X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie wczoraj przyszła wanienka, kocyko kołderka minky i obrazki na płutnie z sówkami, są super ! Oczywiście kiedy prądu nie było i windy nie działały a my mieszkamy na 9 piętrze, to sie kurierzy nachodzili po schodach- dla zdrowia. A ja wiedząc , iż mogą być bardzo niezadowoleni pierwsze co robiłam otwierając im drzwi, to wystawiałam brzuch następnie pojawiałam się ja ... O dziwo POMOGŁO :D

Dziewczyny z zębami w ciąży nie ma żartów
    Ps. Fajnie, że przekazywane są ciekawostki z zajęć ze SR to bardzo przydatne dla mam leżących :-) dzięki !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 14:15

Ag..., Becia81, Malenq, isabelle, szpilka, Kawa lubią tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • polaola Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczko27 dziekuje :-)

Mnie kuzynka mowila o bolu pepka co sie okazalo mala podobno ciagnela za pepowine :-)

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łoo matulu.. dziś to ja godzinę musiałam Was nadrabiać..
    Pojechałam dziś ze szwagierką kupić obraz dla mamy na święta (wymyśliłam prezent składkowy z braćmi). Niestety moja mama nie zwraca uwagi na wystrój w domu, wszystko ma z innej beczki i próbuję w niej wyrobić jakiś tam smak.. Co imieniny, urodziny, czy święta coś dokupuję do kompletu. dziś niestety nie udało mi się kupić obrazu, bo nic ciekawego w hurtowni nie mieli, zamówię konkretny wzór i mi go sprowadzą za jakieś 2/3 tygodnie. Za to kupiłam jej na imieniny zawieszkę i łańcuszek, więc prezent imieninowy z głowy.
    Na zakupach byłyśmy może z pół godziny, a reszta czasu w samochodzie, wróciłam padnięta i poszłam spać..

Co do rozmowy na temat obecności studentów czy stażystów przy porodzie nie miałabym nic przeciwko. Jak leżałam na patologii ciąży to dziewczyna na stażu lepiej się nami opiekowała niż nie jedna pielęgniarka. Ale wiadomo ile ludzi tyle zachowań, podejść i opinii.

Ag pościel bardzo ładna!!

Nix trzymam kciuki za USG!

Wiki szkoda, że Malutka się nie odwinęła, za to plus, że nie przyszło jej do główki, żeby bardziej się owinąć.

Idę chyba usmażyć sobie placki, bo głodna jakaś jestem..

Co do zębów byłam na wizycie w 16 tc, dentystka zrobiła mi jeden ząb i stwierdziła, że reszta super. Na razie żaden mnie nie boli, ale zastanawiam się czy się nie przejść na kontrolę.

A i najważniejsze moje przeziębienie powolutku odpuszcza, gardło mnie już prawie nie boli i kaszel zniknął! Mąż kaszle już 2 miesiąc, a mi po 2/3 dniach minęło! Widać naturalne mieszanki lecznicze działają lepiej, niż nie jeden apteczny specyfik! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 14:22

nix lubi tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• Anutka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umowilam sie do fryzjera na 11 grudnia :-)

Becia81, nix lubią tę wiadomość

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • polaola Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Polaola proszę bardzoe- posciel Kostusia:) Szymka to Paula wrzuci najwyzej:)
    http://allegro.pl/3-el-posciel-120x90-mis-misio-pysio-bez-biala-i4696749266.html

do tego pani zrobiła mi taki organizer zrobił http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f015da192a3a.jpg

ale juz nie dostalam zabaweczki:)
    fajne, szyte w Krosnie przez babke co ma sklep. bardzo jestem zadowolona

Przepraszam Ag. A juz myslalam ze pamietam imie :-)
    Posciel b. Ladna ja tez stawiam na biala, szukam drugiego kompletu calej bialej tanszej jako zmiennej.

I jeszcze jedno wiecie ze leze caly czas a od dwoch dni jak przekrecqm sie na zalecany lewy bok Mala mnie wali po nim rowno a ja tam mam takie cholerne łaskotki, wiec leze na wznak coz Dziecko ma swoje zdanie juz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 14:30

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spoko- nie obrazilam sie:)
    zobacz na sangotrade.pl mają biale posciele.

mój mąż był u fryzjera dzis- pewnie wróci jak z okladki Logo a ja leze w tłustych włosach i mam gulasz na bluzce po obiedzie- nie chce mi sie zmieniac bo jogurt przedemną i pewnie sie upierdziele jeszze:/ z kostkie bedziemy oboje w sliniakach jesc;)
    cholera mam doła i lenia... no nic moze do 18 zmienie koszulke zeby nie wyglądac az tak okropnie:)
    oo i w sephorze zakupy moze zrobie:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 14:35

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej wiem, że to już było: ale może któraś z Was ma nawilżacz powietrza już??? jaki polecacie???
    ja zastanawiam się nad:
    http://www.sencor.pl/nawilzacz-powietrza/shf-1010
    od momentu uruchomienia centralnego mam strasznie suche powietrze w domku, nawilżacze na grzejnikach nie pomagają, budzę się z rana z "zaschniętym nosem".......

• Anutka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    hej wiem, że to już było: ale może któraś z Was ma nawilżacz powietrza już??? jaki polecacie???
    ja zastanawiam się nad:
    http://www.sencor.pl/nawilzacz-powietrza/shf-1010
    od momentu uruchomienia centralnego mam strasznie suche powietrze w domku, nawilżacze na grzejnikach nie pomagają, budzę się z rana z "zaschniętym nosem".......
    Ja mam zabke z allegro, niecale 40 zl :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polaola:"I jeszcze jedno wiecie ze leze caly czas a od dwoch dni jak przekrecqm sie na zalecany lewy bok Mala mnie wali po nim rowno a ja tam mam takie cholerne łaskotki, wiec leze na wznak coz Dziecko ma swoje zdanie juz?"

u mnie jest podobnie, Kosia upodobała sobie prawą stronę i za nic nie da mi się nawet na momencik przekręcić i poleżeć, gdy już lewa strona drętwieje......
    swoje zdanie moja pannica na pewno ma!!!!!!! hehehe

• Anutka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Figa z makiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 18:43

Becia81, Paula44, lwuska55592 lubią tę wiadomość

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    Ja mam zabke z allegro, niecale 40 zl :-)
    do mojej małej sypialni potrzebuję czegoś cichego, u mojej mamy jest taki parowy, ale głośny...a jak ta żabka?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 14:42

• isabelle Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 16:35

lwuska55592 lubi tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle rozumiem Twoje obawy,
    napewno lekarze zrobią wszystko, by Twoje dzieciątko pobyło tam mozliwie długo.

isabelle lubi tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isabelle- w takim razie wszystkiego najlepszego, duzo sily, spokoju i wiary w to ze bedzie dobrze!
    Skoro mowią ze jest ok to pewnie jest, a skoro malej sie nie da zmierzyc to moze wlasnie przybrala znacznie więcej niz wymierzyli.

Trzeba byc dobrej mysli:)

pozatym wiesz co lekarz, co sprzet to inny pomiar ( a wystarczy milimetr inaczej zaznaczyc i juz waga zupelnie inna) Mi tez wyszlo ostatnio ze przez 2 tyg Kostek jest 200g na plusie tylko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 14:49

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszla mi kurtka z bonprix, wzielam 40 mam jeszcze duzo miejsca na brzuch sa takie troczki do zwezania, ze wzgledu na brzuch moglam wziac 38, ale chyba mleczarnia by sie nie zmiescila

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    do mojej małej sypialni potrzebuję czegoś cichego, u mojej mamy jest taki parowy, ale głośny...a jak ta żabka?
    Ja jestem zadowolona, nie warczy, regulacja intensywnosci parcy, nie jest duza, do pokoju dziecka bralismy :-) i ladnie wyglada, jak zabawka

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isabelle duzo zdrowia, spokoju i radosci i szybko rosnacego dzidziusia, ktory dotrzyma do 38 tc

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Isabelle- w takim razie wszystkiego najlepszego, duzo sily, spokoju i wiary w to ze bedzie dobrze!
    Skoro mowią ze jest ok to pewnie jest, a skoro malej sie nie da zmierzyc to moze wlasnie przybrala znacznie więcej niz wymierzyli.

Trzeba byc dobrej mysli:)

pozatym wiesz co lekarz, co sprzet to inny pomiar ( a wystarczy milimetr inaczej zaznaczyc i juz waga zupelnie inna) Mi tez wyszlo ostatnio ze przez 2 tyg Kostek jest 200g na plusie tylko.

Dzięki Ag.., usg w zeszły piątek miałam robione na tym samym sprzęcie, ale faktycznie przez innego lekarza. Dzisiaj badała mnie studentka, po niej lekarz i obie miały taki sam wynik 1218 g.

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isabelle WSZYSTKIEGO najlepszego..i mniej zmartwień, dużo siły i wiary w lepsze jutro.............

będzie dobrze, zobaczysz.....Ag...ma rację co lekarza i inny sprzęt...a waga maleństwa jest szacunkowa przecież...jak nie dało się dobrze zmierzyć, to i waga inna....
    skarbie a spadkiem formy się nie przejmuj.....nie jesteś sama......ja ostatnio mam siłę na: ODDYCHANIE.....

• Ag... Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Dzięki Ag.., usg w zeszły piątek miałam robione na tym samym sprzęcie, ale faktycznie przez innego lekarza. Dzisiaj badała mnie studentka, po niej lekarz i obie miały taki sam wynik 1218 g.

no i pamietaj ze plus minus 10% zawsze jest.
    Isabelle oni ją zostawią ile sie bedzie dalo w brzuchu. Kilogram przekroczyla wiec jest dobrze. Teraz ciągnij do 1,5kg- to kolejna bezpieczniejsza granica.
    A znajomi nasi maja blizniaczki 1400 i 1500 sie urodzily i zdrowe dziewuchy. Da radę, zobaczysz:)

No i co najwazniejsze- ciotki styczniowki Kostkowi tak przegadaly ze siedzi potulnie w brzuchu wiec mała panno Alicjo- siedz tam ile mozesz, rosnij zdrowo i wyjdz najpozniej jak sie da, bo ci mama lali nie kupi:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 14:58

isabelle, Paula44 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
‹‹ 1158 1159 1160 1161 1162 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ