*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam
zaczęłam dziś 30 tydzień! Gdy minie zaliczę swój pierwszy cel
Dziwne to, ale tę ciążę, pomimo, że jest druga, przezywam znacznie bardziej, w pierwszej ciąży oczywiście też sie emocjonowałam, jednak duży procent energii szedł na mega aktywne życie, dbanie o figurę, wszędzie jeździliśmy, nie miałam czasu tak naprawdę usiąść i pozachwycać się. Teraz choć przytyłam więcej, nie mogę się ruszać jak zwykle(nie mówiąc już o np ćwiczeniach), wszystko bardziej mnie boli i męczy...jednak bardziej cieszę się i czuję ruchy dziecinki, świadomiej rozróżniam ruchy, więcej mówię do malutkiej.
Ciekawe czy to dziecko będzie inne, tak jak inna jest ta ciąża.MartaKD, Tymi, MonikaDM, Paula44, jonka91 lubią tę wiadomość
-
Hej hej
ja po nocy mocno niewyspana.
Jak nie mogłam spać to myślałam co będziemy robić w Andrzejki
A mam tak od kilku dni, że się budzę w nocy i mam twardy brzuch (skurcz?) Macie tak? Do tej pory jak sie budziłam to czekałam na ruchy i wstawałam, a teraz jakiś brzuch twardy w nocy mnie budzi. O co chodzi?
Dr mi na ostatniej wizycie dała nospe forte i mówiła, żeby brać. Wy też bierzecie nospe?www.styczniowki2015.phorum.pl -
Cześć Brzuchatki!
Moje dzieciątko jest bardzo aktywne dziś. Zaczęło o 4.30 i tak fikało do 6 - tak, tak... A potem od 7.30 - co jej się dzieje, że tak fika (oczywiście, zmartwiłam się czy się jej coś nie dzieje, że tak buszuje - schiza na maxa). Jutro dodatkowa wizyta u ginki, ze względu na ustalenie dodatkowego terminu USG
Zobaczymy, jak w dzień będzie się ujawniać... he he he -
MartaKD wrote:Też mam jutro wizytę u gina,ale po tym echo serca w zeszłym tygodniu jestem duzo spokojniejsza.Jutro pewnie będzie sprawdzał szyjkę i zleci jakieś badania.
Ag..., szpilka, renia83, Paula44 lubią tę wiadomość
www.styczniowki2015.phorum.pl -
Wiki mnie dzis w nocy obudził B.mocny skurcz, ale to był chyba hicks, brzuch jak kamień i dodatkowo jednocześnie zlapal mnie skurcz w biodrze. Po chwili przeszło. Mnie generalnie twardnienia w nocy nie łapią, w dzień juz nawet też odkąd leżę. Ale jak wróciłam ze szpitala( znów auto, schody-za dużo) to wzięłam nospe.
Ona generalnie nie pomaga, w rudzie i w Kato w szpitalu juz mi nie dawali.
Działa owszem rozkurczowo ale nie na skurcze macicy. Zmiękcza za to szyjkę dlatego podaje się ja zesto przed porodem. To takie placebo na podświadomość ze wzielysmy,- tak mi lekarze mówili.
Także jeśli nie musisz to ja bym nie brała. Ewentualnie doraźnie ale napewno nie np 3x1.Wiki81 lubi tę wiadomość
-
hej Kochane
Paula ciesze sie i szpital wybralam swiadomie, ale cieszy mnie tez ze polozna na SR mowi jak jest, bo ja to i tak wiem mniej wiecej, bo maja mama pracowala w tym szpitalu, ale duzo dziewczyn nie wie
siedze w przychodni wypilam glukoze 75 i teraz trzymamy kciuki, zeby nie wrocilapobieranie mam tylko na czczo i po 2 godzinach, ale za to u poloznej srodowiskowej w miedzy czasie sprawdzimy tetno detektorem
-
To prawda,że sporo leków działa bardziej na nasza podświadomość niż faktycznie pomaga:) Mi gin tak odstawiał duphaston.Ja się bardziej bałam odstawić niż on:)W końcu po prostu przepisał jedno opakowanie zamiast dwóch do kolejnej wizyty i przestałam dośc niepostrzezenie brać.
Ag..., agnesik lubią tę wiadomość
-
Zdiagnozowałam sama swój ból pleców (raczej o żebra z boku mi chodzi). Jak miała któraś kiedyś ból szyi z przewiania to jest takie coś, że nie da sie głowy odwrócić i ruszać na boki. Ja tak mam w plecami i żebrami, nie mogę się odwrócić i wziąć mocnego oddechu a kaszel to jakby ktoś chciał mnie walcem przejechać. Myślałam, że to mięśnie tak mnie bolą od kaszlu, ale sie teraz zastanawiam, czy to dziecko gdzieś nie uciska? Bardziej boli z prawej strony. Jakiś ekspert się może wypowiedzieć? Byłam w niedziele w nocy na osłuchaniu i zapalenia oskrzeli / płuc nie mam. Myślę, czy dzisiaj znowu iść do lekarza, bo tak mam już od pt/sob.www.styczniowki2015.phorum.pl
-
Przypomniało mi się coś odn karmienia i brodawek pogryzionych. Przy karmieniu synka popełniałam ten błąd że za płytko wkładałam na początku sutek przy karmieniu i stąd były te bóle i pogryzione sutki. Ale nawet jak komus sie to zdarzy to nic tak dobrze nie działa gojąco jak mleko z sutka na koniec wyciśnięte i tym posmarowany sutek (duża ilość) i wietrzenie ich.
To taka złota rada, którą możecie spróbować wykorzystać. Chociaż ekspertem od karmienia nie jestem. Karmiłam tylko pół roku.www.styczniowki2015.phorum.pl -
Jesteś w 32 tygodniu ciąży
(31 tyg. i 0 dni)
Miesiąc: 8
Trymestr: 3
Witamy sięjeszcze 3 tygodnie i mój magiczny moment że Kacper będzie bezpieczny
uffff jeszcze 10 tygodni temu nie myślałam że dotrwamy w dwupaku aż do teraz ale jest super.
Ag..., lwuska55592, szpilka, isabelle, Chanela, Paula44, rastafanka, Anutka, jonka91, agnesik, Agus89, nix, bluegirl89 lubią tę wiadomość
-
Wiki a moze przejdź sie do jakiegoś dobrego fizjoterapeuty moze sie gdzies " przesunelas" po co masz sie męczyć albo jakis przykurcz lub zapalenie mięśnia , ja nie szlabym juz do internisty tylko do fizjoterapeuty lub masażysty zeby zobaczył
Wiki81 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny