X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam usg 5 a wizyte 6 listopada :) ciekawe czy mala sie obrocila :)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co Wy macie z tym obracaniem?? Nie rozumiem po co Was straszą że dziecko musi się obrócić. Maluch ma czas się obrócić do 34tyg więc jest jeszczze czas, jeśli po tym czasie nie ułoży się główką w dół wtedy się martwcie (oczywiście te co nie chcą cc)!!! :)

MonikaDM, szpilka lubią tę wiadomość

• blador Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u mnie dzisiaj też buraczki i kasza :) Powiem Wam, że trochę boję się tej diety przy kp, tym bardziej, że położna która ten temat miała była... średnio fajna i tak nas nastraszyła, że jak wymieniła czego nie wolno to do jedzenia został tylko biały chleb, szynka, papryka, kapusta kiszona i kurczak gotowany... ja wiem, że to gruba przesada, ale muszę doczytać czego tak naprawdę nie wolno

relgh3718o9n8rtv.png
  • rastafanka Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Dziewczyny, czy skurcze B-H mogą być bolesne? Mnie wczoraj późnym wieczorem złapały dwa bolesne skurcze w odstępie ok. 20 minut od siebie i za każdym stwardniał mi brzuch. Wzięłam nospę i scopolan. Skurcze się nie powtórzyły już w nocy, ani twardnienie brzucha.
    Właśnie miałam o to samo zapytać. Przed 22 wczoraj najpierw dostałam mocnego kopa od córci, a chwilę potem złapał mnie skurcz w pachwinie taki że nie mogłam się wyprostować. Po jakichś kilku minutach przyszedł następny skurcz, wzięłam magnez, nospe forte i apap i wstałam żeby to rozchodzić. Ale po jakimś czasie znowu mnie wzięło. Mąż mnie ubrał, bo sama nie miałam siły się schylić i pojechaliśmy na pogotowie, ale chyba w aucie tabletki zadziałały, bo nawet brzuch zmiękł. I na pogotowiu stwierdzili że nic mi nie jest i jak się zacznie znowu to mam jechać do szpitala a nie do nich, bo i tak mi nic nie pomogą...

l22ndf9hcnybk1rg.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 21:17

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rastafanka wrote:
    Właśnie miałam o to samo zapytać. Przed 22 wczoraj najpierw dostałam mocnego kopa od córci, a chwilę potem złapał mnie skurcz w pachwinie taki że nie mogłam się wyprostować. Po jakichś kilku minutach przyszedł następny skurcz, wzięłam magnez, nospe forte i apap i wstałam żeby to rozchodzić. Ale po jakimś czasie znowu mnie wzięło. Mąż mnie ubrał, bo sama nie miałam siły się schylić i pojechaliśmy na pogotowie, ale chyba w aucie tabletki zadziałały, bo nawet brzuch zmiękł. I na pogotowiu stwierdzili że nic mi nie jest i jak się zacznie znowu to mam jechać do szpitala a nie do nich, bo i tak mi nic nie pomogą...

Rastafanko, ja dzisiaj po południu mam wizytę, zapytam mojego lekarza o co chodzi i jak reagować na takie skurcze z odczuwalnym bólem. W internecie jak się czyta o Braxtonach to można znaleźć, że nieraz te skurcze są bolesne, ale póki nie ma ich więcej niż 10 na dobę, są nieregularne i nie nasilają się - są normalne i powinny przejść np. po ciepłej kąpieli czy nospie. Ja byłam nieźle wystraszona, bo mamy chwilowo unieruchomione auto i musiałabym wzywać taksówkę albo karetkę jakby coś się działo, a to dla mnie dodatkowy stres. Na szczęście na dwóch się skończyło.

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe co mi na obiad zaserwuja. Cudów tutaj nie ma.

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Marta, na jakiej stronie można wykorzystać ten kod? Ja wczoraj przegrzebałam allegro i zamówiłam jeden biały stanik Alles Mama model Cara Mia, żeby wypróbować, czy wstrzelę się w rozmiar. Wzięłam 70H - jak będzie ok to chętnie kupię jeszcze dwa i bardzo przyda się Twoja zniżka ;)
    na stronie Alles https://www.alles.pl/
    ja zamówiłam miseczkę F,bo G jednak odstająmi od piersi i nieładnie to wygląda pod bluzką.A obwód 80.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isabelle u nich na stronie jest taki wylicznik rozmiaru:)

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi polozna (ktora prowadzi moja ciaze, u lekarza-ginekologa nie bylam od sierpnia) powiedziala ze jesli skurcze sa nieregularne i nie mnie dzis jest to ostry bol i jesli ich jest mniej niz 10 dziennie to normalne. Najlepiej wtedy polozyc sie na lewym boku, uzupelnic plyny i odpoczac.

Co do odwracania sie dziecka glowka w dol to Moja Mala napewno nie jest odwrocona, wczoraj po jednej stronie pepka mialam olbrzymia gorke i to chyba byla pupka a po prawje stronie tez gorka, tylko troche mniejsza, i to chyba byla glowka. Wygladalo to co najmniej dziwnie, jakbym miala blizniaki :) Ale wogole mnie to nie stresuje ze jest jeszcze poprzecznie, w mojej bibli ciazowej "W oczekiwaniu na dziecko" pisza ze dziecko moze obrocic sie w dol nawet kilka dni przed porodem wiec jeszcze jest czas.

No to ja ide cos szykowac na obiad skoro tak o tym mowicie, u mnie dzis zupa krem z kalafiora i makaron z kurczakiem i warzywami - dwu-daniowy obiad, istne szalenstwo :) Rzadko mi sie zdarza :)

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    na stronie Alles https://www.alles.pl/
    ja zamówiłam miseczkę F,bo G jednak odstająmi od piersi i nieładnie to wygląda pod bluzką.A obwód 80.

Dzięki! Ja obwód zostawiam sprzed ciąży, mam jeden stanik, gdzie babeczka w sklepie dała mi na ciążę obwód 75 i szlag mnie trafia, bo stanik podnosi mi się na plecach za bardzo, ja wolę się mocno ścisnąć pod biustem. Mam nadzieję, że nie poszalałam zbytnio z tą miseczką H :D

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi mama robi racuchy z jabłkami z bitą śmietaną:) Moja córka była ułożona tydzień termu tak,że głowkę miała na dole po prawej stronie,pupkę jakoś w okolicach mojego pępka,a nóżki nad pępkiem:)czyli na skos:)

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    mama mi wczoraj mowila ze byl reportaz w tv na temat małopłytkowosci- własnie pod kątem tego jak mało os ( nawet lekarzy) o tym wie a ile moze dać zdiagnozowanie i prowadzenie ciązy pod odpowiednią kontrolą.
    Ja mysle ze to niebawem wejdzie w kanon badan obowiązkowych.
    Tak, oglądałam to. W poniedziałek w wiadomościach TVP 1 było

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie kapuśniak ze świeżej kapusty na wędzonce i wysmażonym boczusiu :) tak mnie naszło mężuś się ucieszy :)

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieciaki ciągle jeszcze się przekręcają w końcu co innego maja robić? ;-)
    Nie ma co panikować. Co do diety to położna u ginekologa mówiła że odchodzi się od diety matek karmiących, i w zasadzie można jeść wszystko tylko obserwować czy nie wpływa to jakoś na maleństwo, obserwować zapisywać co się je i w przypadku np wysypki po prostu tego nie jeść.

ex2bo7ess0m327wq.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lwuska55592 wrote:
    Dzieciaki ciągle jeszcze się przekręcają w końcu co innego maja robić? ;-)
    Nie ma co panikować. Co do diety to położna u ginekologa mówiła że odchodzi się od diety matek karmiących, i w zasadzie można jeść wszystko tylko obserwować czy nie wpływa to jakoś na maleństwo, obserwować zapisywać co się je i w przypadku np wysypki po prostu tego nie jeść.
    też tak słyszałam:)

ug37df9hvpghw3yg.png
  • rastafanka Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isabelle, daj później znać czego się dowiedziałaś. Mam nadzieję, że to się szybko nie powtórzy :)
    Miłego dnia Mamusie :)

isabelle lubi tę wiadomość

l22ndf9hcnybk1rg.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Marta, na jakiej stronie można wykorzystać ten kod? Ja wczoraj przegrzebałam allegro i zamówiłam jeden biały stanik Alles Mama model Cara Mia, żeby wypróbować, czy wstrzelę się w rozmiar. Wzięłam 70H - jak będzie ok to chętnie kupię jeszcze dwa i bardzo przyda się Twoja zniżka ;)

Ja próbowałam kupić w ich sklepie https://sklep.alles.pl/ i podałam ten kod i byl komunikat Kod jest niepoprawny.

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [QUOTE=figa z makiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 10:36

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie !
    Ja ostatnio częściej odczuwam twardnienie brzucha, ale bez bólu, tylko po prostu wiem w którym momencie się napiął.

Dziewczyny nam dietetyk dała listę "zakazanych" i "zalecanych" produktów dla mam karmiących i tyez powiedziała że odchodzi się od tego, ale mimo wszystko warto np. przez pierwszy tydzień ściśle stosować się do zaleceń a po tygodniu zjeść tylko jeden zakazany produkt. Jeśli po nim dziecku nic nie dolega to można go jeść. Po dwóch dniach kolejny zakazany produkt itd. Ja jestem zdania, że nie można też tak do końca chronić dzieci przed jedzeniem. Oczywiście cały czas mając na uwadze że jego układ pokarmowy jest jest bardzo wrazliwy nie jeść bardzo tłustych rzeczy czy np. grzybów które żadnych właściwości nie mają.

Ja USG mam dopiero 12 listopada i już nie mogę sie doczekać. Czuję, że Jasiek kręci się jeszcze po całym brzuchu i wypina w różne strony i powiem Wam że mi nie robi różnicy czy będe miała CC czy rodziła SN. A w ogóle czy to jest dziedzine w jakiś sposób ? Moja mama miała 3 CC czy to może miec jakiś wpływ na mój poród?

lwuska55592 lubi tę wiadomość

‹‹ 1074 1075 1076 1077 1078 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ