*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiem, ale właśnie pod tym względem przejrzałam ubranka. Niby na metce 58, a rozmiarem podobne do 62, więc z wyliczeń wyszło, że te małe - 56 to 2 sztuki mam, 3 szt. śpiochów, 3 sz. pajaców, 3 szt. półśpiochów i dwa kombinezony - to tyle w tym 56.
-
nick nieaktualny
-
o jeszcze pajace mam. Wszystko mam na polce I w excelu ale to poza zasięgiem obecnie. Weź kup jakiś 3pak bodziakow albo najwyżej po porodzie dokupisz no ale dzieci zawsze raczej się mieszczą w 56, wiec 2 szt to chyba mało. Z reszta sama widzisz że masz dużo więcej dołów niż góry. Ale jak uważasz.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2014, 15:27
-
Gwiazdeczka27 wrote:Ag ja to się tylko pocieszam, że bardzo zdrowo się teraz odżywiam i na dobre to dziecku wyjdzie. Ale mówie ci taką chcice mam na słodkie, że oczami wyobraźni widzę jak po porodzie przy stole jestem tylko ja, tort, krem snickers, lody z bitą śmietaną, wafelki, cukierki, pizza, mc donald
ale to tylko marzenia
Gdybyś Ag była moją np. Sąsiadką to byśmy się spotkały po porodzie i stuknęły słoiczkami nutelli wznosząc toast
Gwiazdeczka a co to znaczy, że zdrowo się odżywiasz?? Tzn. co jesz, czego nie jesz?? Bo ja też się staram właśnie, zresztą jak i przed ciążą, ale czasami mi to nie wychodzi, np. dziś była kawka i 3 snickersy, ale te malutkie z biedry, cukierki, nie całe batoniki. -
Www.slodkiemamy.edu.pl , tam jest to czym się obecnie odzywiamy:)
Idealnie wyliczone proporcje węglowodanów, białka, tluszczy na dany posilek:D
I tak aby nie przekroczyć 120 po godzinie i dociągnąć do terminu.
I duuuuuuzo warzyw!Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2014, 15:33
-
Chyba się wybiorę na buszowanie po SH, może coś małego wygrzebię. A jak nie to czeka mnie jakiś mały wypadzik do tesco lub Auchan, tam mieli fajne ubranka i niedrogie - promocje.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2014, 15:35
Ag... lubi tę wiadomość
-
Ja ostatnio dokupiłam dwa 5-paki body na 62 i w tym rozmiarze jestem zabezpieczona we wszystko, przy czym faktycznie na niektórych ubrankach jest określony wiek 0-3 msc, ale optycznie wszystkie wymiarowo są bardzo do siebie zbliżone. Z mniejszych ubranek 50-56 mam ok. 8 szt body, jedne śpioszki i 4 półśpiochy. Myślicie, że jak mała będzie mała to dam radę podwijać rękawki w 62 i nie będzie się topić w tych rzeczach? Pomyślałam sobie, że jak śpiochy będą za duże to zawsze można je na dole "zablokować" skarpetkami, a pewnie 2-3 tyg i będą dobre.
-
MartaKD wrote:a na niektórych jest napisane po prostu 0-3 months:)
U niektórych producentów 0-3 to poprostu odpowiednik 62. Zazwyczaj w takich firmach rozmiarówka zaczyna się od "Tiny Baby", czyli 50 oraz "New Baby" czyli 56. Tak jest m.in. w Mothercare.
-
Przekonałyście mnie. Po niedzieli ruszam na łowy rozmiarów 56
No ja właśnie dresy czy spodnie to mam 62, będę podwijała. Tak samo sukieneczki mam 62, bo zawsze mogą być dłuższe lub tuniki krótsze. Poza tym taki niemowlaczek w sukience wiele nie poleży. Bardziej to na wizyty gości, na chwilkę, na okazję :pWiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2014, 15:45
Ag... lubi tę wiadomość
-
Melula w dobrym SH na pewno coś znajdziesz
Sama nie jestem w stanie policzyć ile czego mam. Te rozmiary tak stopniowo przechodzą w większe, że nie da się podzielić na 56 i 62Liczę, że mam sporą nadwyżkę
Spadł mi kamień z serca. W przyszłym tygodniu w końcu dostanę pierwszy zasiłekMuszę przyznać, że internetowy system ZUSowski jest przydatny
-
Ja czekam na decyzję ZUS, nie mam tego podglądu, bo nigdy w ZUSie u siebie nie byłam. Nawet nie wiem, gdzie jest... Cóż, czekam więc...
Wiem, że pewnie coś znajdę... Będę szukała.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2014, 15:59
-
To bardzo dobry pomysł, żeby wizytowych ubranek nie kupować w tak maleńkich rozmiarach. Mnie po prostu byłoby żal, że za chwilę jej nie wcisnę w coś. Mam "zdobyczne" bawełniane dwie sukienki w razie gości. Jak ktoś mnie pyta, jaki rozmiar kupić to też mówię, żeby 68 wzwyż, bo nie wiadomo kiedy ktoś nas odwiedzi i żeby potem nie było żalu, że coś za małe. Sami pewnie też nie ruszymy w drogę wcześniej niż po miesiącu czy dwóch.
Z tych najmniejszych rzeczy kupiłam same najprostsze ubranka, bez udziwnień i ozdób. Zwykłe białe body z bawełny organicznej, białe kaftaniki, bardzo miłe w dotyku. Skusiłam się tylko na półśpiochy ze zwierzątkami na stópkach, bo były w smyku na promocji kilka miesięcy temu po 11 złŻałuję, że nie poszukałam wtedy body zapinanych kopertowo, ale już chyba nie będę kupować kolejnych...
-
ania_29 wrote:Melula Muszę przyznać, że internetowy system ZUSowski jest przydatny
Masz na bieżąco podgląd, co się dzieje z kasą dla Ciebie? Ja sobie tego konta w ZUS nie założyłam, ale chyba skoro mi będzie płacił chorobowe pracodawca, bo zatrudnia więcej niż 20 osób, to i tak chyba nie byłoby to przydatne, prawda?
-
nick nieaktualny
-
isabelle wrote:Masz na bieżąco podgląd, co się dzieje z kasą dla Ciebie? Ja sobie tego konta w ZUS nie założyłam, ale chyba skoro mi będzie płacił chorobowe pracodawca, bo zatrudnia więcej niż 20 osób, to i tak chyba nie byłoby to przydatne, prawda?
TakWeszłam w zakładkę dla świadczeniobiorcy i były tam przyznane zasiłki. Na kolejnej podstronie przelewy i tam data przelewu (przyszła), kwota i za co...
Jestem płatnikiem składek, więc dla mnie te informacje są baaardzo przydatneWiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2014, 16:45
isabelle lubi tę wiadomość
-
Też mam konto online w ZUS i to jest super sprawa.
Dziewczyny jak się czujecie - te co były przeziębione? Długo Was to trzymało? Ja zaczęłam w pon/wt i jeszcze mam mocny huczący kaszel. Chociaż wydaje mi się że już bliżej końca. Ale ten kaszel to straszy mi dziecko w brzuchu i jest nie do opanowania.
www.styczniowki2015.phorum.pl