X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Figa z makiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 10:41

nix lubi tę wiadomość

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    Nie bedziemy mialy zwyczajnie czasu na to :) ze mna bedze co prawda maz, b idzie na wychowawczy awiec bede zagladac d was :)

Anutka, uzależnienie zrobi swoje! Zobacz, ile postów naprodukowały np. od porodu czerwcówki :) Noworodki dużo śpią, a my na pewno będziemy mieć tysiące pytań i wątpliwości do omówienia tu na forum :)

Anutka lubi tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ewidentnie hormony;) Ja z maleństwem mam zamiar dużo spacerować, prawka nie mam,
    tatuś nie zawsze będzie z nami, więc jakiś śpiworek się przyda np coś w tym stylu http://allegro.pl/altabebe-spiwor-zimowy-basic-crema-i4741568738.html, kocyk jakiś będę brała z domu żeby zasłonić buźkę czy coś. Wszystko zależy od zimy a u mnie zazwyczaj są naprawdę ostre..
    U kuzynki śpiworek zdał egzamin najpierw do gondoli teraz do spacerówki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2014, 12:28

ex2bo7ess0m327wq.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Anutka, uzależnienie zrobi swoje! Zobacz, ile postów naprodukowały np. od porodu czerwcówki :) Noworodki dużo śpią, a my na pewno będziemy mieć tysiące pytań i wątpliwości do omówienia tu na forum :)
    Oby oby ale powim wam ze nie zagladam na inne fora :) ale slyszalam ze listopadowki sie juz rozpakowuja :)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martaaa wrote:
    Anutka dlaczego ma nas nie być?

Mi się wydaje że po porodzie miło jest kontynuować rozmowy o naszych pociechach, chwalić się fotkami itp.

Jest któraś z Mam za? :)

Tak sobie myślę, że to będzie super wymieniać się spostrzeżeniami, radami już po porodzie zwłaszcza, że wcale nie jesteśmy dla siebie już takie obce.. a wręcz sporo o sobie wiemy.. Na pewno raźniej będzie iść ze sobą we wczesnym macierzyństwie, tak samo jak idziemy teraz podczas naszych wyczekiwanych ciąż!

Ewelina88 lubi tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• Ag... Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eeee tam czasu nie bedzie- postow nie bedzie pewnie tyle co tworzymy teraz przez co i czas sie znajdzie na przeglądnięcie kilku stron.
    Ja wlasnie myslalam o tym ze kurde pewnie z czasem kontakt sie urwie a jest kilka osób ktore kojarzy się szczegolnie, przez co przyko byloby to tak zostawic od razu, to cos jak koniec szkoly:P mowimy to u rzeczach o ktorych z przyjaciolkami czasem nie gadam:P

W razie mega nawału pracy- laptopa do kibelka i udajemy przed mężami dłuzszy pobyt:P

Martaaa, ania_29, isabelle, Ewelina88 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się też wydawało że takie maleństwo potrzebuje non stop uwagi - ale z tego co zerkam na te listopadowe mamy to siedzą i na forum i mają czas na zakupy i sprzątanie itp.

I ja Wam powiem, że się z Wami zżyłam. Jak coś się z którąś dzieje to potem myślę o niej, wpadam zerknąć czy już ok. A im bliżej naszych terminów tym emocji będzie więcej :)

Już czasem widzę przed oczami treść wiadomości do Was: "Dnia xxx przyszedł na świat..." hehe

Ewelina88 lubi tę wiadomość

relgh371rphwpz6l.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zostawiam Was z nadzieją, że nikt się tutaj nie pozabija :D

Martaaa, jonka91, isabelle, renia83, lwuska55592, Ewelina88, szpilka lubią tę wiadomość

201501145565.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag..., rozgryzłaś już temat butelek? Na allegro można znaleźć zestawy np. Tommee Tipee składające się z kompletu butelek o różnych pojemnościach, sterylizatora, podgrzewacza i innych akcesoriów do przechowywania mleka, mycia butelek itp. Orientujecie się może, czy butelki mają na tyle uniwersalne kształty, że pasują do podgrzewacza czy sterylizatora innej firmy, czy to dobrze pasuje tylko w ramach tego samego producenta?
    Co sądzicie o takim zestawie? Opłaca się?

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Anutka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [Figa z makiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 10:41

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • renia83 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zamierzam jeździć z dzieckiem wózkiem na szczepienia itp bo nie mam daleko i w mroźne dni też będę wychodzić z niuńkiem na spacery bo dzidziol ma się hartować, kremik na buziulę i ewentualnie smokuś do pyszczka jeśli ma tendencję do oddychania ustami a nie noskiem i tyle :) tak robiłam z małą i tak będę robić z dzidziolem :)

kapuśniaczek już pachnie :)

olka25, MonikaDM lubią tę wiadomość

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Figa z makiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 10:42

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renia83 wrote:
    ja zamierzam jeździć z dzieckiem wózkiem na szczepienia itp bo nie mam daleko i w mroźne dni też będę wychodzić z niuńkiem na spacery bo dzidziol ma się hartować, kremik na buziulę i ewentualnie smokuś do pyszczka jeśli ma tendencję do oddychania ustami a nie noskiem i tyle :) tak robiłam z małą i tak będę robić z dzidziolem :)

kapuśniaczek już pachnie :)
    Ja raczej tez, niech se hartuje :)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martaaa wrote:
    Dziewczyny ale Wy emocjonalnie do wszystkich tematów podchodzicie - tak zawsze czy to ciążowe hormonki? :)

Wybaczcie ale się śmieję jak czytam jak zarzucacie sobie niewiedzę złośliwość itp itd.
    Zaraz i mi się oberwie, ale ja czytam np. co się dzieje u Listopadówek i tamte dziewczyny mają ze sobą na prawdę super kontakt, powymieniały się telefonami, że jak jedna rodzi i nie ma dostępu do neta to inna w jej imieniu się chwali itp. Taka miła tam atmosfera jest. Także spokojnie moje Drogie :) jeszcze kilka tygodni i będziemy rozmawiały o wstawaniu na karmienie i kupkach ale będzie super :)
    Ja też uważam,że fajnie byłoby się wymienić za jakiś czas telefonami:) a w ogóle,to moja siostra 8 lat temu też siedziała na forum i się wszystkie mamy spotkały później gdzieś pośrodku drogi w domkach nad jeziorem latem:)

Ewelina88, polaola, Paula44 lubią tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Ag..., rozgryzłaś już temat butelek? Na allegro można znaleźć zestawy np. Tommee Tipee składające się z kompletu butelek o różnych pojemnościach, sterylizatora, podgrzewacza i innych akcesoriów do przechowywania mleka, mycia butelek itp. Orientujecie się może, czy butelki mają na tyle uniwersalne kształty, że pasują do podgrzewacza czy sterylizatora innej firmy, czy to dobrze pasuje tylko w ramach tego samego producenta?
    Co sądzicie o takim zestawie? Opłaca się?

ja kupilam wszystko z avent- uwazaj na zestawy bo spotkalam sie ze zestaw wychodzil ok 80 zl drozej niz osobno
    http://allegro.pl/avent-sterylizator-mikrofalowy-natural-gratisy-i4722329108.html
    http://allegro.pl/avent-zestaw-startowy-natural-butelki-gratis-hit-i4722326472.html
    http://allegro.pl/show_item.php?item=4732571180
    http://allegro.pl/show_item.php?item=4734083656

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag,powiem Ci,że pomimo,że jesteś niewychodzaca z domu,to chyba masz najwięcej z nas nakupowane:)

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    Ag,powiem Ci,że pomimo,że jesteś niewychodzaca z domu,to chyba masz najwięcej z nas nakupowane:)

nie mam nic innego do roboty:P hehe a pozatym kupuje hurtowo u sprzedawców.
    Aleeee ja nie mam tej mozliwosci zeby poogladac na zywo, dotknąc. polowe mam na liscie obrazkowej dla amy i meza. nie jest to taka frajda jak wasza.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    nie mam nic innego do roboty:P hehe a pozatym kupuje hurtowo u sprzedawców.
    Aleeee ja nie mam tej mozliwosci zeby poogladac na zywo, dotknąc. polowe mam na liscie obrazkowej dla amy i meza. nie jest to taka frajda jak wasza.
    Ja tez tylko internet :)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag ja też wszystko przez net kupiłam. Dla mnie wygoda po prostu :)

Ja się pochwalę że wszystko już mam :) chyba wszystko hehe

relgh371rphwpz6l.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    ja kupilam wszystko z avent- uwazaj na zestawy bo spotkalam sie ze zestaw wychodzil ok 80 zl drozej niz osobno
    http://allegro.pl/avent-sterylizator-mikrofalowy-natural-gratisy-i4722329108.html
    http://allegro.pl/avent-zestaw-startowy-natural-butelki-gratis-hit-i4722326472.html
    http://allegro.pl/show_item.php?item=4732571180
    http://allegro.pl/show_item.php?item=4734083656

Ja nie korzystam z mikrofali, więc muszę zobaczyć inne sterylizatory, albo w ogóle rozważyć niekupowanie. Dzięki za ostrzeżenie, będę "rozbierać" zestawy na czynniki pierwsze i porównywać ceny - też nie mam nic innego do roboty :D

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
‹‹ 1078 1079 1080 1081 1082 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ