WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka ja też mam takie bóle i bałam się że szyjka się skraca, ale wszystko jest ok. :)

U mnie wskaźnik wód płodowych wynosi 11cm, nie wiem jakie są normy, ale myślę że skoro gin nic nie mówił to znaczy że to dobry wynik. Zalecił mi tylko by więcej pić wody.

Ile pijecie płynów dziennie?

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus89 wrote:
    Mój Mąż się ostatnio zastanawiał ile waży moja jedna pierś. :D Nawet wpadł na jakże inteligentny pomysł by zważyć ją na wadze kuchennej. :P
    Hahaha :D Niech weźmie kg cukru do ręki i porówna ;)

isabelle to że się boisz macierzyństwa świadczy o Twojej dojrzałości :) Wszystko, co nieznane, powoduje mnóstwo obawy i pytań. Jestem jednak przekonana, że nasze dzieci wywrócą nam życie do góry nogami, ale będzie to piękny przewrót i ciężko będzie sobie przypomnieć jak wyglądało życie bez dziecka :)
    Trzymam cały czas kciuki za poród (najwcześniej) w grudniu :)

Agus89 wrote:
    U mnie wskaźnik wód płodowych wynosi 11cm, nie wiem jakie są normy, ale myślę że skoro gin nic nie mówił to znaczy że to dobry wynik. Zalecił mi tylko by więcej pić wody.

Ile pijecie płynów dziennie?

Nawet nie wiem ile mam wód. Wiem że ilość prawidłowa ;) A płynów niestety piję niewiele. Nie potrafię :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2014, 17:33

Agus89, isabelle lubią tę wiadomość

201501145565.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_29 ślicznie wyglądasz!!! Na zdjęciu masz piękną cerę, no i fajne okulary masz - lubię takie.

Ja mam wskaźnik wód 10 i mam też wpisane że w normie ok.

Isabelle uścisków dużo ślę. Trzymajcie się tam

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka25 wrote:
    Zastanawia mnie tylko, dlaczego nie sprawdził jeszcze przepływów krwi. Na początku wizyty powiedział: "dziś zrobimy usg III trymestru", a z tego co wiem, to to usg powinno obejmować przepływy. Zmierzył tylko główkę, brzuszek, kość udową, sprawdził ilość wód, tętno i położenie dziecka, ale na przepływy nie patrzył.
    Mój lekarz mi mówił, że na USG III trymestru sprawdza się właśnie przepływy i narządy które się wykształcają w III trymestrze m.in. śledziona, jelita.

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Melula Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamuśki! Isabelle podzielam zdanie koleżanek. Będzie dobrze, jesteście pod fachową opieką. Leżcie ile się da :)
    A ja przekonałam się do tego podarowanego wózka, Małż mówi, że taki inny, niż oglądaliśmy, ale my to się też skupialiśmy na kasie, bo akurat się nie przelewa ostatnio.
    Więc, dziś rozebrałam naszą limuzynę na części pierwsze - okazało się, że w nim odpina się niemalże wszystko, więc łatwo wyczyścić. Wyszorowałam płynem do prania tapicerki, wywietrzyłam, wygląda jak nówka nieśmigana. Podjęliśmy decyzję, że skoro sprzedawca zamówionego wózka nie dał znać i nie odpisał na kolejne trzy wiadomości to my też go olejemy. Ma sklep, niech sprzeda. Wysłałam foto rodzicom - powiedzieli, że taki oryginalny - kosmiczny.
    Musimy dokupić tylko folię, torbę i fotelik - ale uniwersalne, bo oryginalne są za drogie.

Ag..., Kawa, isabelle, MonikaDM, jonka91, Chanela lubią tę wiadomość

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piję niecały litr dziennie. Wiem że mało, ale nigdy nie piłam dużo. :)
    gin mówił, że mam pić chociaż 2 litry wody i litr mleka. :D Nie wiem jak mój pęcherz to zniesie. :D
    Przepływy też miałam mierzone, ale za to nie mam podane obwodów głowy i brzuszka.

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze, że się przekonałaś,
    będziesz miała jeszcze na co kasę wydać

• Ag... Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isabelle- tez przez caly pobyt w szpitalu od 25tc przerazala mnie mysl, ze jeszcze nie jestem gotowa, jeszcze za wczesnie, ale to chyba normalne. Czy bylby to 40tc to myslalybysmy pewnie podobnie, wiadomo ze bardziej nastawione ale nigdy w pelnie nie gotowe.
    pozatym pzetrzymaja cie ile sie da! nie urodzisz jeszcze teraz- jestem przekonana.
    nie martw sie- mi tez szwajcarski cudowny lek pomogl:) takze wierze ze i u Ciebie bedzie podobnie.i mysl pozytywnie- i tylko tak!

Ania- slicznie wyglądasz:)

Wiki- fajne te kombinezony, no nie? co prawda obudzilam sie w nocy i zastanawialam sie jak ja go zapne w fotelik ale odkrylam ze mozna w nim zrobic nogi i juz jest ok:)

Melula- dobra decyzja:)

Agus89- niecaly litr??!! co godzine szklaneczka soku, wody, herbaty- obojetnie i juz bedzie 2 litry. Brak odpowiedniego nawodnienia moze powodowac twardniena brzucha, nie mowiac juz o tym jak to wpływa na nerki. Juz do kuchni marsz po cos do picia, te zalecenia nie są wydmuchane z palca;)

a u mnie spokoj i cisza, maż pojechal na cmentarze a ja siedzie i oglądam filmy.
    Dzis zamierzam patrzec na ten o Agacie Mroz, a jakby co to leci na tvp 2 Kwiat pustyni.
    a co do mojego nowego zwierzątka sprzątającego- wczoraj połaziła, i dziś tez i zbiorniczki pełne, nawet takiego mega drobnego kurzu ( fakt ze zbiorniczek nie jest duzy) ale to bylo golym okiem niezauwazalne. Dobre to zwierzątko:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2014, 17:59

Wiki81, Paula44, isabelle, Agus89, jonka91 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem ile pije ale na pewno dużo bo co chwilę robię herbatę rano kawę, wieczorem kakao,czasem kubek mleka i w nocy też pije. Dlatego sikam von 2 godz. :-)
    Też zamierzam oglądać film o Agacie Mróz.

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej i ja się witam ze szpitalnego łóżka trafiłam czwartek w nocy z rozpoznaniem zagrażającego wczesnego porodu. Na ktg wyszło ze mam nieregularne skurcze + stawianie się brzucha. Wczoraj się nie odzywałam bo byłam tym wszystkim wyczerpana. dzisiaj już lepiej skurcze ustały wiec jestem dobrej myśli.

Izabel trzymaj się tam trzymam mocno kciuki za Ciebie i maleństwo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2014, 18:51

Paula44 lubi tę wiadomość

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciliśmy z obchodu po cmentarzach. Urządzamy sobie wieczór przy świecach i kominku aromaterapeutycznym :)

Ania jaki masz kolorek na głowie? Spasował by mi taki, a póki co wiecznie utleniam tylko. Wyglądasz rewelacyjnie ;)

Isabell kochana wytrzymasz, trzymam kciuki za Ciebie, pomyśl sobie ile nasz Ag przeleżała już a gdzie tam do końca!? Włączamy pozytywne myślenie! :-*

• Ag... Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczek po czym ci przeszło? Magnez czy fenoterol?
    Trzymajcie się dziewuchy dzielnie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2014, 19:02

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiesz co na dzień dobry dostałam sterofundin 1000,magnez,luteine, wczoraj znowu to samo a dzisiaj tylko luteine i jakoś się uspokoiło wiec jestem dobrej mysli w badaniu wszystko ok crp w normie mocz chyba też ale to dopiero się dowiem jak jutro lekarz przyjdzie.

Ag..., nix lubią tę wiadomość

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dobrze że jest lepiej...magnez w kroplowce jest podobno bardzo dobry, niestety na mnie nie działał, wręcz było gorzej.
    A tak naprawdę kazda diagnoza w szpitalu na naszym etapie to poród przedwczesny zagrażający, brzmi przerażająco ale pozytywne myślenie dużo daje!
    Kawa tak jak mówisz, ja leze z ta diagnoza plackiem od 04.09. Da się?? Da się!!! I tak dziewczyny macie myśleć. Wspieram wad bardzo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2014, 19:17

Kawa, isabelle lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to mam taką małą nadzieję że jutro mnie puści do domu bo leżeć to ja mogę w domu. A szyjka długa zamknięta wiec co było powodem skurczy? uśmiechną się i powiedział ze może taka natura moja u mnie w szpitalu nie trzymają długo wiec mała nadzieja jest :) Ja jestem bardzo pozytywnie nastawiona i to mi strasznie pomaga.

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wypijam ok 1,5 litra czasem sie uda o szklanke wiecej, ale genaralnie picie dla mnie to meczarnia jeszcze do posilkow jakos idzie, ale tak to zaraz mnie mdli jak mam za duzo plynu w zoladku i to od dziecka tak mam, wiec teraz licze kazda szklanke, zeby wypic minimum z minimum

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczku bedzie dobrze

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ogladam wlasnie kreskowke i rycze
    Moj brat niedzwiedz 2

Ag... lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ryczalam na faktach, nie wiem czy ten film o Agacie mróz nie wywoła u mnie odwodnienia:/

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilka wrote:
    ogladam wlasnie kreskowke i rycze
    Moj brat niedzwiedz 2
    Też ryczałam na tym filmie.

FITop1.png
‹‹ 1111 1112 1113 1114 1115 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ