*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyGoosiaczek2 wrote:Powiem tak nie parując w tym nie zrozumiesz pewnych sytuacji...
?????? Co masz na myśli? Miało być pracując? Tak? Hmm.. no i tu tez będę dyskutowaćHaha.
Ale już nie tu, bo to miejsce dotyczy bobasków.
Dobrej i spokojnej nocki dla wszystkich.
-
nick nieaktualnyPasy pasami każdy przypadek jest inny.
Moja kuzynka jadąc z mężem miała wypadek. Zastali uderzeni z dużą prędkością od strony kierowcy, ona siedziała za pasażera w 5-6miesiącu, oboje bez pasów. Siła uderzenia była tak wielka że "wypadła" ze samochodu z drzwiami z lewej strony! A jej mąż wpadł na jej siedzenie. Gdyby mieli zapięte pasy oboje by zginęli na miejscu. Auto było poszło do kasacji-zgięło się jak nadepnięta puszka coca coli.
wiem że kwestia pasów wywołuje sporo "emocji" ale nie ma co krytykować niech każda robi to co uważa za słuszne i tyle. -
nick nieaktualnySzpileczko z tego co się orientowałam to nie zależy od tego co anestezjolog wybierze tylko:
-ZZO masz tylko do SN jest to znieczulenie skurczy i dostając takie znieczulenie możesz spokojnie chodzić i czujesz nogi, nie jesteś bezwładna od pasa w dół. Czujesz dopiero skurcze parte-jak dzieć wychodzi
-Podpajęczynówkowe stosuje się do CC- po nim nie czujesz od pasa w dół nic i nie masz kontroli nad tą częścią ciała
-Ogólne- narkoza, śpisz
to tyle -
Gwiazdeczka27 wrote:No dobra każda swoje powiedziała
ale my baby zawzięte jesteśmy, faceci by pewnie się z nas śmiali
Zresztą facet facetowi da po razie a potem na zgode kielicha wypiją i po kłopocie nie to co my babeczki hehe
Gwiazdeczko, faceci z pewnością nie naprodukowaliby 1098 stron forum
Gwiazdeczka27, Paula44, renia83, MonikaDM, jonka91 lubią tę wiadomość
-
Mój mąż nienawidzi pasów, jeździ też dość, że tak to nazwę, dynamicznie. Kiedyś podczas jazdy zadałam mu pytanie, kogo wyznaczymy na prawnego opiekuna córki jeśli zginiemy np w wypadku, moja mama nie ma stałych dochodów, nie wiem czy sąd by jej przyznał wnuczkę(mimo że bardzo się lubią). Na samą myśl o tym, że jego rodzice mieliby wychowywać jego córkę, mąż zwolnił, po chwili kątem oka zobaczyłam jak zapina pasy. Od tamtego czasu widzę, że znacznie zwolnił, stosuje się też do spotu telewizyjnego pt "10 mniej ratuje życie" bo ostatnio córka upomniała go tym hasłem!!!
Nigdy bym nie pomyślała, że dziecko zmieni nawyki policjanta. A jednak...
Gdy rodzi się dziecko, rodzic nagle zaczyna bardzo mocno trzymać się zycia. Kiedys pisała o tym Chylińska, że bedąc młoda chciała umrzeć jako 30-latka, teraz będąc mamą mysli, jakie umrzeć? Jaka śmierć? Mam żyć jak najdłużżej i byc zdrowa dla swoich dzieci.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 22:00
MartaKD, szpilka, Paula44, renia83, MonikaDM, rastafanka, jonka91, Agus89 lubią tę wiadomość
-
Mój był na testach do policji, na razie nie robi nic dalej w tym kierunku,ale ma taką furtkę w zyciu:)a chcial bardzo,gdy musiał zmienić pracę.Ogólnie sporo policjantów w rodzinie z mojej strony.Jakos mi do Ciebie nie pasuje policjant:) ale może się myle:)
-
Paula44 wrote:http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8339ccc5eddd.jpg
Mam taki. Na dole pokazane jak zapinać. Taka wkładka między nogami. Jest super.zielarka, Paula44, Wiki81, MonikaDM, jonka91 lubią tę wiadomość
Marianna [*] 08.11.2013 8tc
Kamilka 7.01.2015
Jan [*] 19.04.2016 12 tc (8/9 tc)
Weronika 11.08.2017 -
Nix u nas tak jest a wrecz gorzej, bo od razu wiadomo, ze nie ma zzo na zyczenie, bo nie ma anestezjologa na poloznictwie, sa ogolni szpitalni, ale tylko do cc jezeli chodzi o oorody, bo maja do obskoczenia oiom, sale operacyjne i wszystkie oddzialy, bo wklucia centralne na oddzialach robia glownie anestezjolodzy a nie pielegniarki, z drugiej strony nie robia z tego tajemnicy, wiec nie ma potem przykrej niespodzianki
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Czesc.
Ja jeszcze w szpitalu. Mam nadzieję że dziś wyjde. Brzuch boli ale np wczoraj bralam paracetamol na głowę i od tego przestał boleć więc sama już nie wiem. Moja ginka codziennie u mnie jest i mówi że to raczej więzadeła niż skurcze i jak boli dziś mam do niej dzwonić a nie mówić na wizycie bo bez sensu dadzą mi kroplówkę a to mi nie pomaga. Wczoraj miałam usg. Wszystko ok. Moje serduszko waży 1200 gram.zielarka, Paula44, rastafanka, jonka91, bluegirl89 lubią tę wiadomość
-
Dzien dobry
ależ mialyscie gorący temat :d mi przez cała noc śnił sie poród , masakra tak w ogóle padlam wczoraj o 20 30 !!!! I spałam do 7 , fakt o 3 miałam pobudkę i nie mogłam chwile zasnąć ale w końcu poszło
miedzy 10-12 odwiedza mnie dzis Polozna środowiskowa , słuchajcie mam do oddania luteine dopochwowa 100 mg prawie półtora opakowania bo mam zmieniona na podjezykowa jesli któraś reflektuje moge wysłać bo co mam wywalić ;/ smigam na śniadanko
Aha KAWA gdzie kupiłas te prześliczne getry w różyczki i jaki rozmiar ?ile kosztowały ? Miłego dnia Kochane