*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Do mnie wczoraj przyszła wanienka, kocyko kołderka minky i obrazki na płutnie z sówkami, są super ! Oczywiście kiedy prądu nie było i windy nie działały a my mieszkamy na 9 piętrze, to sie kurierzy nachodzili po schodach- dla zdrowia. A ja wiedząc , iż mogą być bardzo niezadowoleni pierwsze co robiłam otwierając im drzwi, to wystawiałam brzuch następnie pojawiałam się ja ... O dziwo POMOGŁO
Dziewczyny z zębami w ciąży nie ma żartów
Ps. Fajnie, że przekazywane są ciekawostki z zajęć ze SR to bardzo przydatne dla mam leżącychdzięki !
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 14:15
Ag..., Becia81, Malenq, isabelle, szpilka, Kawa lubią tę wiadomość
-
Łoo matulu.. dziś to ja godzinę musiałam Was nadrabiać..
Pojechałam dziś ze szwagierką kupić obraz dla mamy na święta (wymyśliłam prezent składkowy z braćmi). Niestety moja mama nie zwraca uwagi na wystrój w domu, wszystko ma z innej beczki i próbuję w niej wyrobić jakiś tam smak.. Co imieniny, urodziny, czy święta coś dokupuję do kompletu. dziś niestety nie udało mi się kupić obrazu, bo nic ciekawego w hurtowni nie mieli, zamówię konkretny wzór i mi go sprowadzą za jakieś 2/3 tygodnie. Za to kupiłam jej na imieniny zawieszkę i łańcuszek, więc prezent imieninowy z głowy.
Na zakupach byłyśmy może z pół godziny, a reszta czasu w samochodzie, wróciłam padnięta i poszłam spać..
Co do rozmowy na temat obecności studentów czy stażystów przy porodzie nie miałabym nic przeciwko. Jak leżałam na patologii ciąży to dziewczyna na stażu lepiej się nami opiekowała niż nie jedna pielęgniarka. Ale wiadomo ile ludzi tyle zachowań, podejść i opinii.
Ag pościel bardzo ładna!!
Nix trzymam kciuki za USG!
Wiki szkoda, że Malutka się nie odwinęła, za to plus, że nie przyszło jej do główki, żeby bardziej się owinąć.
Idę chyba usmażyć sobie placki, bo głodna jakaś jestem..
Co do zębów byłam na wizycie w 16 tc, dentystka zrobiła mi jeden ząb i stwierdziła, że reszta super. Na razie żaden mnie nie boli, ale zastanawiam się czy się nie przejść na kontrolę.
A i najważniejsze moje przeziębienie powolutku odpuszcza, gardło mnie już prawie nie boli i kaszel zniknął! Mąż kaszle już 2 miesiąc, a mi po 2/3 dniach minęło! Widać naturalne mieszanki lecznicze działają lepiej, niż nie jeden apteczny specyfik!Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 14:22
nix lubi tę wiadomość
-
Ag... wrote:Polaola proszę bardzoe- posciel Kostusia:) Szymka to Paula wrzuci najwyzej:)
http://allegro.pl/3-el-posciel-120x90-mis-misio-pysio-bez-biala-i4696749266.html
do tego pani zrobiła mi taki organizer zrobił http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f015da192a3a.jpg
ale juz nie dostalam zabaweczki:)
fajne, szyte w Krosnie przez babke co ma sklep. bardzo jestem zadowolona
Przepraszam Ag. A juz myslalam ze pamietam imie
Posciel b. Ladna ja tez stawiam na biala, szukam drugiego kompletu calej bialej tanszej jako zmiennej.
I jeszcze jedno wiecie ze leze caly czas a od dwoch dni jak przekrecqm sie na zalecany lewy bok Mala mnie wali po nim rowno a ja tam mam takie cholerne łaskotki, wiec leze na wznak coz Dziecko ma swoje zdanie juz?Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 14:30
-
spoko- nie obrazilam sie:)
zobacz na sangotrade.pl mają biale posciele.
mój mąż był u fryzjera dzis- pewnie wróci jak z okladki Logo a ja leze w tłustych włosach i mam gulasz na bluzce po obiedzie- nie chce mi sie zmieniac bo jogurt przedemną i pewnie sie upierdziele jeszze:/ z kostkie bedziemy oboje w sliniakach jesc;)
cholera mam doła i lenia... no nic moze do 18 zmienie koszulke zeby nie wyglądac az tak okropnie:)
oo i w sephorze zakupy moze zrobie:DWiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 14:35
-
nick nieaktualnyhej wiem, że to już było: ale może któraś z Was ma nawilżacz powietrza już??? jaki polecacie???
ja zastanawiam się nad:
http://www.sencor.pl/nawilzacz-powietrza/shf-1010
od momentu uruchomienia centralnego mam strasznie suche powietrze w domku, nawilżacze na grzejnikach nie pomagają, budzę się z rana z "zaschniętym nosem"....... -
Malenq wrote:hej wiem, że to już było: ale może któraś z Was ma nawilżacz powietrza już??? jaki polecacie???
ja zastanawiam się nad:
http://www.sencor.pl/nawilzacz-powietrza/shf-1010
od momentu uruchomienia centralnego mam strasznie suche powietrze w domku, nawilżacze na grzejnikach nie pomagają, budzę się z rana z "zaschniętym nosem"....... -
nick nieaktualnypolaola:"I jeszcze jedno wiecie ze leze caly czas a od dwoch dni jak przekrecqm sie na zalecany lewy bok Mala mnie wali po nim rowno a ja tam mam takie cholerne łaskotki, wiec leze na wznak coz Dziecko ma swoje zdanie juz?"
u mnie jest podobnie, Kosia upodobała sobie prawą stronę i za nic nie da mi się nawet na momencik przekręcić i poleżeć, gdy już lewa strona drętwieje......
swoje zdanie moja pannica na pewno ma!!!!!!! hehehe -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Isabelle- w takim razie wszystkiego najlepszego, duzo sily, spokoju i wiary w to ze bedzie dobrze!
Skoro mowią ze jest ok to pewnie jest, a skoro malej sie nie da zmierzyc to moze wlasnie przybrala znacznie więcej niz wymierzyli.
Trzeba byc dobrej mysli:)
pozatym wiesz co lekarz, co sprzet to inny pomiar ( a wystarczy milimetr inaczej zaznaczyc i juz waga zupelnie inna) Mi tez wyszlo ostatnio ze przez 2 tyg Kostek jest 200g na plusie tylko.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 14:49
-
Malenq wrote:do mojej małej sypialni potrzebuję czegoś cichego, u mojej mamy jest taki parowy, ale głośny...a jak ta żabka?
i ladnie wyglada, jak zabawka
-
Ag... wrote:Isabelle- w takim razie wszystkiego najlepszego, duzo sily, spokoju i wiary w to ze bedzie dobrze!
Skoro mowią ze jest ok to pewnie jest, a skoro malej sie nie da zmierzyc to moze wlasnie przybrala znacznie więcej niz wymierzyli.
Trzeba byc dobrej mysli:)
pozatym wiesz co lekarz, co sprzet to inny pomiar ( a wystarczy milimetr inaczej zaznaczyc i juz waga zupelnie inna) Mi tez wyszlo ostatnio ze przez 2 tyg Kostek jest 200g na plusie tylko.
Dzięki Ag.., usg w zeszły piątek miałam robione na tym samym sprzęcie, ale faktycznie przez innego lekarza. Dzisiaj badała mnie studentka, po niej lekarz i obie miały taki sam wynik 1218 g.
-
nick nieaktualnyIsabelle WSZYSTKIEGO najlepszego..i mniej zmartwień, dużo siły i wiary w lepsze jutro.............
będzie dobrze, zobaczysz.....Ag...ma rację co lekarza i inny sprzęt...a waga maleństwa jest szacunkowa przecież...jak nie dało się dobrze zmierzyć, to i waga inna....
skarbie a spadkiem formy się nie przejmuj.....nie jesteś sama......ja ostatnio mam siłę na: ODDYCHANIE.....isabelle lubi tę wiadomość
-
isabelle wrote:Dzięki Ag.., usg w zeszły piątek miałam robione na tym samym sprzęcie, ale faktycznie przez innego lekarza. Dzisiaj badała mnie studentka, po niej lekarz i obie miały taki sam wynik 1218 g.
no i pamietaj ze plus minus 10% zawsze jest.
Isabelle oni ją zostawią ile sie bedzie dalo w brzuchu. Kilogram przekroczyla wiec jest dobrze. Teraz ciągnij do 1,5kg- to kolejna bezpieczniejsza granica.
A znajomi nasi maja blizniaczki 1400 i 1500 sie urodzily i zdrowe dziewuchy. Da radę, zobaczysz:)
No i co najwazniejsze- ciotki styczniowki Kostkowi tak przegadaly ze siedzi potulnie w brzuchu wiec mała panno Alicjo- siedz tam ile mozesz, rosnij zdrowo i wyjdz najpozniej jak sie da, bo ci mama lali nie kupi:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 14:58
isabelle, Paula44 lubią tę wiadomość