X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isabelle życzę Wam samych szczęśliwych chwil. Żeby te gorsze szybko uciekały w niepamięć i przede wszystkim zdrówka dla malutkiej. Niech idzie w masę dziewczynka. :-) Sto lat!!!

isabelle lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agg mój mąż tak piłuje, ale jak dostanie kilka razy kuksańca to przestaje-chociaż tą czynność trzeba co jakiś czas powtarzać w nocy..:/

Isabel Sto lat! Dla Ciebie i Twojej Malutkiej :*

• magdalenka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ciazy jestem tak wrażliwia w nocy że mi nawet głośniejsze oddychanie przeszkadza i wtedy przetaczam męża na drugi bok hehe

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój to może spać tylko na jednym boku, bo ja zasypiam tylko przytulona do jego pleców na lewym boku i jak biedny chce się przekręcić, to dostaje klepnięcie w bark, żeby się natychmiast odwrócił. I ostatnio wstaję nie wcześniej niż 11 a kładę się o 22. Masakra. Już tylko gorzej ze mną. :-(

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Silatan o 11 jestem po 3 sniadaniu:)
    mimo ze pospalabym bo bynajmniej krotszy ten dzien by byl.

zwariuje z tą wiertarką od sąsiadów zaraz:/ wrrrrrr.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 15:17

Silatan, Paula44 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Silitan skąd ja to znam z tym spaniem :-) ja też zawsze tak zasypiam i zawsze mówie mojemu jak się odwróci " ja chce do plecków' albo go pyrgam :-)
    I też muszę przyznać, że od jakiegoś czasu chrapie i mój krzyczy "nie chrap"
    A nigdy mi się to przed tem nie zdarzało...

Silatan lubi tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isabel - wszystkiego najlepszego! Pogody ducha a wszystko będzie dobrze.

Wy piszecie o chrapaniu - ja nie chrapię ale ponoć jęczę. Mój M też się denerwuje tym bo nie wie co mi się dzieje.

relgh371rphwpz6l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedźcie mi dziewczyny czy któraś coś wie jak składać podanie o ten macierzyński z 52 tygodniami? Do kogo taki wniosek? Trochę się boję, że znowu zus mnie wykiwa. Teraz co miesiąc dostaję inną kwotę i w ogóle wyrównania. Od jakiej kwoty oni obliczą mi to 80% od kwoty którą wypłacał mi zus czy od kwoty jaką mam w umowie z pracodawcą?

• Ag... Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martaaa wrote:
    Isabel - wszystkiego najlepszego! Pogody ducha a wszystko będzie dobrze.

Wy piszecie o chrapaniu - ja nie chrapię ale ponoć jęczę. Mój M też się denerwuje tym bo nie wie co mi się dzieje.

hahaha, no ja jęcze jak się przekręcam albo wstaje siku. tez sie budzi i pyta co sie dzieje. nigdy tak płytko nie spal, zawsze jak zabity i nic go nie ruszylo...dobrze, nie bedzie unikal wstawania w nocy:P

a moj za to zgrzyta zębami czasem:/ okropne

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Ja mam dzisiaj spadek formy, mimo, ze to dzień moich urodzin :( Miałam robioną dzisiaj powtórkę badań, w tym m.in. USG i doopler, przepływy ok, mała przybiera, ale mało - od piątku przybrała tylko 100 gram. Jestem załamana, w takim tepie to my do końca roku nie osiągniemy dobrej wagi do narodzin, a dla nas każdy dzień jest ważny :( lekarze mówią, ze wszystko jest prawidłowe, ale ja szlam z przekonaniem, ze chociaż te 200-300 g. bedzie na plusie. Powiedzieli tez, ze przy bezwodziu bardzo cieżko jest zmierzyć dziecko, bo jest ściśnięte i pomiary są niedokładne, wiec w sumie to pewnie wcale sie nie dowiem, ze mała jest juz w pełni bezpieczna...

Przepraszam nie wiem za co polubiłam, jakaś ciemnota mnie ogarnęła..
    Trzymamy kciuki, trzeba być dobrej myśli, każdy dzień to dar, Ja ci życzę tego żeby mała jak najdłużej pozostała w brzuszku. Jesteśmy na podobnym etapie ciąży wiec identyfikuje się z Tobą i naprawdę jestem pewna że będzie dobrze.

ex2bo7ess0m327wq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.gdzierodzic.info Jakby któraś chciała opinie i opisy porodów w poszczególnych szpitalach ;)

Gwiazdeczka27, agnesik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa fajnie mieć kilka szpitali do wyboru.....ja mam 2 heheh i jeden "lepszy" od drugiego....ech...przyjdzie się modlić, żeby wszystko poszło dobrze....

opis z jednego z nich:
    Można obejrzeć oddział położniczy przed porodem. Wymagane dokumenty przy przyjęciu do szpitala: dowód osobisty i karta ciąży. Plan porodu nie jest dołączony do dokumentacji. Kobieta podpisuje przy przyjęciu do szpitala ogólną zgodę na proponowane leczenie. Zgoda pisemna na cesarskie oraz na znieczulenie zewnątrzoponowe i podpajeczynówkowe. Golenie i lewatywa na prośbę pacjentki (...) Plan porodu nie jest omawiany (...) Personel informuje rodzącą z własnej inicjatywy o stosowanych podczas porodu środkach i zabiegach oraz o przebiegu porodu. (...)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 15:44

• marrtka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie! No już myślałam, że nie nadrobię!
    Isabelle wszystkiego, co dobre dla Ciebie i Maluszka, trzymam kciuki!
    Paula jak sytuacja z mężem? ;) pewnie pogodzeni:) Zmykaj do stomatologa.

Byłam dziś u gina w związku z moimi skurczami, zrobiła wymaz, szyjka ok, kazała brać magnez i nospę. W razie pogorszenia mam się zgłosić do szpitala :( zaciskam nogi do stycznia.

dxomkrhms4puy6o2.png
  • kasiakra Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isabelle!!! Wszystkiego najlepszego!!! :-)

relgtgf6uee8xud8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka25 wrote:
    Ja kupiłam nawilżacz eldom nu5, głównie ze względu na to, że ma wbudowany higrometr i można ustawić pożądaną wilgotność, poza tym ma opcję jonizacji, można ustawić kiedy ma się włączyć i jak długo pracować. Dziś przyszedł, więc za dużo o praktycznej stronie powiedzieć nie mogę. Jedynie to, że bardzo cicho pracuje. Myślałam, że nie umiem go włączyć, a on już był włączony i nawilżał. W każdym razie okazało się, że wilgotność w naszej sypialni oscyluje na poziomie 60-70%, więc chyba bardziej osuszacz by się przydał. Dziwne to dla mnie, bo też się rano budzę z przesuszonym nosem i gardłem.
    też dzisiaj patrzyłam na ten nawilżacz.......
    u mnie termometr elektroniczny z funkcją pokazywania nawilżenia powietrza pokazuje miedzu 45-50%....ja w taki stan rzeczy nie wierzę...bo mi deski (sypialnię mam w drewnie) "strzelają" czyli mam za sucho......

• Anutka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Anutka uważaj tylko na tą żabkę przy dziecku, moja bratowa ją również miała, po ok 2 latach pojemnik się rozszczelnił i doszło do zwarcia, bo woda przedostała się do kabli. Też brała ją z allegro. To tylko moja mała rada ;)
    Dzieki, rady chetnie przyjmuje :-) :-) zabka ma stac w odleglosci od dziecka :-) :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [Figa z makiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 18:45

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogę słuchajcie oglądać tych rozmów w toku bo rozpadne się zaraz na małe kawałki, poodpadają mi ręce i nogi.. Nie umiem skomentować tego

Olka25 też mam taki nawilżacz i jesteśmy z niego bardzo zadowoleni. Będzie stał w pokoiku synka:-)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/107946f284a8.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 16:18

Malenq lubi tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isabelle - spełnienia marzeń :)

A mnie właśnie znów ogarnęło lenistwo. Zabieram się za składanie wózka po praniu :) Jutro wielkie sprzątanie, bo mamuśka - czyścioszka przyjeżdża :)

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje dziewczyny za życzenia, chyba wezmę sie za zakupy, bo głowa mi pęka od płaczu i rozmyślania :(

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
‹‹ 1160 1161 1162 1163 1164 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ