*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
No w końcu Was nadrobiłam z dnia wczorajszego:) Wszystkie zdjęcia super:) A przy poście Zielarki o łaniach padłam:)
Byliśmy na szkole rodzenia-kameralnie,tylko 3 pary łącznie z nami.Pozostałe dziewczyny w 24 tyg,ja w 30:) Mój mąż powiedział,że jestem najładniejsza:) Bo faktycznie te dziewczyny jakies takie zaniedbane,w powyciąganych podkoszulkach, cycki wiszace, no kurcze,skoro może chodzić na szkołę rodzenia,to nie musi lezeć w domu, można się ogarnąć trochę,nie?
Zajęcia prowadzi połozna z 20 letnim doświadczeniem na porodówce i 4 letnim doświadczeniem przy cesarkach.Teraz pracuje u mojego gina.
Było o rozwoju malucha w ciąży, o diecie w ciąży, o dolegliwościach ciążowych, o badaniach w ciązy.Mówiła właśnie o tym badaniu na paciorkowca,że każda pani w ciazy musi je mieć,jest to obowiązek lekarza.Były też ćwiczenia na mieście Kegla, i na ręce i barki, by się nie meczyc przy trzymaniu malucha. Dostaliśmy zestawy z Johnsona-ksiązka o pielęgnacji, wkładki laktacyjne i płyn do kąpieli.Jestem bardzo zadowolona z tych zajęć, a mój mąż się dużo udzielał,sporo wie,bo ksiązki o ciązy zazwyczaj czytam mu na głos lub relacjonuję.Nie sposób wypisac wszystkich informacji jakie nam położna przekazała.
I dowiedziałam się,że np. w szpitalu w mieście gdzie mieszkam nie ma znieczulenia podczas porodu. Ja będe miała cc w innym miescie,a właściwie miasteczku,więc mnie to nie ten teges,ale pozostałe panie się zdziwiły.Podobno wcale nie jest to normą w szpitalach.Mamy za to gaz rozweselający,a np.Toruń nie ma.
Były robione tez zdjęcia, na koniec dostaniemy płytę cd i dyplom:) będzie też malowanie brzuchów przez tatusiów.Na szczęscie mój mąż jest uzdolniony plastycznie,bo ja wcale:) No i poradnia laktacyjna poźniej też jest w cenie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2014, 09:00
Ag..., Malenq, Becia81, renia83, Paula44, rastafanka lubią tę wiadomość
-
Ach... Jak dobrze jest poczuć się kobietą a nie paszczurem
Włosy ułożone, makijaż zrobiony - mogę żyć
Zmykam zaraz do ZUSu. Miłego dnia Wam życzę i grzecznych dzieciaczków, aby dały mamusiom troszkę odpocząćMalenq, Gwiazdeczka27, Paula44 lubią tę wiadomość
-
belldandy wrote:Tez mi wyszedł paciorkowiec w wymazie z pochwy i według lekarza to badanie jest ważne przy porodzie, żeby podać odpowiedni antybiotyk, teraz nie ma sie co martwić.. Zreszta każda z nas musi mieć przed porodem wykonane GBS. Wiem, ze paciorkowiec jest przeciwskazaniem do porodu w wodzie.
-
Ja w domu mialam szkole a się ogarnęłam na nią... no na 1 zajecia bo drugie byly w sobote o 9 rano wiec postawilam na dres:)
Nie lubie jak ktos w ciazy chodzi po ulicy i straszy- mi się to kojarzy z taką rasową aamerykanką ( stary niepoprasowany tshirt meza, tluste wlosy i adidasy- moze pojechalalm po skrajnosci). Mozna o siebie zadbac, co pokazuje kazda fotka wrzucona w tej naszej grupie:D
pozatym to poprawia samopoczucie tez:)
a ja wczoraj poklocilam sie z małzem:/ tzn zapytalam czy nie moglby poukladac na swojej polce w garderobie i zaczął sie drzec po mnie ( chyba wypluwał frustracje wiec nie wchodzilam w zdanie)ze egoistka jestem, ze mam nie dotykac jego rzeczy, ze on sobie zyly wypruwa a ja sie rzucam o zle ulozone swetry. Jak zapytalam czy juz skonczyl bo bylam mega spokojna i nie wchodzilam w interakcje to zaczal znowu- ze jestem ignorantką,itp itd. Dzis rano normalnie buziaki wiec moze zapomnial o wczoraj...a ja foszek dalej, a on nie wie o co chodzi:D faceci...ehhh
ale wiecie co jeszcze z tak stoickim spokojem nie podeszlam do klotni.MartaKD, Kawa, renia83, Paula44 lubią tę wiadomość
-
A mi się śniło,że urodziłam dwóch chłopców i były to figurki kowbojów z bajki Toy story i byłam lekko zawiedziona,bo tylko lezały i nic.A poźniej zamieniły się już w wiekszych chłopców i jeden do drugiego mówi; Ej,chodź spróbuj mleka jakie dobre.
Masakra! co to za głupoty!!!!Ag..., Becia81, ania_29, jonka91, renia83, isabelle, magdalenka, Paula44, rastafanka lubią tę wiadomość
-
Ja się ubrałam w czarne legginsy i długi siwy podkoszulek z Croppa z napisem FLAWLESS
Ale normalnie makijaż, fryz, paznokcie jak ta łania:) Najszczuplejsza nie jestem,ale wyglądać trzeba.
Połozna mówiła,że zmienia się cera, włosy.Ja nic takiego u siebie nie zaobserowałam,wiem,ze niektórym kobietom się polepsza lub pogarsza,a mi w żadną stronę (Bogu dzięki). Mam nadzieję,że tak zostanie i po porodzie. -
nick nieaktualnymam 2 kombinezonki i kurteczkę na wiosnę.
Wszystko kupione w super atrakcyjnych cenach:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2015, 15:33
jonka91, Malenq, Kawa, MonikaDM, isabelle, agnesik, Fedra, Gwiazdeczka27, kasiakra, bluegirl89, rastafanka, Maud11 lubią tę wiadomość
-
Ospa chyba w odwrocie, tak szybko chyba tylko dzieki lekom przeciwwirusowym, kropy przysychaja a czesc tych co byly we wczesnym stadium jakby sie cofnela, mezu humor mial wczoraj lepszy i prawie jak czlowiek wygladal a nie z obledem w oczach jak przez poprzednie dni, za to mi sie bezsennosc o 4.30 wlaczyla i zasnelam dopiero ok 7 a zaraz lece do pracusi zostawic l4
Ag..., Maud11 lubią tę wiadomość
-
No wreszcie was nadrobila, 8 stron.... No dziewczyny
A wiec tak :
Gosiaczek 2 ja pas zamzwialam z allegro, takue najwyklejszy na 7,99, taka sciagajaca guma i zaloze po 4-6 tygodniach, historia z kotem niezla, powiem ci ze kuzynki suczka obrazila sie na nia jak ta zaszla w ciaze a jeszcze o tym nie wiedziala, zwoerzaki czuja takie rzeczy -
Bellady, paula, ziarka sesje super, piekne brzuszki
Ja na wczorajszym mierzeniu brzuszka mialam 108 cm
Isabelle w mojej przychpdni na nfz ktg robi sie po 37 tc
Rybka1 ja chodze na nfz i mialam do tej pory 3 usg a na koniec grudnia ostatnie, mala ulozona glowkowo, ale gin chce aprawdzic czy sie nie obrocila
Ag.. Imponujacy suwaczek
I mam pytanko, ten wymaz gbs to pobiera sie jak cytologie ??? -
Witam się i ja:) dołączam do mamusiek z dziwnymi snami, ciągle śniły mi się mieszkania i tu już działa moja psychika.. tam jakieś potwory i te sprawy więc najgorsze nie były, ale co się budziłam to myślałam o tym czy zdarzymy się wyprowadzić czy nie i gdzie jeszcze mogę się udać w poszukiwaniu jakiś ofert.
Co do GBS to wiem że pobiera się z okolic pochwy ale i odbytu ale co i jak to się nawet nie orientowałam szczerze mówiąc.. -
szpilka wrote:Ag nie ze bronie Twojego, ale po ostatnich dobrych wiesciach chyba cisnienie z niego zeszlo a swetry to byla ta iskra, ale TWoj foch oczywiscie na miejscu
Szpilka wlasnie dostalam smsa " przepraszam, chyba bylem zmeczony a wizja wyciagania i skladania swetrow na nowo mnie dobila"
wiem, ze moze ten powinnam sie byla przymknąc no ale kurcze ja poprostu mialam ochote zrobic to sama:(
ciesze sie ze z mężem juz lepiej u Ciebie:) niech wraca szybko do zdrowka. -
Ag... wrote:Jesteś w 34 tygodniu ciąży
(33 tyg. i 0 dni)
Miesiąc: 8
Trymestr: 3
Wiek płodu: 31 tydzień
Data porodu:
2 stycznia 2015
(pozostało 49 dni) do donoszonej 29!!! na suwaczku 83%
Cytuję, bo musiałabym skopiować u siebie, a jedziemy razem na tym samym wózkuAg..., kasia86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzień dobry Dziewczyny
Sypialnia skończona, M przywiózł meble, w weekend składamy. Jak zwykle coś nie teges-z racji podwieszanego sufitu, zrobili niżej karnisz i znowu muszę skracać firanki które dopiero co sobie uszyłam i nawet nie zdążyłam powiesić..
Nie wstałam po wyniki badań, bo nie specjalnie się dziś czuję. Od kilku dni cholernie boli mnie prawa noga/pachwina.. No nie jestem w stanie podnieść jej żeby włożyć buta czy położyć na kanapie. Coś czuję że od grudnia przeleżę okres aż do rozwiązania..