X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Narazie moja mała maruda nie daje poogarniac tematów :)czekamy na tatę :)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja piszczy do karuzeli i to taki odgłos ze biegne bo mysle ze placze a ona oprostu tak sobie do niej piszczy haha. :p

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jest faza na tate... jak on jest w domu to ja nie istnieje...

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Seli Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O moj tez mega piszczy :D a dzis kot pobil rekord. Przyniosl malemu na mate wedke i mu podsuwal xD myslal, ze sie z nim pobawi :D

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Lisa24 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak będzie wszystko okej to się wybierzemy ;) mam nadzieje ze nie będzie wielkich korków bo wtedy z 40 min zakopiank robi się 1,5h

Katepr można wiedzieć gdzie taka okropna pogoda?:D

klz99vvjhysycx8i.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robie karpatke ale z kremem z mascarpone i smietany bo musze wykonczyc ;p

I zrobilam nuggetsy - blendowane filety, uformowalam, zamrozilam i wyjme zamrozone i w paniere i do smazenia ;)

dZhdp1.png

• Kendy Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam dziś mielone z indyka , ziemniaczki i surowa. Słodkości u mnie brak...nie kupuje,nie pieke ,bo jak jest coś słodkiego w domu..zawsze polegnę:)

Seli
    Jeszcze trochę i kotek pobawi się z Gabrysiem...albo będzie od niego uciekał przeważnie maluchy dają popalić zwierzakom.

Mój nieraz tak śmiesznie jęczy jak śpiewam...śpiewa razem ze mną:). A jak płacze to takim dźwięcznym " nie"...śmiejemy się,że asertywne te nasze dziecko :)

Mały śpi,kawkę zrobiłam już biorę dysk że zdjęciami,podłączam..odpalam kompa...i....rozładowany :):);)dupa
    Ale dziwnie jak synuś tak śpi...nie wiem co ze sobą zrobić :) uspalam go wwozku i już z godzinę kima...odpoczywam nic nie robię ..olewam a co. Zaraz wstanie i mama znowu do boju bo mąż idzie montować bagażnik na auto na wyjazd ( auto mało pakowne na naszą rodzinie teraz ale jest tak cudne że żal nam je wymienić )trochę mu pewnie zejdzie potem jego dzień na siłkę..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2019, 16:17

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dalej obiad z głowy, bo zostało jeszcze z chrzcin ;P
    Hania dzisiaj jest marudna, przysypia tylko na rękach przy piersi..
    Ja od poniedziałku kończę ze słodyczami.. w sobotę idziemy jeszcze na urodziny chrześnicy wiec ostatnia szansa na torta ;P

Umieram z głodu w ta się nawet odłożyć na 2 min nie da

klz99vvjhysycx8i.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa24 wrote:
    Ja mam dalej obiad z głowy, bo zostało jeszcze z chrzcin ;P
    Hania dzisiaj jest marudna, przysypia tylko na rękach przy piersi..
    Ja od poniedziałku kończę ze słodyczami.. w sobotę idziemy jeszcze na urodziny chrześnicy wiec ostatnia szansa na torta ;P

Umieram z głodu w ta się nawet odłożyć na 2 min nie da
    Tak jak gotowałam to właśnie pomyślałam o Tobie jak masz fajnie:) luz z obiadami :) ale ja też będę miała pewnie po chrzcinach :)

Mój też marudził pół dnia. Nawet dziś na spacerze się darł i na poczcie a musiałam wysłać cos koniecznie i teraz odsypia...a matce już się tęskni. :)

Lisa wsadź małą w wózek i bujaj jedną ręką a druga wsun np jogurt ja dziś tak jadłam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2019, 16:52

Lisa24 lubi tę wiadomość

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorwałam mojego " starszaka " do tulenia :):):) już mi lepiej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2019, 16:55

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy, hahaha, mój też jak płacze, to krzyczy takie "nie" :-D Zadajemy mu wtedy pytania, a on na każde odpowiada: "nie" :-)

Kendy, katepr lubią tę wiadomość

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy probowalam ale Hania dzisiaj od 13 pierwszy raz ns jakikolwiek kontakt z podłożem reaguje płaczem :O
    Dobrze, ze mąż będzie za 30 min

Hania wczoraj powiedziała pierwszy raz „gu” dwa razy i sama była tym mocno zdziwiona ze taki dźwięk wydała :D

Kendy lubi tę wiadomość

klz99vvjhysycx8i.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka wrote:
    Kendy, hahaha, mój też jak płacze, to krzyczy takie "nie" :-D Zadajemy mu wtedy pytania, a on na każde odpowiada: "nie" :-)
    My też :):):) śmiesznie wychodzi wtedy :)

Mój też czasami jak Sławomir w miłości w Zakopanem " ła-a-a-a-" :)

Wstał w końcu .je:)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas odkad maz powiedzial "daje nam zjesc" jest krzyk... a do tego momentu bylo zlote dziecko... on juz chyba nawyk ojca sobie wyrobil.

dZhdp1.png

• katepr Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa w trójmieście :( dziś rano śnieg leżał i na minusie :/

U nas nigdy nie bedzie fazy na tate bo wraca jak dzieci spia haha

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katepr troche to smutne ;p moj ojciec pierwsze 5 lat mojego zycia praktycznie spedzil za granica. Bardzo to przezywalam, tesknilam i cieszylam sie jak go widzialam raz na miesiac.
    Mnie cieszy, ze on sie nim opiekuje bo to tez jego dziecko, on tez chcial miec je. Mam nadzieje, ze nasze dzieci beda mialy dobre relacje z nami obojgiem.

Czym sie Twoj maz zajmuje? Bo dosc duzo pracuje chyba?

dZhdp1.png

• Kendy Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katepr szkoda mi Twojego męża...sporo pięknych chwil przelatuje mu między palcami...a i dzieci pewnie tęsknią .

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My przy pierwszym dziecku mieliśmy kiepska sytuację bo trochę moja sytuacja zawodowa się pokomplikowała i zostałam bez macierzyńskiego. I pojawiła się opcja wyjazdu męża za granicę i bardzo poważnie to rozważaliśmy. Ale zdecydowaliśmy że zostaje.Kasa kasą ale nikt tego straconego czasu z dzieckiem nie wroci. Co prawda luksusow nie było ale dzieciom niczego nie brakowało. Daliśmy radę:) i wiem,ze to była dobra decyzja .

O co kaman czemu syn mi tak wyciąga sutki?? Jakaś nowa zabawa czy co ??jakby zaciskał dziąsłami i wyciągał...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2019, 21:26

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy moj tez czasem tak robi... brrr ;p

Leze, zajadam ciasto a maz lula mlodego! Ha :D i powiem wam, ze te nuggetsy wyszly niemal jak z mc ;D a ile zdrowsze ;) nie musze juz myslec o fast foodach hehehe

dZhdp1.png

• Lisa24 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katepr masakra, u nas już od dłuższego czasu nawet przyjemna pogoda

U mnie męża tez długo nie ma, ale stara się urywać z pracy w ciągu dnia i na noc tez by chętnie pobawił ale ona wtedy widzi tylko cyca.. wiec jak się kapie i ogarniam na noc bez słuchania szlochania i płakania za drzwiami to jest dobrze.. chociaż i tak dobrze sobie z nią radzi. Nie podejrzewałam go o taki talent w wymyślaniu piosenek i rymowanek na bierząco ;) i pomaga mi w kąpaniu, a czasami sam to robi chociaż się jeszcze troszke boi ale pracujemy nad tym ;P
    Chociaż czasami tez ma zapiernicz, ze wychodzi o 6 wraca o 19-20 i o 22 jedzie dalej

klz99vvjhysycx8i.png
‹‹ 986 987 988 989 990 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ