X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niby nie siejesz zamętu,ale wiekszość z nas podejrzewam,że jednak wlezie na te Listopadówki,chociaż nigdy ich nie czyta i zacznie szukać tej historii i sie schizować,tylko dlatego,że ktoś właśnie na naszym forum o tym wspomniał.Ja się dosyć schizowalam ostatnie półtora roku i nie chcę jeszcze teraz niecale 3 miesiące przed porodem.
    Ja zrobiłam błąd i czytałam na Grudniowkach o tej Karoli i jej synku urodzonym w 25 tygodniu.Kuźwa,co ja się naschizowalam jak byłam w 25 tygodniu!Wiem,że ratuje się dzieci w tym tyogdniu jednak nie mamy pewności jak taki maluszek poradzi sobie w przyyszłym życiu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2014, 12:56

Ag..., Gwiazdeczka27, Kawa lubią tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    Dziewczyny,czyli reasumując kosmetyki:
    kremik na zimową pogodę, płyn do kąpieli (lub krochmal),chusteczki, mąka na odparzenia,a co na pupę przed założeniem pieluchy? tez jakiś krem?
    sudocrem podejrzewam,że też kupię,ale na poźniej i w malych ilościach.
    Chusteczki też można sobie odpuścić i myć pupę przegotowaną wodą ;) Chusteczki kupię tylko na wyjścia...
    Generalnie coś do kąpieli, do smarowania skóry w drażliwych miejsca (pupy, paszek, pachwin), krem na mróz i wiatr (a później na słońce), coś na odparzenia i środek do przemywania pępka. Tej listy sroki też bym się tak kurczowo nie trzymała, nie jest jakąś wyrocznią. ;) Niektórzy chwalą sobie kosmetyki Nivei, Hippa, więc nie ma reguły...

Ag..., MartaKD lubią tę wiadomość

201501145565.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zasugerować się można ale każde dziecko inne i na co innego wrażliwe.
    Swoja droga ciekawe na ile jest niezalezna od marek, czyt prezenty za opinie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2014, 13:03

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelka88 wrote:
    Dziękuję Chanela za odpowiedź. Niby normy, ale mogłoby być trochę niżej. W poniedziałek na wizycie pogadam z moim lekarzem.

U mnie normy były

Na czczo do 95
    Po 1h do 180
    Po 2 h do 140

???

MartaKD ja właśnie przeczytałam dlatego... Czasami niewiedza to błogosławieństwo.
    Aj wścibska jestem muszę to zmienić i popracować nad sobą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2014, 13:07

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie też te normy kojarzę, bo miałam lekko przekroczone a po godzinie było 183 bodajże, po 2 164.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Normy są takie jak podała Gwiazdeczka

A ja znów odczuwam szalejące hormony, od kilku dni jestem taka rozdrażniona / zdołowana, niby nic się nie dzieje, a ciągle mi coś doskwiera :) dobrze, że chociaż na męża nie krzyczę, ale ludzie mnie wkurzają ;)

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27 wrote:

MartaKD ja właśnie przeczytałam dlatego... Czasami niewiedza to błogosławieństwo.
    Aj wścibska jestem muszę to zmienić i popracować nad sobą.

Gdzie wlazisz?? Mało ci swoich dolegliwości??!!
    Opanuj się, ale juz!

Kawa, Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png

Wysłany: 25 października 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    No właśnie też te normy kojarzę, bo miałam lekko przekroczone a po godzinie było 183 bodajże, po 2 164.

Bo od niedawna się pozmieniały te normy, a co do cukrzycy ciążowej zaostrzyli normy i teraz jest do 90 na czczo i do 120 po h ( przy zaleceniu wykonywania pomiarów glukometrem) , oczywiście Ag wiem, że ty dobrze o tym wiesz ;)
    słyszałam dwie teorie
    1. Zaostrzono normy bo w ostatnich latach rodziło się dużo dzieci z za wysoką masą urodzeniową
    2. Aby sprzedawała się bardziej insulina (kontrakty z firmam farmaceutycznymi)

mhsvp07w3ex0n696.png

Wysłany: 25 października 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene wrote:
    Normy są takie jak podała Gwiazdeczka

A ja znów odczuwam szalejące hormony, od kilku dni jestem taka rozdrażniona / zdołowana, niby nic się nie dzieje, a ciągle mi coś doskwiera :) dobrze, że chociaż na męża nie krzyczę, ale ludzie mnie wkurzają ;)

Ja ostatnio też tak mam, tyle że ja ludzi od miesiąca nie widziałam bo jestem przykuta do wyrka, i niestety mężowi biednemu się obrywa, chyba po porodzie kupie mu jwkiś puchar albo medal za jego cierpliwość.

Hehe Ag obiecuje poprawe :-)

Ewelina88, Izabelka88 lubią tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3. Pani dr mi mówiła ze WHO stara się zunifikować normy w europie. Podobno w PL inne, w Niemczech inne a dzieli nas granica tylko:) i chcą to jakoś ujednolicić.
    Ale to nie wyklucza twoich 2 pkt a patrząc na działania WHO, drugi wielce prawdopodobny:)

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27 wrote:
    Ja ostatnio też tak mam, tyle że ja ludzi od miesiąca nie widziałam bo jestem przykuta do wyrka, i niestety mężowi biednemu się obrywa, chyba po porodzie kupie mu jwkiś puchar albo medal za jego cierpliwość.

Hehe Ag obiecuje poprawe :-)
    haha ja też się irytuje innymi, ale sama ponoc też jestem irytujaca:) no alee...
    Ja pi porodzie kochana nie wiem jak ty ale zjem słoik nutelli:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie z tymi innymi forami to tak jak np piszemy o tej kobiecie co była pijana. Któras z nas chce to sobie przeczyta, nie chce to nie. Marttka moim zdaniem nie wspomniała o tym żeby stresowac resztę tylko żeby nam o mężu powiedzieć. Złych wiadomości nie unikniemy czy tu czy np w tv. po prostu jak nie chcemy to nie czytajmy co tam dokładnie się stało itp.

Idę robić kluski śląskie. Ale mam ochotę.

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png

Wysłany: 25 października 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag ja to się tylko pocieszam, że bardzo zdrowo się teraz odżywiam i na dobre to dziecku wyjdzie. Ale mówie ci taką chcice mam na słodkie, że oczami wyobraźni widzę jak po porodzie przy stole jestem tylko ja, tort, krem snickers, lody z bitą śmietaną, wafelki, cukierki, pizza, mc donald :-) ale to tylko marzenia

Gdybyś Ag była moją np. Sąsiadką to byśmy się spotkały po porodzie i stuknęły słoiczkami nutelli wznosząc toast :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2014, 13:27

Ag..., Kawa lubią tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    ale najnowszy sezon? jak tak to gdzie można zacząć oglądać?

Ja jakoś nie mam czasu nadrobić serialowych zaległości. :P
    Zobacz na kinoman.tv :)

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spróbuj herbatniki petite, 3 sztuki np z bieluchem mozna:)
    Serek homo waniliowy, czekolada 85%. Da sie:)
    a też wiem o odżywianiu mnóstwo, przyda się w diecie poporodowej, karmiącej i na pozniej:)

Po frytkach cukier miałam niski ale zjadlam kilka tylko.
    A pizzę można zrobić z maki razowej przecież!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2014, 13:29

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinko chodzi o to że wystarczy wspomnieć że coś się stało na innym forum i to działa lawinowo. Chcąc nie chcąc dużo z nas z czystej ciekawości tam wlezie i przeczyta. Wystarczy spojrzeć ile się pojawiło wiadomości u Listopadówek typu "grudniówki, styczniówki, lutówki trzymią za Was kciuki"..

A wiele z nas się później obawia tak jak MartaKD napisała, już nie wspominając o tym że się doszukujemy u siebie nieprawidłowości czy podobnych objawów.

Marrtka, wybacz mój post nie jest skierowany jako atak na Ciebie :* Chodziło mi tylko o to by po prostu nic nie wspominać o jakichś nieprzyjemnych sytuacjach na innych forach. Żebyśmy się niepotrzebnie nie musiały stresować. Przepraszam jeszcze raz :)

Gwiazdeczka27, MartaKD lubią tę wiadomość

• Melula Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Wam! Od rana robota wre. Małż szlifuje sufit i ściany. Potem malowanie :)
    A ja obrabiam warzywka przywiezione od rodziców - seler, por, pietruszkę, marchewkę. Przede mną obieranie jabłek na kompot i dżemik :)

Pytałyście o naklejki. Ja kupiłam w biedronce za 6,99 zł - jeden planuję przykleić na szafki, a te fluorescencyjne nad łóżeczkiem, na ścianie :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a0f9f77e99ed.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c6da1b05a4e1.jpg

Kawa lubi tę wiadomość

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa no niestety taka nasza babska natura że wszystko musimy wiedzieć. A potem się niepotrzebnie martwimy.

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mel ile za nie zapłaciłaś? i w jakim są rozmiarze? :)

• Melula Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Mel ile za nie zapłaciłaś? i w jakim są rozmiarze? :)
    6,99zł za jeden zestaw (ja kupiłam dwa, jak widać). Z wielkością to różnie. Te świecące to około 10x10 cm średnio, a te zwierzątka to zależy - żyrafa wiadomo największa, myślę że niecałe 25 cm wysoka, słonik i lew ok. 15 cm, pozostałe mniejsze. Zwierzątka są wypukłe, klejone na przeźroczystą taśmę po całości, motylki - cienkie, też całe się przyklejają

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2014, 13:45

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
‹‹ 1034 1035 1036 1037 1038 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ