X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Tymi Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Silatan a wiesz cos wiecej na temat sanepidu , ja nie będę miała podkładki od neurologa co mi moze zrobic sanepid ? Jesli chce odłożyć wszystko do. 3 roku życia ? Z Tymem tak nie miałam bo on był wcześniakiem i jak odraczalam to sie nikt nie pluł ale teraz nie wiem pozatym absurd ze ktos nam cos każe ale jaj sie kurna cis stanie to dupę na człowieka wypna , przykre to

l22nhdge0qqepa6e.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już jestem. Nie było mnie, bo musiałam was nadrobić. Pytałyście, czy u mnie się coś zadziało. Otóż wizytę niezapowiedzianą miałam z powodu USG - Pani dr kazała po badaniu zwrócić się do lekarza prowadzącego ciążę, aby ten ustalił ze mną jeszcze jedno badanie USG (chodzę na NFZ i tam są tylko 3 obowiązkowe USG, wszystkie już miałam), aby określili w 34-36tc czy dziecko się obróciło. Na naszym ostatnim USG stwierdzono, że mała jest pionowo (nie chce być nietoperzem i dodatkowo trochę zaklinowała się pod żebrami). Ponadto, od tygodnia miewam takie bolesne uciski i rwanie w okolicy prawej pachwiny i brzucha - szczególnie, jak wstaję lub zmieniam pozycję ciała podczas snu. Czuję takie bardzo bolesne rwanie (jakby mi ktoś skórę rozrywał). Poza tym dziś Pani doktor zauważyła obrzęknięte kostki u stóp i palce u rąk - dostałam kolejne zalecenia żywieniowe (mniej solić, więcej białka, mniej węglowodanów). Mam się dokładniej obserwować i jak coś niepojącego zauważę to bez pytania przychodzić do niej, brać kartę i bez kolejki wchodzić.
    Dziś jednak to bez kolejki wyszło, jak zwykle, bo każdej Pani się spieszyło i nie chciała mnie przed sobą wpuścić. Siedziałam jakiś 2,5 godziny, Pani pielęgniarka wychodziła i patrzyła, że nadal siedzę pod gabinetem. Moja ginka ma tylko 4 ciężarne, więc nas znają. Nagle, wyszła Pani dr na korytarz. Tam siedziało chyba ze 30 osób, do różnych lekarzy i powiedziała do mnie, ale specjalnie głośno: "I co Madzia, nie chcą ciężarnej poza kolejką wpuścić? Te młode to jeszcze nie wiedzą, co to jest, a te starsze już nie pamiętają" i się schowała do gabinetu. Oczywiście się obruszyły Panie, ale jak tylko wyszła pacjentka to wpuściły mnie poza kolejnością, he he he.
    Także, następne USG mam na 28.11 - Pani zapisująca na badanie wcisnęła mnie w kolejkę, bo terminy napięte.

Poza tym, dziś ku mojemu zaskoczeniu, znajoma z osiedla przywiozła mi wózek po swoim dziecku. Wyjęła z auta i zapytała czy nie potrzebuję, bo jej mąż mówił, że planuję kupić, a ona chciała wyrzucić, więc może się przyda. Nie ukrywam, że jest dość specyficzny, choć naprawdę lekki. Ale bym musiała sporo rzeczy do niego dokupić i wyprać całość. Zaraz wkleję fotkę. Ciekawe, co o nim powiecie...

Tymi, Kawa, Paula44, Ag... lubią tę wiadomość

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula - no bo tak to rano napisałaś, że można się było zmatwić.
    Fajna lekarka !

• lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do szczepień to ja jeszcze nie ogarnęłam się w temacie.
    Z dwa lata temu odbierałam koleżankę po porodzie i akurat załapałam się na taką pogadankę przy jej wypisie. Lekarz mówił o szczepieniach które nie są obowiązkowe ale powinno się je robić m.in meningokoki i pneumokoki i jakieś inne koszt wszystkiego to był ponad 2000 tys!
    Z filmów mogę polecić Lustra (mirrors), Oko the eay

ex2bo7ess0m327wq.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taki wózek dziś mi dostarczono. Niestety, poza gondolą i spacerówką nie ma nic. Ani folii przeciwdeszczowej, ani torby (tylko kosz na zakupy) i bez fotelika. Poza tym nie ma też do spacerówki żadnego okrycia.

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d339dfce26f6.jpg

isabelle, zielarka, Kawa, rastafanka, Chanela, kejti91 lubią tę wiadomość

• Passiflora Przyjaciółka

Wysłany: 30 października 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkim dziewczynom które doradzały mi w kwestii zakupu rajstop serdecznie dziękuję. Kupiłam w H&M, 40 zł za sztukę ale 100 den. Nie chciałam już ryzykować z zakupami przez internet bo jutro jestem cały dzień w trasie.

Ag..., Silatan lubią tę wiadomość

• Agus89 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meluduje się po wizycie. :)
    Nasza córeczka dobrze się rozwija i rośnie jak na drożdżach. :) Podczas usg piła płyn owodniowy i wytykała język. :D
    Ala waży 1652 gramy. :)
    I ma dłuuugie nogi. :D
    Ja przybrałam 1 kg przez 3 tygodnie więc jest ok. Szyjka ma 30mm i dzielnie się trzyma. :)
    Termin przesunął się na Sylwestra. :P
    Jeśli nie będę współżyć z Mężem to może urodzę w styczniu. :D

Kolejna wizyta za 3 tygodnie. :)

Kawa, Ag..., Paula44, isabelle, jonka91, lwuska55592, zielarka, Tymi, rastafanka, Chanela, kasiakra, agnesik lubią tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula niby darowanemu koniowi się nie zagląda, ale...to twoje dziecko, twoje macierzynstwo i jesli chcesz inny to poprosu kup inny. tez powinnas miec radosc z rzeczy i takie ktore ci sie podobają.
    gadzety dokupisz, fotelik tez- to napewno ( w moim tez nie ma torby do wozka i szukam teraz jakiejs bo z zestawu kosztuje 420zl)
    a wozek designerski- zalezy co kto lubi:)

co wy dziewczyny z tym przesuwaniem terminów? termin wg usg okrela sie do ok 12tc.
    potem to loteria bo dzieci roznie rosną.
    to tak jak ktoras juz pisala- ja jestem starsza od ciebie bo wiecej waze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2014, 17:29

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula to nie jest Mutsy? Taki troche podobny stelaz. Moim zdaniem wyglada super, a jak sie prowadzi?

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2014, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/52919dfdd779.png

Kupiliśmy lampę do pokój Szymusia. Oczywiście w zwierzątka. Na 3 żarówki - dostaliśmy od rodziców takie 3 na pilota, więc może być bardzo jasno albo taki półmrok.

Ag..., Agus89, Kawa, jonka91, Silatan, renia83 lubią tę wiadomość

• Melula Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mówię, że mi się nie podoba, ale jest dość nietypowy, jak na mój gust. To Joolz. Wcześniej nie znałam tej marki. Te wszystkie gadżety do niego, firmowe to około 600-700 zł, więc nie wiem czy warte wyprawki, gdy ten wózek, który chciałam kupić kosztuje 900 zł (3w1 z moskitierami, foliami, parasolką i okryciami). Wiem, że darowanemu koniowi... ale... rozważam... Chciałam zapytać co wy na to!

• Melula Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielle wrote:
    Melula to nie jest Mutsy? Taki troche podobny stelaz. Moim zdaniem wyglada super, a jak sie prowadzi?
    Jest wyjątkowo lekki, najlżejszy z tych, które miałam okazję prowadzić. Szybko się składa i dobrze się nim porusza...

isabelle lubi tę wiadomość

• isabelle Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula wrote:
    Taki wózek dziś mi dostarczono. Niestety, poza gondolą i spacerówką nie ma nic. Ani folii przeciwdeszczowej, ani torby (tylko kosz na zakupy) i bez fotelika. Poza tym nie ma też do spacerówki żadnego okrycia.

Mi to wygląda na Joolza i bardzo mi się podoba :) Jeśli nie jesteś przekonana, poszukaj innego, ale ja bym zostawiła, bo wygląda super :) Dodatki takie jak torba, folia czy moskitiera na pewno nie będą kosztować tyle, co drugi wózek, a bez problemu dokupisz je np. na allegro dedykowane do tego modelu, albo uniwersalne. Ja też w swoim nie mam torby, będę szukać jakiejś uniwersalnej z przewijakiem, może poproszę, żeby mi kupiono na prezent gwiazdkowy :D

Silatan, kejti91 lubią tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    folii nie potrzebujesz firmowej- sa uniwersalne- są tak samo jak cala reszta wymieniona w nawiasie.
    fotelik moze warto kupic lepszy w takim razie. 3w1 z fotelikiem za 900zl to pytanie pozostaje co to za fotelik. Nic nie tracisz tak czy inaczej skoro wozek szedl na straty
    A masz chwile na przemyslenie jeszcze;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2014, 17:41

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula wózek jak dla mnie boski <3 sama chciałabym mieć taki, a akcesoria można dokupić uniwersalne, na allegro, kosztują niedużo.

A jak jednak nie chcesz to weź go dla mnie :D :D :D ja się nim troskliwie zaopiekuję :D :D :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2014, 17:44

isabelle, Kawa, renia83 lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula- widzisz, jak sie nie zdecydujesz to opchniesz na belly:P

Kawa, Paula44 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula, zrobisz jak zechcesz, ale wydaje mi się, że wózek 3w1 za 900 zł nie będzie tak dobry jak ten, który masz. Dokup dobry atestowany fotelik i adaptery (a to już koszt ok 450 zł w internecie, a gdzie gondolka i spacerówka) i będziesz miała niezawodny zestaw :)

Jeśli mnie by ktoś dał za darmoszkę Joolza to bym skakała ze szczęścia :) I tak skaczę, bo udało nam się kupić Casualplaya okazyjnie, w którym każdy element z zestawu 3w1 mi pasuje i jest świetny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2014, 17:46

Ag..., Kawa, jonka91 lubią tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula wrote:

Brałabym. Mi się takie podobają :)

201501145565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mel mi osobiście się podoba ten wózek, jest bardzo zgrabny w porównaniu z moim Tako czy Camarelo, jeśli masz go w tej kolorystyce co wkleiłaś to wygląda rewelacyjnie :)

ale każdemu się podoba coś innego, gdybym dostała taki wózek to dokupiłabym do niego akcesoria i zostawiła dla dzidzi. Ale jeśli by mi nie przypadł do gustu kupiłabym inny :)

• Gabrysia84 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymi, ja nie wiem moze duzo na temat sanepidy, ale nie szczepie mojego Wojtusia od urodzenia i szczepic nie zamierzam. Z tego co wiem, to jakis czas temu zmienily sie przepisy i teraz nie sanepid ale wojewoda moze karac za nieszczepienie dziecka. Podobno od kary czy upomnienia nalezy sie odwolac i zwykle rodzice nie sa karani zadna grzywna. Polecam strone i forum organizacji stop nop, na forum jest duzo informacji, takich prawnych tez

Ag..., Tymi, Silatan, agnesik lubią tę wiadomość

1usagu9rsccneye4.png[/ur
    n59yk6nl5mxiew0c.png
    f2wliei305fu0jmo.png
‹‹ 1096 1097 1098 1099 1100 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ