X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poszło

Ag... lubi tę wiadomość

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój również będzie przy porodzie, nie przyjmuje do wiadomości faktu że mogło by go tam nie być. To tak moje dziecko, jak i jego i żadną siła nie pozwoli się z porodówki wyrzucić. Jest ze mną na każdej wizycie u ginekologa, wchodzi odrazu ze mna do gabinetu, zadaje pytania lekarzowi, komentuje itp:) Mi osobiście bardzo to pomaga, daje mi siłę, przyzwyczaiłam się do tego ,, wsparcia,, Ale każdy jest inny, gdyby nie chciał to bym go nie zmuszała, chociaż było by mi przykro, ale ja to ja ;)
    Krwii pempowinowej nie biorę pod uwagę.

Ewelina88, isabelle lubią tę wiadomość

ex2bo7ess0m327wq.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 21:13

lwuska55592, Ag..., jonka91 lubią tę wiadomość

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj nie bierze opcji żeby go miało nie być. Dziś był dogadać indywidualna szkole rodzenia w domu a sam idzie na tzw szkole taty i warsztaty z 1 pomocy dla niemowląt. Ja niestety nie moge:(

nix lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale powiem wam jak mój widzi pompownię na filmikach, czy w tv mówi: o fuu, ble, jakie to jest obrzydliwe, zabierz to, nie pokazuj mi tego!! jak ja to zniosę przecież to takie obślizgłe. Nawet jak już maluszek będzie z nami przeraża go wizja kikuta :D

Ag..., Anutka, jonka91, Kawa lubią tę wiadomość

ex2bo7ess0m327wq.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to niezle ma podejscie, w sumie to nic przyjemnego ta pepowina wiec trudno się dziwić.
    A mój z lekarzem dziś znów o rowerach gadali, a ja nawet o krążek nie zdążyłam zapytać bo mnie wybili z rozmowy:/ dobrze ze to szpital i zapytałam jak przyszedł znów zobaczyć zy coś mnie boli:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2014, 20:49

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chanela wrote:
    mój mąż powiedział że nie da rady być przy porodzie, więc ja mu powiedziałam że chcę żeby był w pierwszej fazie kiedy jeszcze nie ma akcji i czeka się na pełne rozwarcie i na to się zgodził.
    :D :D :D wyjdzie w momencie gdy się zacznie najciekawsze :D :D :D nosz kurna nie wierzę :D możemy się założyć, że zostanie do końca ;)
    lwuska55592 wrote:
    Ale powiem wam jak mój widzi pompownię na filmikach, czy w tv mówi: o fuu, ble, jakie to jest obrzydliwe, zabierz to, nie pokazuj mi tego!! jak ja to zniosę przecież to takie obślizgłe. Nawet jak już maluszek będzie z nami przeraża go wizja kikuta :D
    Co innego cudzy poród i jego oglądanie, co innego poród własnej kobiety i swojego dziecka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2014, 20:50

Ag..., lwuska55592 lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahaha zielarka dobre! Moze jonka doda kolumnę i wpiszemy " deklaracje męża" a potem zweryfikujemy po jak to wygladalo:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2014, 20:51

zielarka, marrtka, Ewelina88 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • rastafanka Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też na razie utrzymuje, że przy porodzie będzie, ale ja chcę żeby stał przy głowie jak już się akcja rozkręci :) Nie będzie między nogi zaglądał ;) Ale bierzemy też pod uwagę opcję, że jak któremuś z nas się "nie spodoba" to po prostu wyjdzie z sali (on, bo ja nie dam rady) :P

Ag... lubi tę wiadomość

l22ndf9hcnybk1rg.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miedzy nogi bron Boże! To chyba nieświadomie moze być trauma.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedyś w jednym z odcinków brytyjskiej porodówki był ojciec, który w czasie prawie całego porodu pisał sms-y, gdy żona zaczęła rodzić, wciągnął si, najpierw podtrzymywał jej głowę itp a potem zestrachany zerknął między nogi i....tam juz został :D Zaczął mocno dopingować żonę, chwalić ją, dodawać jej sił, mówił: już główka wychodzi, dasz radę! Prawie odebrał dziecko! a na koniec przeciął pępowinę i ryczał jak bóbr, mówił, że to najbardziej niesamowity moment w jego zyciu :D Zaczął słabo, ale skończył jak prawdziwy mężczyzna :D
    Nie musze mówić, że sama ryczałam :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2014, 21:02

Anutka, rastafanka, jonka91, Ewelina88 lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 21:13

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chanela lepiej się pozytywnie zaskoczyć, niż rozczarować :)
    Nie oszukujmy się, nie każdy mężczyzna odbiera poród pozytywnie. Tak samo nie dla każdej kobiety poród jest wspaniałym (choć bolesnym) przeżyciem, może być ogromną traumą...
    O ojcostwie, miłości małżeńskiej nie stanowi to, czy nasz mąż będzie z nami przy porodzie, czy nie :)

Anutka, rastafanka lubią tę wiadomość

201501145565.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe mój mężulek na razie twardo mówi, że będzie ze mną podczas porodu.. Zobaczymy, czy jak przyjdzie co do czego to nadal taki pewny swojej decyzji.. Szwagierka rodziła razem z mamą i mi ją na siłę chce wcisnąć. Już kiedyś pisałam, że z teściową mam lepszy kontakt niż z własną mamuśką.. ale jakoś sobie nie mogę wyobrazić tego, że mam rodzić z teściową..?!?
    Mam nadzieję, że ten mój odważny mężczyzna będzie przy mnie podczas porodu i wszystkiego dopilnuje.. ;)

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• Ag... Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra...zaobraczkowane, zapessarowane kobitki mam pytanie.
    Czy wypróżniać to się normalnie można? Bo trochę się boję tak jakby to nazwać przec:/

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mocno przeć nie można, z tego co wiem trzeba uważać ma parcie w ogóle, dbać by nie było zaparć i wszystko samo szło.

Anutka lubi tę wiadomość

FITop1.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki zielarka:) właśnie u mnie w szpitalu to lipa, zawsze mam z tym problem. Moze w domu będzie lepiej.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • marrtka Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam na spotkaniu z położną.Podpisałam deklarację, pogadałyśmy o wyborze szpitala,na spotkaniach będzie o porodzie, połogu, karmieniu, pokaże nam jak kąpać i przewijać (mąż też weźmie udział :P). Dostałam reklamówę poradników, gazet, próbek, pieluchy i butelkę avent :) no i już wiem, że to, co wypycha dzidziol to dupka. więc jednak głaszczę ją po pupce a nie główce :D

ania_29, jonka91, zielarka, Ag..., isabelle, szpilka, rastafanka, bluegirl89 lubią tę wiadomość

dxomkrhms4puy6o2.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:
    Mocno przeć nie można, z tego co wiem trzeba uważać ma parcie w ogóle, dbać by nie było zaparć i wszystko samo szło.

Potwierdzam, mi lekarz kazał bezwzględnie unikać zaparć i jakby tylko był jakiś problem to żeby zadziałać jakimś ogólnodostępnym środkiem np. czopkiem glicerynowym.

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Gabrysia84 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż chciał być przy porodzie, ale nie chciał patrzeć między nogi. Wyszło inaczej, potem mówił, że to takie emocje, że nie dało się ustać w jednym miejscu i musiał widzieć co się dzieje z nami. Nie chciał też przecinać pępowiny, ale przeciął. Mówił, że cały poród to było dla niego też niesamowite wydarzenie. Teraz też chce być, mówi, że nie potrafiłby opuścić momentu przyjścia jego dziecka na świat.

zielarka, lwuska55592, rastafanka, Ewelina88 lubią tę wiadomość

1usagu9rsccneye4.png[/ur
    n59yk6nl5mxiew0c.png
    f2wliei305fu0jmo.png
‹‹ 1022 1023 1024 1025 1026 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ