X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Ja myślę, że to też zależy od wózka - co masz na dnie gondoli? Jeśli jest jakieś ciepłe poszycie czy grubszy materacyk to być może kocyk wystarczy? Ja są wstępnie rozglądałam za śpiworkiem do fotelika samochodowego (takim, co ma otwory na pasy) i jednocześnie do gondoli. To chyba łatwiejsze w użyciu niż kocyk, bo można szczelnie dzidziola osłonić, a nie wiadomo jaka pogoda będzie w dniu wypisu ze szpitala, ja też na chwilę obecną nie wiem, jaki kupimy wózek i czy będzie miał dobrą izolację gondoli od zimna.

mam materacyk i mozliwosc termoregulacji w gondoli od spodu. Ja myslalam zeby kupic do fotelika taką ochronę http://www.sklep-tosia.eu/maxi-cosi-0-folia-pdeszczo_p64.
    przed sniegiem i wiatrem bedzie w sam raz.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Nie orientowałam się jeszcze dokładnie, ale chyba w pierwszych tygodniach życia dziecka są jakieś kontrole lekarskie, konsultacje u specjalistów, szczepienia. Chyba nie da się tak zupełnie uniknąć wychodzenia do wiosny ;)
    A Ty będziesz wózkiem do lekarza jechać? Ja nie :)
    Po prostu nie widzę sensu spacerowania z dzieckiem w wielkich mrozach i ubierania w milion warstw.
    Ciepły kombinezon, czapeczka, gruby kocyk i ewentualnie pieluszka tetrowa na buźkę - powinno na zimę wystarczyć :)

201501145565.png
  • polaola Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co ? My sie tu uwywnetrzniamy czy dziecko,w poprzek czy nogami do dolu, ja sie martwilam bo mala byla od 20 tc. Co usg a mam je co 10 dni glowka w dol. Piszemy jakmchcemy rodzic, a wiem ze i tak mamy w tej sprawie g......no do gadania.
    Mnie kazali rodzic w,23 tyg. bylam zaskoczona cala sytuacja przeciez ja wmswojej madrej ksiazce doszlam tylko do 5 tego m-ca? Co oni chca? Pomyslalam sobie, i sluchasz ich co masz robic i robisz bo przeciez nie wstaniesz i nie wyjdziesz z sali porodowej.
    Troche rezerwy do swoich planow, optymizmu, i niestety posluszenstwa wobec personelu.
    Kuzynka 14 godzin rodzila a i tak cesarke jej zrobili i to biegiem bo nie bylo juz na co czekac.
    Co bedzie to bedzie.

Anutka w szpitalu na bank Cie zbadaja jak dziecko lezy i to oni zdecyduja jak bedziesz rodzic kochana.

Do wozka kupuje zestaw podusie ktorej nie bede narazie uzywac i kolderke
    minky. Bedziemy miec z drugiej reki wozek koloru bezowego wiec minky mi troche go rozweseli, sami chcelismy czerwony wozek :-) Dzidka bedzie jeszcze w spiworku bedziemy sprawdzac pewnie na balkonie na pierwszym wietrzeniu czy sie nie poci dziecina w ubranku, spiworku, minky i pokrowcu do wozka :-)

Wiecie ze spiworek ma dziury na pasy wiec do nosidla bedzie pasowal na glowe pielucha, bo za ostre powietrze pewnie bedzie w zimie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2014, 12:12

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [figa z makiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 10:39

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie wsytarczy na porodowce poprostu poprosic o USG? skoro powiesz ze ostatnie mialas w 28 tc i nie wiesz jak dziecko jest ulozone to napewno ci zrobią.
    Tam pracują ludzie, często bardzo mili- nie trzeba zakladac ze porodowka w panstwowm szpitalu to ostateczne zło rodem ze średniowiecza. W moim szpitalu daleko do takiego stwierdzenia.
    Ja w zeszly pon bylam u gina na prywatnej wizycie a we wtorek w szpitalu i mowilam ze nie musze miec USG bo mialam wczoraj robione- uslyszalam ze jest konieeczne przy przyjeciu.

Naprawde zamiast się unosic wystarczy pomyslec nad innym sposobem sprawdzenia jak lezy dziecko np w 38tc.

Kawa, isabelle, jonka91, zielarka, Tymi, agnesik lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    Kuzynka w zeszlym roku rodzila i ne miala usg na porodowce widac nie zawsze jak twierdzisz jest no rbione... ale oczywiscie ekspertka ma racje

Skoro się AŻ tak obawiasz to idź prywatnie na usg przed samym porodem. no chyba że cie na to nie stać.
    nie będę ciągła tematu.

polaola, Tymi lubią tę wiadomość

• Martaaa Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale Wy emocjonalnie do wszystkich tematów podchodzicie - tak zawsze czy to ciążowe hormonki? :)

Wybaczcie ale się śmieję jak czytam jak zarzucacie sobie niewiedzę złośliwość itp itd.
    Zaraz i mi się oberwie, ale ja czytam np. co się dzieje u Listopadówek i tamte dziewczyny mają ze sobą na prawdę super kontakt, powymieniały się telefonami, że jak jedna rodzi i nie ma dostępu do neta to inna w jej imieniu się chwali itp. Taka miła tam atmosfera jest. Także spokojnie moje Drogie :) jeszcze kilka tygodni i będziemy rozmawiały o wstawaniu na karmienie i kupkach ale będzie super :)

Ag..., Anutka, isabelle, Izabelka88, jonka91, renia83, rastafanka, Agus89, MartaKD, Silatan, Ewelina88, zielarka, szpilka, bluegirl89, Paula44, agnesik lubią tę wiadomość

relgh371rphwpz6l.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fifa z makiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 10:40

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:
    A Ty będziesz wózkiem do lekarza jechać? Ja nie :)

Nie, miałam na myśli ten uniwersalny śpiworek do fotelika (i gondoli też) dla noworodka. Zastanawiam się po prostu nad jego kupnem, bo nie mam jeszcze grubego kocyka, więc i tak coś kupić muszę. Czasem takie śpiworki są dodawane do fotelików np. Maxi Cosi gratis.

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [Figa z makiem

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania29 dziewczyny na grudniówkach mówiły że nie bardzo można dać tetrę na buzię bo dziecko oddych i tetra wilgotnieje przez co szybko się oziębia ;)

• Anutka Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Figa z makiem

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa zgadzam się z Tobą. I dorośli właśnie z tego samego powodu nie powinni mieć szalika na buzi :) wiec chyba dzieciaczki tym bardziej

Ag..., Kawa lubią tę wiadomość

relgh371rphwpz6l.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny- luzik.
    Nie zarzucajmy sobie kogo na co stac a na co nie bo to juz jest niesympatyczne.
    Duzo tematów ostatnio bardzo nas emocjonuje.
    Zdecydowanie jedziemy na podwojnych hormonach:D

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka dlaczego ma nas nie być?

Mi się wydaje że po porodzie miło jest kontynuować rozmowy o naszych pociechach, chwalić się fotkami itp.

Jest któraś z Mam za? :)

Kawa, Ag..., lwuska55592, jonka91, Agus89, Ewelina88, szpilka, kejti91, bluegirl89, nix, Paula44, agnesik lubią tę wiadomość

relgh371rphwpz6l.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taaaaak!!!
    ja nie wyobrazam sobie zniknąć stąd w momencie porodu.

Martaaa, Ewelina88, szpilka, agnesik lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Ania29 dziewczyny na grudniówkach mówiły że nie bardzo można dać tetrę na buzię bo dziecko oddych i tetra wilgotnieje przez co szybko się oziębia ;)
    Położne mówiły, żeby przy wyjściu ze szpitala zasłonić dziecku buzię pieluszką. Wiadomo - tylko na chwilkę. Nie mam więc na myśli spacerowania z dzieckiem z zakrytą główką po sam czubek
    isabelle wydaje mi się, że albo śpiworek, albo kocyk. Kocyk jest bardziej uniwersalny, przyda się w wielu sytuacjach :) Z tego względu ja takiego śpiworka nawet nie biorę pod uwagę...

Ag..., renia83 lubią tę wiadomość

201501145565.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem za tym, by kontynuować forum. Nie jestem tu tylko i wyłącznie dlatego, żeby rozwiać jakieś swoje wątpliwości, czy skorzystać z czyjejś eksperckiej wiedzy (Ewelinka, popaola itp.) Bardzo się z wami zżyłam i nie wyobrażam sobie, żeby któraś nie powiedziała, że już urodziła albo nie pokazała nam swojego bobasa. Także bardzo proszę tu być miłym, uprzejmym i szanować się nawzajem, bo jeszcze wiele miesięcy razem przed nami :D

Ag..., lwuska55592, Martaaa, jonka91, renia83, Ewelina88, szpilka, bluegirl89, polaola, agnesik lubią tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście że nie znikniemy :) Musimy dzielić się przeżyciami i radami :)

Ag..., Martaaa, jonka91, Ewelina88, szpilka, nix lubią tę wiadomość

• Anutka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [Figa z makiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 10:41

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
‹‹ 1077 1078 1079 1080 1081 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ