WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mówi do mnie wieloryb, waleń szczególnie jak próbuje wstać z łóżka :D ;-) ale tak pieszczotliwie że aż mi się ciepło robi..
    Moja samoocena nie była by taka zła gdyby nie ten trądzik jak u nastolatki.

W jakie torby macie zamiar pakować się do szpitala? Ja jeszcze nic nie kupiłam, ale ogarnęłam że nie za bardzo miała bym w co się nawet pakować. M mówi że z torbą w moro na pewno mnie nie puści :D

ex2bo7ess0m327wq.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie dam razdy sie odniesc do wszystkiego

zdjecia piekne, choc Ag to bym dala chyba mniej lat niz Bell :) Zielarka brzuszek duzy, ale taki proporcjonalny do wysokiej osoby

Jonka akcje miod mialam bez ciazy, duzy litrowy sloik swiezego prawdziwego miodu, swiezego czyli jeszcze lejacego, no comment

po wizycie szyjla sie troche skrocila do 32mm, ale twarda i zamknieta mam duzo lezec, ale nie bezwzglednie

maly glowka w dol, ma 1490 gram, wody w normie

lwuska55592, jonka91, Kawa, Agus89, zielarka, Wiki81, Paula44, Gwiazdeczka27, Fedra, rastafanka lubią tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lwuska55592 wrote:
    Nie wiem od czego to zależy chyba po prostu od dobrej woli ginekologa.
    Byłam teraz w przychodni i położna i lekarz mieli przed sobą taką fajną rozpiskę z NFZ tydzień po tygodniu wszystko opisane jakie badania itp. Że w tym i w tym tyg takie badanie, w tym takie plus opis np USG. Chciałabym mieć coś takiego do wglądu, wtedy idąc do jakiegokolwiek lekarza w ciąży, wiedziałabym co mi przysługuje a nie była bym skazana na łaskę bądź nie łaskę ..

Iwuśka ja dostałam od położnej plan opieki przedporodowej, przepisałam go do worda i wrzuciłam na naszego grupowego maila.

jakby któraś nie pamiętała maila i hasła to przypominam :)
    [email protected]
    hasło styczniowemamy

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilka super wieści

szpilka lubi tę wiadomość

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i jak tu mam nie być gruba ta godzina a ja zajadam się mandarynkami, kiwi i marchewką heee

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj kupiłam 2 kg mandarynek w Biedronce i wszystko zjadłam. :D Teraz mam zgagę, ale było warto bo były takie słodziutkie i soczyste. :D

Jutro rano jadę na badania krwi, to wracając do domu kupię jeszcze parę kilogramów. :D

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonka chodziło mi raczej o torbę samą, w sensie na kółkach, podróżną jakąś, z przegrodami a może dwie torby? jedna dla siebie, druga z rzeczami dla dziecka?:-) Może macie jakieś linki z czymś ciekawym? w sklepach się rozglądałam ale jakoś nic nie wpadło mi w oko.
    W środku to już mam po kopiowane co ma być ale za cholerę nie chce mi się zabierać za kompletowanie.

ex2bo7ess0m327wq.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie straszne sny? Wczorajsza noc była straszna, prawie nie spałam, nie pamiętam dokładnie co mi się śniło ale były to jakieś makabryczne wizje, ucieczki itp do tego sny erotyczne w natarciu, tej nocy 3 razy, nie pamiętam co i jak, budzi mnie efekt....bardzo sie martwię skurczami.
    Zastanawiam się czy nie jest to związane z odstawieniem dipherganu, piję wodę, konsekwentnie ok 3 litrów dziennie, najprawdopodobniej to powoduje, że brzuch mi nie twardnieje, dziś stwardniał 1 raz a sporo chodziłam. Odstawiłam eksperymentalnie leki i nie wpływa to na ilość twardnień, jednak napadają mnie straszne sny i sny erotyczne, jak myślicie jest zależność między jednym a drugim?

FITop1.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwuska ja wezmę chyba dwie torby, bo gdzieś czytałam że tak jest wygodniej. :)
    Ja oglądałam parę filmików na YouTube.

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wy juz kompletujecie i pakujecie torby do szpitala ? A jak nie to kiedy najlepiej sie za to zabrać ?

• Bounia Przyjaciółka

Wysłany: 13 listopada 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka wrote:
    Dziewczyny które miały KTG czy badanie wykazuje skurcze nawet jesli nic nie odczuwamy np. twardnienia brzucha ? Czy każdy, nawet najmniejszy skurcz jest odczuwany?

KTG powinno złapać każdy skurcz.
    Ale to co widzisz, że wykres od skurczów idzie w górę, a Ty nic nie czujesz - żadnego bólu? A jak zachowuje się tętno dziecka - wzrasta? Jeśli wzrasta, to nie jest to prawdopodobnie skurcz tylko maluch się rusza i sztucznie napina mięśnie twojego brzuszka. Jeśli czujesz skurcze od kręgosłupa - bóle, drętwienie, to często ktg ich nie wykaże, ponieważ nie przechodzą na brzuch - są podstępne - niektóre kobiety tak mają - lekarz mówi, że ktg jest w porządku, a za chwilę babka rodzi :D
    Jeśli twardnieje Ci brzusio i odczuwasz ból, to jest to skurcz. Jeśli brzusio twardnieje, ale Cie nic nie boli - to jak najbardziej normalne tzw skurcze BH.

Magdalenko, tę maść cynkową powinnaś zastosować razem z brodacinem - sama maść cynkowa raczej nie pomoże.

82do3e5eb5b6wgpj.png
    hchyw1d33satxrke.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strasznych snów może nie mam, one są po prostu głupie. :)
    Ostatnio śniło mi się że gonią mnie żołnierze Wehrmachtu. :P
    Albo śniło mi się że mój mąż miał głowę kota. :D

Paula44 lubi tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Rybka1 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgage mam i ja. dzis mi sie zachcialo pomidorowki, wiec zjadlam dwa talerze a w zasadzie miski :P i po tym zgaga.

Ja juz kompletuje torbe, niewiele mi zostalo jeszcze do dokupienia, ale mysle sobie ze warto moze miec ja nieco wczesniej.

eNortjKzUjIytDA2M1CyBlwwFYEC0Q,,45.png
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka mi się wydaje że twoja psychika tak na CB działa za dużo o tym wszystkim myślisz czasami nawet nie podświadomie i może to wywołać takie sny. Ja ostatnio oglądałam na YouTube porody niby nic takiego a w nocy co mi się śniło jakaś masakra rzeźnia mogłabym rzec więcej już się nie pokusiłam o oglądanie tego typu filmików. Do tej pory je pamiętam.

Jeżeli chodzi o torbę to też słyszałam ze dwie są bardziej praktyczne jednakże ja biorę jedną na kółkach nie będę specjalne kupować 2...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2014, 22:18

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co to jest CB?

FITop1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się spakowaliśmy jedną. Jeżeli chcecie wrzucę jutro zdjęcia torby i jej zawartości. Lubię sobie pakować i przepakowywać rzeczy. :-)

nix lubi tę wiadomość

• Agus89 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "CB" to skrót od "Ciebie". :)
    Przynajmniej tak mi się wydaje. :)

zielarka, Ewelina88 lubią tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bounia wrote:
    Jeśli twardnieje Ci brzusio i odczuwasz ból, to jest to skurcz. Jeśli brzusio twardnieje, ale Cie nic nie boli - to jak najbardziej normalne tzw skurcze BH.
    Dodam tylko, że "moi" lekarze twardnienia brzucha nie nazywają w ogóle mianem skurczu. Ruchy macicy są czymś normalnym. Jeśli twardnienia nie są szczególnie częste, to nawet nie warto sobie nimi zawracać głowy. Mój brzuchol się "stawia" jak leżę, siedzę, stoję, chodzę... Mimo wszystko nie mam zaleconego leżenia. Mam po prostu się oszczędzać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2014, 22:28

201501145565.png
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak CB- Ciebie przepraszam rozpędziłam sie pisząc :)

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :D :D :D aha :D
    Nie wiem jak to jest, pewnie faktycznie podświadomość robi mi krecią robotę :/

Cycki mnie swędza tak strasznie, ze to aż boli, chyba znów rosną...
    I mdłości mam koszmarne...do wyrzygania...

Paula44 lubi tę wiadomość

FITop1.png
‹‹ 1219 1220 1221 1222 1223 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ