*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
isabelle wrote:Wiki, pisałaś wczoraj, ze kupiłaś laktator Medela Swing. Dlaczego wybrałaś akurat ten model? Ma jakąś znaczącą przewagę nad modelem medela mini electric (poza ceną oczywiście)?
No i w kilka minut odciąga cała pierś. Na ręcznym potrzebowałam na to godzinę na 1 pierś. Nie wiem jak na tym mini electricisabelle lubi tę wiadomość
www.styczniowki2015.phorum.pl -
Ja moze jutro dopisze co u nas, bylam z ospusiem u pediatry, dostal leki przeciw swedzeniu, goraczki juz nie ma, za to ospa zajela tez gardlo i ma septolux do pryskania, poza tym chyba mu juz lepiej, ja spalam po powrocie i dziekuje biedronce za mrozone frytki
bo obiadu chyba do teraz nie dalabym rady zrobic
jutro na 17.20 wizyta trzymajcie kciuki
zielarka, Chanela, Wiki81, Paula44 lubią tę wiadomość
-
Becia81 wrote:Chanela trzymaj się, odpoczywaj dużo!
Pokażę Wam moje sówki, narazie kupiłam podusie i naklejki na ścianę:
Becia, mam chyba sówki od tego samego sprzedającego, leżą grubo ponad tydzień i czekają na swoją kolej, bo jakoś boje się że coś schrzanię przy naklejaniu, daj pls znać jak poszło -
A ja ma dwa pytania jakie polecacie majtki poporodowe z tych jednorazowych o firmę mi chodzi bo właśnie kończę ostatnie zakupy i nie wiem jakie wybrać
A drugie to czy orientujecie się czy np na chrzest można wybrać osoby tej samej płci czy jednak musi być on i ona? -
Goosiaczek2 wrote:A ja ma dwa pytania jakie polecacie majtki poporodowe z tych jednorazowych o firmę mi chodzi bo właśnie kończę ostatnie zakupy i nie wiem jakie wybrać
A drugie to czy orientujecie się czy np na chrzest można wybrać osoby tej samej płci czy jednak musi być on i ona?
Z tego co wiem, to musi być on i ona, a wiem stąd, bo podczas ślubu mieliśmy dwóch świadków. Musieliśmy wywalczyć o pozwolenie na dwóch świadków płci męskiej od proboszcza, mimo, że w kościołowych regułach wyraźnie napisane jest, ze mozna miec dwóch swiadków tej samej płci. Ale z chrzestnymi jednak to nie przejdzie, sprawdzaliśmy. -
Gwiazdeczko ja mam wizytę 18
zdjęcia 3d niestety nie mam ;/ mały tak się układa i zasłania że lekarz mówi że takie zdjęcie nie ma większego sensu. Wydaje mi się że chyba nie uda mi się już sfotografować go w brzuszku.
Co do chrzestnych W kodeksie Prawa Kanonicznego napisane jest:
CHRZESTNI
Kan. 872
- Przyjmujący chrzest powinien mieć, jeśli to możliwe, chrzestnego. Ma on dorosłemu towarzyszyć w chrześcijańskim wtajemniczeniu, a dziecko wraz z rodzicami przedstawiać do chrztu oraz pomagać, żeby ochrzczony prowadził życie chrześcijańskie odpowiadające przyjętemu sakramentowi i wypełniał wiernie złączone z nim obowiązki.
Kan. 873
- Należy wybrać jednego tylko chrzestnego lub chrzestną, albo dwoje chrzestnych.
tak to wygląda..Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2014, 21:18
Becia81 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNo dziewczyny nieźle produkujecie
A ja dziś mam dobry dzień, wczoraj chciałam pisać jak to mi źle, ale nie chciałam smęcić, a dziś się poodkręcało dużo rzeczy
W poniedziałek miałam iść na szkołę rodzenia (opłaconą, 4 spotkania), ale kompletnie o niej z mężem zapomnieliśmy (nie wiem jak można zapomnieć), bo moja babcia miała z soboty na niedzielę kilkugodzinną operację serca, była w dość ciężkim stanie, a tutaj w Krakowie jesteśmy tylko ja i mąż więc chodzimy, dzwonimy, rozmawiamy z lekarzami...
Trochę wcześniej kupiliśmy używany samochód - wszystko było ok, a 2 dni po zakupie okazało się coś stuka w silniku, czeka nas naprawa za ok. 2000 zł
Dodatkowo cukrzyca która trochę szaleje, no nic nie mogę jeść, bo cukier za wysoki, chyba jednak insulina będzie wskazana...
Jakiś czas temu zgubiłam obrączkę, najlepsze że byłam wtedy chora w domu przez tydzień, no przeszukałam dom chyba ze 3 razy i nic. Tak mi strasznie przykro bo to dla mnie ważny symbol, mąż nosi a ja nie
Może to głupie, ale jak wczoraj Agus napisała że weszła nowa kolorystyka wózków a ja dzień wcześniej zamówiłam inny, to już się prawie popłakałam że normalnie wiatr w oczy z każdej strony...
No ale dziś udało się umówić na możliwość odrobienia zajęć ze szkoły rodzenia, w jakimś innym terminie, a z zamianą wózka na nową kolorystykę nie było najmniejszego problemu, i nic nie trzeba dopłacać!
A resztę jakoś przeżyję.
Przepraszam, musiałam się "wypisać"...Izabelka88, renia83, Becia81 lubią tę wiadomość
-
jeszcze raz dziewczynki dziękuję pięknie za życzenia
Wiki buziak
powiem wam że strasznie szybko zleciał mi okres ciąży, zostało w zasadzie tylko kilka tygodni a mam wrażenie że wczoraj cieszyłam oko pozytywnym testemja też w zasadzie jestem w miarę ogarnięta na powitanie małego, zostało mi zakupić wkłady, wkładki laktacyjne i pieluchy - chcę kupić narazie paczkę bo nie wiem czy się przyjmą, córcia np po pampersach miała mocno pupulke odparzona więc w tym temacie nie szaleję, i to tyle chyba
na usg ostatnie będę się umawiać w przyszłym tyg dopiero
Gwiazdeczka27, Wiki81, Paula44 lubią tę wiadomość
-
Wiki81 wrote:Z opinii wynika że laktator jest cichszy, no i ten swing jest dwufazowy - Dwufazowa technologia naśladuje naturalne zachowanie dziecka podczas karmienia piersią. Automatycznie przełącza się pomiędzy trybem stymulacji, a odciąganiem. Mam zamiar wrócić do pracy chociaż na trochę, a nie chce stracić pokarmu. No i w kilka minut odciąga cała pierś. Na ręcznym potrzebowałam na to godzinę na 1 pierś. Nie wiem jak na tym mini electric
Dzięki Wiki za opinię, widać, ze mamy nieco inne potrzeby jesli chodzi o laktator. Ja będę z małą pewnie cały czas, a laktator ma mi pomóc w trudnych początkach w szpitalu i pózniej w razie potrzeby w domu. Zamowię jednak ten mini electric. Doradczyni laktacyjna zachwalała nawet ręczny laktator Medeli, a z elektrycznym bedzie na pewno wygodniej i szybciej,
Wiki81 lubi tę wiadomość
-
Zastanawia mnie to, że w sieci jest dużo pochwał co do laktatorów ręcznych, ale mi się nie sprawdził, miałam takie zapalenie piersi,że liście kapusty zaczęły działać po 2 dniach (te co miały to wiedzą o co chodzi).
Renia co do ogranięcia to fajnie, że masz już komplet. Mnie zaczęło stresować, jak dzisiaj pan od tapet powiedział mi że za tydzień - dwa przyjdzie i zobaczy ile zrobi, a pan od mebli się nawet nie odezwał, czyli nie zaczął robić ani kołyski, ani komody. W pokoju Hany stoją pudła, pudełeczka, materace, pościel do prania i lampy kupione niezałożone. Rozsypka. No i kolega co wziął łóżeczko do pomalowania nie dzwoni więc się nie narzucam, a tak myślę, że za miesiąc może dr chcieć już ciąże rozwiązywać. Połowa grudnia będzie się liczyła że to w terminie...
Ale ubranka te co dostałam od koleżanki sa super. Kupiłam kilka sztuk i wiem jaki to wydatek, a ona mi dała 10 x tyle i po upraniu i prasowaniu jak nowe - i to są sprzed 2 lat, więc prawie takie same jak te co teraz w sklepach. Wszystkie bardzo dobre jakościowo i firmowo. Czapeczek, skarpetek z koronkami i kwiatuszkami mam mnóstwo. To bardzo duże wsparcie. Będę musiała coś jej za to dać. Może jakieś ubranko dla jej córeczki kupię? Jak będę jej oddawała to wypada się odwdzięczyć.Chanela, Becia81, Kawa lubią tę wiadomość
www.styczniowki2015.phorum.pl -
MartaKD - właśnie czytałam o tych wózkach raf-pol i raz nawet wydaje mi się że mijałam go na ulicy. Nie ma podlotu do Camarelo, przynajmniej w mojej opinii.
Ja zakochałam się w nowej kolorystyce Sevilli.A dokładnie w tym modelu:
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2014, 22:51
MartaKD, Bounia, Chanela, jonka91 lubią tę wiadomość
-
Agus89 wrote:MartaKD - właśnie czytałam o tych wózkach raf-pol i raz nawet wydaje mi się że mijałam go na ulicy. Nie ma podlotu do Camarelo, przynajmniej w mojej opinii.
Ja zakochałam się w nowej kolorystyce Sevilli.A dokładnie w tym modelu:
Agus89, Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość
-
magdalenka wrote:Dziewczynki jeszcze takie szybkie pytanko znacie jakies dobre i niedorgie specyfiki na kurzajki?? Oststnio dwie zaatakowały moją prawą stopę i nie wiem co działa, bo w aptekach jest tego bardzo dużo.
Ja na kurzajki stosowałam brodacin, a wokół niej smarowałam jeszcze maścią cynkową i wyleczyłam je chyba w 5 dni - cały ten "kołek" sam wyleciał.