WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Melula Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, ale właśnie pod tym względem przejrzałam ubranka. Niby na metce 58, a rozmiarem podobne do 62, więc z wyliczeń wyszło, że te małe - 56 to 2 sztuki mam, 3 szt. śpiochów, 3 sz. pajaców, 3 szt. półśpiochów i dwa kombinezony - to tyle w tym 56.

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cookie nie mam pojęcia z którego roku miała wózek. Ale to ekstremalna rodzinka (wspinaczka, motocykle,spadochrony, kolarstwwo) też mieszkają na wsi, brak chodników, kupowała wózek pod tym kątem i nie spełnił jej oczekiwań..

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a na niektórych jest napisane po prostu 0-3 months:)

Ag... lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o jeszcze pajace mam. Wszystko mam na polce I w excelu ale to poza zasięgiem obecnie. Weź kup jakiś 3pak bodziakow albo najwyżej po porodzie dokupisz no ale dzieci zawsze raczej się mieszczą w 56, wiec 2 szt to chyba mało. Z reszta sama widzisz że masz dużo więcej dołów niż góry. Ale jak uważasz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2014, 15:27

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    takie najlepsze:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Izabelka88 Ekspertka

Wysłany: 25 października 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27 wrote:
    Ag ja to się tylko pocieszam, że bardzo zdrowo się teraz odżywiam i na dobre to dziecku wyjdzie. Ale mówie ci taką chcice mam na słodkie, że oczami wyobraźni widzę jak po porodzie przy stole jestem tylko ja, tort, krem snickers, lody z bitą śmietaną, wafelki, cukierki, pizza, mc donald :-) ale to tylko marzenia

Gdybyś Ag była moją np. Sąsiadką to byśmy się spotkały po porodzie i stuknęły słoiczkami nutelli wznosząc toast :-)

Gwiazdeczka a co to znaczy, że zdrowo się odżywiasz?? Tzn. co jesz, czego nie jesz?? Bo ja też się staram właśnie, zresztą jak i przed ciążą, ale czasami mi to nie wychodzi, np. dziś była kawka i 3 snickersy, ale te malutkie z biedry, cukierki, nie całe batoniki.

• Ag... Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Www.slodkiemamy.edu.pl , tam jest to czym się obecnie odzywiamy:)
    Idealnie wyliczone proporcje węglowodanów, białka, tluszczy na dany posilek:D

I tak aby nie przekroczyć 120 po godzinie i dociągnąć do terminu.

I duuuuuuzo warzyw!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2014, 15:33

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba się wybiorę na buszowanie po SH, może coś małego wygrzebię. A jak nie to czeka mnie jakiś mały wypadzik do tesco lub Auchan, tam mieli fajne ubranka i niedrogie - promocje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2014, 15:35

Ag... lubi tę wiadomość

• isabelle Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio dokupiłam dwa 5-paki body na 62 i w tym rozmiarze jestem zabezpieczona we wszystko, przy czym faktycznie na niektórych ubrankach jest określony wiek 0-3 msc, ale optycznie wszystkie wymiarowo są bardzo do siebie zbliżone. Z mniejszych ubranek 50-56 mam ok. 8 szt body, jedne śpioszki i 4 półśpiochy. Myślicie, że jak mała będzie mała to dam radę podwijać rękawki w 62 i nie będzie się topić w tych rzeczach? Pomyślałam sobie, że jak śpiochy będą za duże to zawsze można je na dole "zablokować" skarpetkami, a pewnie 2-3 tyg i będą dobre.

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę ze tak, dlatego ja bluzę np czy takie spodenki dresowe kupuje 62/68 zawsze można podwinąć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2014, 15:38

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:

U niektórych producentów 0-3 to poprostu odpowiednik 62. Zazwyczaj w takich firmach rozmiarówka zaczyna się od "Tiny Baby", czyli 50 oraz "New Baby" czyli 56. Tak jest m.in. w Mothercare.

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przekonałyście mnie. Po niedzieli ruszam na łowy rozmiarów 56 :)
    No ja właśnie dresy czy spodnie to mam 62, będę podwijała. Tak samo sukieneczki mam 62, bo zawsze mogą być dłuższe lub tuniki krótsze. Poza tym taki niemowlaczek w sukience wiele nie poleży. Bardziej to na wizyty gości, na chwilkę, na okazję :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2014, 15:45

Ag... lubi tę wiadomość

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula w dobrym SH na pewno coś znajdziesz :)
    Sama nie jestem w stanie policzyć ile czego mam. Te rozmiary tak stopniowo przechodzą w większe, że nie da się podzielić na 56 i 62 ;) Liczę, że mam sporą nadwyżkę ;)
    Spadł mi kamień z serca. W przyszłym tygodniu w końcu dostanę pierwszy zasiłek :) Muszę przyznać, że internetowy system ZUSowski jest przydatny :)

201501145565.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam na decyzję ZUS, nie mam tego podglądu, bo nigdy w ZUSie u siebie nie byłam. Nawet nie wiem, gdzie jest... Cóż, czekam więc...

Wiem, że pewnie coś znajdę... Będę szukała.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2014, 15:59

• isabelle Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To bardzo dobry pomysł, żeby wizytowych ubranek nie kupować w tak maleńkich rozmiarach. Mnie po prostu byłoby żal, że za chwilę jej nie wcisnę w coś. Mam "zdobyczne" bawełniane dwie sukienki w razie gości. Jak ktoś mnie pyta, jaki rozmiar kupić to też mówię, żeby 68 wzwyż, bo nie wiadomo kiedy ktoś nas odwiedzi i żeby potem nie było żalu, że coś za małe. Sami pewnie też nie ruszymy w drogę wcześniej niż po miesiącu czy dwóch.

Z tych najmniejszych rzeczy kupiłam same najprostsze ubranka, bez udziwnień i ozdób. Zwykłe białe body z bawełny organicznej, białe kaftaniki, bardzo miłe w dotyku. Skusiłam się tylko na półśpiochy ze zwierzątkami na stópkach, bo były w smyku na promocji kilka miesięcy temu po 11 zł :) Żałuję, że nie poszukałam wtedy body zapinanych kopertowo, ale już chyba nie będę kupować kolejnych...

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:
    Melula Muszę przyznać, że internetowy system ZUSowski jest przydatny :)

Masz na bieżąco podgląd, co się dzieje z kasą dla Ciebie? Ja sobie tego konta w ZUS nie założyłam, ale chyba skoro mi będzie płacił chorobowe pracodawca, bo zatrudnia więcej niż 20 osób, to i tak chyba nie byłoby to przydatne, prawda?

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oglądam porody na polsat cafe. Jak mój mąż się będzie tak zachowywał to.go wygonie z sali.

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba też będę musiała dokupić tak w razie czego bodziaki na 50/56r a w SH dużo widziałam nowiuśkich bo ileż taki malec je nosi.. :)

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Masz na bieżąco podgląd, co się dzieje z kasą dla Ciebie? Ja sobie tego konta w ZUS nie założyłam, ale chyba skoro mi będzie płacił chorobowe pracodawca, bo zatrudnia więcej niż 20 osób, to i tak chyba nie byłoby to przydatne, prawda?

Tak :) Weszłam w zakładkę dla świadczeniobiorcy i były tam przyznane zasiłki. Na kolejnej podstronie przelewy i tam data przelewu (przyszła), kwota i za co... :)
    Jestem płatnikiem składek, więc dla mnie te informacje są baaardzo przydatne :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2014, 16:45

isabelle lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam konto online w ZUS i to jest super sprawa.

Dziewczyny jak się czujecie - te co były przeziębione? Długo Was to trzymało? Ja zaczęłam w pon/wt i jeszcze mam mocny huczący kaszel. Chociaż wydaje mi się że już bliżej końca. Ale ten kaszel to straszy mi dziecko w brzuchu i jest nie do opanowania.

www.styczniowki2015.phorum.pl
‹‹ 1036 1037 1038 1039 1040 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ