X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja koleżanka miała okolice pępka tak sine, jakby jej ktoś przywalił pięścią :) To silnie ukrwiony rejon, pamiętajmy, że same, gdy byłyśmy w brzuchu. byłyśmy połączone ze swoimi mamami w tym miejscu :D
    Ja nie mam spektakularnych wycieków, miewam tylko skorupkę z siary na sutkach.
    co do nawału, warto:
    -mieć wtedy w domu schłodzone zbite liście kapusty by chłodzić gorące piersi,
    -jak najczęściej przystawiać dziecko do piersi,
    -pamiętać, że dziecko odciąga pokarm najpierw od strony bródki i tak ustawiać dziecko by było zwrócone bródka w stronę ewentualnego zastoju,
    -rozgrzewać pierś przed karmieniem np pod prysznicem, lub przykładając gorącą pieluchę, to usprawnia wypływ pokarmu
    -chłodzić pierś po karmieniu przykładając zbitą kapustę

Sama byłam zszokowana rozmiarem i stanem biustu w nawale :0 jakby mi ktoś pod skórę włożył dwa drewniane, wielkie klocki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 17:27

FITop1.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa w moim poprzednim niemieckim 22-letnim gratku mezus zrobil odpalanie na przycisk bo stacyjka nie stykala, wiec znam ten bol jak auto z nienacka nie chce zapalic, a raz to juz z przyciskiem nie chcialo jak robilam zakupy na impreze i wiadomo 5 sklepow trzeba bylo zahaczyc bo w tym alkohole, w innym warzywa na salatki i ta menda ani me ani be, kontrolki swieca normalnie czyli nie akumulator, wiec w nerwach odczepilam kable od przycisku i na krotko odpalilam i sie udalo, dobrze, ze kiedys widzialam jak mezus to robil

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Tymi Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :) ja po wizycie :) dzis równe skończone 30 tygodni a mała wielkością na 32 tydzien , szacunkowy waga 1700!!!! ,pessarem jednak na razie nie zobaczymy za 2 tygodnie widziałam malutka na 3d miała niezle pucki heheh rączka sie zasłaniała i nie chciała cała pokazać :) ale słodka i tak cudowny widok !!!
    Szczęśliwa jestem :))))

zielarka, Cookie, lwuska55592, jonka91, Kawa, Ag..., isabelle, Paula44, Gwiazdeczka27, Wiki81, szpilka, rastafanka, nix lubią tę wiadomość

l22nhdge0qqepa6e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudeńka Delki:
    16j37fn.jpg
    2vkfh5g.jpg
    348kfah.jpg
    i kosmetyki :)
    wv3dzq.jpg

Malenq, Paula44, zielarka, Agus89, Gwiazdeczka27, Tymi, ania_29, rastafanka, MonikaDM, MartaKD, jonka91 lubią tę wiadomość

• isabelle Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa, też mam te leginsy w róże. Tak bardzo mi się spodobały, że wzięłam w dwóch rozmiarach :)

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isabel no ja właśnie dokupiłam drugie, w innym kolorze i rozmiar większe :)

isabelle lubi tę wiadomość

• Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i ja mam te w róże:)

isabelle lubi tę wiadomość

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • Gabrysia84 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ja dzis bylam na usg 3 trymestru. Wszystko dobrze, mlode wazy 1380 i wielkosc ma 29+5, wiec ponad tydzien wyprzedza. Jest jeszcze ulozone poprzecznie. Wiecie moze czy duze ma szanse sie jeszcze obrocic? Strasznie chce rodzic sn, w 1 ciazy synek od 20 tc lezal glowa w dol a tu mlode mame stresuje. Nie wygrala tez ciekawosc i plec malenstwa dalej jest tajemnica. A co do siary to u mnie troszke jest, ale malutko. Jak Wojtek je cyca wieczorem to slysze, ze cos tam lyka :)

Paula44, zielarka, Gwiazdeczka27, szpilka, rastafanka, lwuska55592, nix, Chanela lubią tę wiadomość

1usagu9rsccneye4.png[/ur
    n59yk6nl5mxiew0c.png
    f2wliei305fu0jmo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabrysia! Co ty gadasz! ! Jak w 30 tyg po usg nie znasz płci? Rozumiem, że nie chcesz, tak? Kawa byłaś znowu w Pepco!
    Kosmetyki mam te same ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 18:38

Kawa lubi tę wiadomość

• Agus89 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Mam pytanie:
    Zapinacie pasy w samochodzie jeśli nie macie adaptera?
    Dzisiaj w nocy mam trasę na lotnisko (ok. 80km) i mam dylemat czy zapinać pasy?
    Niby bezpieczniej jest mieć zapięte, ale jakoś niewygodnie..

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze zapinam.

Z spioszki w róże tez mam z pepco

Agus89 lubi tę wiadomość

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś ja od początku ciąży nie zapinam pasów.

Agus89 lubi tę wiadomość

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie czy wy też tak macie że po każdym posiłku co jecie czujecie takie uczucie pełności po czym odbija mi się hmm tak jak by mi się ulewało i towarzyszy temu straszna zgaga? nie wiem co o tym myśleć a nie jem w cale dużo

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zapinam pasy też zawsze. Dla mnie to kwestie bezpieczeństwa... w razie "w" nie chcę wypaść przez przednią szybę...

Gwiazdeczka27, szpilka, Agus89 lubią tę wiadomość

relgh371rphwpz6l.png
  • Gabrysia84 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus ja zawsze zapinam pasy.
    Paula nie chcemy znac plci. Maz jyz przy synku chcial miec niespodzianke, ale powiedzialam, ze na pewno nie wytrzymam, poza tym chcialam wyprawke pod chlopca. A teraz troche jestem ciekawa, ale tez tak fajnie bedzie miec niespodzianke. Wyprawki i tak innej nie kupie jak bedzie dziewczynka. W drugiej ciazy juz nie wszystko jest zaskoczeniem, wiec niech bedzie plec malucha :)

Gwiazdeczka27, rastafanka, isabelle, Agus89, jonka91 lubią tę wiadomość

1usagu9rsccneye4.png[/ur
    n59yk6nl5mxiew0c.png
    f2wliei305fu0jmo.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    )

Kierujące pojazdem kobiety w ciąży powinny zapinać pasy dla bezpieczeństwa własnego i dziecka - zapewniali lekarze, ratownicy i policjanci podczas konferencji prasowej
    Neurochirurg dr Zdzisław Kawecki powiedział, że śmiertelność kobiet w ciąży, które prowadząc samochód nie miały zapiętych pasów, jest spowodowana przede wszystkim urazami twarzowo-czaszkowymi. Na drugim miejscu wśród przyczyn zgonu kobiet są urazy jamy brzusznej i miednicy. Gdy kobieta doznała poważnych urazów lub zmarła, to płód również nie ma szans na przeżycie.

Dla zobrazowania problemu lekarz opisał sytuację, gdy ciężarna prowadzi samochód, nie zapięła pasów i rozmawia przez telefon komórkowy. Telefon nagle upada, a z tyłu na jej auto najeżdża inny pojazd. Kobieta uderza głową o szybę, a brzuchem o kierownicę. W jamie brzusznej może dojść do dramatycznego krwawienia, do odklejenia łożyska lub pęknięcia macicy. Doktor podkreślił, że pasy chronią kobietę przed przesuwaniem się przy nagłym hamowaniu i przed uderzeniami brzucha.
    Reklama

"Wyniki badań przeprowadzonych przez Amerykanów udowodniły, że kobiety zapięte pasem nie są zagrożone. Nie udowodniono natomiast, aby zapięte pasy miały szkodliwy wpływ na płód, choć niektóre kobiety uważają, że pasy uciskają dziecko, a to może doprowadzić do niedotlenienia płodu" - powiedział dr Kawecki.

Również zdaniem ginekologa dr Marka Kowalskiego kobiety w ciąży powinny zapinać pasy. "W swojej pracy spotykałem się z przypadkami, gdy kobieta i dziecko przeżyły właśnie dzięki zapiętym pasom" - mówił. Dodał, że nowoczesne samochody są wyposażone w pasy, które nawet mniej niż ubranie uwierają
    Jak powiedział ratownik Medyczny Przemysław Barczentewicz, śmiertelność poszkodowanych, również kobiet w ciąży, którzy w wyniku wypadku drogowego zostali wyrzuceni poza pojazd, jest od 20 do 25 razy większa niż osób zatrzymanych wewnątrz pojazdu dzięki pasom bezpieczeństwa.

Ratownicy zwrócili też uwagę na poprawny sposób zapięcia pasów przez ciężarną. Najważniejszy jest - jak mówili - dolny pas, który powinien przechodzić pod brzuchem, a nie przez jego środek. Górny pas pozostaje ułożony standardowo, tak jak u każdego kierowcy.

Ja w tej kwestii więcej dodawac nie będe , wiadomo jakie jest moje stanowisko w tej kwestii....
    Sorry ale aż mi chyba ciśnienie skoczyło. 368968u7bg7cn79u.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 19:28

Agus89 lubi tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goosiaczek2 wrote:
    Dziewczyny mam pytanie czy wy też tak macie że po każdym posiłku co jecie czujecie takie uczucie pełności po czym odbija mi się hmm tak jak by mi się ulewało i towarzyszy temu straszna zgaga? nie wiem co o tym myśleć a nie jem w cale dużo
    Tez tak mam :( okropność :( do tego boli za mostkiem, że tchu nie można złapać...z tego co czuję żołądek mam teraz tuż pod prawą piersią, więc nawet się cholera nie dziwię, że to wszystko się wylewa :/

FITop1.png
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gwiazdeczko badania badaniami i artykuły oczywiście możemy czytać ja niejednokrotnie spotkałam się osobiście z przypadkami ze właśnie niezapięte pasy uratowały życie również ciężarnym. Podam ci przykład mój dobry kolega dwa miesiące temu zginął właśnie przez to ze miał pasy spalił się żywcem w własnym aucie przez co? przez to ze miał pasy i pewnie w panice nie mógł ich odpiąć. Ty masz statystyki internetowe ja życiowe wiec ten temat też powinien być nieporuszany albo traktowany dla każdego indywidualnie. Tak samo jak karmienie czy poród.

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • Tymi Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczek to normalny objaw ;) gwiazdeczko nie stresuj sie ;) dziękujemy za info

l22nhdge0qqepa6e.png
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:
    Tez tak mam :( okropność :( do tego boli za mostkiem, że tchu nie można złapać...z tego co czuję żołądek mam teraz tuż pod prawą piersią, więc nawet się cholera nie dziwię, że to wszystko się wylewa :/
    to dobrze myślałam ze znowu coś sobie przykleiłam ostatnio mam wrażenie że zaczynam chorować na wszystkie choroby i mam wszystkie możliwe dolegliwości ;)

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
‹‹ 1068 1069 1070 1071 1072 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ