X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • marrtka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:
    Marttka, nie schizuj, wiele kobiet to ma, moja znajoma też i choć była opcja cc, to w szpitalu na porodówce powiedzieli jej, że cesarka nie jest potrzebna, podają dziecku najprostszy antybiotyk i jest ok. Są znacznie gorsze problemy i zagrożenia.

Zgadzam się, że są większe problemy i zagrożenia, ale nie o licytację chodzi. Do "schizy" mi daleko. Martwię się o dziecko jak każda z nas i chcę, żeby urodziło się zdrowe.

dxomkrhms4puy6o2.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza rozmowa!
    Ja: Coś mnie swędzi brzuch.
    Małż: Pewnie to te rozstępy.
    Ja: Jakie rozstępy? Gdzie je widzisz?
    Małż: No tu, pod spodem.
    Ja: Są czerwone czy białe?
    Małż: Białe takie.
    Ja: A to stare, nowych nie widzę.
    Małż: I nie zobaczysz (??!)

he he he
    Póki co ich nie widzę. Mam tylko dwa i to w okolicy brzucha, przy piersiach...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2014, 22:15

Paula44, Kawa, rastafanka lubią tę wiadomość

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja póki co rozstępów nie mam, ale jakoś mam przeczucie że lada moment się pokażą. :D

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jeszcze z czasów przytycia 15kg w krótkim czasie... Teraz zbledły, a potem jak schudłam to ciąża się wpasowała w rozciągniętą wcześniej skórę, ale czuję, że też niebawem będą nowe, bo zaczynam się napinać na brzuszku, a skłonności mam, niestety!

• zielarka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam 4 małe rozstępy na kościach biodrowych, po obu stronach. cieszę się :D po pierwszej ciąży nie mam ani jednego śladu, teraz mam choć znak, że byłam w ciąży :D tygrysia mama :D

Młoda tak fika, że cały brzuch przestawia :D właśnie wypchnęła dupkę tak, ze miałam wielka kulę po jednej stronie brzucha i nogami nawalanka po drugiej stronie :D do tego główka jeździ po pęcherzu, kuśtykając doszłam do toalety :D

Agus89, Goosiaczek2, Paula44, Ag..., rastafanka lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie, jak w niedzielę kopnęła w pęcherz to się posikałam, a byłam na zakupach akurat... Taka wtopa. Dobrze, że miałam wkładkę, taką grubszą...

zielarka lubi tę wiadomość

• Agus89 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córka też potrafi odstawić pokaz. Ostatnio widziałam główkę bądź pupę. :)
    Ma nawet swoją ulubioną piosenkę przy której zawsze się budzi. :D To również ulubiona piosenka mojego męża. :)

Goosiaczek2, zielarka, Paula44 lubią tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza reaguje na niektóre głosy, szczególnie męskie - basowe :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus89 wrote:
    Właśnie zauważyłam że wyszła nowa kolekcja wózków Camarelo Sevilla na 2015 rok.
    Dla zainteresowanych podaję link :)
    http://allegro.pl/sevilla-camarelo-special-collection-2015-nowosc-i4777845612.html?no-rwd=1#tabsContent

Aaaaaaaaaaa!!!
    A ja zamówiłam WCZORAJ ze starej kolekcji Sevillę....

• Ag... Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój jak siedzę tak kopie czasem ze aż na udach czuje.
    Na lewym boku dostaje furii, nie wiem czy mu nie wygodnie ale tak szaleje ze aż boli.
    czasem to az niemile, domyślam się ze w sytuacji jeśli ktoras pracuje albo jest na jakimś spotkaniu to nieziemsko rozprasza. Mi tam w domu to nie przeszkadzają te tance jego, ale nie umiałabym się skupić np prowadząc samochód teraz.

A u mnie dziś 82%, o 17.00 gin. Mam nadzieje ze nie wymyśli znów jakiegoś szpitala na badania kontrolne bo się przyjmuje do kaloryfera w domu chyba:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2014, 07:14

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2014, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)

Mam nadzieję, że bardziej wyspane ode mnie jesteście....ja już o "kopaniu" "wypychaniu" i pokazywaniu charakterku nie będę się wypowiadać....kolejna noc nieprzespana, mała nie dała mi leżeć ani na prawym, ani na lewym boku....na plecach to były 30min drzemki...boli mnie wszystko, nie wiem jak wytrzymam kolejne noce :-/
    i również jak Ag... współczuję mamom pracującym....

• Wiki81 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq ja tez specjalnie sie nie wyspalam dzisiaj. Ag trzymam kciuki za wizytę. Ale do 17 to dużo czasu... Nie mysl tyle o tym. Zajmij się czekoladą.

Ag... lubi tę wiadomość

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki spokojnie, mam dziś tyle zadań do ogarnięcia z mojego kanapowego leżącego biura ze do 17.00 zleci szybko.
    A ja jak marudzilam ze nic mi się nie sni to miałam dziś taki głupi sen ze moze lepiej niech nic się nie sni jednak.
    Kopalnia gdzie pracuje moja mama była szpitalem a mnie gonili z pietra na piętro i jeden lekarz mowil cc drugi SN i oprócz mnóstwo pokrewnych tematycznie głupot mi się snilo:/ ehhh... Ale się wyspalam:)

Najgorsze ze jak teraz myślę to jak mówili CC to mi ulżyło, czyżbym podświadomie bala się sn?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2014, 07:48

Wiki81 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2014, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... ja również życzę samych DOBRYCH wieści na wizycie:)

Ag... lubi tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od 8 rano kochani sąsiedzi napierniczają jakimś młotkiem po mieszkaniu i coś skuwaja. Obawiam się ze niedługo zaczynać będą o 6.00 bo coraz wcześniej się tłuką:/:/:/

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja dziś miałam od 3.45 jazdy mojej córeczki. Fikała, jak szalona do 5.30 i zasnęła, a ja już nie mogłam spać. O 7 musiałam wstać, bo byłam mega głodna, w brzuchu mi burczało i obudziło naszego nocnego "marka".
    Ja też mam już takie bardziej bolesne odczucia. Mało tego, boli mnie bok od skopania. Rozciąga się wszerz, bo ma położenie poprzeczne. Ponadto dziś wyczułam dokładnie, gdzie co ma. Mogłam jechać wzdłuż kręgosłupa, tak się wypięła.
    Ag... idziemy "łeb w łeb".
    A ja zaraz zbieram się do Lidla, po te pampersy co to Jonka reklamowała...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2014, 08:25

Ag... lubi tę wiadomość

• renia83 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag u mnie na klatce okna wymieniają i walą młotami że oszaleć można :/ ja się nawet wysypiam, codziennie śnią mi się jakieś głupoty i po prostu już je olewam :) przywyklam przynajmniej są oznaką mocnego snu :) bynajmniej u mnie :) i na szczęście moje maleństwo w nocy grzecznie śpi :)

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak w ogóle to mam dzisiaj imieninki tralalala :D

polaola, Becia81, Wiki81, nix, Bounia lubią tę wiadomość

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia no to wszystkiego dobrego:)
    I faktycznie tak jak mowisz, jak coś się sni to bynajmniej mocno spie:)

renia83 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepszego Renia, spokojnego oczekiwania na Maleństwo, a potem tylko radości i miłości.

Moja też miała swoje godziny snu i przesypiała noc do 5.30, ale po zmianie czasu coś się odwidziało i potrafi fikać od 3 do samego rana i pół dnia.

renia83 lubi tę wiadomość

‹‹ 1196 1197 1198 1199 1200 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ