WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • blador Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wy tak od rana o tych słodyczach, a ja od wczoraj marzę o żelkach z biedronki:( już wieczorem mąż się oferował, ale szkoda mi go było bo leżał już w łóżku z gorączką, ale chyba zaraz pojadę :P

relgh3718o9n8rtv.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa zrobiłaś mi smaka na kebaba, a tymczasem gołąbki na obiad !

• Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, ja też oglądam porody i zawsze płacze, te wszystkie dzieci są takie śliczne.
    Wczoraj to ja miałam załamkę wieczorwm albo to hormony się odzywają, popłakałam się susząc włosy, że mam dosyć tego leżenia, że wszystko mnie boli, że widzę że mąż i mama też mają dosyć tego latania koło mnie, że czuje się winna. Ale popłakałam i zeszło ze mnie.

Mój mąż też miał się trzymać ze mną diety, a ostatnio wyskoczył z tekstem wieczorem, że chyba się przejdzie na spacer
    Coś mi w tym nie pasowało i od razu do niego wystrzeliłam
    - "ta, spacer, chyba po kebaba ukratkiem"
    I co? Trafiłam
    Zmieszał się , głupio uśmiechną przyznał się ale w końcu nie poszedł
    Chociaż wiem, że w pracy podjada w mc'donaldsie 369142lpbls7io2x.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2014, 11:40

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi mąż upichcil jakies risotto z kurczakiem wczoraj- alee o 12 jabłuszko, obiadek o 14.00:)
    noo jak male dziecko, co 2 godziny:)
    ide poczytac ksiazke. Buziaki:*

Gwiazdeczka kebaba w sumie moznaby- ale bez bulki.
    Ja zjadlam frytki ostatnio i tez cukier byl w normie wiec moze nic by nam nie bylo:)
    I nie płacz.. ja tez rycze czesto z tego powodu no ale to nie jest nasza wina. Mysle ze takim beczeniem ylko im dokladamy bo jeszcze muszą nas psychicznie ogarniac.
    Ja słysze non stop- ty i tak najwiecej robisz:) i tego sie trzymajmy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2014, 11:40

Gwiazdeczka27, Maud11 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus89 wrote:
    Ale pisałaś że udało Ci się zmienić kolorystykę. Widziałam że modele na 2015 rok mają inny materiał. Na jaki kolor się zdecydowałaś?

Aguś ja wcześniej nie mogłam się zdecydować pomiędzy tymi dwoma:
    2nvw2s8.jpg 2h4dfdx.jpg
    Chiałam szary, bo po pierwsze bardzo lubię a po drugie jest uniwersalny. Każdy kolor kocyka czy zabawki będzie pasował :) Wolę grafit, ale wydawało mi się że w lecie będzie za ciepło. I tak w bólu wybrałam ten jaśniejszy.
    A spośród nowej kolorystki znalazł się wózek idealny - połączenie obydwu kolorów!!!
    1y8xv4.jpg

Ale całe rano biłam się z myślami czy aby nie ten który Ty wkleiłaś. Jest piękny...
    Ewentualnie ten miętowy.wvbmes.jpg

Agus89 lubi tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajny tez 2 kolorowy- ewentualnie jasny. Szeroki wybor kolorystyki dodatkow i dla chlopca i dziewczynki. MIętowy juz nieco mniej uniwersalny, ale ladny.

dqprhdgeyewjk8qy.png

Wysłany: 13 listopada 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag jak dla mnie to my cukrzycy nie mamy. Ja ostarnio opałaszowałam wielki kawał sernika, obiad zjadłam zwykły nie dietetyczny i cukry miałam, po serniku 100 a po obiedzie 108... Gdyby była to cukrzyca to by cukier strasznie podskoczył.
    Ale to tylko taki eksperyment zrobiłam mimo wszystko dietę trzymać będę

Ag... lubi tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maud miętowy jest śliczny, taki niespotykany...

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I co wszystkie zaryczane tak jak ja po urodzeniu Zuzi na Polsacie? :)

A pokazują tam w ogóle pierworódki?
    Czy wszystkie takie zaprawione jak ta mama?

• lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się wzruszyłam, chociaż rzadko mi się zdarza :-) staram się nie myśleć o porodzie bo nie wygląda to różowo chociaż nagroda jest wielka

ex2bo7ess0m327wq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27 wrote:
    Ag jak dla mnie to my cukrzycy nie mamy. Ja ostarnio opałaszowałam wielki kawał sernika, obiad zjadłam zwykły nie dietetyczny i cukry miałam, po serniku 100 a po obiedzie 108... Gdyby była to cukrzyca to by cukier strasznie podskoczył.
    Ale to tylko taki eksperyment zrobiłam mimo wszystko dietę trzymać będę

Gwiazdeczko zazdroszczę.
    Ja po obiedzie dietetycznym - malutka pierś grilowana, 3 ziemniaczki i sałata - cukier 122 :/
    1 (!) naleśnik z mąki pełnoziarnistej z indykiem, pomidorem i czerwoną fasolą - 120.
    2 kromki grahama z pomidorem - 128.
    Na szczęście po jabłkach mi nie skacze...

• polaola Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kebab, frytki, i co jeszcze moze pizza serowa :-) nie czytam Was :-) cholery jestescie jedne.
    Wozki sa superowe.
    Ja tez ostatnio wiecej wydaje niz zarabiam :-)

Noc okropna mops mi sie przeziebil chyba bo żęził mi pol nocy, myslalam ze cholera mi sie udusi, ale juz jest ok, pozniez mala zaczela figlowac bo w dzien spokojna byla jak nigdy, wiec do 5 po spaniu mialam, o 5 zrobilam pasek z moczu na glukoze i ketony i sie przerazilam ciemny pasek ketony w moczu co ozn. glodze sie i zjadlam trzy kromki z serem, ale nerwy mega. Musze wiecej pic i czesciej jesc, cukier jest ok.

Paula hurrrrra kolejny tydzien zaliczony :-) kocham czwartki.
    Maz polecial po proszek bo ost. W rosm. zaplacil za niego 25 zl. w sobote.

Kawa kupilam ksiazke pana pierdziolka chrzesnicy i jak jej mama przeczytala jedna z rymowanek o maly wlos pod stol ze wstydu nie wpadlam, smieszne, ale czasami przeginka jak to ma byc dla dzieci.

Dzis dzien ukladania na nowo mebli w sypialni, trzeba miejsce zrobic Malej.

Jutro bad. Lab. Czuje ze ten mocz bedzie do dooooopy.
    I co i nie wytrzymalam kupilam ciuchy w smyku i ptaszka z pozytywka :-) nie wyrobilam :-) i 200 poszlo, a i na czapeczki byla promocja do tego wzielam chustki pod szyje, ale to na wiosne.

Przy okazji wyboru czapki zastanawialam sie nad szalikiem, ale doszlam do wniosku ze noworodki nie maja szyji przeciez.
    Dziewczyny ze szkol rodzenia napiszcie co mowia o temperaturze w pokoju, o tym jak ubierac dziecko w domu, jak na spacer w zimie.

Jeszcze troche Adeńko jeszcze trochę kruszynko wytrzymaj z mama.

Anutka, Kawa, Paula44 lubią tę wiadomość

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Dziękuje dziewczyny za liczny odzew- napisalam narazie do Pauli bo jej wiadomosc odczytalam jako pierwsza, zobacze co odpisze i jak co to ewentualniew wezme od niej lub poprosze pozostale posiadaczki luteiny:)

Z kosmetycznych rewelacji z mojego zamowienia polecam jhttp://www.sephora.pl/Cialo-i-Kapiel/Nawilzanie-i-odzywianie/Olejki/Wielozadaniowy-odzywczy-olejek/P1481006eszcze to cudo

wchłania się w ciągu sekundy i skora pachnie nieziemsko- nie pozostawia wogole tłustych plam.
    A ja oczywiscie zrobilam zamowienie w smyku i mam juz skompletowane 56 i 62.
    Nie kupuje nic dopoki nie zacznie nosic 68:D

i znalazlam perfect czape dla malucha- komplecik:)
    http://www.mamissima.pl/dla_niemowlat/jj_cole_collection_-_zestaw_zimowy.html

Ag jakby co mam w domu 3 opakowania 100 (jedno op jest napoczete) oddam za darmo bo mam ochotę się ich pozbyć ;)

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy tu oglądajcie porody w telewizji, a ja mam niemalże na żywo - na moim korytarzu jest blok operacyjny i kilka razy dziennie wyjeżdżają maluszki w inkubatorach :)

lwuska55592 lubi tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png

Wysłany: 13 listopada 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maud11 wrote:
    Gwiazdeczko zazdroszczę.
    Ja po obiedzie dietetycznym - malutka pierś grilowana, 3 ziemniaczki i sałata - cukier 122 :/
    1 (!) naleśnik z mąki pełnoziarnistej z indykiem, pomidorem i czerwoną fasolą - 120.
    2 kromki grahama z pomidorem - 128.
    Na szczęście po jabłkach mi nie skacze...

No to faktycznie, ale walcz i nie poddawaj się.
    Nie jedz ziemniaków, fasoli czerwonej też nie powinnaś

Ja na twoim miejscu zrobiła bym tak
    Śniadanie : 2 wasa z rukolą chudą wędliną i pomidorem, herbata
    Obiad: pęczak lub kasza gryczana, gotowane udko lub pierś grollowana, sałatka grecka

Z tą dietą jest tak, że na każdego co innego działa. Pieczywo często jest oszukane i podnosi cukier... Gotowane ziemniaki i warzywa też często.

Wpisz w google : zalecenia żywieniowe dla kobiet ciężarnych chorych na cukrzycę pdf....
    Tam masz jadłospis i wszystko co pomocne. Ja identyczne dostałam w szpitalu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2014, 12:10

Maud11 lubi tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • bluegirl89 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa w końcu chwilka wytchnienia, jeśli można to tak nazwać...

Dziś przywitała mnie taka oto nowina :

Jesteś w 31 tygodniu ciąży
    (30 tyg. i 0 dni)
    Miesiąc: 8
    Trymestr: 3

A tak z przygotowań to właśnie wyszła ekipa, która zamontowała nam panele. Ściany są prawie gotowe (okazało się, że nie tak łatwo przemalować ciemny fiolet na żółty ;p) bo musimy jeszcze jedną warstwę machnąć. I już będzie można powoli myśleć o skręcaniu łóżeczka, zmawianiu materaca i komody.

Zosia pozdrawia wszystkie styczniowe ciocie, bo ewidentnie rozciąga się podczas pisania mojego posta :D

Malenq, Kawa, Chanela, Paula44, Maud11, jonka91, Agus89 lubią tę wiadomość

ex2bhdgejfu72ae7.png
    km5shdgeqwm0rb9j.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27 wrote:
    No to faktycznie, ale walcz i nie poddawaj się.
    Nie jedz ziemniaków, fasoli czerwonej też nie powinnaś

Ja na twoim miejscu zrobiła bym tak
    Śniadanie : 2 wasa z rukolą chudą wędliną i pomidorem, herbata
    Obiad: pęczak lub kasza gryczana, gotowane udko lub pierś grollowana, sałatka grecka

Z tą dietą jest tak, że na każdego co innego działa. Pieczywo często jest oszukane i podnosi cukier... Gotowane ziemniaki i warzywa też często.

Gwiazdeczko zgadza się - każdy inaczej reaguje. Ja na szczęście mogę ciut więcej owoców, bo widzę że mi nie podnoszą cukru. Ale np. produkty mączne to masakra - każdy graham, naleśniki nawet z mąki pełnoziarnistej, makaron brązowy to kiepsko..
    No ale cóż. Wiem że mogłoby być gorzej. Doceniam że w innych sprawach zdrowotnych jest ok. Podziwiam mamy leżące i trzymam mocno kciuki.

• Anutka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Becia81 wrote:
    ile kosztuje? 1,8kg?

ps. widzę, że od 17 w biedronce pościel za 34.99, przescieradła 14.99 i dwustronne kocyki 19.99
    14,99 za plyn 2l i 14,99 za proszek 1,8 kg :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Pytanie do dziewczyn które już mają pranie zrobione. Mam zakupiony z Loveli-proszek, mleczko i płyn do płukania. Jak/czym prałyście? bo póki to świeże i nowe i czyste, to myślałam tylko w tym mleczku. A te z Sh potraktować proszkiem i płynem do płukania i nieco wyższą temperaturą.

i tak jak Anutka napisała- znowu jest ta promocja na Lovelę po 14,99 za proszek, mleczko, płyn, lub odplamiacz :)
    Ja wszystko w proszku tylko polary w mleczku :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • rastafanka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    Podobają mi się kolory camarelo różne,a mój mąż wybrał czarno-żółty i basta.No a mi się średnio podoba.co tu zrobić, co tu zrobić:)
    Ja cały czas chciałam zieloną Sevillę, ale jak tylko zobaczyłam ten grafitowo- żółty to już żadnego innego nie chcę :) I mężowi też bardzo się podoba. Czekamy tylko, aż ceny trochę spadną :)

MartaKD lubi tę wiadomość

l22ndf9hcnybk1rg.png
‹‹ 1210 1211 1212 1213 1214 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ