WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, co do kosmetyków to ja nie zamierzam przeginać ani w jedną, ani w drugą stronę :) Mamy prawo do wyboru i na pewno każda z nas będzie najlepiej wiedziała, co dla jego dziecka jest najlepsze. Sama dla siebie nie stosuję samych hipoalergicznych i naturalnych kosmetyków, nie używam ekologicznych orzechów piorących i twarzy nie myję szarym mydłem, lubię jak płyn do kąpieli czy pranie pięknie pachnie i z dostępnych na rynku produktów będę szukać dla dziecka takich, które mają krótkie i bezpieczne składy, ale jednocześnie przyjemnie z nich korzystać.
    Ja będę korzystać z:
    - chusteczek nawilżających - na początek kupiłam Huggies - potem przejdę na Lidlowe lub Biedronkowe, ale jeśli będę miała czas i ciepłą wodę pod ręką - będę starała się przemywać samą wodą,
    - płynu do kąpieli Hipp
    - oliwki Hipp, żeby stosować w razie przesuszonej skóry lub po prostu do masażu - podobno pięknie pachnie
    - sprayu do pielęgnacji pępuszka
    - Bephanten Baby na odparzenia (i też podobno można używać na bolące sutki)
    - kremu Nivea na mróz i wiatr od pierwszego dnia życia
    - Sudocremu - kupiłam malutkie opakowanie w razie większych problemów ze skórą, do stosowania sporadycznie

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Cookie Przyjaciółka

Wysłany: 25 października 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien Dobry styczniowki :)

Dzis mam dzien luzu totalnego , moja corka wyjechala na wycieczke , malz spi po nocnej zmianie a ja zrobilam kluski leniwe pychotka smak z dziecinstwa :)

Co myslicie o trojkolowych wozkach zdecydowalam sie na ten model czy ktoras cos o nim slyszala ?

http://www.x-lander.pl/product,xrun.html

relgh371f0w1gfqs.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o kosmetyki. Nie wiem, jaką skórę będzie miało nasze dziecko. Ja jestem alergikiem, więc wszystko jest możliwe. Osobiście używam Nivei, mój tata - alergik od 40 lat tylko Nivea, więc pewnie to wybiorę w pierwszej kolejności. Jak się okaże, że jej nie pasuje to będę miała ja, a kupimy Małej co innego.
    1. Do kąpieli: szampon i płyn do kąpieli 2w1 lub płyn do kąpieli z oliwką (może naprzemiennie będę używała)
    2. Do mycia pupy podczas przebierania: woda przegotowana + mydełko
    3. Na podwórko: krem na każdą pogodę
    4. Na odparzenia: krem SOS lub na odparzenia albo alantan (mi pomaga)
    5. Chusteczki tylko na wyjścia :)
    6. Po przewijaniu: sporadycznie Linomag

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cookie moja bratowa miała ten wózek i twierdziła że jest niestabilny, miała wrażenie że się przewraca przez te przednie koło, wymieniła go na 4kołowy :)
    aczkolwiek ładnie się prezentuje :)

• Cookie Przyjaciółka

Wysłany: 25 października 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam zamiar jechac do Wroclawia zeby go zobaczyc bo u nas na slasku nigdze nie spotkalam tego modelu . Dzieki za opinie , niby pisza ze jest bardzo stabilny i mozna z nim biegac ale wiadomo trzeba sprobowac .

Kawa a orientujesz sie z jakiego roku miala model bo wiem ze one sie roznia ?

relgh371f0w1gfqs.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cookie wrote:
    Co myslicie o trojkolowych wozkach zdecydowalam sie na ten model czy ktoras cos o nim slyszala ?

http://www.x-lander.pl/product,xrun.html

A w jakich warunkach będziesz go używać? Słyszałam, że może sobie nie radzić zimą.

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Cookie Przyjaciółka

Wysłany: 25 października 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isabelle ja mieszkam na uboczu miasta , glownie planowalam spacery po lesie , nie chce wozka do galeri handlowych a ten wydawal mi sie taki wlasnie treknigowy ( przynajmniej z opisow )

relgh371f0w1gfqs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinko, dzięki za pamięć.

Nie udzielam się, ale czytam na co dzień.

Miałam przez ostatnie dni taki nastrój, że szkoda gadać... Przeżywam nadal tragedię w Katowicach. Przez 24 lata mieszkałam dwie ulice dalej..., jako dziecko chodziłam na Chopina 18, bo tam na parterze przez lata był super sklep zoologiczny Tukan. Wiele osób, które wypowiadały się w tv znam z widzenia, a śp Brygidę znam ze studiów - byłyśmy na jednym roku... Wciąż trudno mi w to uwierzyć, taki los ... Szczęśliwe małżeństwo, zdrowi, bardzo zdolni i naprawdę mili i skromni...mały wyczekany chłopczyk, poranek, środek wielkiego miasta, 3 piętro i ...śmierć we własnym łóżku :(
    Nie mogłam zasnąć, siedziałam przed tv do 1 w nocy, dopóki całej trójki nie odnaleziono. Dziś w nocy mi się snili..., ciskałam się po łóżku, spałam potem do 10.

Moje maleństwo strasznie leniwe było przez te dni...pewnie mój nastrój mu się udzielał. Rusza się głównie rano i wieczorem. W ciągu dnia może dwa razy puknie... Czy to nie za mało?

Czekam na 10 listopada na wizytę u dr Włoch.

Co do naklejek na ścianę, to kupiliśmy te duże, ale foty zrobię dopiero w grudniu, bo na początku miesiąca przyjadą mebelki. Rozmieszczać je na ścianach będziemy oczywiście po ich rozłożeniu.

Obecnie mąż zaczął układać płytki w dużej łazience. Cieszy mnie to bardzo. Równolegle grzebać będzie u małego.
    Z wyprawki w sumie mamy już prawie wszystko - albo w domu albo zamówione - przynajmniej tak myślę ;) Brak butelek, pieluch, kosmetyków do pielęgnacji.

Mebelki- zamówione, wózek - zamówiony, pościel, ochraniacz do łóżeczka, śpiworek do spania, 3 rożki, śpiworek ciepły do wózka, kombinezon mały do fotelika, kombinezon misiowy cieplutki, 2 bodziaki 56, ok 10 bodziaków 62, 4 śpiochy 56, ok 7 śpiochów 62, 3 kaftaniki, 10 par skArpeteczek, 6 czapeczek - 5 bawełnianych i jedna cieplutka, 1 mały pajac, 6 pajaców 62, 1 pajac 68, dresik 68, komplet - spodenki z koszulakami (x3) 68, komplet ogrodniczki z bodziakiem 68-74, dwa kocyki, ręczniczek z kapturkiem, otulaczek do łózka i/lub wózka, dwa smoczki antkolkowe i "zapinka" na smoka, 6 pieluch tetrowych kolorowych, para butków 68, waga niemowlęca, wanienka, patyczki z ogranicznikem, lampki do pokoju Szymiego.

Dla mnie 5 par majtek poporodowych, koszula ... i na razie tyle.

O CZYM ZAPOMNIELIŚMY ????????????????? ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2014, 14:34

• Agus89 Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam zaglądam na listopadówki i grudniówki ale nie mam później jakiś schiz.
    Ogólnie wydaje mi się że lajtowo przechodzę ciążę. Może dlatego że nie mam żadnych komplikacji.
    Jestem pozytywnie nastawiona. :) I wychodzę z założenia że nic złego mnie nie dotyczy. :D

Izabelka88, lwuska55592 lubią tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łaaaa... mąż mi przyniósł garść pięknych malin. Pycha :D

201501145565.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula44, więcej pieluch tetrowych! :)

Paula44 lubi tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie śliczne brzuszki macie, ja dzisiaj się zmierzę w obwodzie, ale nie teraz bo byłam ze szwagierką na kebabie i czuję że mój brzuch to 70% ciąża a 30% to ten kebab. Poza tym zimno dzisiaj niesamnowicie.
    JA jeszcze spoooro rzeczy nie mam z wyprawki, ale myślę, że mamy czasu jeszcze troszkę.

• Ag... Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadłam pyyyyyszne spagetti z makaronem zbozowym made by my husband:D
    i dostałam pake ubranek ze smyka:D cudaśne są:)

Paula44, polaola lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Zjadłam pyyyyyszne spagetti z makaronem zbozowym made by my husband:D
    i dostałam pake ubranek ze smyka:D cudaśne są:)

A poka, co kupiłaś w Smyku :)

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jak wrócę jutro do domu to porobie fotki. Nie mam jak wrzucić z kom.
    Bodziaki, polspiochy, komplecik jeden.w pon dojdzie druga paka z przewijakami ( mobilnym i na łóżeczko)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie jakas senność dopada ostatnio po południu, chyba się zdrzemnę...

• isabelle Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy potrzebny będzie szalik dla malucha? Mam dwie ciepłe czapki, w kombinezonikach mam rękawiczki, ale szalika żadnego

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina88 wrote:
    Dzwoniłam. Prawdopodobnie to więzadla bo apap pomaga i jak chodzę. Na razie przeszło. Jak jednak wróci ból to mam jechać do szpitala i zostać. A moja ginekolog ma jutro tam dyżur. Kurde chodziłam do pracy było ok, wzięłam parę dni wolnego.i się średnio czuje. Może za dużo mam czasu na wsłuchiwanie się w organizm.
    Ewelinko, też kiedyś o tym pisałam. Jak chodze do pracy w ciągu tygodnia to jest ok, jak mam weekend wolny i posiedzę dzień w łózku, to czuję się jakbym się podnieść nie mogła. Wszystko mnie boli. Krzyż biodra, brzuch. Masakra. Coś w tym jest.

Ewelina88 lubi tę wiadomość

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Melula Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj przejrzałam ubranka Małej. Stwierdziłam, że mam za mało bodziaków na długi rękaw w rozmiarze 56 - 2 sztuki. Zastanawiam się czy nie dokupić, ze względu na to, że prawdopodobnie, jak Mała się nie obróci, to będę miałam cięcie w 37tc, więc nie będzie pewnie jakaś mega duża. Hm... Mam sporo rzeczy na 62-68, ale tych Małych jakoś bałam się kupować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2014, 15:17

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 56 8 sztuk i 6 polspiochow. A właśnie z obecnej dostawy jeden komplet 62 duuzo wiekszy od 2 a roznia die tylko grafikami:/ naprawdę nie ma co się sugerować metkami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2014, 15:21

dqprhdgeyewjk8qy.png
‹‹ 1035 1036 1037 1038 1039 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ