaby na trochę a potem dodatkowy obowiązek dla mnie także no way:)

A mam znajomych ,którzy mają kota persa moga wyjechać na max 4 dni . Zostawiają mu 5 misek jedzenia i wody i codziennie mądry kot po jednej misce zjada i wypija.:)

A swoją drogą już dawno miałam spytać...Seli nie balas się w ciąży mieć styczności z kotem że względu na toksoplazmoze? Czy to wystarczy poprostu nie czyścić kuwety? Ja tam panikara jestem i cała ciążę od kotów trzymałam się z daleka..zastanawiałam się jak to jest jak się ma swojego domowego kota czy można się jakoś przed tym uchronić,zabezpieczyć?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 21:09

qb3cj44jih1qq6pl.png
‹‹ 988 989 990 991 992 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ