WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Isabelle dopiero teraz przeczytałam że jesteś w szpitalu. Mocno trzymam za was kciuki! Na pewno wszystko dobrze się skończy.
    Ja na szczęście w domu, do pracy już nie wracam. Lepiej dmuchać na zimne tym bardziej że na wpisie miałam napisane zagrażający poród przedwczesny - 30 tydzień.

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • Gabrysia84 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ja dzis mam okropny humor. Moj synek zlapal jakiegos wirusa jelitowego. Wymiotuje i ma goraczke ok 40 stopni po paracetamolu schodzi do 38. Nie spalam cala noc a do tego w nicy chyba z nerwow zlapaly mnie skurcze. Na szczescie po godzinie przeszlo

1usagu9rsccneye4.png[/ur
    n59yk6nl5mxiew0c.png
    f2wliei305fu0jmo.png
  • Cookie Przyjaciółka

Wysłany: 1 listopada 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isabelle trzymaj sie tam , bedzie dobrze ja tez mam znajoma ktorej odeszly wody w 29 tygdoniu i jeszcze miesiac wytrzymala , a malutka teraz juz na swiecie cudna i zdrowa :)

Odpoczywaj bedzie dobrze , buziaczki :*

relgh371f0w1gfqs.png
  • Izabelka88 Ekspertka

Wysłany: 1 listopada 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    Czy ktos nie ma jeszcze wózka?czy jedyna zamawiam dopiero koniec grudnia/początek stycznia?

Marta, ja nie mam jeszcze wózka i póki co nie zamawiamy. Byliśmy w sklepie podpatrzeć coś i naszymi faworytami są firmy Jedo i Teutonia, z tym, że Teutonia jest dosyć droga i zastanawiam się czy warto inwestować kasę w wózek. Wiadomo, wózek musi spełniać pewne warunki, Jedo jest spoko pod wieloma względami, ale ta Teutonia... no super jeździ! Więc się zastanawiamy jeszcze, a kupować będziemy w okolicach stycznia. A najbardziej podobała mi się Teutonia z eko skóry kolor ecru. Marzenie. Ale taki zestaw kosztuje 4500zł, dużo jak na wózek.

• belldandy Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isabelle będzie dobrze. Musi byc! Wszystkie mamy rodzic w zimie ;)

Ag. Dzięki za udostępnienie listy zakupowej w aptece, ułatwi mi to wiele;)

Nadrabiajac Wasze posty czytałam, ze rozmawialyscie o butelkach, podgrzewaczach itp. Ja zakupiłam zestaw startowy Tommee Tippee closer to nature oraz podgrzewacz z tej firmy. Smoczek mam jak narazie jeden z Avent, ale planuje jeszcze Lovi.

Kurczę, prawie wszystkie macie juz wózki kupione lub wybrane, a ja nadal żyje w niewiedzy czy dostaniemy wózek czy jednak nie. Jak narazie od ponad miesiąca wózek jest na gwarancji i nie ma żadnej informacji co z nim będzie... Nie ukrywam, ze bardzo chciałabym go dostać ze względu na gondolę, która jest spora -85cm, a spacerówke kupilibysmy potem juz taka która nam odpowiada, czyli jest mała i zgrabna , cos w stylu wózków joolz czy quinny, a które maja malutkie gondolki. Wtedy tez cenowo moglibyśmy pozwolić sobie na wózek w wersji spacerowej taki, ktory nam sie podoba, a kosztuje tyle co nie jeden 3in1.

Z przykrych objawów ciążowych odezwały sie moje nerki. Ostatnio miałam tak silny atak kołki nerkowej, ze myślałam, ze właśnie rodzę. Nie byłam w stanie przekręcić sie na łóżku tak silny bol odczuwalam i ktory trwał 4godziny.. Nikomu tego nie życzę. Od tego momentu doskwierają mi cmienia i klucia prawej nerki;(.

Mam tez problem z przykra dolegliwościa, a mianowicie znowu pojawiło sie dokuczliwe swędzenie okolic intymnych. Dopiero co skończyłam 10dniowy antybiotyk na ta przypadłość, miałam moze tydzień przerwy i wszystko na nowo powróciło. Zastanawiam sie czy moze mieć to związek z seksem... Przez ponad dwa tygodnie postu ze względu na antybiotyk nie było żadnych objawów, aż do wczoraj ,gdzie na drugi dzień po seksie obudziłam sie z tym okropnym świadem. Teraz pytanie, jak sobie pomoc? Wizyta u giną dopiero za trzy tygodnie.... Czytałam, ze jest cos takiego jak provag żel. Stosował ktoś?

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,
    Isabelle trzymam bardzo mocno kciuki, Ag fajne kocyki, kombinezon mam taki sam rozm 62/68 tylko ja wzięłam ten jasny (biały/kremowy). Monika śliczny wózek. Super wygląda taki jasny. Chociaż granatowe też bardzo mi się podobają.
    Ja wczoraj robiłam kolację dla znajomych. Było bardzo miło, jedzonko nawet mi sie udało, chociaż ostatnio nic mi nie wychodziło, to wczoraj smakowało gościom.
    Ja dzisiaj na wadze 76 kg a startowałam z 59 :) :) :)

Ja w poniedziałek znowu wizyta standardowa. Pewnie ocena szyjki, pessera, toxo, posiew moczu. Jestem już po USG III trym. Chociaż USG będę jeszcze miała w szpitalu i powtórka u lekarza, który robił ostatnie bo malutka cała zawinięta pępowiną 2 razy. Ale nie ma oznak niedotlenienia.

Dużo odpoczynku Wam życzę. Ja na groby się dzisiaj nie wybieram. U Taty na grobie byłam 2 tyg temu, a dziadków groby daleko.

MonikaDM lubi tę wiadomość

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jonka91 wrote:
    Mój synuś za to dokazuje jak nigdy.. Wczoraj w ciągu dnia ciszę miałam może przez 2-3 godziny i całą noc, a dziś znowu szaleństwa się odbywają od 7.. Ale jeszcze z miesiąc temu w ciągu dnia było kilka pyknięć i koniec. Teraz pokazuje prawdziwe oblicze, jak przystało na syna karateki :P

Cos w tym jest;) moj syn to wnuk karateki, wiec po dziadku tez niezłe sadzi kopniaki !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2014, 13:58

[*] 2014 i 2016
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na groby sie wybieram koło godziny 16 . Pojadę na spokojnie z mężem, a potem do moich rodziców na herbatke. Odpuściłam sobie w tym roku msze na cmentarzu, bo nie mam sił na 2godzinne stanie w ciazy przy mojej nereczce;). Teraz sie lenie bo sama na chacie;)

[*] 2014 i 2016
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymi co do tego CRP podwyższonego to moja gin po wszystkim badaniach stwierdziła że tak mój organizm po prostu reaguje na ciąże bo już więcej mi badań zrobić nie może, a wszystkie wychodzą dobrze.

My już po spacerku po naszym małym cmentarzu (chociaż też nie przepadam za tą rewią mody), teraz obiad i pojedziemy sobie wieczorem. Uwielbiam ten nastrój.

Miłego dnia!

relgh371rphwpz6l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 09:10

• Agus89 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też już wróciliśmy z cmentarza. Ludzi oczywiście pełno, parkingi blosko cmentarza pozajmowane, więc z kilometr na pieszo trzeba było iść. Zmęczyłam się tak jakbym przebiegła maraton. :D
    Wczoraj wieczorem ugotowałam żurek, więc obiad dzisiaj mam z głowy. :)
    Teraz leżę pod kocykiem i popijam herbatkę. :)
    Wieczorem jeśli sił mi wystarczy pojedziemy jeszcze raz na cmentarz. Bo wieczorem jest taki wyjątkowy klimat. :)

Od poniedziałku muszę się zabrać za kompletowanie wyprawki. Ciążę donoszoną mam podajże od 8 grudnia, więc mało czasu zostało. :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2014, 15:13

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • polaola Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus89 kocham 8 grudnia mam wtedy urodziny i wszyscy dzwonia koffffam to :-)

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • A.loth Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isabelle, ja też trzymam kciuki za Was. Na pewno wszystko będzie dobrze. Mojej siostrze wody odeszły w 32 tygodniu i potrzymali ją jeszcze miesiąc z bezwodziem, zanim nie zrobili cesarki. Mogłaby wytrzymać jeszcze dłużej, ale do tego miała cukrzycę, więc zdecydowali się rozwiązać ciążę wcześniej.

o14815nmahj2bgg1.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus89 jak robilas te literki to co do środka włożyłas? Bo w następnym tygodniu też mam zamiar zrobić.
    Bel.. Teraz okolice intymne są bardzo mocno ukrwione i wrażliwe więc może faktycznie po sexie tak być. Mnie się tak czasem zdarza ale przechodzi na następny dzień.

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do środka literek włożyłam takie wypełnienie z poduszki. Nie wiem jak to się nazywa. :D

Ewelina88 lubi tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle trzymaj się w dwupaku jak najdłużej! :*

Mieszkanko Natalki + obfity obiad i solidna porcja ciast... Gdzieś mi cyce zniknęły 0laughing.gif
    DSC0087-2_wpnqawe.jpg
    A niedługo to się będę turlać ;) Łapię zadyszkę w dziwacznych sytuacjach, np. przy demakijażu 2smiech.gif

belldandy współczuję bóli nerkowych. Leżałam z dziewczyną mającą kolkę nerkową, więc widziałam jak to męczy. Sama boję się jak diabli ataku kolki żółciowej :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2014, 16:32

Agus89, isabelle, Ewelina88, Paula44, Wiki81, Ag..., rastafanka, Kawa, szpilka, MonikaDM, jonka91, lwuska55592, Cookie, Anutka lubią tę wiadomość

201501145565.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_29 super wyglądasz. :)

Mój Mąż się ostatnio zastanawiał ile waży moja jedna pierś. :D Nawet wpadł na jakże inteligentny pomysł by zważyć ją na wadze kuchennej. :P

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelka88 wrote:
    Marta, ja nie mam jeszcze wózka i póki co nie zamawiamy. Byliśmy w sklepie podpatrzeć coś i naszymi faworytami są firmy Jedo i Teutonia, z tym, że Teutonia jest dosyć droga i zastanawiam się czy warto inwestować kasę w wózek. Wiadomo, wózek musi spełniać pewne warunki, Jedo jest spoko pod wieloma względami, ale ta Teutonia... no super jeździ! Więc się zastanawiamy jeszcze, a kupować będziemy w okolicach stycznia. A najbardziej podobała mi się Teutonia z eko skóry kolor ecru. Marzenie. Ale taki zestaw kosztuje 4500zł, dużo jak na wózek.

Izabelka, skoro zakochalas sie w teutonii, moze warto poszukać używanej i spełnić jednak swoje marzenie? To jednak sprzęt, którego będziemy używać na codzień i warto, żebyś była w pełni zadowolona i żeby cieszył oko. Bardzo dużo osób poleca używane wózki, zwłaszcza z tej wyższej polki cenowej, bo one poprostu są dobrej jakości. Chociaż JEDO tez fajne, ma świetna gondolę i mnóstwo dziewczyn na forum kupiło i zachwala. To był rownież i mój faworyt, ale zniechecilam sie nieco wypowiedziami o spacerowce, a to z niej korzysta sie najdłużej. Kupiliśmy wiec inny wózek, casual kudu 3w1 z fotelikiem casualplay baby zero (te same normy bezpieczeństwa i wyniki ADAC co maxi cosi, a dodatkowo mamy ocieplaną przykrywkę na nóżki), ktory był przeceniony z 3,5 na 2 tysiące z racji zeszłorocznej kolekcji kolorystycznej gondoli i fotelika, bo spacerówka jest czarna.

Nie zwracajcie tak bardzo uwagi na wielkość gondoli, zimowe dzieci nie potrzebują tyle miejsca na kombinezon czy kocyk, co urodzone latem czy jesienią, a pewnie jak tylko zaczną sie upały w maju czy czerwcu to pewnie juz niejeden bobas w gondoli nie wylezy, bo bedzie ciekawy swiata. Z tej racji ja zwróciłam uwagę na to, żeby mała w spacerowce mogła zasiąść wcześniej i żeby sie z niej nie zeslizgiwala, czyli konieczne rozkładane na płasko siedzisko i wysoki podnóżek.

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cookie wrote:
    Isabelle trzymaj sie tam , bedzie dobrze ja tez mam znajoma ktorej odeszly wody w 29 tygdoniu i jeszcze miesiac wytrzymala , a malutka teraz juz na swiecie cudna i zdrowa :) Odpoczywaj bedzie dobrze , buziaczki :*

Nawet nie wiecie, jak bardzo pokrzepiajace są takie wypowiedzi. Kocham was za to! Lekarze wierzą, ze są w stanie przetrzymac nas jeszcze kilka tygodni, wiec i tak nie będę styczniowa mamusią, dobrze, jesli byłabym grudniówką, bo wtedy mamy największe szanse uniknąć tych wszystkich negatywnych aspektów związanych z wczesniactwem.

Przeraza mnie ta myśl, ze za chwilę będę mamą, czuję, że nie jestem jeszcze na to gotowa :( Mam CRP 20, dostałam dzisiaj dodatkowo jeszcze jeden antybiotyk, oparty na jakiś amerykańskich badaniach i ma zacząć działać od razie, gdyby okazało się, że poniedziałkowe wyniki posiewow wyjdą niekorzystne.

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isabelle, lekarze mają doświadczenie w takich sprawach i wiedzą, jak działać, bądź dobrej myśli:)

‹‹ 1110 1111 1112 1113 1114 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ