*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie, co do kosmetyków to ja nie zamierzam przeginać ani w jedną, ani w drugą stronę
Mamy prawo do wyboru i na pewno każda z nas będzie najlepiej wiedziała, co dla jego dziecka jest najlepsze. Sama dla siebie nie stosuję samych hipoalergicznych i naturalnych kosmetyków, nie używam ekologicznych orzechów piorących i twarzy nie myję szarym mydłem, lubię jak płyn do kąpieli czy pranie pięknie pachnie i z dostępnych na rynku produktów będę szukać dla dziecka takich, które mają krótkie i bezpieczne składy, ale jednocześnie przyjemnie z nich korzystać.
Ja będę korzystać z:
- chusteczek nawilżających - na początek kupiłam Huggies - potem przejdę na Lidlowe lub Biedronkowe, ale jeśli będę miała czas i ciepłą wodę pod ręką - będę starała się przemywać samą wodą,
- płynu do kąpieli Hipp
- oliwki Hipp, żeby stosować w razie przesuszonej skóry lub po prostu do masażu - podobno pięknie pachnie
- sprayu do pielęgnacji pępuszka
- Bephanten Baby na odparzenia (i też podobno można używać na bolące sutki)
- kremu Nivea na mróz i wiatr od pierwszego dnia życia
- Sudocremu - kupiłam malutkie opakowanie w razie większych problemów ze skórą, do stosowania sporadycznie
-
Dzien Dobry styczniowki
Dzis mam dzien luzu totalnego , moja corka wyjechala na wycieczke , malz spi po nocnej zmianie a ja zrobilam kluski leniwe pychotka smak z dziecinstwa
Co myslicie o trojkolowych wozkach zdecydowalam sie na ten model czy ktoras cos o nim slyszala ?
http://www.x-lander.pl/product,xrun.html -
Jeśli chodzi o kosmetyki. Nie wiem, jaką skórę będzie miało nasze dziecko. Ja jestem alergikiem, więc wszystko jest możliwe. Osobiście używam Nivei, mój tata - alergik od 40 lat tylko Nivea, więc pewnie to wybiorę w pierwszej kolejności. Jak się okaże, że jej nie pasuje to będę miała ja, a kupimy Małej co innego.
1. Do kąpieli: szampon i płyn do kąpieli 2w1 lub płyn do kąpieli z oliwką (może naprzemiennie będę używała)
2. Do mycia pupy podczas przebierania: woda przegotowana + mydełko
3. Na podwórko: krem na każdą pogodę
4. Na odparzenia: krem SOS lub na odparzenia albo alantan (mi pomaga)
5. Chusteczki tylko na wyjścia
6. Po przewijaniu: sporadycznie Linomag
-
nick nieaktualny
-
Ja mialam zamiar jechac do Wroclawia zeby go zobaczyc bo u nas na slasku nigdze nie spotkalam tego modelu . Dzieki za opinie , niby pisza ze jest bardzo stabilny i mozna z nim biegac ale wiadomo trzeba sprobowac .
Kawa a orientujesz sie z jakiego roku miala model bo wiem ze one sie roznia ?
-
nick nieaktualnyEwelinko, dzięki za pamięć.
Nie udzielam się, ale czytam na co dzień.
Miałam przez ostatnie dni taki nastrój, że szkoda gadać... Przeżywam nadal tragedię w Katowicach. Przez 24 lata mieszkałam dwie ulice dalej..., jako dziecko chodziłam na Chopina 18, bo tam na parterze przez lata był super sklep zoologiczny Tukan. Wiele osób, które wypowiadały się w tv znam z widzenia, a śp Brygidę znam ze studiów - byłyśmy na jednym roku... Wciąż trudno mi w to uwierzyć, taki los ... Szczęśliwe małżeństwo, zdrowi, bardzo zdolni i naprawdę mili i skromni...mały wyczekany chłopczyk, poranek, środek wielkiego miasta, 3 piętro i ...śmierć we własnym łóżku
Nie mogłam zasnąć, siedziałam przed tv do 1 w nocy, dopóki całej trójki nie odnaleziono. Dziś w nocy mi się snili..., ciskałam się po łóżku, spałam potem do 10.
Moje maleństwo strasznie leniwe było przez te dni...pewnie mój nastrój mu się udzielał. Rusza się głównie rano i wieczorem. W ciągu dnia może dwa razy puknie... Czy to nie za mało?
Czekam na 10 listopada na wizytę u dr Włoch.
Co do naklejek na ścianę, to kupiliśmy te duże, ale foty zrobię dopiero w grudniu, bo na początku miesiąca przyjadą mebelki. Rozmieszczać je na ścianach będziemy oczywiście po ich rozłożeniu.
Obecnie mąż zaczął układać płytki w dużej łazience. Cieszy mnie to bardzo. Równolegle grzebać będzie u małego.
Z wyprawki w sumie mamy już prawie wszystko - albo w domu albo zamówione - przynajmniej tak myślęBrak butelek, pieluch, kosmetyków do pielęgnacji.
Mebelki- zamówione, wózek - zamówiony, pościel, ochraniacz do łóżeczka, śpiworek do spania, 3 rożki, śpiworek ciepły do wózka, kombinezon mały do fotelika, kombinezon misiowy cieplutki, 2 bodziaki 56, ok 10 bodziaków 62, 4 śpiochy 56, ok 7 śpiochów 62, 3 kaftaniki, 10 par skArpeteczek, 6 czapeczek - 5 bawełnianych i jedna cieplutka, 1 mały pajac, 6 pajaców 62, 1 pajac 68, dresik 68, komplet - spodenki z koszulakami (x3) 68, komplet ogrodniczki z bodziakiem 68-74, dwa kocyki, ręczniczek z kapturkiem, otulaczek do łózka i/lub wózka, dwa smoczki antkolkowe i "zapinka" na smoka, 6 pieluch tetrowych kolorowych, para butków 68, waga niemowlęca, wanienka, patyczki z ogranicznikem, lampki do pokoju Szymiego.
Dla mnie 5 par majtek poporodowych, koszula ... i na razie tyle.
O CZYM ZAPOMNIELIŚMY ?????????????????Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2014, 14:34
-
Ja tam zaglądam na listopadówki i grudniówki ale nie mam później jakiś schiz.
Ogólnie wydaje mi się że lajtowo przechodzę ciążę. Może dlatego że nie mam żadnych komplikacji.
Jestem pozytywnie nastawiona.I wychodzę z założenia że nic złego mnie nie dotyczy.
Izabelka88, lwuska55592 lubią tę wiadomość
-
Witajcie śliczne brzuszki macie, ja dzisiaj się zmierzę w obwodzie, ale nie teraz bo byłam ze szwagierką na kebabie i czuję że mój brzuch to 70% ciąża a 30% to ten kebab. Poza tym zimno dzisiaj niesamnowicie.
JA jeszcze spoooro rzeczy nie mam z wyprawki, ale myślę, że mamy czasu jeszcze troszkę. -
Ewelina88 wrote:Dzwoniłam. Prawdopodobnie to więzadla bo apap pomaga i jak chodzę. Na razie przeszło. Jak jednak wróci ból to mam jechać do szpitala i zostać. A moja ginekolog ma jutro tam dyżur. Kurde chodziłam do pracy było ok, wzięłam parę dni wolnego.i się średnio czuje. Może za dużo mam czasu na wsłuchiwanie się w organizm.
Ewelina88 lubi tę wiadomość
www.styczniowki2015.phorum.pl -
Wczoraj przejrzałam ubranka Małej. Stwierdziłam, że mam za mało bodziaków na długi rękaw w rozmiarze 56 - 2 sztuki. Zastanawiam się czy nie dokupić, ze względu na to, że prawdopodobnie, jak Mała się nie obróci, to będę miałam cięcie w 37tc, więc nie będzie pewnie jakaś mega duża. Hm... Mam sporo rzeczy na 62-68, ale tych Małych jakoś bałam się kupować.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2014, 15:17