X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Wiki, pisałaś wczoraj, ze kupiłaś laktator Medela Swing. Dlaczego wybrałaś akurat ten model? Ma jakąś znaczącą przewagę nad modelem medela mini electric (poza ceną oczywiście)?
    Z opinii wynika że laktator jest cichszy, no i ten swing jest dwufazowy - Dwufazowa technologia naśladuje naturalne zachowanie dziecka podczas karmienia piersią. Automatycznie przełącza się pomiędzy trybem stymulacji, a odciąganiem. Mam zamiar wrócić do pracy chociaż na trochę, a nie chce stracić pokarmu.

No i w kilka minut odciąga cała pierś. Na ręcznym potrzebowałam na to godzinę na 1 pierś. Nie wiem jak na tym mini electric

isabelle lubi tę wiadomość

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możecie polecić nianie elektr. z video? Nie wiem, czy ominęłam gdzieś ten wątek? Mąż chce koniecznie z wideo, mi się wydaje, że bez obrazu też byłoby ok.

• szpilka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja moze jutro dopisze co u nas, bylam z ospusiem u pediatry, dostal leki przeciw swedzeniu, goraczki juz nie ma, za to ospa zajela tez gardlo i ma septolux do pryskania, poza tym chyba mu juz lepiej, ja spalam po powrocie i dziekuje biedronce za mrozone frytki :) bo obiadu chyba do teraz nie dalabym rady zrobic :) jutro na 17.20 wizyta trzymajcie kciuki

zielarka, Chanela, Wiki81, Paula44 lubią tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Viv78 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Becia81 wrote:
    Chanela trzymaj się, odpoczywaj dużo!

Pokażę Wam moje sówki, narazie kupiłam podusie i naklejki na ścianę:

Becia, mam chyba sówki od tego samego sprzedającego, leżą grubo ponad tydzień i czekają na swoją kolej, bo jakoś boje się że coś schrzanię przy naklejaniu, daj pls znać jak poszło :)

• Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja ma dwa pytania jakie polecacie majtki poporodowe z tych jednorazowych o firmę mi chodzi bo właśnie kończę ostatnie zakupy i nie wiem jakie wybrać :/
    A drugie to czy orientujecie się czy np na chrzest można wybrać osoby tej samej płci czy jednak musi być on i ona?

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • Izabelka88 Ekspertka

Wysłany: 12 listopada 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goosiaczek2 wrote:
    A ja ma dwa pytania jakie polecacie majtki poporodowe z tych jednorazowych o firmę mi chodzi bo właśnie kończę ostatnie zakupy i nie wiem jakie wybrać :/
    A drugie to czy orientujecie się czy np na chrzest można wybrać osoby tej samej płci czy jednak musi być on i ona?

Z tego co wiem, to musi być on i ona, a wiem stąd, bo podczas ślubu mieliśmy dwóch świadków. Musieliśmy wywalczyć o pozwolenie na dwóch świadków płci męskiej od proboszcza, mimo, że w kościołowych regułach wyraźnie napisane jest, ze mozna miec dwóch swiadków tej samej płci. Ale z chrzestnymi jednak to nie przejdzie, sprawdzaliśmy.

• lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczko ja mam wizytę 18 ;-) zdjęcia 3d niestety nie mam ;/ mały tak się układa i zasłania że lekarz mówi że takie zdjęcie nie ma większego sensu. Wydaje mi się że chyba nie uda mi się już sfotografować go w brzuszku.

Co do chrzestnych W kodeksie Prawa Kanonicznego napisane jest:

CHRZESTNI

Kan. 872

- Przyjmujący chrzest powinien mieć, jeśli to możliwe, chrzestnego. Ma on dorosłemu towarzyszyć w chrześcijańskim wtajemniczeniu, a dziecko wraz z rodzicami przedstawiać do chrztu oraz pomagać, żeby ochrzczony prowadził życie chrześcijańskie odpowiadające przyjętemu sakramentowi i wypełniał wiernie złączone z nim obowiązki.

Kan. 873

- Należy wybrać jednego tylko chrzestnego lub chrzestną, albo dwoje chrzestnych.

tak to wygląda..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2014, 21:18

Becia81 lubi tę wiadomość

ex2bo7ess0m327wq.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka zobacz jaki sklep http://hurt.bioieko.pl/pl/i/BIO-i-EKO-Sp.-z-o.o./8
    batoniki slodzone stewią mają nawet:D
    a to naprzeciwko pracy męza:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2014, 21:18

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dziewczyny nieźle produkujecie :)

A ja dziś mam dobry dzień, wczoraj chciałam pisać jak to mi źle, ale nie chciałam smęcić, a dziś się poodkręcało dużo rzeczy :)

W poniedziałek miałam iść na szkołę rodzenia (opłaconą, 4 spotkania), ale kompletnie o niej z mężem zapomnieliśmy (nie wiem jak można zapomnieć :/), bo moja babcia miała z soboty na niedzielę kilkugodzinną operację serca, była w dość ciężkim stanie, a tutaj w Krakowie jesteśmy tylko ja i mąż więc chodzimy, dzwonimy, rozmawiamy z lekarzami...

Trochę wcześniej kupiliśmy używany samochód - wszystko było ok, a 2 dni po zakupie okazało się coś stuka w silniku, czeka nas naprawa za ok. 2000 zł :/

Dodatkowo cukrzyca która trochę szaleje, no nic nie mogę jeść, bo cukier za wysoki, chyba jednak insulina będzie wskazana... :/

Jakiś czas temu zgubiłam obrączkę, najlepsze że byłam wtedy chora w domu przez tydzień, no przeszukałam dom chyba ze 3 razy i nic. Tak mi strasznie przykro bo to dla mnie ważny symbol, mąż nosi a ja nie :/

Może to głupie, ale jak wczoraj Agus napisała że weszła nowa kolorystyka wózków a ja dzień wcześniej zamówiłam inny, to już się prawie popłakałam że normalnie wiatr w oczy z każdej strony...

No ale dziś udało się umówić na możliwość odrobienia zajęć ze szkoły rodzenia, w jakimś innym terminie, a z zamianą wózka na nową kolorystykę nie było najmniejszego problemu, i nic nie trzeba dopłacać!

A resztę jakoś przeżyję.

Przepraszam, musiałam się "wypisać"...

Izabelka88, renia83, Becia81 lubią tę wiadomość

• Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelka dzięki wielkie za odp właśnie o taką informacje mi chodziło bo to co podała Iwuśka też znalazłam w necie hmmm szkoda :(

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze raz dziewczynki dziękuję pięknie za życzenia :) Wiki buziak :)

powiem wam że strasznie szybko zleciał mi okres ciąży, zostało w zasadzie tylko kilka tygodni a mam wrażenie że wczoraj cieszyłam oko pozytywnym testem :) ja też w zasadzie jestem w miarę ogarnięta na powitanie małego, zostało mi zakupić wkłady, wkładki laktacyjne i pieluchy - chcę kupić narazie paczkę bo nie wiem czy się przyjmą, córcia np po pampersach miała mocno pupulke odparzona więc w tym temacie nie szaleję, i to tyle chyba :) na usg ostatnie będę się umawiać w przyszłym tyg dopiero :)

Gwiazdeczka27, Wiki81, Paula44 lubią tę wiadomość

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki81 wrote:
    Z opinii wynika że laktator jest cichszy, no i ten swing jest dwufazowy - Dwufazowa technologia naśladuje naturalne zachowanie dziecka podczas karmienia piersią. Automatycznie przełącza się pomiędzy trybem stymulacji, a odciąganiem. Mam zamiar wrócić do pracy chociaż na trochę, a nie chce stracić pokarmu. No i w kilka minut odciąga cała pierś. Na ręcznym potrzebowałam na to godzinę na 1 pierś. Nie wiem jak na tym mini electric

Dzięki Wiki za opinię, widać, ze mamy nieco inne potrzeby jesli chodzi o laktator. Ja będę z małą pewnie cały czas, a laktator ma mi pomóc w trudnych początkach w szpitalu i pózniej w razie potrzeby w domu. Zamowię jednak ten mini electric. Doradczyni laktacyjna zachwalała nawet ręczny laktator Medeli, a z elektrycznym bedzie na pewno wygodniej i szybciej,

Wiki81 lubi tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawia mnie to, że w sieci jest dużo pochwał co do laktatorów ręcznych, ale mi się nie sprawdził, miałam takie zapalenie piersi,że liście kapusty zaczęły działać po 2 dniach (te co miały to wiedzą o co chodzi).

Renia co do ogranięcia to fajnie, że masz już komplet. Mnie zaczęło stresować, jak dzisiaj pan od tapet powiedział mi że za tydzień - dwa przyjdzie i zobaczy ile zrobi, a pan od mebli się nawet nie odezwał, czyli nie zaczął robić ani kołyski, ani komody. W pokoju Hany stoją pudła, pudełeczka, materace, pościel do prania i lampy kupione niezałożone. Rozsypka. No i kolega co wziął łóżeczko do pomalowania nie dzwoni więc się nie narzucam, a tak myślę, że za miesiąc może dr chcieć już ciąże rozwiązywać. Połowa grudnia będzie się liczyła że to w terminie...

Ale ubranka te co dostałam od koleżanki sa super. Kupiłam kilka sztuk i wiem jaki to wydatek, a ona mi dała 10 x tyle i po upraniu i prasowaniu jak nowe - i to są sprzed 2 lat, więc prawie takie same jak te co teraz w sklepach. Wszystkie bardzo dobre jakościowo i firmowo. Czapeczek, skarpetek z koronkami i kwiatuszkami mam mnóstwo. To bardzo duże wsparcie. Będę musiała coś jej za to dać. Może jakieś ubranko dla jej córeczki kupię? Jak będę jej oddawała to wypada się odwdzięczyć.

Chanela, Becia81, Kawa lubią tę wiadomość

• Agus89 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maud nie chciałam doprowadzić Cię do płaczu wrzucając link do nowej kolorystyki wózków Camarelo. Przepraszam. :)
    Ale pisałaś że udało Ci się zmienić kolorystykę. Widziałam że modele na 2015 rok mają inny materiał. Na jaki kolor się zdecydowałaś?

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja rozwazam jeszcze wózek polskiej firmy Raf-Pol.Są łudząco podobne do Camarelo,a 400zł tańsze.musze poczytać opinie.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eee tam, beznadziejne opinie jednak, słabe wykonanie.No nie kupię w takim razie.A tak sobie pomyślałam,że może jednak coś innego niż Camarelo,ale chyba nie.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD - właśnie czytałam o tych wózkach raf-pol i raz nawet wydaje mi się że mijałam go na ulicy. Nie ma podlotu do Camarelo, przynajmniej w mojej opinii. :)

Ja zakochałam się w nowej kolorystyce Sevilli. :) A dokładnie w tym modelu:2cwwnqt.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2014, 22:51

MartaKD, Bounia, Chanela, jonka91 lubią tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Bounia Przyjaciółka

Wysłany: 12 listopada 2014, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maud11 wrote:
    Aaaaaaaaaaa!!!
    A ja zamówiłam WCZORAJ ze starej kolekcji Sevillę....

Też się zastanawiam nad kupnem tego wózka - rozważam jeszcze Mutsy.

82do3e5eb5b6wgpj.png
    hchyw1d33satxrke.png
  • Bounia Przyjaciółka

Wysłany: 12 listopada 2014, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus89 wrote:
    MartaKD - właśnie czytałam o tych wózkach raf-pol i raz nawet wydaje mi się że mijałam go na ulicy. Nie ma podlotu do Camarelo, przynajmniej w mojej opinii. :)

Ja zakochałam się w nowej kolorystyce Sevilli. :) A dokładnie w tym modelu:2cwwnqt.jpg
    Śliczny mnie też się podoba :)

Agus89, Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość

82do3e5eb5b6wgpj.png
    hchyw1d33satxrke.png
  • Bounia Przyjaciółka

Wysłany: 12 listopada 2014, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka wrote:
    Dziewczynki jeszcze takie szybkie pytanko znacie jakies dobre i niedorgie specyfiki na kurzajki?? Oststnio dwie zaatakowały moją prawą stopę i nie wiem co działa, bo w aptekach jest tego bardzo dużo.

Ja na kurzajki stosowałam brodacin, a wokół niej smarowałam jeszcze maścią cynkową i wyleczyłam je chyba w 5 dni - cały ten "kołek" sam wyleciał.

82do3e5eb5b6wgpj.png
    hchyw1d33satxrke.png
‹‹ 1206 1207 1208 1209 1210 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ