X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • marrtka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula wrote:
    Ja miałam mieć ostatnie USG 22.10, ale ginka wypisała mi skierowanie na kolejne, bo chce zobaczyć czy Mała się obróci i tak następne badanie mam 28.11

Melula jesteś wysoka? Twoja jest ułożona pośladkowo?

dxomkrhms4puy6o2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 23:15

Ag..., magdalenka, jonka91, Kawa, Gwiazdeczka27, Becia81, MartaKD, rastafanka, lwuska55592, Agus89, szpilka, Wiki81, renia83, Bounia lubią tę wiadomość

• Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maleng wierze, że będzie dobrze i rozumiem twój niepokój ,tak jak mówisz zajmij czymś myśli aby szybko zleciały ci te dni do soboty.

Kobietki a ja tak zapytam was o wasze opinie, może macie jakąś wiedzę w tej kwestii ( oczywiście zaznaczam, że zdajemy sobie wszystkie sprawę , że każda będzie wychowywała dzieci po swojemu i to szanujemy)
    :-)

Co myślicie na temat dawania dzieciom smoczków?
    - od kiedy?
    - jak nie od razu to od kiedy?
    - jak nie to dlaczego?
    - jakieś inf. Naukowe o słuszności lub nie podawania smoczków

Ja dzisiaj ze względu na to, że ani ja ani mąż nie pamiętamy co to sex ( u mnie moja psiotka pewnie zarosła by pajęczyną gdyby nie to, że aplikuje sobie luteinę) postanowiłam miło zaskoczyć męża, napisałam na karteczce samoprzylepnej wiadomość KOCHAM CIE i przykleiłam na monitor jego służbowego laptopa, w pracy jak otworzył sprzęt od razu jak to ujął zrobiło mu się gorąco na serduszku :-)
    Trzeba czasami myśle takie małe gesty miłości okazywać ...chodzi o takie z zaskoczenia :P

jonka91, magdalenka, Kawa, Becia81, Malenq, lwuska55592, Agus89, szpilka lubią tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Fucina Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielarko super wiadomości, moje dziecie tez ułożone pośladkowo... ;-(
    Co do sikania, to ja też mam z tym problem, sikam 6 razy w nocy i musze bardzo uważać przy kichaniu, masakra jakaś!

rar0a9a.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika to super wiadomości duży chłopak rośnie !
    Dziewczyny jak macie jakieś zdjęcia to wstawiajcie, ja niestety mam takie kiepskie że bardzo słabo widać i pewnie po obróbkach w kompie zostałaby czarna plama.

W ogóle czuję się przeziębiona dzisiaj, boli mnie kark i mam katar no więc sięgnęłam po witaminę C. A wczoraj dałam tą samą witaminkę mężowi. I właśnie patrze że nafaszerowałam nas folikiem !! Byłam pewna że to wit. C a małż to chyba ze 3 na raz wziął.

szpilka lubi tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka jak słodko:) ja tez robie czesto takie niespodzianki:)
    co do seksu to nie wiem, nie kojarze co to. Moze jak sie Kostek nie bedzie chciał wykluć to się bzyknę przed kolejną połogową posuchą.
    Co do smoczka to nieee wieem.

Gwiazdeczka27, Fucina, A.loth, Agus89 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka wrote:
    Też mam 4 grudnia !! A na którą godzinę idziesz?

też mam 4 grudnia, 15.40:)

Ja smoczek dawałam małemu na wyciszenie po powrocie do domu.
    Nie czytam naukowych teorii, więc nie wiem co mądrzy tego świata o tym mówią.
    Jak miał rok, to juz nie chciał, zęby mu się nie zepsuły, dentystka śmieje się, że nie zna drugiego dziecka, które ma tyle mleczaków w tym wieku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2014, 12:03

• Melula Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marrtka wrote:
    Melula jesteś wysoka? Twoja jest ułożona pośladkowo?
    Nie, mam 164cm wzrostu. Mała jest ułożona poprzecznie, z główką pod prawymi żebrami.
    Ja w nocy na siusianie wstaję tylko raz i to około 5. Między nogami mam mokro, bo strasznie się pocę.

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    Jak sie Twoha gwiazdka nie obroci to czeka Cie cesarka... Bu
    skąd ten pesymizm :D ja myślę optymistycznie, że sie obróci a nawet jeśli nie, to szczerze zwisa mi to i powiewa, jestem po przejściach, mi chodzi tylko o zdrowe dziecko przy cycu a nie o sam poród przez dziurkę ;)

Fucina, Gwiazdeczka27, A.loth lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • Fucina Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27 wrote:
    Maleng wierze, że będzie dobrze i rozumiem twój niepokój ,tak jak mówisz zajmij czymś myśli aby szybko zleciały ci te dni do soboty.

Kobietki a ja tak zapytam was o wasze opinie, może macie jakąś wiedzę w tej kwestii ( oczywiście zaznaczam, że zdajemy sobie wszystkie sprawę , że każda będzie wychowywała dzieci po swojemu i to szanujemy)
    :-)

Co myślicie na temat dawania dzieciom smoczków?
    - od kiedy?
    - jak nie od razu to od kiedy?
    - jak nie to dlaczego?
    - jakieś inf. Naukowe o słuszności lub nie podawania smoczków

Ja dzisiaj ze względu na to, że ani ja ani mąż nie pamiętamy co to sex ( u mnie moja psiotka pewnie zarosła by pajęczyną gdyby nie to, że aplikuje sobie luteinę) postanowiłam miło zaskoczyć męża, napisałam na karteczce samoprzylepnej wiadomość KOCHAM CIE i przykleiłam na monitor jego służbowego laptopa, w pracy jak otworzył sprzęt od razu jak to ujął zrobiło mu się gorąco na serduszku :-)
    Trzeba czasami myśle takie małe gesty miłości okazywać ...chodzi o takie z zaskoczenia :P

Kochana wiem, że kazda z nas chce znaleźć odpowiedź na różne pytania związane z dawaniem lub nie smoczka, butelki itd. Z własnego doświadczenia powiem Ci, wszystko wyjdzie w praniu... Niby lepiej nie dawać. Ja mojemu zapodałam smoczek, przy zasypianiu sobie nuplował i jak zasypiał to wypluwał... Nie miałam problemu z odstawieniem smoczka. On nigdy tez go nie nadużywał :-)
    Co do seksu to u mnie podobnie, to miła niespodzianka dla meża! Muszę dla swojego też coś wymyslec!

Ag..., Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość

rar0a9a.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się nie wypowiem w kwestii smoczka bo sama jestem skołowona, ale pewnie jakiś zakupię. Tak sobie myślę, że od początku nie chcę podawać go dziecku bo wtedy lepiej nauczę się rozpoznawać jego płacz. Może troszke później jak nauczy się płakać bo np. jest śpiące. Wiem jedno jak już pojawi się większość ząbków to zrezygnuje z niego, wiem jakie wady zgryzu miały dzieci które do przedszkola jeszcze ze smoczkiem przychodziły. Niestety po jego nagłym odebraniu dzieci zaczynają ssać kciuk i wypychać jedynki do przodu.

A ja tam pamiętam co to seks ostatnio nawet wzmożony hihi

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczek? Nie którzy odradzają bo zniekształca zgryz, inni zalecają by nie zanikł odruch ssania. Smoków mam aż 5 bo kupiłam dwupak Lovi a resztę dostałam. Ale nie mam pojęcia czy wykorzystam :) Nie wgłębiałam się w temat więc się nie wypowiem,

ale może doświadczone mamy??

ja miałam bardzo długo smoczek i nie dawałam sobie odbrać aż do 5-6rż? Aż dziadek powiedział "Pokaz mi go na chwilę" i wrzucił do pieca! Oparzyłam wtedy rękę bo chciałam go "ratować" mojego nynusia..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2014, 12:07

Gwiazdeczka27, Maud11 lubią tę wiadomość

• jonka91 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o smoczek to nie wiem kiedy go podam i czy w ogóle.. Mam kupione 2.. Zobaczymy jak to wyjdzie w praniu, nie chciałabym mu go wciskać na siłę, jak tylko zacznie płakać. Najpierw muszę poznać tego Smyka, a później zobaczę, czy smok będzie potrzebny.

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• Ag... Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem po sobie ze smoczka nie nosilam( mama mi mowila) dopiero jak po 3 latach urodzila się kuzynka to zaczelam małpowac i to mi zjechalo i rozjechalo zgryz.
    nosilam pozniej kilka lat aparat na noc, a pozniej staly wlasnie przez pozne noszenie smoka.
    Ale dobra to bylo prawie 30 lat temu, teraz są smoczki ordotondtyczne nawet. ja tam uwazam ze jak maly bedzie chcial to niech nosi- pewnie samemu sie mu znudzi.

wyjdzie w praniu- tak samo jak spanie, karmienie i wszystko inne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2014, 12:08

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze my też mamy pare smoków, mąż nakupował i aventu i lovi...
    Sprawa smoczków jest dla mnie też istotna ale bladego pojęcia o tym nie mam. Może jak dziecko będzie miało miesiąc to wówczas dawać tego smoka sporadycznie? Boje się że do smoka się przyzwyczai, i jak nie będzie miał w buzi to będzie ryk...

mhsvp07w3ex0n696.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 23:16

Anutka, szpilka lubią tę wiadomość

• Melula Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam smoczków. Jak będą potrzebne to zakupię :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2014, 12:10

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lecę kucharzyć.. Dziś szef kuchni serwuje krupnik :)

A tutaj małe wpadki podczas gotowania..:
    http://diply.com/wow-pictures/these-16-epic-food-fails-will-make-you-feel-better/64092/1

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2014, 12:14

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• zielarka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dawaliśmy smoka nigdy, młoda wcześniej nawet nie wiedziała do czego służy, bawiła sie smokiem kolegi i nie próbowała wsadzić go do buzi. wychodziłam z założenie, że jeśli dziecko ma coś ssać to ma to być pierś mamy :D
    mieliśmy kryzys raz, młoda miała 2 miesiące, byliśmy na chrzcinach, gdzie było więcej niemowlaków, wszystkie na mm i ze smokami w buziach, leżały w wózkach, a ja siedziałam z młodą przy cycu, bo ona w tym hałasie wciąż chciała ssać chyba po to by sie uspokoić, teraz bym siadziała z cyckiem przy stole, wtedy jeszcze chyba nie byłam tak śmiała :D
    chcieliśmy kupić smoka następnego dnia, ale chrzciny minęły a zostaliśmy przy swoim.
    Nie żałuję, teraz tez nastawiam się na wychowanie bezsmokowe, myślę, że dziecku należy się pierś matki nawet jako uspokojenie, a nie guma.

FITop1.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swoją droga pamiętam z pracy takie jedno dziecko którego mama była bardzo liberalna jeśli chodzi o wychowanie swojego dziecka i ono właśnie ssało smoczek bardzo długo. Jak chłopiec przyszedł do przedszkola to dopiero co się z nim rozstał a miał prawie 4 lata. Chłopiec był tak bardzo przywiązany do mamy i tak bardzo za nią płakał, że jak go brałam na kolana to wsadzał mi ręce pod bluzkę, szukał cyca do potrzymania a druga ręka z kciukiem w buzi. Mama mówiła że tak się uspokaja. Wyobraźcie sobie wstyd na twarzy tej matki, kedy nadszedł czas pasowania, chłopiec oczywiście nie wystał sam na scenie mama była przy nim cały czas, a on jest dekold siup po kolana i cyca wywalił na wierzch. I tak było za każdym razem.
    Oczywiście zęby miał masakrycznie wysunięte do przodu, bo nawet na lezakowaniu nieświadomie wsadzał palca do buzi.

Gwiazdeczka27, lwuska55592 lubią tę wiadomość

‹‹ 1266 1267 1268 1269 1270 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ