X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak ospa?

• Ag... Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widzialyscie jakie fajne ciuszki w lidlu od pon?

własnie Szpilka jak tam małżowin twój?
    reportaz o porodach w dd tvn wlasnie leci.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2014, 08:57

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No w końcu Was nadrobiłam z dnia wczorajszego:) Wszystkie zdjęcia super:) A przy poście Zielarki o łaniach padłam:)
    Byliśmy na szkole rodzenia-kameralnie,tylko 3 pary łącznie z nami.Pozostałe dziewczyny w 24 tyg,ja w 30:) Mój mąż powiedział,że jestem najładniejsza:) Bo faktycznie te dziewczyny jakies takie zaniedbane,w powyciąganych podkoszulkach, cycki wiszace, no kurcze,skoro może chodzić na szkołę rodzenia,to nie musi lezeć w domu, można się ogarnąć trochę,nie?
    Zajęcia prowadzi połozna z 20 letnim doświadczeniem na porodówce i 4 letnim doświadczeniem przy cesarkach.Teraz pracuje u mojego gina.
    Było o rozwoju malucha w ciąży, o diecie w ciąży, o dolegliwościach ciążowych, o badaniach w ciązy.Mówiła właśnie o tym badaniu na paciorkowca,że każda pani w ciazy musi je mieć,jest to obowiązek lekarza.Były też ćwiczenia na mieście Kegla, i na ręce i barki, by się nie meczyc przy trzymaniu malucha. Dostaliśmy zestawy z Johnsona-ksiązka o pielęgnacji, wkładki laktacyjne i płyn do kąpieli.Jestem bardzo zadowolona z tych zajęć, a mój mąż się dużo udzielał,sporo wie,bo ksiązki o ciązy zazwyczaj czytam mu na głos lub relacjonuję.Nie sposób wypisac wszystkich informacji jakie nam położna przekazała.
    I dowiedziałam się,że np. w szpitalu w mieście gdzie mieszkam nie ma znieczulenia podczas porodu. Ja będe miała cc w innym miescie,a właściwie miasteczku,więc mnie to nie ten teges,ale pozostałe panie się zdziwiły.Podobno wcale nie jest to normą w szpitalach.Mamy za to gaz rozweselający,a np.Toruń nie ma.
    Były robione tez zdjęcia, na koniec dostaniemy płytę cd i dyplom:) będzie też malowanie brzuchów przez tatusiów.Na szczęscie mój mąż jest uzdolniony plastycznie,bo ja wcale:) No i poradnia laktacyjna poźniej też jest w cenie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2014, 09:00

Ag..., Malenq, Becia81, renia83, Paula44, rastafanka lubią tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach... Jak dobrze jest poczuć się kobietą a nie paszczurem :D Włosy ułożone, makijaż zrobiony - mogę żyć :D
    Zmykam zaraz do ZUSu. Miłego dnia Wam życzę i grzecznych dzieciaczków, aby dały mamusiom troszkę odpocząć :)

Malenq, Gwiazdeczka27, Paula44 lubią tę wiadomość

201501145565.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    belldandy wrote:
    Tez mi wyszedł paciorkowiec w wymazie z pochwy i według lekarza to badanie jest ważne przy porodzie, żeby podać odpowiedni antybiotyk, teraz nie ma sie co martwić.. Zreszta każda z nas musi mieć przed porodem wykonane GBS. Wiem, ze paciorkowiec jest przeciwskazaniem do porodu w wodzie.
    Ja mam badania gbs 4 grudnia :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Ag... Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w domu mialam szkole a się ogarnęłam na nią... no na 1 zajecia bo drugie byly w sobote o 9 rano wiec postawilam na dres:)
    Nie lubie jak ktos w ciazy chodzi po ulicy i straszy- mi się to kojarzy z taką rasową aamerykanką ( stary niepoprasowany tshirt meza, tluste wlosy i adidasy- moze pojechalalm po skrajnosci). Mozna o siebie zadbac, co pokazuje kazda fotka wrzucona w tej naszej grupie:D
    pozatym to poprawia samopoczucie tez:)

a ja wczoraj poklocilam sie z małzem:/ tzn zapytalam czy nie moglby poukladac na swojej polce w garderobie i zaczął sie drzec po mnie ( chyba wypluwał frustracje wiec nie wchodzilam w zdanie)ze egoistka jestem, ze mam nie dotykac jego rzeczy, ze on sobie zyly wypruwa a ja sie rzucam o zle ulozone swetry. Jak zapytalam czy juz skonczyl bo bylam mega spokojna i nie wchodzilam w interakcje to zaczal znowu- ze jestem ignorantką,itp itd. Dzis rano normalnie buziaki wiec moze zapomnial o wczoraj...a ja foszek dalej, a on nie wie o co chodzi:D faceci...ehhh

ale wiecie co jeszcze z tak stoickim spokojem nie podeszlam do klotni.

MartaKD, Kawa, renia83, Paula44 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • MartaKD Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się śniło,że urodziłam dwóch chłopców i były to figurki kowbojów z bajki Toy story i byłam lekko zawiedziona,bo tylko lezały i nic.A poźniej zamieniły się już w wiekszych chłopców i jeden do drugiego mówi; Ej,chodź spróbuj mleka jakie dobre.
    Masakra! co to za głupoty!!!!

Ag..., Becia81, ania_29, jonka91, renia83, isabelle, magdalenka, Paula44, rastafanka lubią tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się ubrałam w czarne legginsy i długi siwy podkoszulek z Croppa z napisem FLAWLESS :) Ale normalnie makijaż, fryz, paznokcie jak ta łania:) Najszczuplejsza nie jestem,ale wyglądać trzeba.
    Połozna mówiła,że zmienia się cera, włosy.Ja nic takiego u siebie nie zaobserowałam,wiem,ze niektórym kobietom się polepsza lub pogarsza,a mi w żadną stronę (Bogu dzięki). Mam nadzieję,że tak zostanie i po porodzie.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam 2 kombinezonki i kurteczkę na wiosnę.
    Wszystko kupione w super atrakcyjnych cenach:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2015, 15:33

jonka91, Malenq, Kawa, MonikaDM, isabelle, agnesik, Fedra, Gwiazdeczka27, kasiakra, bluegirl89, rastafanka, Maud11 lubią tę wiadomość

• szpilka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ospa chyba w odwrocie, tak szybko chyba tylko dzieki lekom przeciwwirusowym, kropy przysychaja a czesc tych co byly we wczesnym stadium jakby sie cofnela, mezu humor mial wczoraj lepszy i prawie jak czlowiek wygladal a nie z obledem w oczach jak przez poprzednie dni, za to mi sie bezsennosc o 4.30 wlaczyla i zasnelam dopiero ok 7 a zaraz lece do pracusi zostawic l4

Ag..., Maud11 lubią tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam cerę jak z okladki:) serio, nie wiem czy to kwestia odstawienia czekolady ( pewnie tak)czy hormony ale mogłoby tak zostac:D

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wreszcie was nadrobila, 8 stron.... No dziewczyny :-)
    A wiec tak :

Gosiaczek 2 ja pas zamzwialam z allegro, takue najwyklejszy na 7,99, taka sciagajaca guma i zaloze po 4-6 tygodniach, historia z kotem niezla, powiem ci ze kuzynki suczka obrazila sie na nia jak ta zaszla w ciaze a jeszcze o tym nie wiedziala, zwoerzaki czuja takie rzeczy -

Bellady, paula, ziarka sesje super, piekne brzuszki :-)

Ja na wczorajszym mierzeniu brzuszka mialam 108 cm

Isabelle w mojej przychpdni na nfz ktg robi sie po 37 tc

Rybka1 ja chodze na nfz i mialam do tej pory 3 usg a na koniec grudnia ostatnie, mala ulozona glowkowo, ale gin chce aprawdzic czy sie nie obrocila

Ag.. Imponujacy suwaczek :-)

I mam pytanko, ten wymaz gbs to pobiera sie jak cytologie ???

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag nie ze bronie Twojego, ale po ostatnich dobrych wiesciach chyba cisnienie z niego zeszlo a swetry to byla ta iskra, ale TWoj foch oczywiscie na miejscu :)

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja:) dołączam do mamusiek z dziwnymi snami, ciągle śniły mi się mieszkania i tu już działa moja psychika.. tam jakieś potwory i te sprawy więc najgorsze nie były, ale co się budziłam to myślałam o tym czy zdarzymy się wyprowadzić czy nie i gdzie jeszcze mogę się udać w poszukiwaniu jakiś ofert.
    Co do GBS to wiem że pobiera się z okolic pochwy ale i odbytu ale co i jak to się nawet nie orientowałam szczerze mówiąc..

ex2bo7ess0m327wq.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posiew pobiera się z przedsionka pochwy oraz okolicy odbytu. Próbki pobrane z szyjki macicy, czy tylko z pochwy mają małą wartość diagnostyczną, dlatego tak istotne jest, by zostały pobrane w prawidłowy sposób.
    Odnosnie gbs :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilka wrote:
    Ag nie ze bronie Twojego, ale po ostatnich dobrych wiesciach chyba cisnienie z niego zeszlo a swetry to byla ta iskra, ale TWoj foch oczywiscie na miejscu :)

Szpilka wlasnie dostalam smsa " przepraszam, chyba bylem zmeczony a wizja wyciagania i skladania swetrow na nowo mnie dobila"
    wiem, ze moze ten powinnam sie byla przymknąc no ale kurcze ja poprostu mialam ochote zrobic to sama:(

ciesze sie ze z mężem juz lepiej u Ciebie:) niech wraca szybko do zdrowka.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Jesteś w 34 tygodniu ciąży
    (33 tyg. i 0 dni)
    Miesiąc: 8
    Trymestr: 3
    Wiek płodu: 31 tydzień
    Data porodu:
    2 stycznia 2015
    (pozostało 49 dni) do donoszonej 29!!! na suwaczku 83%

Cytuję, bo musiałabym skopiować u siebie, a jedziemy razem na tym samym wózku :)

Ag..., kasia86 lubią tę wiadomość

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    filmik dla naszych kocich mam :)

https://www.facebook.com/video.php?v=743155819075253&set=vb.126500120740829&type=2&theater

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj nie zdążyłam już wam napisać kilku rzeczy z wizyty u lekarza, może którąś zainteresują. Poza tym mam notatki z SR (może też się przydadzą - to wam przepiszę, jak chcecie)

Malenq, jonka91 lubią tę wiadomość

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Dziewczyny :)

Sypialnia skończona, M przywiózł meble, w weekend składamy. Jak zwykle coś nie teges-z racji podwieszanego sufitu, zrobili niżej karnisz i znowu muszę skracać firanki które dopiero co sobie uszyłam i nawet nie zdążyłam powiesić..

Nie wstałam po wyniki badań, bo nie specjalnie się dziś czuję. Od kilku dni cholernie boli mnie prawa noga/pachwina.. No nie jestem w stanie podnieść jej żeby włożyć buta czy położyć na kanapie. Coś czuję że od grudnia przeleżę okres aż do rozwiązania..

‹‹ 1221 1222 1223 1224 1225 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Programy dawstwa komórek i moment, w którym warto o nich pomyśleć.

Gdy własne komórki mówią „nie”. A medycyna wciąż potrafi powiedzieć „tak”. Kiedy pada słowo „dawstwo”, niewiele osób reaguje spokojnie. To nie jest temat do rozmów między zupą a deserem. W życiu większości kobiet i par pojawia się dopiero wtedy, gdy ich pierwotna wizja drogi do rodziny zaczyna się kruszyć. Gdy mają za sobą kilka cykli IVF i za każdym razem wychodzą z wynikiem, na którym znów widnieje słowo „negatywny”. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ