X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My od 3 lat mieszkamy we własnym domu. Parterowy, rozłożysty. 120 mkw. Na poddaszu można zrobić jeszcze jeden duży pokój. Wszystko zrobił mój mąż. Ma firmę budowlaną.

Spałam i dalej jestem do bani!

Ag..., MonikaDM lubią tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ale dobrze, ze spalas. Skoro w nocy nie mozesz to drzemki w ciagu dnia są wazne.

Paula44 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Tymi Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny ;) przepraszam ze nie nadrobilam wszystkiego ale jesteście szalone z tym pisaniem !!! Widziałam listę Jonki i cos stanęło mi w gardle ze to juz na prawdę niedługo !!!! Jonka zajebista robota:) w środę wyszłam ze szpitala dostawialam ampicyline bo moje crp było wysokie, do tego na szyjke wylazla candida wstretna, dzis musiałam miec kolejna wizyte No i ... Leżę kochane z cegłami pod łóżkiem w nogach ponieważ moja Helena rośnie jak szalona i prze głowa na moja szyjke ktora mimo lezenia w ciagu 2 tyg poszła o cm! I mam teraz 2 cm do tego miękka i dojrzała do porodu , mała średni wiek ciazowy ma 2 tyg do przodu i wazy ok 2400, we wtorek kończę 33 tydz , do 3 grudnia musze wytrzymać , potem kolejna data 9 grudnia a potem moze juz przychodzić na świat;) to zarazem mało jak i dużo :/ sory ze nie pisałam ale leżąc w szpitalu moj humor i nastrój był zerowy za dużo sie napatrzylam , podczytywalam Was tylko czasem ;) z olx przyszła nam gondola plus torba do mojego wózka , zero zniszczeń ! Jestem mega zadowolona bo wydałam tylko 100 złotych;d pozatym dostałam dzis karton z rzeczami jednorazowymi do porodu wszystko co tylko mozna i aż sie popłakałam bo zapłaciłabym za to trochę a tak dostałam od kumpeli ktora nakupowala wszystkiego jak na 3 porody!!! No i musze Wam powiedzieć ze w końcu mam ciuszki juz dla małej , w pon bedą sie prac :) powiem wam ze z tymi cegłami to super bo nie czuje jakbym miała brzuch , gorzej ze zgaga ;) pozatym czuje sie jak walen w nocy nie umiem sie przerzucić z boku na bok:p przytyłam 11 kg i w brzuchu mam chyba najwiecej 120 cm!!!!!!!! Jestem ogromna ale dumna z brzusia :) pozatym mam zielone światło na poród SN mimo pierwszej cesarki wiec zaczynam sie bać :p Dziewczyny nie wierze ze to juz zbliża sie wielkimi krokami !!!
    I

zielarka, jonka91, lwuska55592 lubią tę wiadomość

l22nhdge0qqepa6e.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:
    Hehe :D To jest coś, czego nigdy w szpitalu nie biorę. Zupa mleczna albo grysik (na słono), oj nie.. Wolę zjeść sam chleb z masłem ;)
    ja do szpitala biore zawsze serek topiny ten w trojkacikach, bo pasuje do kazdego sniadania i kolacji, jesli jest w wersji przeze mnie niejadalnej

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula44 wrote:
    My od 3 lat mieszkamy we własnym domu. Parterowy, rozłożysty. 120 mkw. Na poddaszu można zrobić jeszcze jeden duży pokój. Wszystko zrobił mój mąż. Ma firmę budowlaną.
    Szczęściara :) My mamy domek ok. 55m2, mam nadzieję że za parę lat powiększymy go o 2 pokoje i garaż :) Chcieliśmy dużą działkę, z miejscem na uprawę winorośli, piękny ogród, grządki, to teraz mieszkamy w kurniku :D

Paula44 lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:
    Szczęściara :) My mamy domek ok. 55m2, mam nadzieję że za parę lat powiększymy go o 2 pokoje i garaż :) Chcieliśmy dużą działkę, z miejscem na uprawę winorośli, piękny ogród, grządki, to teraz mieszkamy w kurniku :D
    ale z opcja powiekszenia domu, a duzy dom z malutka dzialeczka jak sie lubi swieze powietrze to tez mordega a tego czesto nie powiekszysz, bo to najczesciej cale osiedla

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymi- a robią ci cos z szyjka? zalozą pessar czy juz mowia ze za pozno?Bo mi juz w 30 tyg zastanawial sie czy warto jeszcze zakladac.
    Uwazaj na tych klockach jak wstajesz z lozka- moze sie krecic w głowie. posiedz zawsze chwilke jak sie podniesiesz zanim wstaniesz.
    Trzymaj sie! bedzie dobrze!!!

Tymi lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • polaola Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez slodka jestem i nie czytam powiklan bo bym chyba umarla, no coz zniknely slodycze, choc od kilku dni dziele grzeska na 5 czesci i wkruszam go do jogurtu natur. Z migdalami jabluszkiem 1/4 ze skorka oczywiscie i polowa malego banana to moj deser serwowany o 17 lub 16
    Nie jem nabialu z rana i zauwazylam ze jak zjem chocby kromke nie posmarowana z serem pomiedzy posilkami glownymi, ostatnia kanapka ok. 22 to mam lepszy cukier czyli nizszy.
    Co do obiadow to licho uwazaj na ziemniaki, i chleb do zupy.

Jak to Ag.. kiedys mi powiedziala zobaczysz co u Ciebie zadziala i nie denerwuj sie choc to nie jest proste duzym cukrem. Ja rano np. rzadko mam ponizej 88 mam do 94 i co wkurza sie tylko.
    Patrz na chleb bo z karmelem dziady robia :-) a i jak taki zjesz to tez nie bedzie aj waj ale lepiej unikac.
    Nie mozemy sie glodzic trzeba sprawdzac mocz paskami na glukoze i ketony.
    Jak to lekarka mi powiedziala ze lepsza insulina niz za wysokie cukry. Powodzenia.

Co do mieszkania to mamy swoje 48 m kw. i kocham to mieszkanie, powoli je zagracamy pawlaczami :-) czy zabudowa wnek, narazie dajemy rade, mamy tez piwnice i garaz w odleglosci 70 m od domciu. Mieszkamy w dzielnicy studenkiej miedzy wydzialami a akademikami, jest super. Mamy rowniez duzo zieleni co w obecnym stanie jest dla mnie blogoslawienstwem gdyz wychodze na balkon i mam dwa metry od siebie pieknie szeleszczaca brzoze :-)

Paula44, lwuska55592 lubią tę wiadomość

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • Tymi Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag kochana ufam mojej doktorce , na pessar za późno tak na prawdę od 9 grudnia moge rodzic tak mi powiedziała , wiadomo im dłużej tym lepiej , wazne ze mała rośnie pięknie i oby tak dalej , pozatym mam jakies bakterie na szyjce i ona juz nie chciała zakładać krążka btw moja kumpela była zaszyty w 26 tyg i za 2 dni ma termin a tu cisza hehe a w 36 miała ściągany szew , kurde każdy przypadek inny ;) wiem ze bedzie dobrze innej opcji nie przyjmuje !!!

szpilka, Ag..., Wiki81 lubią tę wiadomość

l22nhdge0qqepa6e.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tymi no w sumie racja- pozno juz na ten krazek a jak masz jeszcze jakies baktere to juz wogole. No ale mala 2400 to NIEŹLE!!!
    trzymaj trzymaj tak dlugo jak sie da;)

Polaola ja tez nie jem nabialu z rana:) no i szczerze ciezko mi porcje warzyw do kazdego posilku. WY tego przestrzegacie??? bo ja srednio z tymi warzywami.

wlasnie wsunelam 2 kromy DIETiga z pasztetem dziadunia:) i doooobrze mi:P

ps ja jogurt albo bieluch jem z 3 herbatnikami wkruszonymi.

Tymi lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co zmienilabym sobie login bez tych 3 durnych kropek ale chyba sie nie da:P

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymi kluseczkę już nosisz w brzuszku :D Trzymaj się dzielnie! Do zielonego światełka już blisko :)

Tymi lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,
    Silatan bardzo dziękuje za kciuki. Pozytywne nastawienie jest nadal, ale dziś dostałam tylko sms, teraz jak dzwoniłam to nie odbiera i troszkę się o Nie martwię. Okazało się dziś że jednak ma skurcze których nie czuje, dostała leki i może w pon do domu. Ale to tylko tak jak mówię news z sms.

A u mnie dziś była Mama i mam wszystkie ubranka posegregowane, poprasowane, torba dopakowana. Łóżeczko pościelone. Jesteśmy gotowi. Jeszcze brak naklejek na ściany i lampa nie naprawiona ale już jest do przodu :)

Ag..., Paula44 lubią tę wiadomość

relgh371rphwpz6l.png
  • polaola Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie nie bardzo za warzywami brokul jedynie parowany z jogurtem i czosnkiem ale rzadko, natomiast czesto pomidor kalarepa grafrut codziennie polowa albo caly do tego woda z sokiem ze swiezo wycisnietej cyrptryny to i grejfrut zbija cukier, czasami ta woda popijam np. Fasolke bo bret. I jak najmniej maki maka to wrog.

karen657 lubi tę wiadomość

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymi wrote:
    Ag kochana ufam mojej doktorce , na pessar za późno tak na prawdę od 9 grudnia moge rodzic tak mi powiedziała , wiadomo im dłużej tym lepiej , wazne ze mała rośnie pięknie i oby tak dalej , pozatym mam jakies bakterie na szyjce i ona juz nie chciała zakładać krążka btw moja kumpela była zaszyty w 26 tyg i za 2 dni ma termin a tu cisza hehe a w 36 miała ściągany szew , kurde każdy przypadek inny ;) wiem ze bedzie dobrze innej opcji nie przyjmuje !!!

Tymi, to juz ostatnia prosta. Imponująca waga maluszka! Moja kolezanka z pokoju wczoraj urodziła przez cesarskie cięcie w 36 tyg. Córeczka ważyła 2900, nawet nie leżała w inkubatorze, tylko w cieplarce. W przyszłym tygodniu idą do domu. Ja bez pessara juz drugi tydzień, chodzę sobie, siedzę na łóżku - i nic sie nie dzieje! Jutro wchodzimy w 32 tydzień :)

a i tez mam bakterie na szyjce, na dwóch ostatnich posiewach wychodziła e-coli (mimo brania antybiotyków), czekam na wyniki trzeciego posiewu po trzecim antybiotyku, ciekawe czy pomógł...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2014, 20:07

Ag..., Tymi, Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaola ja jem kanapki z warzywami na 1 i 2 sniadanie- do obiadu zawsze cos ale najlepiej mi robi kapusta kiszona. Mama mi zrobila taką pyszną bialą kapuche ale podgrzana niestety za bardzo mi dzwiga cukier:(
    mąki nie jem wogole pszennej- jak cos to w razowej robie panierke albo cos.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Tymi Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isabelle dzielna z Ciebie babka ;))) e coli to cholerstwo pamiętaj zeby sie w dobrym kierunku podcierac ale to juz za pewne wiesz ;) e coli bytuje w odbycie ale u nas łatwo o zakażenie dróg moczowych i rodnych tym cholerstwem , 3 mam kciuki za pomyślne wyniki posiewu !! Ania No kluska kluska sie nie dziwie czemu moja szyjka mało to wytrzymuje :p

l22nhdge0qqepa6e.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:
    Hehe :D To jest coś, czego nigdy w szpitalu nie biorę. Zupa mleczna albo grysik (na słono), oj nie.. Wolę zjeść sam chleb z masłem ;)
    Ojej, ja uwielbiam zupy mleczne, grysiki i owsianki szpitalne :D po porodzie zjadałam talerze wszystkich dziewczyn z sali a oddawałam chleb z dodatkami :D
    Najbardziej właśnie lubię ten słonawy smak za to nie lubię słodkich zup mlecznych.

My mamy pół poniemickiej willi, mieszkamy na górze, to 100m2 plus ogród :D Wcześniej mieszkaliśmy na 32 metrach w bloku, teraz sam salon ma 30 m2, dla mnie bomba i chciałabym jeszcze więcej, a ogród to moja najlepsza terapia na wszelkie smutki :D

Ag..., Paula44, MonikaDM lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karen657 wrote:
    Czy są tu "słodkie Mamy"? Jestem po wizycie w poradni cukrzycowej, w której mnie tak nastraszono różnymi możliwymi powikłaniami, że jestem kłębkiem nerwów :(
    Robię 4 razy pomiary glukometrem i boję się każdego wyniku. Im bardziej się boję, tym jest wyższy chyba.
    Nie radzę sobie..

Karen, i ja też słodka mama.

To co piszesz - że im bardziej się denerwujesz tym większy wynik to może być jak najbardziej prawda.
    Ja miałam kilka załamek - jak miałam wynik 156 czy 158 po całkowicie dietetycznym posiłku... I wtedy mam ogromne wyrzuty sumienia że robię dziecku krzywdę :( Poza tym większość wyników mam na granicy - ale spodziewam się insuliny od następnej wizyty, bo im wyższa ciąża tym łożysko produkuje więcej hormonów, które podnoszą cukier...
    Ale jestem dobrej myśli, pewnych rzeczy nie jesteśmy w stanie przeskoczyć a żadna z nas nie chce zrobić krzywdy maluchowi.
    Ja wiem że jeśli dostanę insulinę, to będzie najlepsza opcja dla dobra dzidziusia.

karen657 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    no i szczerze ciezko mi porcje warzyw do kazdego posilku. WY tego przestrzegacie??? bo ja srednio z tymi warzywami.

Ag ja też jestem na bakier z warzywami. Wmuszam raczej. Oprócz pomidora :)

Ale dziś w ramach porządnej porcji warzyw zrobiłam sobie pyszny krem z zielonego groszku. Jadłam już 2 razy - cukry 95 i 98 (a dodałam kilka groszków ptysiowych :)). Co u mnie się rzadko zdarza.

Więc jakby co to polecam :)
    Robi się go w 15-20 minut więc każdy Mężu sobie poradzi bez problemu :)

Ag... lubi tę wiadomość

‹‹ 1242 1243 1244 1245 1246 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ