*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry
Cieszę się z Waszych udanych wizyt i że brzuszki i maleństwa rosną. Moje dziecko zaliczyło wczoraj swój pierwszy koncert i to światowej gwiazdy
Chyba się dzidziolowi podobało, bo tylko mnie łaskotała, a zwykle dostaję łomot i kopniaki. Małż poprosił barmana o krzesełko dla mnie i wszystko widziałam
Była jeszcze jedna mamusia, przyznać się dziewczyny
Dziś mamy spotkanie z położną. Muszę się wybrać w tym miesiącu na wystawę world press photo i do teatru, niech dzidziol ma dostęp do sztuki
To tyle dobrych rzeczy, o złych nie stękam więcej na forum.
Miłego dziona!jonka91 lubi tę wiadomość
-
Zainspirowałyscie mnie do zmierzenia brzucha- jak juz znalazlam miarkę to wyszło mi 99, po 3 sniadaniach ale przed obiadem. Jutro zobacze na czczo.
Odkąd stosuje diete waga najpierw spadła odrobinkę i stoi w miejscu od tamtego czasu. Noo moze pomalulku rusza do góry. Na plusie od początku 7,5 do 8 kg.
ja wiem ze mało- ale u mnie to chyba tez genetyka. Babcia i mama mialy takie same brzuchy jak mowily. Mama z moją sis miala brzuszek jak pilka a siostra 4kg i 57cm.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2014, 14:04
-
Anutka wrote:Ja od poczatku plus 10,5
Jeszcze z 5 przybiore... Ale pas sciagajacy wlasnie przyszedl poczta wiec bedziemy sie skurczac. A swoja droga to od kiecy po porodzie mozna sie sciagac ??
-
Ag... wrote:Mam ten pas po operacji nerki- jak pomysle ze moze bede go musiala nosic to az mnie skręca:/ niewygodne to jak cholera.
Aczkolwiek pani dr mi mowila ze moge sobie darowac noszenie nawet po tamtejszej operacji bo S jest na mnie i tak za duza:D -
Melula wrote:Zielarka, za kucyki i do pionu. Wygrałam, na pewno - w obwodzie mam (UWAGA) 115!!! Nijak się to ma do "przytycia" w ciąży, bo dziś miałam wizytę u ginki i mam 3,5kg do przodu (waga startowa 86kg, dziś 89,5kg). Ale, jak wam wcześniej pisałam, miałam większy od was starter, stąd też i teraz taki poziom. Nie licytować się mi tu, jestem największa!
heh tylko waga troszkę mniejsza moi znajomi jak na mnie patrzą to myślą ze lada chwila rodzę, a tu psikus jeszcze 2 mies
ja od początku ciąży 8/9kg na + ale mała tydzień temu jak wychodziłam ze szpitala miała 1500 jestem ciekawa jak w środę będzie na wizycie:)Podobno mam dużo wód płodowych a o rozstępach na brzuchu i bokach nie wspominam jakaś masakra. Ale czy to ważne i tak czuje się wyjątkowo i pięknie:)
Teraz z innej beczki robiłam dzisiaj zupę i wiecie co stwierdziłam że nie myślę. Robiłam Fasolową i wrzuciłam fasolę i gotuję po chwili dodałam ziele i liść laurowy i mieszam i patrze na nią i mówię nosz kurcze czegoś mi tam brakuje. Zadzwoniłam do mamy i się jej pytam a ona do mnie mówi warzywa dodałaś a ja no nie dzięki pa. Zupa ugotowana siadam do kompa i zamawiam przedmioty z neta i nagle mnie oświeciło ZIEMNIAKI ZAPOMNIAŁAŚ O ZIEMNIAKACH. Jej przeraziłam sie tym jak przestałam myśleć w ciąży i jak opuściłam się w gotowaniu ;///Fedra lubi tę wiadomość
-
Chanela wrote:mi mierzyli w szpitalu, miałam 106 cm - masakra!
W ogóle leżymy sobie na sali, wchodzi ordynator i się wita: "cześć grubasy"
dobrze że niektórzy lekarze chociaż są sympatyczni bo pielęgniarki to jakaś porażka, ja nie wiem jak to będzie przy porodzie - zatłukę je jak mi się coś nie spodoba.
jeszcze 10 dni i będę mieć kuchnię w domu, już nie mogę się doczekać, teraz czuję się jakbym na jakiś wakacjach była i miała warunki poloweale i tak jest fajnie
-
marrtka wrote:Wiki nie miałam żadnych objawów typu swędzenie, pieczenie, upławy czy ból. Byłam u gina w związku z twardnieniem brzucha, skurczami, ale szyjka ok, więc biorę magnez i doraźnie nospę. Zrobił wymaz i wyszło to cholerstwo
Wiem, że jest niebezpieczne dla dziecka i podaje się antybiotyk w trakcie porodu. Nie chcę nawet wiedzieć więcej
Gratki dla synka!
Tez mi wyszedł paciorkowiec w wymazie z pochwy i według lekarza to badanie jest ważne przy porodzie, żeby podać odpowiedni antybiotyk, teraz nie ma sie co martwić.. Zreszta każda z nas musi mieć przed porodem wykonane GBS. Wiem, ze paciorkowiec jest przeciwskazaniem do porodu w wodzie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2014, 14:52
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
no ja wczoraj wyjelam schab na kotlety z zamrazarki, ale zasnelam i dzis sie zabieram za szybki obiad (kotlety) i do gina a tam zonk szynka (w sensie, że zamaist schabu a nie zamiast gina, teraz jak to przeczytałam to wydaje mi się, że zatraciłam zdolność skutecznej komunikacji)
no i robie gulasz ciekawe czy zdążęWiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2014, 15:04
Fedra lubi tę wiadomość
-
A co do waleni to jestem nim jak musze sie z łózka lub wanny podnieść a tak jestem sexi mama i tak na mnie patrzy mężuś w sensie z taka miną, a to, że mi czasem ciężko trudno (i to jakos jest w ogole niewspolmierne do tycia, zmienil nam sie srodek ciezkości)
PS. mlody uwalił się dziś tuż pod płucami, nie wiem jakim cudem bo stałam ale az mi sie duszno zrobiło, może się na przeponę wypiąłFedra lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny ja już się nie przejmują wagą, stwierdzam że mam powazniejsze problemy no i mam nadzieje, że zrzucę po porodzie. Przytyłam 11kg i pomimo iz mogę jesć wszystko to po kazdym słodkim mam wyrzuty sumienia bo wiem że to mnie nie odżywia tylko tuczy.
A ćwiczenia po porodzie to dobry pomysł, ale poczekajmy chociaż z miesiąc, żeby wiedzieć już mniej więcej jak dzieciaczki funkcjonują no i niech się troche skurczy wszystko naturalnie ile sie da. -
Wczoraj miałam dwa USG w przeciągu 2 godzin i na pierwszym Jasiek ważył 1479g a po dwóch godzinach 1750g, na dwóch różnych sprzętach. Także spokojnie to tylko orientacyjna waga. A nawet 1450g to jest w normie.