X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina88 wrote:
    Marta super brzuch. A pamiętam jak mowilas że mały a teraz duuzy !! Mi pielęgniarka wczoraj mówiła że mam sliczny ale duży na ten tydzień a jeszcze sporo urośnie. I go słodko poglasaka . Taaaakaaa dumna byłam.
    Tak,to prawda,bo był długo mały:) ale dogonił inne brzuchy w tym tygodniu:)

bluegirl89, Ewelina88 lubią tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może nie wyraziłam się zbyt jasno, dokładnie tak mi tu piszą
    Jesteś w 28 tygodniu ciąży
    (27 tyg. i 1 dzień)
    Miesiąc: 7
    Trymestr: 3
    Wiek płodu: 25 tydzień
    Data porodu:
    27 stycznia 2015
    (pozostało 90 dni)
    musze poczytać o tym suwaku, nie ogarniam tu tego:)))

Paula44, Chanela lubią tę wiadomość

• bluegirl89 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ mnie tu długo nie było, znaczy zaglądałam, ale nie miałam czasu się udzielać i dokładnie czytać. Cały czas zabierało mi opiekowanie się chorym mężem, więc w sumie mam małe przeszkolenie przed dzieckiem :p a TO W SUMIE TYLKO ZAPALENIE OSKRZELI, ALE WIECIE JAK TO JEST Z FACETAMI ;P

Wczoraj miałam wizytę kontrolną i jak zapytałam o USG 3 trym, to mi gin powiedział, że w 33 tyg się umówimy. On ma jakieś inne daty ;p

Co do wyprawki to nadal nie mamy nic poza słynną jedną parą śpioszek, ale mąż twierdzi, że zakup wszystkiego to kwestia jednego dnia- pójść i kupić...ale jestem ciekawa jak nam to wyjdzie ;p Myślę, że coś ogarniemy w 2 poł listopada.

Tymczasem kupiliśmy już farbę do pokoju i zamówiliśmy panele z montażem na 13 listopada więc do tego czasu musimy uwinąć się ze ścianami i sufitem, a po panelach można się będzie "wprowadzać" Czyli łóżeczko, komoda i po kolei wszystko z wyprawki :D

Już się nie umiem doczekać...

Agus89, szpilka, Tymi, rastafanka lubią tę wiadomość

ex2bhdgejfu72ae7.png
    km5shdgeqwm0rb9j.png[/url]
  • lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Silatan wrote:
    Iwuska super. Mi się marzy wiele rzeczy nawet z maleństwem u boku. Ale wiadomo, że życie potrafi mocno to zmienić. Takie mam marzenia, ale już wkrótce może założę bloga albo coś innego i będę zapisywać te nasze przygody. Na pewno z dwoma psami, kotem i dzieciakiem nie może być nudno. :-) Jestem ciekawa ile razy będę ryczeć, że nie daję rady, bo póki co w ciąży mam super humor (mąż mówi, że nasze dziecko to będzie certyfikowanych clownem bo tyle się matka w ciąży śmieje) :-) Lepiej znoszę ciążę niż napięcie przedmiesiączkowe. Aż strach do tego wracać.

Ja też się zastanawiam jak to będzie wyglądało mam tyyle planów, ostatnio z lubym gadałam o tym gdzie pojedziemy w pierwszą podróż z małym ;-)
    Swoją drogą.
    Jestem z typu tych JA SAMA. Nie lubię gdy mi ktoś pomaga, wtrąca się,
    Mam taką teściową tzn przyszłą, dobra kobieta (ale zbyt nadgorliwa we wszystkim chce pomóc na siłę,) będę musiała ją trochę ustawić bo teraz z zasady przytakuje. Myślę że po porodzie trochę się zmieni i nie będę bała się mówić że ja CHCE SAMA, wierzę że instynkt mnie poprowadzi, na pewno nie obejdzie się bez łez ale damy rade.
    Becia81 Witamy ;-)

bluegirl89 lubi tę wiadomość

ex2bo7ess0m327wq.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Becia81 wrote:
    witajcie mamusie:)
    podczytuję Was od jakiegoś czasu, postanowiłam dołączyć, moja córcia ma pojawić się na świecie 27 stycznia, tak więc 28 tydzień i 1 dzień, witajcie:)

Witaj!
    Aż mi się buźka uśmiechnęła, masz termin w dniu moich urodzin ;)

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kto wie, może bedziemy razem świętowały:))))

• szpilka Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i z tym spiworkiem do wozka tez sie zastanawiam, ale to chyba jak juz wybierzemy wozek i zobacze jaki jest materacyk i materiał, bo zdrowo rozsądkowo od gory to kombinezon koc i ta oslonka to juz chyba az nadto dla dziecko, ale z drugiej strony ono za bardzo sie nie rusza, więc jak od dołu szału nie ma to moze warto ale wtedy bez kocyka, jak już bede iec wozek bede kombinowac

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Becia81 wrote:
    Może nie wyraziłam się zbyt jasno, dokładnie tak mi tu piszą
    Jesteś w 28 tygodniu ciąży
    (27 tyg. i 1 dzień)
    Miesiąc: 7
    Trymestr: 3
    Wiek płodu: 25 tydzień
    Data porodu:
    27 stycznia 2015
    (pozostało 90 dni)
    musze poczytać o tym suwaku, nie ogarniam tu tego:)))
    Aaa czyli jestes 27 + 1 :) a suwaczek to wejdz sobie na np moj i wybierz opcje i samo sie zobi, pozniej skopiuj link w podpis i gotowe :)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje ostatnie skromne zakupy:
    2mmhs6.jpg
    34g5anq.jpg
    oavhxl.jpg

:)

Nie wiem czemu zdjęcia są bokiem. :D Niestety moje ciążowe odmóżdżenie nie pomaga mi w ogarnieciu tematu dodawania zdjęć przez telefon. :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2014, 14:53

rastafanka, lwuska55592, jonka91, Tymi, Silatan, szpilka, bluegirl89 lubią tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po ile macie rożków i śpiworków do spania?

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się w maju/czerwcu wybieramy do Grecji do znajomych hehe :) a we wrześniu może gdzieś jeszcze na urlop :) Mały się szybko musi przyzwyczajać do stylu życia rodziców hehe
    Też uwielbiamy chodzić, spacerować, zwiedzać.

PS. W Biedronce są winogrona bez pestek pycha i mandarynki w promocji (Silatan w 'naszej' Biedronce mandarynki przepyszne) :)

Silatan, lwuska55592 lubią tę wiadomość

relgh371rphwpz6l.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeden rożek i jeden śpiworek, zastanawiam się nad zakupem jeszcze jednego rożka tylko że z wkładem usztywniającym, bo posiadam taki bez.. W hurtowni gdzie zamawiałam wózek jest za ok 50-60 zł, więc dokupię jak będziemy odbierać limuzynę :)

• jonka91 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martaaa wrote:

PS. W Biedronce są winogrona bez pestek pycha i mandarynki w promocji (Silatan w 'naszej' Biedronce mandarynki przepyszne) :)

Hah właśnie jestem po 3 biedronkowych mandarynkach.. ;)

Martaaa, Silatan lubią tę wiadomość

• Agus89 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 2 śpiworki na 0-6m. :)
    Rożek jeden tylko. Zwykły nie usztywniany. :)

A mandarynki z Biedronki faktycznie dobre. :D

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka dzięki za oświecenie mnie:)))

Aguś 89 piękne zakupy, ja miałam już nic nie kupowac i dzis wróciłam z zakupów z sukieneczką i 2 czapkami:)))

Martaaa tez zajadam mandarynki, pycha......a Grecję kocham miłością wielką, ale w przyszłym roku jeszcze odpuścimy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2014, 15:45

Anutka, Martaaa lubią tę wiadomość

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    po ile macie rożków i śpiworków do spania?
    2 śpiworki, 1 rożek najzwyklejszy (nie wiem czy go użyję) i otulacz (tego na pewno będę używać)...

Witam się w gronie okularnic. Jezu, ale dziwnie się patrzy przez szkła. Pierwsze wrażenie - czuję się jak pijana :D Nie mogę złapać ostrości ;) Powinnam z pół roku odpocząć od kontaktów... :(

Ja nie znoszę zimna, jestem zmarzluchem, dlatego przy -10 będę siedzieć w domu przed kominkiem ;)

Agus89 przesłodka ta owieczka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2014, 15:49

bluegirl89, Agus89 lubią tę wiadomość

201501145565.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od dwóch dni w szpitalu zajadam się mandarynkami z Biedronki. :-)
    A tak w ogóle byłam u koleżanki z sali bo wczoraj urodziła. Maleńka 50cm 3000gram. Slicznotka taka słodka. Teraz kolejna zabierają z tego łóżka. Jakieś szczęśliwie to łóżko. Po 37 jak któraś się polozy to rodzi bardzo szybko. :-):-):-)

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jeden rożek, jeden cienki otulacz i kołderkę w razie czego, a śpiworek dokupię jak małej rożka będą nogi wystawać. Rożki w liczbie mnogiej to chyba zbyt wiele - bardzo krótko się z niego korzysta.

Uciekam na wizytę, trzymajcie kciuki za moją szyjkę!

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag na razie 0, planuje po 1 na poczatek, chyba ze cos w darach jeszcze dostaniemy :) jak sie dziecku spodoba to dokupimy 2 spiworek, ale to sie okaze w praniu czy mu pasuje i czy nie jest mu za cieplo, a rozek jest na krotko wiec na razie mysle o jednym, najwyzej jak zasika sprobuje zawinac w kocyk :)
    Ewelina jak bedziesz chciala urodzic to poprosisz o to lozko :)

Ewelina88 lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Becia fajny suwaczek :)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
‹‹ 1081 1082 1083 1084 1085 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ