*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
ania_29 wrote:Ag... u mnie też pomidorówka. Co prawda ze zwykłym ryżem, ale leciutka, bo zabielona jogurtem 0%
Byłam dzisiaj w galerii, na bazarze, myślałam że kupię Natce czapeczkę zimową, ale nigdzie nie ma takich malutkich. Chyba się uśmiechnę do cioci, żeby zrobiła na drutach takie małe cudo...
Wpadłam do domu tylko na chwilkę, bo zaraz jadę do okulisty. Trzeba w końcu sprawić sobie okulary, ponad 10 lat już chodzę w samych soczewkach a w takich oczkach nie dopuszczą mnie do porodu...
PS: Śniło mi się coś związanego z porodem. Po wczorajszym wieczorze chyba złapała mnie schiza
moja mama juz "sztrykuje" czapki:) -
Ag... wrote:Czyli malucha w kombinezon i jeszcze w spiwor do wozka? nie zapoci się??
myslalam o czyms takim- wystarczy??
http://poofi.pl/shop/kocyko-kolderka-outlet/bedze zima, nie powinno byc maluchowi za goraco
Ag... lubi tę wiadomość
-
Ok- czyli kombinezon mam to kocyko-kolderka i styknie.
wlasnie nie chce poscieli do wozka a wydaje mi sie ze jakbym go wlozyla w kombinezonie w spiwor jeszcze to moglibysmy po arktyce spacerowac:D za dduuuzo
a tymczasem przerwa na 3 sniadanie) jabłuszko i 2x wasa- uwielbiam moje tabele posiłkow:PWiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2014, 11:52
polaola lubi tę wiadomość
-
olka25 wrote:Jak będą trzaskające mrozy to się raczej nie zapoci. Ja na mrozy póki co w kombinezon, gruby koc i ta osłonka od wózka. Siostrzenica tak jeździła i było w sam raz. Później śpiworek będę wykorzystywać, ale nie wiem, czy to nie dopiero w przyszłym roku do spacerówki. Zobaczę. Wszystko mam po siostrzenicy, więc co się przyda, to będę używać.
Agus89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnutka wrote:sory ale ja sie martwie bo to moje ostatnie usg i jakby aie nie obroxilo to dowiem sie o tym jak zwczne przec a beda wychodzic nozki wiec glupio nie pytaj "co wy macie z tym obracaniem".
W chwili przyjęcia na porodówkę zawsze wykonują USG, wystarczy się zorientować zamiast zarzucać że "głupio" pytam, bo to co mówisz świadczy tylko o twojej niewiedzy. -
Ag... wrote:Dziewczyny u mnie dzis dział tekstylia:)
co kupujecie do wózka? skoro macie kombinezon dla maluchow to co jest jeszcze do wozka potrzebne? spiworek? kocyk? posciel?
Ja myślę, że to też zależy od wózka - co masz na dnie gondoli? Jeśli jest jakieś ciepłe poszycie czy grubszy materacyk to być może kocyk wystarczy? Ja są wstępnie rozglądałam za śpiworkiem do fotelika samochodowego (takim, co ma otwory na pasy) i jednocześnie do gondoli. To chyba łatwiejsze w użyciu niż kocyk, bo można szczelnie dzidziola osłonić, a nie wiadomo jaka pogoda będzie w dniu wypisu ze szpitala, ja też na chwilę obecną nie wiem, jaki kupimy wózek i czy będzie miał dobrą izolację gondoli od zimna. -
nick nieaktualny
-
ania_29 wrote:Jak mi będzie nos zamarzał, to nie zamierzam z dzieckiem wychodzić. Nie widzę sensu...
Nie orientowałam się jeszcze dokładnie, ale chyba w pierwszych tygodniach życia dziecka są jakieś kontrole lekarskie, konsultacje u specjalistów, szczepienia. Chyba nie da się tak zupełnie uniknąć wychodzenia do wiosny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja mam USG teraz co 2 tygodnie - kontrolę szyjki ale za każdym razem pani doktor ogląda Małego
tyle że wagę podaje raz w miesiącu - bo twierdzi że co 2 tygodnie może być wynik podobny i będziemy się niepotrzebnie stresować bo błąd statystyczny itp.
A z tego co wiem KTG się robi właśnie przy przyjęciu do szpitala a jeżeli nic się nie dzieje to wcześniej wcale nie trzeba robić.