*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
szpilka wrote:nie dam razdy sie odniesc do wszystkiego
zdjecia piekne, choc Ag to bym dala chyba mniej lat niz BellZielarka brzuszek duzy, ale taki proporcjonalny do wysokiej osoby
Jonka akcje miod mialam bez ciazy, duzy litrowy sloik swiezego prawdziwego miodu, swiezego czyli jeszcze lejacego, no comment
po wizycie szyjla sie troche skrocila do 32mm, ale twarda i zamknieta mam duzo lezec, ale nie bezwzglednie
maly glowka w dol, ma 1490 gram, wody w normie
Dziękidużo osób daje mi 16-17 lat
u gina pytają czy pełnoletnia...
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
anadyjka wrote:
:)Zresztą dziewczyny na forum też mówiły ze 1500 to kolejna bezpieczna granica przekroczona
a 1450 to prawie 1500
Głowa do góry!
-
isabelle wrote:Nawet w szpitalach na patologii ciazy nie robią KTG w 20 tc, a w 30 tc jest jedno dziennie. Nie wiem, jake sa zasady w prywatnych gabinetach albo przychodniach NFZ, ale wydaje mi sie, ze jak nie ma takiej potrzeby - KTG nie robi sie rutynowo. To długie badanie. Ale zawsze jesli ma sie obawy, mozna zrobic w przychodni albo odpłatnie w szpitalu.
Mi robią ktg po 2 razy dziennie zawsze, a dodatkowo za każdym razem kiedy skarżę się, że mnie boli brzuch. Leżę w szpitalu. Pierwsze ktg mialam w 29 tyg na IP - zglosilam sie z bolami i twardnieniem brzucha. -
Bounia wrote:Mi robią ktg po 2 razy dziennie zawsze, a dodatkowo za każdym razem kiedy skarżę się, że mnie boli brzuch. Leżę w szpitalu. Pierwsze ktg mialam w 29 tyg na IP - zglosilam sie z bolami i twardnieniem brzucha.
Tak,to na pewno zależy od sytuacji. Na izbie przyjęć tez zawsze mi robili KTG niezależnie od tego, co sie działo. Ja teraz w szpitalu mam raz dziennie, rano godzinny zapis. Pewnie gdyby wychodziły skurcze czy skarzylabym sie na twardnienia lub bóle to miałabym zwiększone do dwóch, albo nawet trzech dziennie. Dwa razy miałam powtarzany zapis w ciagu dnia, bo lekarzom cos sie nie podobało. Tobie wychodzą skurcze na zapisie jak masz te twardnienia i bóle? -
Isabelle - ja mam po 30 minut zapisu rano i wieczorem - również niezależnie od tego czy coś się dzieje czy nie. Tak wychodzą mi skurcze, ale często nie czuję twardnienia tylko straszny ból, który idzie jakby z dołu do góry - dziwne to. Jak mam taki mocny skurcz, to trudno mi obserwować, co dzieje się z brzuchem - może on twardnieje, ale moją całą uwagę skupia ból:/
Chciałam podzielić się z Wami dobrą nowinąDziś rano przyjęli moją koleżankę ze SR w 37 tyg - właśnie jej mąż mi napisał, że urodziła zdrowego synka - strasznie się cieszę!!! Bardzo się o nią martwiłam, bo to 37 tyg i z tymi płuckami różnie bywa, ale jest wszystko w porządeczku!!!
Jonka - gdy byłam jeszcze w domu to stłukłam prawie dwa komplety szklanek, ocet spyrytusowy - megaśmierdziało, a chcąc spienić mleko w ekspresie wypadła mi dysza i dość, że się oparzyłam, to zafajdałam całą kuchnię mlekiem, zepsułam meble (nie zauważyłam, że kwiatek ma dziure w doniczce - postawiłam na nowej komodzie i podlewałam, podlewałam... Nie byłoby problemu, gdybym ścierała kurze regularne, ale mi się nie chciało ;p)
Cieszę się, że nie jestem samaWiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2014, 23:29
-
nick nieaktualnyPierwsza!!!! (Też mi powód do radości
)
Noc jako-tako. Raz wstawałam. Sen o tym, że nagle ciśnienie mi wzrosło. Pamiętam, że wyswietlało się 166/ 90, 101.
Mowie mężowi ze musimy jechać do szpitala. A on, wziął " w oczekiwaniu na dziecko" i zaczął czytać. Krzycze, że trzeba jechać. A on nic. Czyta daj. Pytam po co teraz czyta? .a on, że musi sprawdzić czy nie panikuje i czyta, bo tu o ciśnieniu na pewno cos jest.
Zaczęłam wrzeszczeć, że istnieje spis treści! Więc zajrzał tam i mówi "Wiesz, miałaś rację. Nie powinno być większe niż 140. No na co ty czekasz? Do autka! Do autka prędziutko!"
Ja pierdziele. . .Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2014, 07:30
ania_29, isabelle, renia83 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hej
Moja mała tej nocy też się wierciła, ale akurat jej ruchy raczej nie są powodem do pobudki. Raz chyba tak się ułożyła, że czułam kłucie po lewej stronie żeber i nie szło spać na lewym boku, na wznak też nie do końca a ja na prawym boku raczej leżeć nie powinnam przez zastój w nerce..
Za to miałam totalnie porąbane sny. Toczyłam wojnę z rodziną, uprawiałam szalony seks, dziecko urodziłam w jakiś dziwnych warunkach...Mimo wszystko noc udana, bo w końcu na wygodnym łóżku i bez pobudki o 5-tej
Moje drogi oddechowe w końcu dochodzą do siebie. W szpitalu było tak strasznie suche powietrze, że kichałam i smarkałam non stop. Piekły mnie oczy, zaczęłam mieć chrypę i do tego jeszcze doszedł ból wszystkich zębów. No paranoja -
Jesteś w 34 tygodniu ciąży
(33 tyg. i 0 dni)
Miesiąc: 8
Trymestr: 3
Wiek płodu: 31 tydzień
Data porodu:
2 stycznia 2015
(pozostało 49 dni) do donoszonej 29!!! na suwaczku 83%
Wew Panic button został uruchomiony:DWiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2014, 08:05
Selene, Malenq, Becia81, ania_29, Fucina, Fucina, isabelle, Paula44, MartaKD, jonka91, Anutka, lwuska55592, zielarka, Kawa, renia83, Agus89, MonikaDM, Gwiazdeczka27, Fedra, marrtka, nix, rastafanka, Bounia, Ewelina88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKarolajla wrote:Dziewczyny wy juz kompletujecie i pakujecie torby do szpitala ? A jak nie to kiedy najlepiej sie za to zabrać ?
Zobacz na naszego maila, tam masz całą listę, co trzeba/mozna zabrać.
Warto zainteresować się w swoim szpitalu, czy maja jakieś wymagania,
chodzisz do Szkoły Rodzenia? położna zwykle daje taką listę.
Ja nie kupuję żadnych nowych torb, przyniosłam taką średnią, turystyczną i ją uzupełniam, do drugiej schowam rzeczy dla małej i mąż to doniesie, jak mała juz będzie (mamy szpital 5 min na piechotę od nas)Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2014, 08:13
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny mnie też śnią się takie głupoty że żal pisać.
Jestem w 31 tygodniu ciąży
(30 tyg. i 0 dni)
Miesiąc: 8
Trymestr: 3
do porodu równe 70 dni
Ag..., Malenq, Becia81, szpilka, jonka91, zielarka, Kawa, Gwiazdeczka27, Fedra, magdalenka, Paula44, nix, rastafanka, Ewelina88, bluegirl89 lubią tę wiadomość