*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Mój mówi do mnie wieloryb, waleń szczególnie jak próbuje wstać z łóżka
ale tak pieszczotliwie że aż mi się ciepło robi..
Moja samoocena nie była by taka zła gdyby nie ten trądzik jak u nastolatki.
W jakie torby macie zamiar pakować się do szpitala? Ja jeszcze nic nie kupiłam, ale ogarnęłam że nie za bardzo miała bym w co się nawet pakować. M mówi że z torbą w moro na pewno mnie nie puści -
nie dam razdy sie odniesc do wszystkiego
zdjecia piekne, choc Ag to bym dala chyba mniej lat niz BellZielarka brzuszek duzy, ale taki proporcjonalny do wysokiej osoby
Jonka akcje miod mialam bez ciazy, duzy litrowy sloik swiezego prawdziwego miodu, swiezego czyli jeszcze lejacego, no comment
po wizycie szyjla sie troche skrocila do 32mm, ale twarda i zamknieta mam duzo lezec, ale nie bezwzglednie
maly glowka w dol, ma 1490 gram, wody w normie
lwuska55592, jonka91, Kawa, Agus89, zielarka, Wiki81, Paula44, Gwiazdeczka27, Fedra, rastafanka lubią tę wiadomość
-
lwuska55592 wrote:Nie wiem od czego to zależy chyba po prostu od dobrej woli ginekologa.
Byłam teraz w przychodni i położna i lekarz mieli przed sobą taką fajną rozpiskę z NFZ tydzień po tygodniu wszystko opisane jakie badania itp. Że w tym i w tym tyg takie badanie, w tym takie plus opis np USG. Chciałabym mieć coś takiego do wglądu, wtedy idąc do jakiegokolwiek lekarza w ciąży, wiedziałabym co mi przysługuje a nie była bym skazana na łaskę bądź nie łaskę ..
Iwuśka ja dostałam od położnej plan opieki przedporodowej, przepisałam go do worda i wrzuciłam na naszego grupowego maila.
jakby któraś nie pamiętała maila i hasła to przypominam
[email protected]
hasło styczniowemamy
-
Jonka chodziło mi raczej o torbę samą, w sensie na kółkach, podróżną jakąś, z przegrodami a może dwie torby? jedna dla siebie, druga z rzeczami dla dziecka?
Może macie jakieś linki z czymś ciekawym? w sklepach się rozglądałam ale jakoś nic nie wpadło mi w oko.
W środku to już mam po kopiowane co ma być ale za cholerę nie chce mi się zabierać za kompletowanie. -
Dziewczyny macie straszne sny? Wczorajsza noc była straszna, prawie nie spałam, nie pamiętam dokładnie co mi się śniło ale były to jakieś makabryczne wizje, ucieczki itp do tego sny erotyczne w natarciu, tej nocy 3 razy, nie pamiętam co i jak, budzi mnie efekt....bardzo sie martwię skurczami.
Zastanawiam się czy nie jest to związane z odstawieniem dipherganu, piję wodę, konsekwentnie ok 3 litrów dziennie, najprawdopodobniej to powoduje, że brzuch mi nie twardnieje, dziś stwardniał 1 raz a sporo chodziłam. Odstawiłam eksperymentalnie leki i nie wpływa to na ilość twardnień, jednak napadają mnie straszne sny i sny erotyczne, jak myślicie jest zależność między jednym a drugim? -
nick nieaktualny
-
magdalenka wrote:Dziewczyny które miały KTG czy badanie wykazuje skurcze nawet jesli nic nie odczuwamy np. twardnienia brzucha ? Czy każdy, nawet najmniejszy skurcz jest odczuwany?
KTG powinno złapać każdy skurcz.
Ale to co widzisz, że wykres od skurczów idzie w górę, a Ty nic nie czujesz - żadnego bólu? A jak zachowuje się tętno dziecka - wzrasta? Jeśli wzrasta, to nie jest to prawdopodobnie skurcz tylko maluch się rusza i sztucznie napina mięśnie twojego brzuszka. Jeśli czujesz skurcze od kręgosłupa - bóle, drętwienie, to często ktg ich nie wykaże, ponieważ nie przechodzą na brzuch - są podstępne - niektóre kobiety tak mają - lekarz mówi, że ktg jest w porządku, a za chwilę babka rodzi
Jeśli twardnieje Ci brzusio i odczuwasz ból, to jest to skurcz. Jeśli brzusio twardnieje, ale Cie nic nie boli - to jak najbardziej normalne tzw skurcze BH.
Magdalenko, tę maść cynkową powinnaś zastosować razem z brodacinem - sama maść cynkowa raczej nie pomoże. -
zielarka mi się wydaje że twoja psychika tak na CB działa za dużo o tym wszystkim myślisz czasami nawet nie podświadomie i może to wywołać takie sny. Ja ostatnio oglądałam na YouTube porody niby nic takiego a w nocy co mi się śniło jakaś masakra rzeźnia mogłabym rzec więcej już się nie pokusiłam o oglądanie tego typu filmików. Do tej pory je pamiętam.
Jeżeli chodzi o torbę to też słyszałam ze dwie są bardziej praktyczne jednakże ja biorę jedną na kółkach nie będę specjalne kupować 2...Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2014, 22:18
-
nick nieaktualny
-
Bounia wrote:Jeśli twardnieje Ci brzusio i odczuwasz ból, to jest to skurcz. Jeśli brzusio twardnieje, ale Cie nic nie boli - to jak najbardziej normalne tzw skurcze BH.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2014, 22:28