WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niby nie siejesz zamętu,ale wiekszość z nas podejrzewam,że jednak wlezie na te Listopadówki,chociaż nigdy ich nie czyta i zacznie szukać tej historii i sie schizować,tylko dlatego,że ktoś właśnie na naszym forum o tym wspomniał.Ja się dosyć schizowalam ostatnie półtora roku i nie chcę jeszcze teraz niecale 3 miesiące przed porodem.
    Ja zrobiłam błąd i czytałam na Grudniowkach o tej Karoli i jej synku urodzonym w 25 tygodniu.Kuźwa,co ja się naschizowalam jak byłam w 25 tygodniu!Wiem,że ratuje się dzieci w tym tyogdniu jednak nie mamy pewności jak taki maluszek poradzi sobie w przyyszłym życiu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2014, 12:56

Ag..., Gwiazdeczka27, Kawa lubią tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    Dziewczyny,czyli reasumując kosmetyki:
    kremik na zimową pogodę, płyn do kąpieli (lub krochmal),chusteczki, mąka na odparzenia,a co na pupę przed założeniem pieluchy? tez jakiś krem?
    sudocrem podejrzewam,że też kupię,ale na poźniej i w malych ilościach.
    Chusteczki też można sobie odpuścić i myć pupę przegotowaną wodą ;) Chusteczki kupię tylko na wyjścia...
    Generalnie coś do kąpieli, do smarowania skóry w drażliwych miejsca (pupy, paszek, pachwin), krem na mróz i wiatr (a później na słońce), coś na odparzenia i środek do przemywania pępka. Tej listy sroki też bym się tak kurczowo nie trzymała, nie jest jakąś wyrocznią. ;) Niektórzy chwalą sobie kosmetyki Nivei, Hippa, więc nie ma reguły...

Ag..., MartaKD lubią tę wiadomość

201501145565.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zasugerować się można ale każde dziecko inne i na co innego wrażliwe.
    Swoja droga ciekawe na ile jest niezalezna od marek, czyt prezenty za opinie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2014, 13:03

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelka88 wrote:
    Dziękuję Chanela za odpowiedź. Niby normy, ale mogłoby być trochę niżej. W poniedziałek na wizycie pogadam z moim lekarzem.

U mnie normy były

Na czczo do 95
    Po 1h do 180
    Po 2 h do 140

???

MartaKD ja właśnie przeczytałam dlatego... Czasami niewiedza to błogosławieństwo.
    Aj wścibska jestem muszę to zmienić i popracować nad sobą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2014, 13:07

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie też te normy kojarzę, bo miałam lekko przekroczone a po godzinie było 183 bodajże, po 2 164.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Normy są takie jak podała Gwiazdeczka

A ja znów odczuwam szalejące hormony, od kilku dni jestem taka rozdrażniona / zdołowana, niby nic się nie dzieje, a ciągle mi coś doskwiera :) dobrze, że chociaż na męża nie krzyczę, ale ludzie mnie wkurzają ;)

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27 wrote:

MartaKD ja właśnie przeczytałam dlatego... Czasami niewiedza to błogosławieństwo.
    Aj wścibska jestem muszę to zmienić i popracować nad sobą.

Gdzie wlazisz?? Mało ci swoich dolegliwości??!!
    Opanuj się, ale juz!

Kawa, Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png

Wysłany: 25 października 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    No właśnie też te normy kojarzę, bo miałam lekko przekroczone a po godzinie było 183 bodajże, po 2 164.

Bo od niedawna się pozmieniały te normy, a co do cukrzycy ciążowej zaostrzyli normy i teraz jest do 90 na czczo i do 120 po h ( przy zaleceniu wykonywania pomiarów glukometrem) , oczywiście Ag wiem, że ty dobrze o tym wiesz ;)
    słyszałam dwie teorie
    1. Zaostrzono normy bo w ostatnich latach rodziło się dużo dzieci z za wysoką masą urodzeniową
    2. Aby sprzedawała się bardziej insulina (kontrakty z firmam farmaceutycznymi)

mhsvp07w3ex0n696.png

Wysłany: 25 października 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene wrote:
    Normy są takie jak podała Gwiazdeczka

A ja znów odczuwam szalejące hormony, od kilku dni jestem taka rozdrażniona / zdołowana, niby nic się nie dzieje, a ciągle mi coś doskwiera :) dobrze, że chociaż na męża nie krzyczę, ale ludzie mnie wkurzają ;)

Ja ostatnio też tak mam, tyle że ja ludzi od miesiąca nie widziałam bo jestem przykuta do wyrka, i niestety mężowi biednemu się obrywa, chyba po porodzie kupie mu jwkiś puchar albo medal za jego cierpliwość.

Hehe Ag obiecuje poprawe :-)

Ewelina88, Izabelka88 lubią tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3. Pani dr mi mówiła ze WHO stara się zunifikować normy w europie. Podobno w PL inne, w Niemczech inne a dzieli nas granica tylko:) i chcą to jakoś ujednolicić.
    Ale to nie wyklucza twoich 2 pkt a patrząc na działania WHO, drugi wielce prawdopodobny:)

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27 wrote:
    Ja ostatnio też tak mam, tyle że ja ludzi od miesiąca nie widziałam bo jestem przykuta do wyrka, i niestety mężowi biednemu się obrywa, chyba po porodzie kupie mu jwkiś puchar albo medal za jego cierpliwość.

Hehe Ag obiecuje poprawe :-)
    haha ja też się irytuje innymi, ale sama ponoc też jestem irytujaca:) no alee...
    Ja pi porodzie kochana nie wiem jak ty ale zjem słoik nutelli:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie z tymi innymi forami to tak jak np piszemy o tej kobiecie co była pijana. Któras z nas chce to sobie przeczyta, nie chce to nie. Marttka moim zdaniem nie wspomniała o tym żeby stresowac resztę tylko żeby nam o mężu powiedzieć. Złych wiadomości nie unikniemy czy tu czy np w tv. po prostu jak nie chcemy to nie czytajmy co tam dokładnie się stało itp.

Idę robić kluski śląskie. Ale mam ochotę.

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png

Wysłany: 25 października 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag ja to się tylko pocieszam, że bardzo zdrowo się teraz odżywiam i na dobre to dziecku wyjdzie. Ale mówie ci taką chcice mam na słodkie, że oczami wyobraźni widzę jak po porodzie przy stole jestem tylko ja, tort, krem snickers, lody z bitą śmietaną, wafelki, cukierki, pizza, mc donald :-) ale to tylko marzenia

Gdybyś Ag była moją np. Sąsiadką to byśmy się spotkały po porodzie i stuknęły słoiczkami nutelli wznosząc toast :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2014, 13:27

Ag..., Kawa lubią tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    ale najnowszy sezon? jak tak to gdzie można zacząć oglądać?

Ja jakoś nie mam czasu nadrobić serialowych zaległości. :P
    Zobacz na kinoman.tv :)

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spróbuj herbatniki petite, 3 sztuki np z bieluchem mozna:)
    Serek homo waniliowy, czekolada 85%. Da sie:)
    a też wiem o odżywianiu mnóstwo, przyda się w diecie poporodowej, karmiącej i na pozniej:)

Po frytkach cukier miałam niski ale zjadlam kilka tylko.
    A pizzę można zrobić z maki razowej przecież!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2014, 13:29

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinko chodzi o to że wystarczy wspomnieć że coś się stało na innym forum i to działa lawinowo. Chcąc nie chcąc dużo z nas z czystej ciekawości tam wlezie i przeczyta. Wystarczy spojrzeć ile się pojawiło wiadomości u Listopadówek typu "grudniówki, styczniówki, lutówki trzymią za Was kciuki"..

A wiele z nas się później obawia tak jak MartaKD napisała, już nie wspominając o tym że się doszukujemy u siebie nieprawidłowości czy podobnych objawów.

Marrtka, wybacz mój post nie jest skierowany jako atak na Ciebie :* Chodziło mi tylko o to by po prostu nic nie wspominać o jakichś nieprzyjemnych sytuacjach na innych forach. Żebyśmy się niepotrzebnie nie musiały stresować. Przepraszam jeszcze raz :)

Gwiazdeczka27, MartaKD lubią tę wiadomość

• Melula Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Wam! Od rana robota wre. Małż szlifuje sufit i ściany. Potem malowanie :)
    A ja obrabiam warzywka przywiezione od rodziców - seler, por, pietruszkę, marchewkę. Przede mną obieranie jabłek na kompot i dżemik :)

Pytałyście o naklejki. Ja kupiłam w biedronce za 6,99 zł - jeden planuję przykleić na szafki, a te fluorescencyjne nad łóżeczkiem, na ścianie :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a0f9f77e99ed.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c6da1b05a4e1.jpg

Kawa lubi tę wiadomość

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa no niestety taka nasza babska natura że wszystko musimy wiedzieć. A potem się niepotrzebnie martwimy.

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mel ile za nie zapłaciłaś? i w jakim są rozmiarze? :)

• Melula Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Mel ile za nie zapłaciłaś? i w jakim są rozmiarze? :)
    6,99zł za jeden zestaw (ja kupiłam dwa, jak widać). Z wielkością to różnie. Te świecące to około 10x10 cm średnio, a te zwierzątka to zależy - żyrafa wiadomo największa, myślę że niecałe 25 cm wysoka, słonik i lew ok. 15 cm, pozostałe mniejsze. Zwierzątka są wypukłe, klejone na przeźroczystą taśmę po całości, motylki - cienkie, też całe się przyklejają

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2014, 13:45

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
‹‹ 1034 1035 1036 1037 1038 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ