X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    sory ale ja sie martwie bo to moje ostatnie usg i jakby aie nie obroxilo to dowiem sie o tym jak zwczne przec a beda wychodzic nozki wiec glupio nie pytaj "co wy macie z tym obracaniem".
    No a ja nie pomyslałam o tym, masz rację, też nie chciałbym się dowiedzieć w chwili porodu że będzie dodatkowo cięższy bo jest złe ułożenie. No chyba że idealnie wyczuję położenie jeszcze w ciaży w co wątpię, bo ja nie potrafie teraz okreslić jak dziecko leży w brzuchu.

Anutka lubi tę wiadomość

• Anutka Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka wrote:
    Witajcie !
    Ja ostatnio częściej odczuwam twardnienie brzucha, ale bez bólu, tylko po prostu wiem w którym momencie się napiął.

Dziewczyny nam dietetyk dała listę "zakazanych" i "zalecanych" produktów dla mam karmiących i tyez powiedziała że odchodzi się od tego, ale mimo wszystko warto np. przez pierwszy tydzień ściśle stosować się do zaleceń a po tygodniu zjeść tylko jeden zakazany produkt. Jeśli po nim dziecku nic nie dolega to można go jeść. Po dwóch dniach kolejny zakazany produkt itd. Ja jestem zdania, że nie można też tak do końca chronić dzieci przed jedzeniem. Oczywiście cały czas mając na uwadze że jego układ pokarmowy jest jest bardzo wrazliwy nie jeść bardzo tłustych rzeczy czy np. grzybów które żadnych właściwości nie mają.

Ja USG mam dopiero 12 listopada i już nie mogę sie doczekać. Czuję, że Jasiek kręci się jeszcze po całym brzuchu i wypina w różne strony i powiem Wam że mi nie robi różnicy czy będe miała CC czy rodziła SN. A w ogóle czy to jest dziedzine w jakiś sposób ? Moja mama miała 3 CC czy to może miec jakiś wpływ na mój poród?
    Wydaje mi zie cc naszych mam nie ma wplywu na to jak my bedziemy rodzic :)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    sory ale ja sie martwie bo to moje ostatnie usg i jakby aie nie obroxilo to dowiem sie o tym jak zwczne przec a beda wychodzic nozki wiec glupio nie pytaj "co wy macie z tym obracaniem".

28tc i ostatnie USG?? zakladam ze nie mieszkasz w PL. ALe nawet jesli nie i dziecko niej est obrocone ww tym momencie ( a nawet jesli jest to nie znaczy ze jutro bedzie bo się kręcą jeszcze) to chyba mozna zrobic jeszcze USG po 34tc zeby to sprawdzic, prawda?
    bardzo dziwne podejscie.
    Ja na USG co chwile mam inne a mam ich w ostatnim czasie mnostwo- polozeni okreslają juz jako dowolne bo się kreci jeszcze.

Kawa lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [Figa z makiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 10:37

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka wrote:
    No a ja nie pomyslałam o tym, masz rację, też nie chciałbym się dowiedzieć w chwili porodu że będzie dodatkowo cięższy bo jest złe ułożenie. No chyba że idealnie wyczuję położenie jeszcze w ciaży w co wątpię, bo ja nie potrafie teraz okreslić jak dziecko leży w brzuchu.

Hej, ale przecież w szpitalu w chwili przyjęcia na porodówkę na pewno wykonają nam komplet badań, w tym USG i wszystko będzie jasne na chwilę przed. W ogóle zawsze w szpitalu wykonują badanie USG, więc USG III trymestru nie będzie ostatnim, no chyba, że będzie szybka akcja :)

magdalenka, Ag..., Kawa lubią tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Anutka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [Figa z makiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 10:37

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • magdalenka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tylko 3 USG, chodzę na NFZ. Nie liczę tych z wizyt prywanych bo to był początek ciąży. A ostatnie jest międzye 28-32 tygodniem więc to nie jest dziwne jak dla mnie.

Anutka, renia83 lubią tę wiadomość

• Anutka Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Hej, ale przecież w szpitalu w chwili przyjęcia na porodówkę na pewno wykonają nam komplet badań, w tym USG i wszystko będzie jasne na chwilę przed. W ogóle zawsze w szpitalu wykonują badanie USG, więc USG III trymestru nie będzie ostatnim, no chyba, że będzie szybka akcja :)
    Nie wiem jak to wyglada w szpitalu, nigdy nie rodzilam. Usg mam w swojej przychodni na nfz

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Polubiłam bo to jakies pocieszenie, chociaż położna z mojego szpitala mówiła że robia najcześciej tylko KTG jeśli cała ciaża była bez powikłań. No nic wszystko wyjdzie w praniu.

• Anutka Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [Foga z makiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 10:38

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    Nie wiem jak to wyglada w szpitalu, nigdy nie rodzilam. Usg mam w swojej przychodni na nfz

Ja też nie rodziłam, ale zawsze jak byłam w szpitalu np. z powodu infekcji układu moczowego, miałam też wykonane badanie USG, jak każda dziewczyna w chwili przyjęcia na oddział i przed wypisem. Przecież to chwila i badanie zrobione, a jeśli nie było określone ułożenie dziecka to chcę wierzyć, że żyjemy w takich czasach, że lekarze nie zaryzykują byś rodziła bez tej wiedzy, czy to jest bezpieczne czy nie.

Ag..., Kawa lubią tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam 12 listopada i to będzie 31+3.

• lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę prywatnie i lekarz nie robi mi Usg co wizytę ale wydaje mi się że pod koniec ciąży sprawdzi jeszcze raz ułożenie maleństwa. Jeżeli nie to na pewno w szpitalu będą nas badali. Czytałam że badając szyjkę pod koniec ciąży główka jest wyczuwalna.
    Tylko wydaje mi się że na tym etapie ciąży dzidzia ma jeszcze na tyle dużo miejsca że swobodnie się obraca, dziś może być głową w górę jutro w dól. Ja bym się tym nie przejmowała bo nastawię się na przykład że jest główka w dól a przy porodzie będzie na odwrót i tylko bardziej się zestresuje ,,bo przecież było inaczej,,

ex2bo7ess0m327wq.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. :)
    Nie wiedziałam, że moje skromne pytanie na temat zapinania pasów wywoła taką burzliwą dyskusję.

Przepraszam za to pytanie. :)

Ja też mam jutro wizytę. :)
    Podejrzewam, że zaliczę też jutro USG 3 trymestru. :)
    I okaże się ile przytyłam. Ostatnio 3 kg w miesiąc. :/ Teraz niby 1 kg w 3 tygodnie. :) Ale moja waga kłamie coś ostatnio chyba. :D

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus89 wrote:
    Dzień dobry. :)
    Nie wiedziałam, że moje skromne pytanie na temat zapinania pasów wywoła taką burzliwą dyskusję.

Przepraszam za to pytanie. :)

Ja też mam jutro wizytę. :)
    Podejrzewam, że zaliczę też jutro USG 3 trymestru. :)
    I okaże się ile przytyłam. Ostatnio 3 kg w miesiąc. :/ Teraz niby 1 kg w 3 tygodnie. :) Ale moja waga kłamie coś ostatnio chyba. :D
    Mi się wydaje że moja kłamie od jakiś 8 miesięcy hehe

Agus89, renia83, szpilka lubią tę wiadomość

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... u mnie też pomidorówka. Co prawda ze zwykłym ryżem, ale leciutka, bo zabielona jogurtem 0% ;)
    Byłam dzisiaj w galerii, na bazarze, myślałam że kupię Natce czapeczkę zimową, ale nigdzie nie ma takich malutkich. Chyba się uśmiechnę do cioci, żeby zrobiła na drutach takie małe cudo... :)
    Wpadłam do domu tylko na chwilkę, bo zaraz jadę do okulisty. Trzeba w końcu sprawić sobie okulary, ponad 10 lat już chodzę w samych soczewkach a w takich oczkach nie dopuszczą mnie do porodu... :/

PS: Śniło mi się coś związanego z porodem. Po wczorajszym wieczorze chyba złapała mnie schiza ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2014, 11:39

Ag... lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie dzis dział tekstylia:)
    co kupujecie do wózka? skoro macie kombinezon dla maluchow to co jest jeszcze do wozka potrzebne? spiworek? kocyk? posciel?

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    co kupujecie do wózka? skoro macie kombinezon dla maluchow to co jest jeszcze do wozka potrzebne? spiworek? kocyk? posciel?
    Gruby kocyk :)

201501145565.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Spiworek i kocyk :) a z czasem podusia

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli malucha w kombinezon i jeszcze w spiwor do wozka? nie zapoci się??
    myslalam o czyms takim- wystarczy??
    http://poofi.pl/shop/kocyko-kolderka-outlet/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2014, 11:48

dqprhdgeyewjk8qy.png
‹‹ 1075 1076 1077 1078 1079 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ