*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Paula44 wrote:Ja mam adapter pasów. Bardzo polecam.
Wybaczcie. ... ale kto nie zapinana pasów i to jeszcze w ciąży ...
Hmm.... to głupota. A tekst lekarza, który stwierdził, że gdyby była zapieta to by dziecko zgniotla.... powinien zmienić zawód! !!!!
Ja nikogo nie neguje.. każda robi jak uważa. Ja swoje wiem. Dla mnie matki które palą i piją w ciąży to.. głupota.
-
nick nieaktualnylwuska55592 wrote:.....ale prawo nie nakazuje kobietom w ciąży ich używania zapewne z jakiegoś powodu. Każda robi jak uważa.
Iwusko! No co Ty! Zapytaj ginekologa czy wystawi Ci papier, że możesz się nie zapinać bo jestes w ciąży! Jak da.... to głupek i tyle.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 20:24
-
lwuska55592 wrote:Gwiazdeczko jeżeli chodzi o leżenie na prawym boku to i ja tak mam, identycznie wolne wypychanie aż do granic. Może aż tak nie boli ale jest bardzo bardzo nieprzyjemne.
szpilka fajnie na tej szkole rodzenia;) Ja jednak nie będę chodziła szkoda mi tych 300 zł ale w sumie i po co jak możesz z nami podzielić się informacjami;)
a "darmowa", bo raz dojazdy ok 25 km w jedna strone, dwa płatny parking (najczesciej nieco przekracza nam dwie h razem z sikaniem przebieraniem się itp wiec troche sie uzbiera kasy z tylu ciezarowek ptzyjezdzajacych 2 razy w tyg) a teraz za zimno, żeby zostawiac auto pod marketami i chodzić po 20 -
nick nieaktualnyNo ja swoje też wiem. .... co innego spalenie się w aucie bp ktoś się z pasow nie uwolnił. ... a co innego uderzenie w całym impetem nawet przy 50 km na godzinę w deskę rozdzielcza np....
Wiem, bo przy 50km/h miałam wypadek. Wierz mi, że siła uderzenia ogromna!
-
Paula jezeli ciąża jest widoczna nie trzeba zaświadczenia, a lekarze też są różni i różne mają doświadczenia, tak jak my więc choć ja personalnie zapinam pasy i bez ciąży też mam na tym punkcie hopla, to daje prawo innym decydowania o sobie jak długo nie wpływa to na mnie tzn w aucie, w który siedze z przodu nie chce, żeby ktoś na mnie w padł w razie czego
-
Paula44 zapytam mojego ginekologa jak z jego strony wygląda ta sprawa. Zgodnie z prawem kobiety ciężarne nie maja nakazu jazdy z pasami i to jest decyzja każdej z nas.
Pamiętajcie żeby nigdy nie jeździć samochodem z pełnym pęcherzem, dużo się o tym nie mówi ale w razie wypadku może on pęknąć i mocz dostaje się do otrzewnej a wtedy nie jest dobrze.. -
Paula44 wrote:Iwusko! No co Ty! Zapytaj ginekologa czy wystawi Ci papier, że możesz się nie zapinać bo jestes w ciąży! Jak da.... to głupek i tyle.
Prawo o ruchu drogowym ma taki zapis, że obowiązek korzystania z pasów bezpieczeństwa nie dotyczy kobiet w widocznej ciąży. "Obowiązek nie dotyczy" nie jest moim zdaniem równoznaczne z "nie powinny zapinać" albo "nie mogą zapinać", a jedynie oznacza, że kobieta nie zostanie ukarana mandatem za niezapięcie pasów. Każdy może podjąć decyzję, jaką chce - ja zapinam, dolny pas wkładając pod brzuch i blokując tak, by nie stanowił ucisku.
Paula44, Gwiazdeczka27, MonikaDM, Agus89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDrastyczne wypadki samochode, straszne wypadki ko…: http://youtu.be/bKR48IcyaU4
Może to kogoś przekona. Wrzucam do głowy moim uczniom te obrazy.
Myślę, że pokazuja dokładnie, jak łatwo o tragedie. Na co zwrócić uwagę. Co się dzieje, jeśli to olejemy.
Kiedy spiesze się gdzieś, zawsze wraca mi obraz z tego filmu. ... noga z gazu w jednym momencie.
Ale..... KAŻDY DECYDUJE ZA SIEBIE.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 20:40
Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość
-
rastafanka wrote:No właśnie wydawało mi się, że zzo jest bezpieczne, ale ta nasza położna jest zafiksowana i wszystkie znieczulenia są dla niej złe
Dziękuję za utwierdzenie mnie w przekonaniu, że chcę znieczulenie (o ile się da)
a jakies drobne skutki uboczne moze to miec jak wszystko, ale podejrzewam że działa tu zasada korzyści dla matki i potencjalnych zagrożeń dla płodu gdzie jednak zdecydowanie większa jest korzyść dla matki skoro nagminnie to stosują -
Oj dziewczynki ale wy się nakrecacie
ale to pewnie hormonki
są tematy których nie warto drążyć bo co osoba to opinia tak jak nie gada się o sporcie i polityce przy wodce
a tak apropo alkoholu i papierosów w ciąży to mojej siostrze starszej gin zabronił nagle rzucać palenia tylko stopniowo co jak dla mnie jest dyskusyjne no ale... a o alkoholu to moja ginka poprzednia wypaliła mi na samym początku ciąży ze jak wypiję "raz na jakiś czas pół lampki wina czerwonego to się nic nie stanie" doprowadzając moje oczy do wytrzeszczu no ale ... Także dziewuszki wdech i wydech ,wdech i wydech
szpilka, Paula44, rastafanka, lwuska55592, Gwiazdeczka27, Wiki81, jonka91 lubią tę wiadomość
-
Podejścia lekarzy są różne, nie mówiąc o podejściu lekarzy w różnych krajach to co u nas jest uznawane za szkodliwe gdzieś może być akceptowane.
I na odwrót.
Ja jak będę miała ochotę na wino to sobię kupie bezalkoholowe np http://winabezalkoholowe.pl/
Polecam do poczytania bloga
akurat poruszany temat win bezalko.
http://mamatataibabelek.blogspot.com/2014/10/wino-w-ciazy-jak-najbardziej.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 20:58
-
Paula44 wrote:Drastyczne wypadki samochode, straszne wypadki ko…: http://youtu.be/bKR48IcyaU4
Może to kogoś przekona. Wrzucam do głowy moim uczniom te obrazy.
Myślę, że pokazuja dokładnie, jak łatwo o tragedie. Na co zwrócić uwagę. Co się dzieje, jeśli to olejemy.
Kiedy spiesze się gdzieś, zawsze wraca mi obraz z tego filmu. ... noga z gazu w jednym momencie.
Ale..... KAŻDY DECYDUJE ZA SIEBIE.
nie chce mi się już dyskutować na ten temat bo za dużo widziałam i rzadko co mnie zdziwi. Tak samo nie chciałabym być reanimowana nigdy i u mnie wszyscy w pracy to wiedzą. Powiem tak nie parując w tym nie zrozumiesz pewnych sytuacji. Ale fajnie że ostrzegasz młodych ludzi przed brawurą na drogach...
-
Czesc dziewczyny dzis robilam porzadki w jednej z szuflad koMOdy Dzidki i znalazlam takie przeslanie, ktore kiedys mi pomagalo przetwac trudne chwile.
Uwaga: raczej to jest dla mam Aniolkowch http://zapodaj.net/aa6d1574f138d.jpg.html
Ag cholera godzine po leczo mam cukier 130co ta tesciowa do niego dodala, nawiasem mowiac sama ma cukrzyce.
Dostalam glukometr ksiazeczki dla mam z cukrzyca sliniaczek kosmetyczke i przewijak glupia jestem chyba bo sie bardzo z tego ciesze.
Sterylizator, laktator i karuzele w spadku dostaniemy, ale bym kupila. Wiecie co,tak mi popisaluscie o monitorach oddechu, ze chyba sama go kupie. -
No dobra każda swoje powiedziała
ale my baby zawzięte jesteśmy, faceci by pewnie się z nas śmiali
Zresztą facet facetowi da po razie a potem na zgode kielicha wypiją i po kłopocie nie to co my babeczki hehe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 21:09
MonikaDM, lwuska55592, Paula44, isabelle, jonka91 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
rastafanka wrote:No właśnie wydawało mi się, że zzo jest bezpieczne, ale ta nasza położna jest zafiksowana i wszystkie znieczulenia są dla niej złe
Dziękuję za utwierdzenie mnie w przekonaniu, że chcę znieczulenie (o ile się da)
zielarka lubi tę wiadomość