STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Moj ma 2 etaty dlatego go ciągle nie ma
Mysle ze niedlugo zrezygnuje z jednej pracy bo najmlodszy to on nie jest :p
Jak ja wróce do pracy to bedzie wiecej z dziecmi sam bo ja pracuje w systemie dzien noc, nawet w swieta takze wszystkie swieta i niedziele niehandlowe ktore ja bede w pracy beda jego :p ale juz mala bedzie miala ponad rok to da radę raczej ale szkoda dzieci, faktycznie starszy jak tylko ma wolne to chce z nim sie bawic, a teraz doszla siostra no i tata nie poswieca mu 100% uwagi, zreszta jak i babcia, biedny ale jakos musi to przezyc. Moze za rok sie troszke poprawi
Ja zaraz wychodze na spacer, troche kropi i pochmurno ale zrobie wszystko dla tej drzemki "po"Seli lubi tę wiadomość
-
U nas ladnie. Maly spi, ja sie ogarniam ;p zobaczymy jaki dzis dzien bedzie. Tez chce spacer
-
Hania z drzemki wybudziła sie dopiero o 11.. i się karmimy. Nie pamietam już kiedy ostatni raz miałam tyle wolnego czasu z rana:D ale oczywiście jak tata z nią został rano to spała jak suseł i znowu jest ze na nią narzekam ze się nie mogę ubrać ani zjeść śniadania a ona przecież „tak ładnie śpi „ ;P teraz je swój lunch zobaczymy jak pójdzie reszta dnia
U nas dzisiaj tez zachmurzone mega.. i dość chłodno. Byle do niedzieli a jutro szczepienie.. Elmuszka a Wy nie dzisiaj miałyście mieć ? -
Lisa zależy co ma i co lubi
Ja nie wiem za co się mam zabrać... jakoś tak... na razie wykąpałam się i zjadłam już dziś drugi kawałek karpatki... Oj będę gruba -
Lisa ale Ci córka pospać dała zazdroszczę U mnie schemat spania 19-20 do 23-24 potem do 3-4 a potem 5-6 pobudka nówka funkiel nie śmigana aż mniej więcej do 9 kiedy czasem odpada po jedzeniu i ja dosypiam potem w dzień się zbierze ze 2-3 godzinki spania chociaż męczy się biedna z gazami.
Wracając do tematu całowania tylko ja całuje mąż i mama i żadne z nas w usta jak tylko się urodziła to przestrzegłam męża bo przeczytałam historię opryszczki z powikłaniami od jakiegoś całuśnego i dziecko zmarło Tylko w policzki i szyjkę i młoda nie jest raczej z tego powodu zachwycona
Wasze maluchy też się tak ślinią? Emila pakuje sobie rękę do buzi aż tak mlaszcze i przy okazji tak się ślini że masakra rano patrze a cały brzeg śpiworka i śpiochów przy szyi mokry mąż mówi że ona ssie te brzegi Mam lekko usztywniane te śpiworki i są trochę za duże muszę wymienić na trochę cieńsze nie usztywniane
My nadal walczymy z trądzikiem ( choć już się ponoć odchodzi od pojęcia trądzika bo wysypka zawsze jest od czegoś) zmieniliśmy Emolium na Cetaphil do kąpieli i jest o niebo lepiej myślę że ta delikatna warstwa z emolientów za bardzo jej zatyka pory na twarzy.. smarujemy też jej buzie i ciałko bardzo delikatnym balsamem.Strasznie delikatną ma tą skóre otrze się o coś buzią i już czerwienieje
Mam trochę dylemat z ciuszkami Emilka mierzy koło 61 i ciuszki 62 już są trochę przyciasne na długość ale na szerokość dobre.. Z kolei 68 jest na niej jak worek do kartofli.Pamperki to samo 2 przymałe 3 jeszcze za duże. Wy jak z rozmiarami?Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 11:43
11.2017 - aniołek 8tc
-
Lisa, no to ładnie Hania pospała Też bym tak chciała
Spaceangel, ja mam wrażenie, że Twoja Emilka jest rozwojowo tak z miesiąc do przodu
Mój się zaczął tak ślinić z tydzień temu. A rączkę ssie i mlaszcze ze 2 tygodnie.
Co do pampersów, to my uzywalismy do tej pory premium care, ale właśnie 2 są za małe, a 3 za duże. Tak pomiędzy są te niebieskie pampersy nr 2 (są np.w Rossmannie). One są na 4-8 kg i wielkością nam podpasowały. Choć raczej później wrócimy do premium care, bo lepszą chłonność mają.
Nas mierzyli tydzień temu i podobno mamy też 61 cm, ale ubranka 62 są za małe, a 68 w większości pasują
-
Spaceangel to nasze panny podobnie w nocy wstaja u nas juz 62 (dobrze ze wyjelam jedno body z szuflady i sprawdzilam bo sa na styk haha) takze pelna para to 62, 68 jeszcze nie sprawdzalam, nawet nie mam za duzo ale ja lubie bardziej dopasowane ciuchy wiec pewnie 62 bedzie nosic az sie napy same nie odepną hahaha
Mała tez sie slini, raczki liże czasem i potem ślina jej cieknie :p
Magdoczka a to ciekawe, ja zmienilam z niebieskich pampersow 2 na premium care bo sa wieksze no i te niebieskie sa strasznie jakby przemoczone po sikach, az mialam zawsze wrazenie ze ubranko pod dupką mokre. Jednak moje ukochane premium care najlepsze, jedynie jedynki nas uczulały, tak jak starszaka zresztą.
Ah spaceangel.na gazy nam pomaga super woda koperkowa. Niestety tylko do kupienia w necie. Daje 3 razy do mleka 4ml i jest super. Coraz.mniej mała zaczela w nocy stekac, wodze poprawe. Jak mi sie skonczyla i nie dawalam 2 dni to odrazu stekała w nocyWiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 12:29
-
katepr wrote:Spaceangel to nasze panny podobnie w nocy wstaja u nas juz 62 (dobrze ze wyjelam jedno body z szuflady i sprawdzilam bo sa na styk haha) takze pelna para to 62, 68 jeszcze nie sprawdzalam, nawet nie mam za duzo ale ja lubie bardziej dopasowane ciuchy wiec pewnie 62 bedzie nosic az sie napy same nie odepną hahaha
Mała tez sie slini, raczki liże czasem i potem ślina jej cieknie :p
Magdoczka a to ciekawe, ja zmienilam z niebieskich pampersow 2 na premium care bo sa wieksze no i te niebieskie sa strasznie jakby przemoczone po sikach, az mialam zawsze wrazenie ze ubranko pod dupką mokre. Jednak moje ukochane premium care najlepsze, jedynie jedynki nas uczulały, tak jak starszaka zresztą.
Ah spaceangel.na gazy nam pomaga super woda koperkowa. Niestety tylko do kupienia w necie. Daje 3 razy do mleka 4ml i jest super. Coraz.mniej mała zaczela w nocy stekac, wodze poprawe. Jak mi sie skonczyla i nie dawalam 2 dni to odrazu stekała w nocy
Nasze córki są widzę na tym samym etapie ach te dzieci teraz ze wszystkim się śpieszą synek kuzynki jak zaczął się ślinić w 2 miesiącu to w środku 3 zaczęły mu wychodzić zęby...
11.2017 - aniołek 8tc
-
Spaceangel, u nas co zejdzie na wysypka to zaraz znowu się pojawia. Dalej robi tą kupkę cały czas, tak ze co pierdzi to jej wylatuje. Czasami ze sluzem. Zastanawiam się czy to nie jakas nietolerancja pokarmowa..
No i walczymy ciagle z ciemieniucha. W ciągu dnia jej fajnie wyprowadzam główkę i ma taka ładna a rano sie budzi i znowu skorupa dramat. Zamówiłam z emollium olejek na ciemieniuche i zobaczymy. Uszka tez jej się łuszczą
Z rozmiarem mamy tak samo.. 62 na długość juz ledwo, zwłaszcza jak wyprostuje nóżki to widać, ze ją już lekko ciągną, no i stopki tez się już ledwo mieszczą ;P
Ja mam 60 szt premium Care 2 i chyba będę musiała podarować bratowej. Chociaż spróbuje zrobić jeszvze jedno podejście w przyszłym tygodniu
Kupiłam jej jakas Else z mikrofonem ;P Ma mieć tort z elsa wiec mam nadzieje ze się spodoba
Hania dalej śpi.. obudziła się o 11, nakarmiłam, przebralam i usneła. Zaczynam się o nią powoli martwić
-
Hejka
My po spacerku. Ładnie dziś spał i po spacerze wtargałam go z wózkiem i dospal godzinę :)cudnie bo chata wywrócona do góry nogami. Przed wyjściem dziś na szybkiego nic nie ogarnęłam więc sajgon został . Ale godzinka mi wystarczyła by wszystko doprowadzić do porządku i nawet rosołek mi się już gotuje. ( Katepr zgadzam się ten czas drzemki po spacerze bezcenny ;)Teraz wstał i się karmimy i znowu tarmosi mi sutki. Chyba jak baczka ciśnie to tak tancuje z cyckiem w buzi.
Nocka wzglądna. Ciągiem do pierwszego karmienia przespał ponad 4 godziny potem już co półtorej godzinki / co dwie do rana .
Lisa
Ale ładnie Hania pospala super
U nas trądzik minął,buźka ładna i nic specjalnego z tym nie robiłam.
Rozmiar mamy w większości 68 i niektóre 62. Pajace 68 za duże trochę a 62 za małe ale body 68 są ok,porteczki też.
Pampersy rozmiar 2 na styku,kończymy ta paczkę i przechodzimy na3.
Mąż chętnie wszystko robi przy dzieciach i pomaga w domu nie mogę narzekać.:)Nie boi się niczego. Córce pierwszy obcinał paznokcie i przewijak ...synka sam potrafi wykąpać. Jest ok.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 13:05
-
Lisa24 wrote:Spaceangel, u nas co zejdzie na wysypka to zaraz znowu się pojawia. Dalej robi tą kupkę cały czas, tak ze co pierdzi to jej wylatuje. Czasami ze sluzem. Zastanawiam się czy to nie jakas nietolerancja pokarmowa..
No i walczymy ciagle z ciemieniucha. W ciągu dnia jej fajnie wyprowadzam główkę i ma taka ładna a rano sie budzi i znowu skorupa dramat. Zamówiłam z emollium olejek na ciemieniuche i zobaczymy. Uszka tez jej się łuszczą
Z rozmiarem mamy tak samo.. 62 na długość juz ledwo, zwłaszcza jak wyprostuje nóżki to widać, ze ją już lekko ciągną, no i stopki tez się już ledwo mieszczą ;P
Ja mam 60 szt premium Care 2 i chyba będę musiała podarować bratowej. Chociaż spróbuje zrobić jeszvze jedno podejście w przyszłym tygodniu
Kupiłam jej jakas Else z mikrofonem ;P Ma mieć tort z elsa wiec mam nadzieje ze się spodoba
Hania dalej śpi.. obudziła się o 11, nakarmiłam, przebralam i usneła. Zaczynam się o nią powoli martwić
11.2017 - aniołek 8tc
-
Lisa24 wrote:Hania z drzemki wybudziła sie dopiero o 11.. i się karmimy. Nie pamietam już kiedy ostatni raz miałam tyle wolnego czasu z rana:D ale oczywiście jak tata z nią został rano to spała jak suseł i znowu jest ze na nią narzekam ze się nie mogę ubrać ani zjeść śniadania a ona przecież „tak ładnie śpi „ ;P teraz je swój lunch zobaczymy jak pójdzie reszta dnia
U nas dzisiaj tez zachmurzone mega.. i dość chłodno. Byle do niedzieli a jutro szczepienie.. Elmuszka a Wy nie dzisiaj miałyście mieć ?Lisa24 lubi tę wiadomość
-
spaceangel wrote:hmm wiesz co śluz w kale się pojawiał u siostrzeńca przy skazie białkowej i on też miał takie straszne problemy z odparzeniami. Pediatra w Anglii stwierdził że śluz dodatkowo podrażnia tyłek. Ale może to też nic nie oznaczać
Kurczę tez mi to przeszło przez myśl bo u nas w rodzinie mój brat, syn siostry i córeczka brata mieli skaze.
Tylko muszę poczytać czy mogę zrobić jakieś badania alergiczne i to sprawdzić czy tylko dieta eliminacyjna i obserwacja wchodzi w grę. Chociaż z tego co czytałam to Hafija namawia na alergologa
A u Twojej siostry diagnozę postawił lekarz rodzinny? Czy robiła jakieś badania??