*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
isabelle wrote:Ja myślę, że to też zależy od wózka - co masz na dnie gondoli? Jeśli jest jakieś ciepłe poszycie czy grubszy materacyk to być może kocyk wystarczy? Ja są wstępnie rozglądałam za śpiworkiem do fotelika samochodowego (takim, co ma otwory na pasy) i jednocześnie do gondoli. To chyba łatwiejsze w użyciu niż kocyk, bo można szczelnie dzidziola osłonić, a nie wiadomo jaka pogoda będzie w dniu wypisu ze szpitala, ja też na chwilę obecną nie wiem, jaki kupimy wózek i czy będzie miał dobrą izolację gondoli od zimna.
mam materacyk i mozliwosc termoregulacji w gondoli od spodu. Ja myslalam zeby kupic do fotelika taką ochronę http://www.sklep-tosia.eu/maxi-cosi-0-folia-pdeszczo_p64.
przed sniegiem i wiatrem bedzie w sam raz. -
isabelle wrote:Nie orientowałam się jeszcze dokładnie, ale chyba w pierwszych tygodniach życia dziecka są jakieś kontrole lekarskie, konsultacje u specjalistów, szczepienia. Chyba nie da się tak zupełnie uniknąć wychodzenia do wiosny
Po prostu nie widzę sensu spacerowania z dzieckiem w wielkich mrozach i ubierania w milion warstw.
Ciepły kombinezon, czapeczka, gruby kocyk i ewentualnie pieluszka tetrowa na buźkę - powinno na zimę wystarczyć -
Wiecie co ? My sie tu uwywnetrzniamy czy dziecko,w poprzek czy nogami do dolu, ja sie martwilam bo mala byla od 20 tc. Co usg a mam je co 10 dni glowka w dol. Piszemy jakmchcemy rodzic, a wiem ze i tak mamy w tej sprawie g......no do gadania.
Mnie kazali rodzic w,23 tyg. bylam zaskoczona cala sytuacja przeciez ja wmswojej madrej ksiazce doszlam tylko do 5 tego m-ca? Co oni chca? Pomyslalam sobie, i sluchasz ich co masz robic i robisz bo przeciez nie wstaniesz i nie wyjdziesz z sali porodowej.
Troche rezerwy do swoich planow, optymizmu, i niestety posluszenstwa wobec personelu.
Kuzynka 14 godzin rodzila a i tak cesarke jej zrobili i to biegiem bo nie bylo juz na co czekac.
Co bedzie to bedzie.
Anutka w szpitalu na bank Cie zbadaja jak dziecko lezy i to oni zdecyduja jak bedziesz rodzic kochana.
Do wozka kupuje zestaw podusie ktorej nie bede narazie uzywac i kolderke
minky. Bedziemy miec z drugiej reki wozek koloru bezowego wiec minky mi troche go rozweseli, sami chcelismy czerwony wozekDzidka bedzie jeszcze w spiworku bedziemy sprawdzac pewnie na balkonie na pierwszym wietrzeniu czy sie nie poci dziecina w ubranku, spiworku, minky i pokrowcu do wozka
Wiecie ze spiworek ma dziury na pasy wiec do nosidla bedzie pasowal na glowe pielucha, bo za ostre powietrze pewnie bedzie w zimie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2014, 12:12
-
A nie wsytarczy na porodowce poprostu poprosic o USG? skoro powiesz ze ostatnie mialas w 28 tc i nie wiesz jak dziecko jest ulozone to napewno ci zrobią.
Tam pracują ludzie, często bardzo mili- nie trzeba zakladac ze porodowka w panstwowm szpitalu to ostateczne zło rodem ze średniowiecza. W moim szpitalu daleko do takiego stwierdzenia.
Ja w zeszly pon bylam u gina na prywatnej wizycie a we wtorek w szpitalu i mowilam ze nie musze miec USG bo mialam wczoraj robione- uslyszalam ze jest konieeczne przy przyjeciu.
Naprawde zamiast się unosic wystarczy pomyslec nad innym sposobem sprawdzenia jak lezy dziecko np w 38tc.Kawa, isabelle, jonka91, zielarka, Tymi, agnesik lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnutka wrote:Kuzynka w zeszlym roku rodzila i ne miala usg na porodowce widac nie zawsze jak twierdzisz jest no rbione... ale oczywiscie ekspertka ma racje
Skoro się AŻ tak obawiasz to idź prywatnie na usg przed samym porodem. no chyba że cie na to nie stać.
nie będę ciągła tematu.polaola, Tymi lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny ale Wy emocjonalnie do wszystkich tematów podchodzicie - tak zawsze czy to ciążowe hormonki?
Wybaczcie ale się śmieję jak czytam jak zarzucacie sobie niewiedzę złośliwość itp itd.
Zaraz i mi się oberwie, ale ja czytam np. co się dzieje u Listopadówek i tamte dziewczyny mają ze sobą na prawdę super kontakt, powymieniały się telefonami, że jak jedna rodzi i nie ma dostępu do neta to inna w jej imieniu się chwali itp. Taka miła tam atmosfera jest. Także spokojnie moje Drogiejeszcze kilka tygodni i będziemy rozmawiały o wstawaniu na karmienie i kupkach ale będzie super
Ag..., Anutka, isabelle, Izabelka88, jonka91, renia83, rastafanka, Agus89, MartaKD, Silatan, Ewelina88, zielarka, szpilka, bluegirl89, Paula44, agnesik lubią tę wiadomość
-
ania_29 wrote:A Ty będziesz wózkiem do lekarza jechać? Ja nie
Nie, miałam na myśli ten uniwersalny śpiworek do fotelika (i gondoli też) dla noworodka. Zastanawiam się po prostu nad jego kupnem, bo nie mam jeszcze grubego kocyka, więc i tak coś kupić muszę. Czasem takie śpiworki są dodawane do fotelików np. Maxi Cosi gratis. -
nick nieaktualny
-
Anutka dlaczego ma nas nie być?
Mi się wydaje że po porodzie miło jest kontynuować rozmowy o naszych pociechach, chwalić się fotkami itp.
Jest któraś z Mam za?Kawa, Ag..., lwuska55592, jonka91, Agus89, Ewelina88, szpilka, kejti91, bluegirl89, nix, Paula44, agnesik lubią tę wiadomość
-
Kawa wrote:Ania29 dziewczyny na grudniówkach mówiły że nie bardzo można dać tetrę na buzię bo dziecko oddych i tetra wilgotnieje przez co szybko się oziębia
isabelle wydaje mi się, że albo śpiworek, albo kocyk. Kocyk jest bardziej uniwersalny, przyda się w wielu sytuacjachZ tego względu ja takiego śpiworka nawet nie biorę pod uwagę...
Ag..., renia83 lubią tę wiadomość
-
Ja jestem za tym, by kontynuować forum. Nie jestem tu tylko i wyłącznie dlatego, żeby rozwiać jakieś swoje wątpliwości, czy skorzystać z czyjejś eksperckiej wiedzy (Ewelinka, popaola itp.) Bardzo się z wami zżyłam i nie wyobrażam sobie, żeby któraś nie powiedziała, że już urodziła albo nie pokazała nam swojego bobasa. Także bardzo proszę tu być miłym, uprzejmym i szanować się nawzajem, bo jeszcze wiele miesięcy razem przed nami
Ag..., lwuska55592, Martaaa, jonka91, renia83, Ewelina88, szpilka, bluegirl89, polaola, agnesik lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny