Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę mi się tak nie chce dzisiaj wychodzić.. ale muszę się zebrać bo jakość powietrza dzisiaj zachęca mimo wszystko..

klz99vvjhysycx8i.png
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja 3 tyg. temu miała 57cm. 62 są idealne na długość, niestety w szerokości druga Michasia by się zmieściła.
    Szukam teraz sukienki na chrzciny i nie wiem jaki rozmiar wziąć przez to:-(

M&M
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa24 wrote:
    Kurczę tez mi to przeszło przez myśl bo u nas w rodzinie mój brat, syn siostry i córeczka brata mieli skaze.
    Tylko muszę poczytać czy mogę zrobić jakieś badania alergiczne i to sprawdzić czy tylko dieta eliminacyjna i obserwacja wchodzi w grę. Chociaż z tego co czytałam to Hafija namawia na alergologa
    A u Twojej siostry diagnozę postawił lekarz rodzinny? Czy robiła jakieś badania??
    wiesz co w Anglii nie robią testów na alergię takim maluchom przynajmniej tak stwierdził pediatra. Zrobił dokładne rozpoznanie musiała odstawić małego od cycka całkowicie a mleko modyfikowane kupowała specjalnie dla takich ze skazą pamiętam że strasznie drogie było. I to było to.. wszystkie objawy jak ręką odjął kolki, gazy, wysypka. To odparzenie na tyłku jeszcze się trochę goiło tak jak kiedyś pisałam pomogło u niej wazelina i wietrzenie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 13:45

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I bez espumisanu też ładnie puszcza baczki i była kupka właśnie go wymyłam :)także unormowała się jest co 2/3 dni. teraz cycus i lulu:)

Ale cudny filmik nagrałam :) pogadaliśmy sobie z syneczkkiem:) te uśmiechy czarujące....ahhh
    Mieliśmy odpalic nowa zabawkę kierownice grająca ale tata schował gdzieś baterie.

Popoludniu wybieramy się do babci i dziadka .

Lisa trzymam kciuki by to nie była skaza.

Seli kusisz ta karpatką..kurcze a ja na detoxie :):):) dziś byłam po chlebek w mojej ulubionej piekarnio- cukierni i wyszłam tylko z chlebkiem. ;) Brawo ja.

A co u Pauliny i Ady???

A u Zosi i Czarka ??

Dawno się nie odzywały.

Czarnaiwi też milcząca ostatnio....co słychać?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 14:23

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja kumpela rodziła 11.12 i jej mała miała 9 tygodni jak jej ząbek wyszedł... Co najlepsze też rozmawiałam z nią, że niby już siada... Ale ją stopuje :P

My z dziąsełkami mamy problemy od miesiąca w sumie.... Co jakiś czas, co parę dni muszę mu posmarować i pomasować, ale nim ząb się pojawi to mogą być takie objawy i z 2 miesiące :P

My wychodzimy z 68... są za krótkie bo szerokością i rękawy nawet nawet ale cisną w uda i nie można zapiąć pampersa. I skończyło nam się opakowanie 3... Kupiłam jedne 3 i 4 bo te 3 odciskają mu się na udach i są takie ciasne więc stwierdziłam a zobaczę... No i powinniśmy przejść na te 4 :P przerażające :)

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • OlinkaO Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jesteśmy w rozmiarze 62, chociaż ciuszki z pepco są krótsze niż z innych firm i ledwo dopinam.
    Właśnie czekam na wizytę u gina, musiałam zostawić moich chłopaków samych na około 4h. Aż się boje jak młody zareaguje na tak długą rozłąkę. Nie ściągnęłam pokarmu bo za bardzo mi to nie wychodzi nawet laktatorem i tatuś będzie musiał się posiłkować jednorazowo butelka z mm. Nawet nie wiem czy młody umie pic z butelki.

U nas fajnie sprawdzają się babydream fun&fit i bamboboo z rossmanna. Jesteśmy na rozm. 2 i są w sam raz.

Maksio tez od półtora tygodnia ssie piąstki i kciuka, testuje ile palcy może wsadzić na raz do buzi, raz się uśmiałam jak włożył 4 i przycisnął język... wiadomo jaki odruch miał od razu. Jego mina zdziwiona bezcenna... :) :D

My planujemy w czerwcu morze. Szukam hotelu z basenem w razie żeby coś porobić przy niepogodzie. Pięcio-szescio miesięczne dzieci chyba już mogą korzystać z basenu? Czy nad morzem z maluchem to tylko spacery i plaża pod parasolką?

o14820mmtbp8gdro.png
    2011- PCO, resekcja jajników. Naturalne owu
    3 lata starań
    2018.01.02 - Aniołek [*] 10tc
    2018.05.05 - 2' cs pp - naturalny cud!
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też jeszcze raz jedziemy jak co roku na dzień dziecka. :) Uwielbiamy morze:) Olinka myślę ,że basen też fajny pomysł.

Mój jak jest w pozycji półleżącej u kogoś na kolanach to też się podnosi i sam siada. W szoku byliśmy :)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy to nie dobrze, bo nie powinien siadać, moze cos nie tak z napieciem miesniowym?

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Kendy Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no badany był,silny taki poprostu . Podciąga się złapany za rączki ,nie że całkiem sam.
    Córka tez tak :)

I dupa mąż mnie za bardzo rozpieszcza kupił mi Milkę Oreo...i weź nie zjedz . Zjem :) ale zumbę dziś podwójnie zrobię.

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My ustaliliśmy właśnie, ze jedziemy gdzieś na długi weekend majowy :) przedłużony żeby zachacZyc o moje urodziny. Jeśli coś jeszcze w ogóle znajdziemy

klz99vvjhysycx8i.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale to tez nie powinno sie takiego malucha podciagac za raczki. To niezdrowe dla kregoslupa...

Kuzyn Gabolka tak byl uczony, ze o siada, chodzi... i ok. 7 msc i chodzil, teraz ma 9 i krzywa nozke.

My skonsultujemy sie dla pewnosci z fizjoterapeuta.

dZhdp1.png

• Lisa24 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    7 miesięcy :OOO noo to już gruba przesada mi się wydaje
    I tylko pytanie po co..
    zreszta ja się cieszę ze zanim zacznie chodzić to jeszcze chwile potrwa, bo potem to latanie wszędzie, zabezpieczanie wszystkiego..:)

klz99vvjhysycx8i.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój nie jest tak uczony :) wiemy że ma jeszcze na to czas i to nie zdrowe i nie podciągalismy tylko sam się podciągał:)

Lisa
    Super
    Napewno coś jeszcze znajdziecie :) powodzenia. A gdzie chcecie jechać?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 19:18

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No teraz ma 9 miesięcy i go na nocnik uczy.... I lata po lekarzach bo dziecko się budzi co chwila, jest mega pobudzone i w ogóle... U niektórych mam widzę " moje dziecko jest takie super mądre", że masakra... ;/ tylko krzywdzą dzieci...

My chyba ze wzgląd na finanse nigdzie nie pojedziemy... No i nie mamy z kim kota zostawić :P

dZhdp1.png

• Kendy Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego między innymi nie daliśmy się dzieciom namówić na zwierzaki;)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie zaluje ;p bo choc mnie wkurza to nie wyobrazam sobie domu bez siersciucha, ale nie mamy auta ani rodziny, a petsiterka na razie dla nas jest za droga. Ogolnie musze jakas nianie tez znalezc bysmy mogli raz na jakis czas wyjsc we dwoje. Na jakies 3-4 godzinki. A chcialabym pierwsze wyjscie zaliczyc na avangersy ;p

dZhdp1.png

• spaceangel Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja nic nie mówię ale mam psa i 3 świnki morskie do tego marzy mi się kot maine coon :D. A;e u mnie jest łatwiej bo jak gdzieś wyjeżdżamy to mam ogarnia zwierzaki

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy myśle o Szklarskiej Porebie na 4 dni :) jest już kawałek bo 4h drogi Ale myśle ze ogarniemy
    Albo może Bieszczady

My tez mamy kota :D ale w sumie to trochę na pół z moja mama bo gdzie mu się uwidzi to tam siedzi. Chociaż odkąd jest Hania to częściej u mamy.. może jest zazdrosny trochę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 20:32

klz99vvjhysycx8i.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam maine coona :D jest mega do dzieci przyjazny ;) ale tez i zazdrosny. Mnie przytula, staje na dwoch lapach i miauczy strasznie. Ale i pilnuje Gabrysia. Polozna obserwowal ;p az ona sie smiala, ze nigdy takiego opiekunczego kota nie widziala.
    Fajne to.

Ja bylam swiadoma, ze nie bedzie go z kim zostawic. Nie mam moich rodzicow... A tesciom nie zostawie.

dZhdp1.png

• Kendy Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My właśnie lubimy na spontanie gdzieś wyjechać więc zwierzak nie dla nas . A podrzucać ciągle komuś to też nie bardzo.Znam taki przypadek wzięli sobie psa a też lubią weekendowe wyjazdy i tak kombinują by go gdzieś po rodzinie podrzucić i jest wielka obraza jak ktos sie nie zgodzi.A pies szczeniak głupiutki wszystko gryzie i na wszystkich skacze. Mi jak byłam w ciąży też chcieli podrzucić...tak dom dzieci ja z brzuchem jeszcze pies biegaj z nim na dwór i odpowiadaj za niego. Poza tym byłam się bo mi skakał na brzuch a i nie chciałam by mi zjadł część wyposażenia ,chata dopiero co urządzona :) ale zwierzęta lubię. Nie mówię że nie można od czasu do czasu kogoś poprosić o opiekę nad zwierzakiem ale jak się bierze zwierzę to trzeba być za nie odpowiedzialnym .
    Poza tym znam moje dziewczyny radocha byłaby na trochę a potem dodatkowy obowiązek dla mnie także no way:)

A mam znajomych ,którzy mają kota persa moga wyjechać na max 4 dni . Zostawiają mu 5 misek jedzenia i wody i codziennie mądry kot po jednej misce zjada i wypija.:)

A swoją drogą już dawno miałam spytać...Seli nie balas się w ciąży mieć styczności z kotem że względu na toksoplazmoze? Czy to wystarczy poprostu nie czyścić kuwety? Ja tam panikara jestem i cała ciążę od kotów trzymałam się z daleka..zastanawiałam się jak to jest jak się ma swojego domowego kota czy można się jakoś przed tym uchronić,zabezpieczyć?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 21:09

qb3cj44jih1qq6pl.png
‹‹ 988 989 990 991 992 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam

Kwas DHA to jedna z substancji niezbędnych do prawidłowego rozwoju płodu. Jego suplementacja jest zalecana przez ekspertów, a w aptekach znajdziemy wiele preparatów zawierających ten składnik. Najczęściej jest pozyskiwany z ryb morskich, jednak coraz więcej przyszłych mam sięga po DHA z alg. Jakie są jego właściwości i czym różni się od rybiego? Dowiedz się więcej na temat suplementacji DHA w ciąży – kiedy zacząć i jakie dawki stosować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ