X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak ospa?

• Ag... Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widzialyscie jakie fajne ciuszki w lidlu od pon?

własnie Szpilka jak tam małżowin twój?
    reportaz o porodach w dd tvn wlasnie leci.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2014, 08:57

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No w końcu Was nadrobiłam z dnia wczorajszego:) Wszystkie zdjęcia super:) A przy poście Zielarki o łaniach padłam:)
    Byliśmy na szkole rodzenia-kameralnie,tylko 3 pary łącznie z nami.Pozostałe dziewczyny w 24 tyg,ja w 30:) Mój mąż powiedział,że jestem najładniejsza:) Bo faktycznie te dziewczyny jakies takie zaniedbane,w powyciąganych podkoszulkach, cycki wiszace, no kurcze,skoro może chodzić na szkołę rodzenia,to nie musi lezeć w domu, można się ogarnąć trochę,nie?
    Zajęcia prowadzi połozna z 20 letnim doświadczeniem na porodówce i 4 letnim doświadczeniem przy cesarkach.Teraz pracuje u mojego gina.
    Było o rozwoju malucha w ciąży, o diecie w ciąży, o dolegliwościach ciążowych, o badaniach w ciązy.Mówiła właśnie o tym badaniu na paciorkowca,że każda pani w ciazy musi je mieć,jest to obowiązek lekarza.Były też ćwiczenia na mieście Kegla, i na ręce i barki, by się nie meczyc przy trzymaniu malucha. Dostaliśmy zestawy z Johnsona-ksiązka o pielęgnacji, wkładki laktacyjne i płyn do kąpieli.Jestem bardzo zadowolona z tych zajęć, a mój mąż się dużo udzielał,sporo wie,bo ksiązki o ciązy zazwyczaj czytam mu na głos lub relacjonuję.Nie sposób wypisac wszystkich informacji jakie nam położna przekazała.
    I dowiedziałam się,że np. w szpitalu w mieście gdzie mieszkam nie ma znieczulenia podczas porodu. Ja będe miała cc w innym miescie,a właściwie miasteczku,więc mnie to nie ten teges,ale pozostałe panie się zdziwiły.Podobno wcale nie jest to normą w szpitalach.Mamy za to gaz rozweselający,a np.Toruń nie ma.
    Były robione tez zdjęcia, na koniec dostaniemy płytę cd i dyplom:) będzie też malowanie brzuchów przez tatusiów.Na szczęscie mój mąż jest uzdolniony plastycznie,bo ja wcale:) No i poradnia laktacyjna poźniej też jest w cenie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2014, 09:00

Ag..., Malenq, Becia81, renia83, Paula44, rastafanka lubią tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach... Jak dobrze jest poczuć się kobietą a nie paszczurem :D Włosy ułożone, makijaż zrobiony - mogę żyć :D
    Zmykam zaraz do ZUSu. Miłego dnia Wam życzę i grzecznych dzieciaczków, aby dały mamusiom troszkę odpocząć :)

Malenq, Gwiazdeczka27, Paula44 lubią tę wiadomość

201501145565.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    belldandy wrote:
    Tez mi wyszedł paciorkowiec w wymazie z pochwy i według lekarza to badanie jest ważne przy porodzie, żeby podać odpowiedni antybiotyk, teraz nie ma sie co martwić.. Zreszta każda z nas musi mieć przed porodem wykonane GBS. Wiem, ze paciorkowiec jest przeciwskazaniem do porodu w wodzie.
    Ja mam badania gbs 4 grudnia :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Ag... Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w domu mialam szkole a się ogarnęłam na nią... no na 1 zajecia bo drugie byly w sobote o 9 rano wiec postawilam na dres:)
    Nie lubie jak ktos w ciazy chodzi po ulicy i straszy- mi się to kojarzy z taką rasową aamerykanką ( stary niepoprasowany tshirt meza, tluste wlosy i adidasy- moze pojechalalm po skrajnosci). Mozna o siebie zadbac, co pokazuje kazda fotka wrzucona w tej naszej grupie:D
    pozatym to poprawia samopoczucie tez:)

a ja wczoraj poklocilam sie z małzem:/ tzn zapytalam czy nie moglby poukladac na swojej polce w garderobie i zaczął sie drzec po mnie ( chyba wypluwał frustracje wiec nie wchodzilam w zdanie)ze egoistka jestem, ze mam nie dotykac jego rzeczy, ze on sobie zyly wypruwa a ja sie rzucam o zle ulozone swetry. Jak zapytalam czy juz skonczyl bo bylam mega spokojna i nie wchodzilam w interakcje to zaczal znowu- ze jestem ignorantką,itp itd. Dzis rano normalnie buziaki wiec moze zapomnial o wczoraj...a ja foszek dalej, a on nie wie o co chodzi:D faceci...ehhh

ale wiecie co jeszcze z tak stoickim spokojem nie podeszlam do klotni.

MartaKD, Kawa, renia83, Paula44 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • MartaKD Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się śniło,że urodziłam dwóch chłopców i były to figurki kowbojów z bajki Toy story i byłam lekko zawiedziona,bo tylko lezały i nic.A poźniej zamieniły się już w wiekszych chłopców i jeden do drugiego mówi; Ej,chodź spróbuj mleka jakie dobre.
    Masakra! co to za głupoty!!!!

Ag..., Becia81, ania_29, jonka91, renia83, isabelle, magdalenka, Paula44, rastafanka lubią tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się ubrałam w czarne legginsy i długi siwy podkoszulek z Croppa z napisem FLAWLESS :) Ale normalnie makijaż, fryz, paznokcie jak ta łania:) Najszczuplejsza nie jestem,ale wyglądać trzeba.
    Połozna mówiła,że zmienia się cera, włosy.Ja nic takiego u siebie nie zaobserowałam,wiem,ze niektórym kobietom się polepsza lub pogarsza,a mi w żadną stronę (Bogu dzięki). Mam nadzieję,że tak zostanie i po porodzie.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam 2 kombinezonki i kurteczkę na wiosnę.
    Wszystko kupione w super atrakcyjnych cenach:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2015, 15:33

jonka91, Malenq, Kawa, MonikaDM, isabelle, agnesik, Fedra, Gwiazdeczka27, kasiakra, bluegirl89, rastafanka, Maud11 lubią tę wiadomość

• szpilka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ospa chyba w odwrocie, tak szybko chyba tylko dzieki lekom przeciwwirusowym, kropy przysychaja a czesc tych co byly we wczesnym stadium jakby sie cofnela, mezu humor mial wczoraj lepszy i prawie jak czlowiek wygladal a nie z obledem w oczach jak przez poprzednie dni, za to mi sie bezsennosc o 4.30 wlaczyla i zasnelam dopiero ok 7 a zaraz lece do pracusi zostawic l4

Ag..., Maud11 lubią tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam cerę jak z okladki:) serio, nie wiem czy to kwestia odstawienia czekolady ( pewnie tak)czy hormony ale mogłoby tak zostac:D

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wreszcie was nadrobila, 8 stron.... No dziewczyny :-)
    A wiec tak :

Gosiaczek 2 ja pas zamzwialam z allegro, takue najwyklejszy na 7,99, taka sciagajaca guma i zaloze po 4-6 tygodniach, historia z kotem niezla, powiem ci ze kuzynki suczka obrazila sie na nia jak ta zaszla w ciaze a jeszcze o tym nie wiedziala, zwoerzaki czuja takie rzeczy -

Bellady, paula, ziarka sesje super, piekne brzuszki :-)

Ja na wczorajszym mierzeniu brzuszka mialam 108 cm

Isabelle w mojej przychpdni na nfz ktg robi sie po 37 tc

Rybka1 ja chodze na nfz i mialam do tej pory 3 usg a na koniec grudnia ostatnie, mala ulozona glowkowo, ale gin chce aprawdzic czy sie nie obrocila

Ag.. Imponujacy suwaczek :-)

I mam pytanko, ten wymaz gbs to pobiera sie jak cytologie ???

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag nie ze bronie Twojego, ale po ostatnich dobrych wiesciach chyba cisnienie z niego zeszlo a swetry to byla ta iskra, ale TWoj foch oczywiscie na miejscu :)

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja:) dołączam do mamusiek z dziwnymi snami, ciągle śniły mi się mieszkania i tu już działa moja psychika.. tam jakieś potwory i te sprawy więc najgorsze nie były, ale co się budziłam to myślałam o tym czy zdarzymy się wyprowadzić czy nie i gdzie jeszcze mogę się udać w poszukiwaniu jakiś ofert.
    Co do GBS to wiem że pobiera się z okolic pochwy ale i odbytu ale co i jak to się nawet nie orientowałam szczerze mówiąc..

ex2bo7ess0m327wq.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posiew pobiera się z przedsionka pochwy oraz okolicy odbytu. Próbki pobrane z szyjki macicy, czy tylko z pochwy mają małą wartość diagnostyczną, dlatego tak istotne jest, by zostały pobrane w prawidłowy sposób.
    Odnosnie gbs :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilka wrote:
    Ag nie ze bronie Twojego, ale po ostatnich dobrych wiesciach chyba cisnienie z niego zeszlo a swetry to byla ta iskra, ale TWoj foch oczywiscie na miejscu :)

Szpilka wlasnie dostalam smsa " przepraszam, chyba bylem zmeczony a wizja wyciagania i skladania swetrow na nowo mnie dobila"
    wiem, ze moze ten powinnam sie byla przymknąc no ale kurcze ja poprostu mialam ochote zrobic to sama:(

ciesze sie ze z mężem juz lepiej u Ciebie:) niech wraca szybko do zdrowka.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Jesteś w 34 tygodniu ciąży
    (33 tyg. i 0 dni)
    Miesiąc: 8
    Trymestr: 3
    Wiek płodu: 31 tydzień
    Data porodu:
    2 stycznia 2015
    (pozostało 49 dni) do donoszonej 29!!! na suwaczku 83%

Cytuję, bo musiałabym skopiować u siebie, a jedziemy razem na tym samym wózku :)

Ag..., kasia86 lubią tę wiadomość

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    filmik dla naszych kocich mam :)

https://www.facebook.com/video.php?v=743155819075253&set=vb.126500120740829&type=2&theater

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj nie zdążyłam już wam napisać kilku rzeczy z wizyty u lekarza, może którąś zainteresują. Poza tym mam notatki z SR (może też się przydadzą - to wam przepiszę, jak chcecie)

Malenq, jonka91 lubią tę wiadomość

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Dziewczyny :)

Sypialnia skończona, M przywiózł meble, w weekend składamy. Jak zwykle coś nie teges-z racji podwieszanego sufitu, zrobili niżej karnisz i znowu muszę skracać firanki które dopiero co sobie uszyłam i nawet nie zdążyłam powiesić..

Nie wstałam po wyniki badań, bo nie specjalnie się dziś czuję. Od kilku dni cholernie boli mnie prawa noga/pachwina.. No nie jestem w stanie podnieść jej żeby włożyć buta czy położyć na kanapie. Coś czuję że od grudnia przeleżę okres aż do rozwiązania..

‹‹ 1221 1222 1223 1224 1225 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ