X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula44 wrote:
    Ja mam adapter pasów. Bardzo polecam.

Wybaczcie. ... ale kto nie zapinana pasów i to jeszcze w ciąży ...
    Hmm.... to głupota. A tekst lekarza, który stwierdził, że gdyby była zapieta to by dziecko zgniotla.... powinien zmienić zawód! !!!!

Ja nikogo nie neguje.. każda robi jak uważa. Ja swoje wiem. Dla mnie matki które palą i piją w ciąży to.. głupota.

ex2bo7ess0m327wq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lwuska55592 wrote:
    .....ale prawo nie nakazuje kobietom w ciąży ich używania zapewne z jakiegoś powodu. Każda robi jak uważa.

Iwusko! No co Ty! Zapytaj ginekologa czy wystawi Ci papier, że możesz się nie zapinać bo jestes w ciąży! Jak da.... to głupek i tyle.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 20:24

• szpilka Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lwuska55592 wrote:
    Gwiazdeczko jeżeli chodzi o leżenie na prawym boku to i ja tak mam, identycznie wolne wypychanie aż do granic. Może aż tak nie boli ale jest bardzo bardzo nieprzyjemne.

szpilka fajnie na tej szkole rodzenia;) Ja jednak nie będę chodziła szkoda mi tych 300 zł ale w sumie i po co jak możesz z nami podzielić się informacjami;)
    moja okazala sie "darmowa", gdybysmy musili jeszcze dodatkowo płacić to nie wiem na czym by stanelo przy mnozacych sie wydatkach
    a "darmowa", bo raz dojazdy ok 25 km w jedna strone, dwa płatny parking (najczesciej nieco przekracza nam dwie h razem z sikaniem przebieraniem się itp wiec troche sie uzbiera kasy z tylu ciezarowek ptzyjezdzajacych 2 razy w tyg) a teraz za zimno, żeby zostawiac auto pod marketami i chodzić po 20

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja swoje też wiem. .... co innego spalenie się w aucie bp ktoś się z pasow nie uwolnił. ... a co innego uderzenie w całym impetem nawet przy 50 km na godzinę w deskę rozdzielcza np....

Wiem, bo przy 50km/h miałam wypadek. Wierz mi, że siła uderzenia ogromna!

• szpilka Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula jezeli ciąża jest widoczna nie trzeba zaświadczenia, a lekarze też są różni i różne mają doświadczenia, tak jak my więc choć ja personalnie zapinam pasy i bez ciąży też mam na tym punkcie hopla, to daje prawo innym decydowania o sobie jak długo nie wpływa to na mnie tzn w aucie, w który siedze z przodu nie chce, żeby ktoś na mnie w padł w razie czego

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula44 zapytam mojego ginekologa jak z jego strony wygląda ta sprawa. Zgodnie z prawem kobiety ciężarne nie maja nakazu jazdy z pasami i to jest decyzja każdej z nas.
    Pamiętajcie żeby nigdy nie jeździć samochodem z pełnym pęcherzem, dużo się o tym nie mówi ale w razie wypadku może on pęknąć i mocz dostaje się do otrzewnej a wtedy nie jest dobrze..

ex2bo7ess0m327wq.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula44 wrote:
    Iwusko! No co Ty! Zapytaj ginekologa czy wystawi Ci papier, że możesz się nie zapinać bo jestes w ciąży! Jak da.... to głupek i tyle.

Prawo o ruchu drogowym ma taki zapis, że obowiązek korzystania z pasów bezpieczeństwa nie dotyczy kobiet w widocznej ciąży. "Obowiązek nie dotyczy" nie jest moim zdaniem równoznaczne z "nie powinny zapinać" albo "nie mogą zapinać", a jedynie oznacza, że kobieta nie zostanie ukarana mandatem za niezapięcie pasów. Każdy może podjąć decyzję, jaką chce - ja zapinam, dolny pas wkładając pod brzuch i blokując tak, by nie stanowił ucisku.

Paula44, Gwiazdeczka27, MonikaDM, Agus89 lubią tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niezapinam padow od 5 miesiaca :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • rastafanka Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie wydawało mi się, że zzo jest bezpieczne, ale ta nasza położna jest zafiksowana i wszystkie znieczulenia są dla niej złe ;) Dziękuję za utwierdzenie mnie w przekonaniu, że chcę znieczulenie (o ile się da) :P

l22ndf9hcnybk1rg.png
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula44 wrote:
    ależ nie musisz go prosić o taki dokument wystarczy że pokażesz kartę ciaży to wystarczy.

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drastyczne wypadki samochode, straszne wypadki ko…: http://youtu.be/bKR48IcyaU4

Może to kogoś przekona. Wrzucam do głowy moim uczniom te obrazy.
    Myślę, że pokazuja dokładnie, jak łatwo o tragedie. Na co zwrócić uwagę. Co się dzieje, jeśli to olejemy.
    Kiedy spiesze się gdzieś, zawsze wraca mi obraz z tego filmu. ... noga z gazu w jednym momencie.

Ale..... KAŻDY DECYDUJE ZA SIEBIE.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 20:40

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

• szpilka Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rastafanka wrote:
    No właśnie wydawało mi się, że zzo jest bezpieczne, ale ta nasza położna jest zafiksowana i wszystkie znieczulenia są dla niej złe ;) Dziękuję za utwierdzenie mnie w przekonaniu, że chcę znieczulenie (o ile się da) :P
    poszukaj na stronach medycznych za i przeciw u nas zzo nie omawiala dokładnie, gdyż i tak nie mozemy o nie poprosic za to jest to jedna z 3 opcji znieczulenia przy cc (znieczulenie ogólne, zzo i inne tez w kregosłup tak zwane podpajeczynówkowe), ale przy znieczuleniu do cc decyzje podejmuja lekarze, podejrzewam, że głownie anestezjolog i wtedy trzeba zdac sie na nich

a jakies drobne skutki uboczne moze to miec jak wszystko, ale podejrzewam że działa tu zasada korzyści dla matki i potencjalnych zagrożeń dla płodu gdzie jednak zdecydowanie większa jest korzyść dla matki skoro nagminnie to stosują

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczynki ale wy się nakrecacie :) ale to pewnie hormonki :) są tematy których nie warto drążyć bo co osoba to opinia tak jak nie gada się o sporcie i polityce przy wodce :) a tak apropo alkoholu i papierosów w ciąży to mojej siostrze starszej gin zabronił nagle rzucać palenia tylko stopniowo co jak dla mnie jest dyskusyjne no ale... a o alkoholu to moja ginka poprzednia wypaliła mi na samym początku ciąży ze jak wypiję "raz na jakiś czas pół lampki wina czerwonego to się nic nie stanie" doprowadzając moje oczy do wytrzeszczu no ale ... Także dziewuszki wdech i wydech ,wdech i wydech :)

szpilka, Paula44, rastafanka, lwuska55592, Gwiazdeczka27, Wiki81, jonka91 lubią tę wiadomość

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • rastafanka Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam i więcej jest "za", ale ona dziś z tym wyskoczyła i zwątpiłam. No ale i tak przy porodzie jej nie będzie ;)

l22ndf9hcnybk1rg.png
  • lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podejścia lekarzy są różne, nie mówiąc o podejściu lekarzy w różnych krajach to co u nas jest uznawane za szkodliwe gdzieś może być akceptowane.
    I na odwrót.
    Ja jak będę miała ochotę na wino to sobię kupie bezalkoholowe np http://winabezalkoholowe.pl/

Polecam do poczytania bloga
    akurat poruszany temat win bezalko.
    http://mamatataibabelek.blogspot.com/2014/10/wino-w-ciazy-jak-najbardziej.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 20:58

ex2bo7ess0m327wq.png
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula44 wrote:
    Drastyczne wypadki samochode, straszne wypadki ko…: http://youtu.be/bKR48IcyaU4

Może to kogoś przekona. Wrzucam do głowy moim uczniom te obrazy.
    Myślę, że pokazuja dokładnie, jak łatwo o tragedie. Na co zwrócić uwagę. Co się dzieje, jeśli to olejemy.
    Kiedy spiesze się gdzieś, zawsze wraca mi obraz z tego filmu. ... noga z gazu w jednym momencie.

Ale..... KAŻDY DECYDUJE ZA SIEBIE.

nie chce mi się już dyskutować na ten temat bo za dużo widziałam i rzadko co mnie zdziwi. Tak samo nie chciałabym być reanimowana nigdy i u mnie wszyscy w pracy to wiedzą. Powiem tak nie parując w tym nie zrozumiesz pewnych sytuacji. Ale fajnie że ostrzegasz młodych ludzi przed brawurą na drogach...

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • polaola Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny dzis robilam porzadki w jednej z szuflad koMOdy Dzidki i znalazlam takie przeslanie, ktore kiedys mi pomagalo przetwac trudne chwile.

Uwaga: raczej to jest dla mam Aniolkowch http://zapodaj.net/aa6d1574f138d.jpg.html

Ag cholera godzine po leczo mam cukier 130 :-( co ta tesciowa do niego dodala, nawiasem mowiac sama ma cukrzyce.

Dostalam glukometr ksiazeczki dla mam z cukrzyca sliniaczek kosmetyczke i przewijak glupia jestem chyba bo sie bardzo z tego ciesze.

Sterylizator, laktator i karuzele w spadku dostaniemy, ale bym kupila. Wiecie co,tak mi popisaluscie o monitorach oddechu, ze chyba sama go kupie.

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra każda swoje powiedziała :-) ale my baby zawzięte jesteśmy, faceci by pewnie się z nas śmiali :-)
    Zresztą facet facetowi da po razie a potem na zgode kielicha wypiją i po kłopocie nie to co my babeczki hehe ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 21:09

MonikaDM, lwuska55592, Paula44, isabelle, jonka91 lubią tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 09:20

szpilka, lwuska55592 lubią tę wiadomość

• Anutka Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rastafanka wrote:
    Ja nie bede prosic o zniecxulenie zadne....

zielarka lubi tę wiadomość

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
‹‹ 1070 1071 1072 1073 1074 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ