*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyCo Wy macie z tym obracaniem?? Nie rozumiem po co Was straszą że dziecko musi się obrócić. Maluch ma czas się obrócić do 34tyg więc jest jeszczze czas, jeśli po tym czasie nie ułoży się główką w dół wtedy się martwcie (oczywiście te co nie chcą cc)!!!
MonikaDM, szpilka lubią tę wiadomość
-
To u mnie dzisiaj też buraczki i kasza
Powiem Wam, że trochę boję się tej diety przy kp, tym bardziej, że położna która ten temat miała była... średnio fajna i tak nas nastraszyła, że jak wymieniła czego nie wolno to do jedzenia został tylko biały chleb, szynka, papryka, kapusta kiszona i kurczak gotowany... ja wiem, że to gruba przesada, ale muszę doczytać czego tak naprawdę nie wolno
-
isabelle wrote:Dziewczyny, czy skurcze B-H mogą być bolesne? Mnie wczoraj późnym wieczorem złapały dwa bolesne skurcze w odstępie ok. 20 minut od siebie i za każdym stwardniał mi brzuch. Wzięłam nospę i scopolan. Skurcze się nie powtórzyły już w nocy, ani twardnienie brzucha.
-
rastafanka wrote:Właśnie miałam o to samo zapytać. Przed 22 wczoraj najpierw dostałam mocnego kopa od córci, a chwilę potem złapał mnie skurcz w pachwinie taki że nie mogłam się wyprostować. Po jakichś kilku minutach przyszedł następny skurcz, wzięłam magnez, nospe forte i apap i wstałam żeby to rozchodzić. Ale po jakimś czasie znowu mnie wzięło. Mąż mnie ubrał, bo sama nie miałam siły się schylić i pojechaliśmy na pogotowie, ale chyba w aucie tabletki zadziałały, bo nawet brzuch zmiękł. I na pogotowiu stwierdzili że nic mi nie jest i jak się zacznie znowu to mam jechać do szpitala a nie do nich, bo i tak mi nic nie pomogą...
Rastafanko, ja dzisiaj po południu mam wizytę, zapytam mojego lekarza o co chodzi i jak reagować na takie skurcze z odczuwalnym bólem. W internecie jak się czyta o Braxtonach to można znaleźć, że nieraz te skurcze są bolesne, ale póki nie ma ich więcej niż 10 na dobę, są nieregularne i nie nasilają się - są normalne i powinny przejść np. po ciepłej kąpieli czy nospie. Ja byłam nieźle wystraszona, bo mamy chwilowo unieruchomione auto i musiałabym wzywać taksówkę albo karetkę jakby coś się działo, a to dla mnie dodatkowy stres. Na szczęście na dwóch się skończyło.
-
isabelle wrote:Marta, na jakiej stronie można wykorzystać ten kod? Ja wczoraj przegrzebałam allegro i zamówiłam jeden biały stanik Alles Mama model Cara Mia, żeby wypróbować, czy wstrzelę się w rozmiar. Wzięłam 70H - jak będzie ok to chętnie kupię jeszcze dwa i bardzo przyda się Twoja zniżka
ja zamówiłam miseczkę F,bo G jednak odstająmi od piersi i nieładnie to wygląda pod bluzką.A obwód 80. -
Mi polozna (ktora prowadzi moja ciaze, u lekarza-ginekologa nie bylam od sierpnia) powiedziala ze jesli skurcze sa nieregularne i nie mnie dzis jest to ostry bol i jesli ich jest mniej niz 10 dziennie to normalne. Najlepiej wtedy polozyc sie na lewym boku, uzupelnic plyny i odpoczac.
Co do odwracania sie dziecka glowka w dol to Moja Mala napewno nie jest odwrocona, wczoraj po jednej stronie pepka mialam olbrzymia gorke i to chyba byla pupka a po prawje stronie tez gorka, tylko troche mniejsza, i to chyba byla glowka. Wygladalo to co najmniej dziwnie, jakbym miala blizniakiAle wogole mnie to nie stresuje ze jest jeszcze poprzecznie, w mojej bibli ciazowej "W oczekiwaniu na dziecko" pisza ze dziecko moze obrocic sie w dol nawet kilka dni przed porodem wiec jeszcze jest czas.
No to ja ide cos szykowac na obiad skoro tak o tym mowicie, u mnie dzis zupa krem z kalafiora i makaron z kurczakiem i warzywami - dwu-daniowy obiad, istne szalenstwoRzadko mi sie zdarza
-
MartaKD wrote:na stronie Alles https://www.alles.pl/
ja zamówiłam miseczkę F,bo G jednak odstająmi od piersi i nieładnie to wygląda pod bluzką.A obwód 80.
Dzięki! Ja obwód zostawiam sprzed ciąży, mam jeden stanik, gdzie babeczka w sklepie dała mi na ciążę obwód 75 i szlag mnie trafia, bo stanik podnosi mi się na plecach za bardzo, ja wolę się mocno ścisnąć pod biustem. Mam nadzieję, że nie poszalałam zbytnio z tą miseczką H
-
Ag... wrote:mama mi wczoraj mowila ze byl reportaz w tv na temat małopłytkowosci- własnie pod kątem tego jak mało os ( nawet lekarzy) o tym wie a ile moze dać zdiagnozowanie i prowadzenie ciązy pod odpowiednią kontrolą.
Ja mysle ze to niebawem wejdzie w kanon badan obowiązkowych.www.styczniowki2015.phorum.pl -
Dzieciaki ciągle jeszcze się przekręcają w końcu co innego maja robić?
Nie ma co panikować. Co do diety to położna u ginekologa mówiła że odchodzi się od diety matek karmiących, i w zasadzie można jeść wszystko tylko obserwować czy nie wpływa to jakoś na maleństwo, obserwować zapisywać co się je i w przypadku np wysypki po prostu tego nie jeść. -
lwuska55592 wrote:Dzieciaki ciągle jeszcze się przekręcają w końcu co innego maja robić?
Nie ma co panikować. Co do diety to położna u ginekologa mówiła że odchodzi się od diety matek karmiących, i w zasadzie można jeść wszystko tylko obserwować czy nie wpływa to jakoś na maleństwo, obserwować zapisywać co się je i w przypadku np wysypki po prostu tego nie jeść. -
isabelle wrote:Marta, na jakiej stronie można wykorzystać ten kod? Ja wczoraj przegrzebałam allegro i zamówiłam jeden biały stanik Alles Mama model Cara Mia, żeby wypróbować, czy wstrzelę się w rozmiar. Wzięłam 70H - jak będzie ok to chętnie kupię jeszcze dwa i bardzo przyda się Twoja zniżka
Ja próbowałam kupić w ich sklepie https://sklep.alles.pl/ i podałam ten kod i byl komunikat Kod jest niepoprawny.www.styczniowki2015.phorum.pl -
Witajcie !
Ja ostatnio częściej odczuwam twardnienie brzucha, ale bez bólu, tylko po prostu wiem w którym momencie się napiął.
Dziewczyny nam dietetyk dała listę "zakazanych" i "zalecanych" produktów dla mam karmiących i tyez powiedziała że odchodzi się od tego, ale mimo wszystko warto np. przez pierwszy tydzień ściśle stosować się do zaleceń a po tygodniu zjeść tylko jeden zakazany produkt. Jeśli po nim dziecku nic nie dolega to można go jeść. Po dwóch dniach kolejny zakazany produkt itd. Ja jestem zdania, że nie można też tak do końca chronić dzieci przed jedzeniem. Oczywiście cały czas mając na uwadze że jego układ pokarmowy jest jest bardzo wrazliwy nie jeść bardzo tłustych rzeczy czy np. grzybów które żadnych właściwości nie mają.
Ja USG mam dopiero 12 listopada i już nie mogę sie doczekać. Czuję, że Jasiek kręci się jeszcze po całym brzuchu i wypina w różne strony i powiem Wam że mi nie robi różnicy czy będe miała CC czy rodziła SN. A w ogóle czy to jest dziedzine w jakiś sposób ? Moja mama miała 3 CC czy to może miec jakiś wpływ na mój poród?lwuska55592 lubi tę wiadomość