*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Mój Mąż jest strasznie strachliwy jeśli chodzi o krew. Nawet pobierania krwi się boi panicznie. Przy porodzie miał być na chwile przy głowie, a później przeszedł z przodu za parawan niby bo go położna poprosiła o przesunięcie, a wszystko widział i niestety tez to że można sie wypróżnić przy porodzie. I zawsze mi mówi, Kochanie ja już wszystko widziałem. Sorry za dosłowność... Teraz wspominał, że też będzie, jednak teraz ccwww.styczniowki2015.phorum.pl
-
A tak może inny temat. Jest cos takiegio jak dojrzałość łożyska
Skala Grannuma używana jest do oznaczenia stopnia dojrzałości (starzenia się) łożyska. Skala Grannuma ma cztery stopnie - 0, I, II, III. Na początku ciąży łożysko ma stopień 0, od około połowy ciąży powinno mieć już stopień I, trzeci trymestr to stopień II, natomiast stopień III zazwyczaj osiąga ok. 39 tygodnia ciąży. Stopień dojrzałości łożyska ocenia się w badaniu USG na podstawie ilości odkładających się w łożysku złogów włóknika i wapnia.
Mi na ostatnim USG dr wpisała dojrzałość łożyska II stopień.
A jak u Was?www.styczniowki2015.phorum.pl -
Dostałam przesyłkę kilka dni temu (chyba wtorek) - fotelik 0-13 i miał porysowane plastyki. Poprosiłam o wymianę i już jutro kurier przywiezie drugi i ma zabrać ten. Miło z ich strony. Zamawiałam tu: http://sklep.bebeclub.pl/ i szczerze polecam sklep.
A swoją drogą ten kaszel mnie tak wymęczył, że aż się boję co sobie myśli Hania w brzuchu, bo żebra mnie bolą jak tylko pomyślę o kaszlu. Głębszy wdech o oczyszczanie nosa mnie już stresuje!!!
Hm, pisze sama do siebie. Spoko. Ale teraz akurat mam dużo czasu. Synek śpi, dom czysty, zmywarka chodzi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2014, 22:30
www.styczniowki2015.phorum.pl -
Dziewczyny co kupujcie do łóżeczka ? Materac, prześcieradło i tylko tyle. Czy moze pościel, moskitiere /baldachim, ochraniacze na szczebelki, przybornik, falbanke maskujacaAntoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
Bell ja mam materac, prześcieradło, śpiworki dwa, kołderkę i poduszkę. Dokupię jeszcze komplet pościeli i ochraniacz. Baldachim itp. uważam za zbędne. Szkoda mi kasy na coś co tylko zbiera kurz.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2014, 23:17
-
Bell materac( ceratka na materac) prześcieradło i ochraniacz ze względu na kota. Do środka rożek i śpiworek. Baldachim to źródło kurzu tylko.
ewentualnie mysle o zasłonce maskującej ale to mama mi zrobi- muszę to przemyśleć.
A ja powiem tak tiru riru zmiana kodu 3 z przodu:D mój suwaczkowy kot zakrył juz 7:D
Witam się w 31 tyg (wg belly 8 mc, mimo ze to za tydzień wg kalendarza)
Wiki fotelik dostałam wczoraj, mąż wyslal fotkę ze Leonowi się podoba:) mam maxi cosi cabrio fix color Earth brown. Zamawialam na Tosia.pl
dzis przyjdzie tez materac i ubranka.
Miłego dzionka:D ja dziś idę do domku:DWiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2014, 06:31
renia83, Agus89, jonka91, zielarka, szpilka, Anutka lubią tę wiadomość
-
Dlatego ja rozważam opcje tylko za rękę. Ja nie byłam nawet za tym żeby był ze mną na poczatku ciazy, ale jeśli on bardzo chce niw moge mu zabronic.
Dużo się słyszy o takich traumach u facetów którzy widzieli właśnie wychodzące dziecko, i tego się boje.
W sumie facet nie wie jak to na niego wpłynie mimo ze nowi ze twardziel albo co, później są sytuacje ze juz nie patrzą na zony jak na kobiety, są problemy z seksem i wogole.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2014, 07:36
MartaKD lubi tę wiadomość
-
Zgadzam się z Tobą Ag, dlatego mój mąż pomimo,że od początku ciązy jest przy mnie,codziennie, chodzi czasem ze mną do lekarza, o wszystkim wie z dużą dokładnością i na szkołę rodzenia też będzie chodził,to dawno temu już ustalilismy,że nie będzie przy porodzie.A tak naprawdę będzie cc na 90% więc samo się wszystko ustaliło.
Idę na 10.30 do fryziera, zrobić odrosty i w ogóle.Jestem złą kobietą!!! złooooooooooAg..., szpilka lubią tę wiadomość
-
Jak możesz! Ja mam odrosty na poł glowy:( też chce iść
Selene mój lekarz jest zdania ze dopiero jeśli kobieta wyrazi zgodę to on zawoła męża na usg, na ta część poloznicza, fotel i usg ma za dodatkowymi drzwiami, sam tego nie robi.
Ja też nie wyobrażam sobie żeby był przy mnie np przy usg dopochwowym, to jednak intymne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2014, 07:56
MartaKD, Selene lubią tę wiadomość
-
Wiecie co,jak byłam wczoraj na echo serduszka,to akurat odbywały się coroczne konsultacje dla par niemogących zajść w ciążę.Przyjeżdżają z Łodzi jakieś autorytety i z moim ginem co roku prowadzą takie bezpłatne konsultacje.Jak wychodziłam z usg to już sporo tam ludzi czekało.I tak jakos mi było głupio z tym moim brzuchem,ale z drugiej strony czułam się taką wielką szczęściarą.Mówię to mężowi,a on mówi,że ja tez kiedyś chodziłam do ginekologa i widziałam kobiety z brzuszkami,a sama byłam po poronieniach.No to prawda.A jedna para wczoraj to już po 40 spokojnie byli.
-
Dzień dobry.
Mój Mąż uparcie twierdzi że chce być przy porodzie. Ale ja chciałabym żeby stał przy mojej głowie tylko.Ale mamy czas by to wszystko ustalić jeszcze.
My dziś lecimy do Trójmiasta. Musimy pozałatwiać parę spraw.
No i Mąż obiecał mi duże frytki z Maca.
Miłego dnia.Ag... lubi tę wiadomość
-
Selene,u mnie jest to samo z wizytami u ginekologa.Mąż wchodzi tylko na usg przezbrzuszne i najpierw pytam lekarza,chociaz wiem,że nie ma nic przeciwko.Ale to co napisałaś dokładnie zgadza się z tym,co myślę.
A najczęściej to z mamą chodze do ginekologa,mama w poczekalni ogląda sobie tv, pije coś i zajada cukierki:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2014, 07:59
Selene lubi tę wiadomość
-
Marta ja na początku kontynuowalam ciążę u lekarza w centrum leczenia nieplodnoaci. Jak zaczynałam wizyty tam starajac sie to widzialam wiecej brzuchatych niż bez i oczywiście nutka zazdrości była ale z drugiej strony nadzieja ze klinika daje rade. Później będąc na pozycji brzuchatej też wiem że dziewczyny patrzą tak samo. Zazdrość ale jednocześnie nadzieja i wiara w powodzenie.