X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:
    Ag... u mnie też pomidorówka. Co prawda ze zwykłym ryżem, ale leciutka, bo zabielona jogurtem 0% ;)
    Byłam dzisiaj w galerii, na bazarze, myślałam że kupię Natce czapeczkę zimową, ale nigdzie nie ma takich malutkich. Chyba się uśmiechnę do cioci, żeby zrobiła na drutach takie małe cudo... :)
    Wpadłam do domu tylko na chwilkę, bo zaraz jadę do okulisty. Trzeba w końcu sprawić sobie okulary, ponad 10 lat już chodzę w samych soczewkach a w takich oczkach nie dopuszczą mnie do porodu... :/

PS: Śniło mi się coś związanego z porodem. Po wczorajszym wieczorze chyba złapała mnie schiza ;)

moja mama juz "sztrykuje" czapki:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Czyli malucha w kombinezon i jeszcze w spiwor do wozka? nie zapoci się??
    myslalam o czyms takim- wystarczy??
    http://poofi.pl/shop/kocyko-kolderka-outlet/
    Albo kombinezon albo spiwor i kocyk :) bedze zima, nie powinno byc maluchowi za goraco

Ag... lubi tę wiadomość

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do wózka mam grube kocyki. Wydaje mi się że wystarczy. :) Dziecko oczywiście ubrane w kompinezon. :) Nie kupuję specjalnej pościeli do wózka.

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus89 wrote:
    Ja do wózka mam grube kocyki. Wydaje mi się że wystarczy. :) Dziecko oczywiście ubrane w kompinezon. :) Nie kupuję specjalnej pościeli do wózka.
    Tez nie jestem zwolenniczka poscieli d wozka :)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok- czyli kombinezon mam to kocyko-kolderka i styknie.
    wlasnie nie chce poscieli do wozka a wydaje mi sie ze jakbym go wlozyla w kombinezonie w spiwor jeszcze to moglibysmy po arktyce spacerowac:D za dduuuzo

a tymczasem przerwa na 3 sniadanie) jabłuszko i 2x wasa- uwielbiam moje tabele posiłkow:P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2014, 11:52

polaola lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka25 wrote:
    Jak będą trzaskające mrozy to się raczej nie zapoci. Ja na mrozy póki co w kombinezon, gruby koc i ta osłonka od wózka. Siostrzenica tak jeździła i było w sam raz. Później śpiworek będę wykorzystywać, ale nie wiem, czy to nie dopiero w przyszłym roku do spacerówki. Zobaczę. Wszystko mam po siostrzenicy, więc co się przyda, to będę używać.
    A będzie Ci się chciało wychodzić z dzieckiem w takie mrozy? Średnia przyjemność ;)

Agus89 lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    sory ale ja sie martwie bo to moje ostatnie usg i jakby aie nie obroxilo to dowiem sie o tym jak zwczne przec a beda wychodzic nozki wiec glupio nie pytaj "co wy macie z tym obracaniem".

W chwili przyjęcia na porodówkę zawsze wykonują USG, wystarczy się zorientować zamiast zarzucać że "głupio" pytam, bo to co mówisz świadczy tylko o twojej niewiedzy.

• Agus89 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak będą mrozy po -20 stopni to spacer chyba można sobie darować no nie? :D

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Ag... Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    osłonke do wozka tez mam, i to z dodatkowym ocieplenie. To samo do spacerówki.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Dziewczyny u mnie dzis dział tekstylia:)
    co kupujecie do wózka? skoro macie kombinezon dla maluchow to co jest jeszcze do wozka potrzebne? spiworek? kocyk? posciel?

Ja myślę, że to też zależy od wózka - co masz na dnie gondoli? Jeśli jest jakieś ciepłe poszycie czy grubszy materacyk to być może kocyk wystarczy? Ja są wstępnie rozglądałam za śpiworkiem do fotelika samochodowego (takim, co ma otwory na pasy) i jednocześnie do gondoli. To chyba łatwiejsze w użyciu niż kocyk, bo można szczelnie dzidziola osłonić, a nie wiadomo jaka pogoda będzie w dniu wypisu ze szpitala, ja też na chwilę obecną nie wiem, jaki kupimy wózek i czy będzie miał dobrą izolację gondoli od zimna.

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agg zawsze w wózku masz dodatkowy ten ochraniacz na górę.

Aniu zależy jaka będzie zima w tym roku, znaczy się w następnym :) bo teraz przecież była licha (nawet u mnie a mieszkam blisko gór) ;)

• isabelle Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    Tez nie jestem zwolenniczka poscieli d wozka :)

Nie, pościel do wózka jest ok ale latem, gdy kładzie się dziecko w samym body czy lekkim ubranku, a nie jak po uszy jest ubrane w kombinezon ;)

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Aniu zależy jaka będzie zima w tym roku, znaczy się w następnym :) bo teraz przecież była licha (nawet u mnie a mieszkam blisko gór) ;)
    Jak mi będzie nos zamarzał, to nie zamierzam z dzieckiem wychodzić. Nie widzę sensu...

201501145565.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:
    Jak mi będzie nos zamarzał, to nie zamierzam z dzieckiem wychodzić. Nie widzę sensu...

Nie orientowałam się jeszcze dokładnie, ale chyba w pierwszych tygodniach życia dziecka są jakieś kontrole lekarskie, konsultacje u specjalistów, szczepienia. Chyba nie da się tak zupełnie uniknąć wychodzenia do wiosny ;)

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Figa z makiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 10:38

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ u mnie ładna pogoda dzisiaj. :D
    A że ja nie potrafię usiedzieć na dupie to idę pograbić liście. :D Potem się wezmę za obiad. :D

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:

W takim przypadku ja też :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    Odsylam do czytania ze zrozumieniem ekspertko

Wystarczy to wziąć na logikę, nie żyjemy w średniowieczu gdzie nie było usg, zamiast zasłaniać się niewiedzą "bo to pierwsze dziecko".

• Anutka Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [Figa z makiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 10:39

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam USG teraz co 2 tygodnie - kontrolę szyjki ale za każdym razem pani doktor ogląda Małego :) tyle że wagę podaje raz w miesiącu - bo twierdzi że co 2 tygodnie może być wynik podobny i będziemy się niepotrzebnie stresować bo błąd statystyczny itp.

A z tego co wiem KTG się robi właśnie przy przyjęciu do szpitala a jeżeli nic się nie dzieje to wcześniej wcale nie trzeba robić.

relgh371rphwpz6l.png
‹‹ 1076 1077 1078 1079 1080 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ