X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obsuwa była u gina, ale ja sama siedziałam w gabinecie 40 min więc nie kwękam, nigdy nie kwękam, nawet gdy zdarzało mi się czekać u niego nawet 3 godziny, zawsze warto :D
    Najpierw badanie na fotelu, gin mówi, że faktycznie dużo tego śluzu ale bez cech infekcji, zapisał jednak pimaficin raz w tygodniu.
    Pessar trzyma.
    No i usg, które trwało chyba pół godziny :) mała zdrowa, nogi ma dłuższe o 2 tygodnie od reszty (już to przerabiałam z pierwszą córą długonóżką), serce bilo jak dzwon, mała miałam czkawkę podczas badania :D waży dwa kilogramy!!! gin powiedział, że szykuje sie duże dziecko :D W ciągu 3 tygodni przybrała kilogram :D
    widziałam jak ciągnie kciuka, taka słodka papuśna buzia, nie dała sie jednak obfocić, tak się kręciła.
    No i nius: mała jest obrócona pośladkowo, ale gin powiedział, że ma jeszcze czas.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2014, 11:27

Malenq, marrtka, Ag..., magdalenka, Wiki81, isabelle, jonka91, szpilka, Gwiazdeczka27, Fucina, Becia81, MonikaDM, rastafanka, Agus89, Bounia lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Kochanie moja mała jest ułożona główką w dół (w niedzielę bardzo boleśnie odczułam jej obrócenie się) i leży całkowicie po lewej stronie w takie C jest ułożona...
    tak leżałam na plecach, gin nic nie wspomniał aby się odwrócić....
    cóż w sobotę się przekonam co jest grane...
    wiem, że powinnam być dobrej myśli, wiem....ale SAME WIECIE jak jest... szkoda że nie ma wyłącznika "czarnych myśli"...
    z dobrych wieści to wczoraj z małżem kupiliśmy wanienkę, stelaż (mamy małe pomieszczenia w domku, w tym łazienkę więc na stelażu będzie prościej), przewijak, trochę ciuszków....a dzisiaj mają zacząć przyjeżdżać kurierzy heheheh....
    muszę czymś się zająć...zająć myśli....
    aaaaaaaaaaa i w Biedrze dorwaliśmy te książeczki co Kawa pisała....pośmialiśmy się wczoraj hehehehe wspomnienia z dzieciństwa

Moja lezy tak samo tyljo w C po prawej stronie

Ag..., Malenq, MonikaDM lubią tę wiadomość

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, miło czytać Wasze dobre wiadomości, za wszystkie "niedomówienia" w badaniach trzymam kciuki żeby nie okazały się niczym groźnym, bo przecież nie są !!
    fucina rzeczywiście masz kawał fajnej kuchni, moja niestety będzie chyba 1/4 Twojej ale i tak się cieszę bo ciasna ale własna, a brzuszek masz malutki.

Goosiaczek a studiujesz prywatnie czy na państwowej uczelni ?? Kiedy obrona?

Malenq, Fucina lubią tę wiadomość

• Anutka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:
    Obsuwa była u gina, ale ja sama siedziałam w gabinecie 40 min więc nie kwękam, nigdy nie kwękam, nawet gdy zdarzało mi się czekać u niego nawet 3 godziny, zawsze warto :D
    Najpierw badanie na fotelu, gin mówi, że faktycznie dużo tego śluzu ale bez cech infekcji, zapisał jednak pimaficin raz w tygodniu.
    Pessar trzyma.
    No i usg, które trwało chyba pół godziny :) mała zdrowa, nogi ma dłuższe o 2 tygodnie od reszty (już to przerabiałam z pierwszą córą długonóżką), serce bilo jak dzwon, mała miałam czkawkę podczas badania :D waży dwa kilogramy!!! gin powiedział, że szykuje sie duże dziecko :D W ciągu 3 tygodni przybrała kilogram :D
    widziałam jak ciągnie kciuka, taka słodka papuśna buzia, nie dała sie jednak obfocić, tak się kręciła.
    No i nius: mała jest obrócona pośladkowo, ale gin powiedział, że ma jeszcze czas.
    Jak sie Twoha gwiazdka nie obroci to czeka Cie cesarka... Bu

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam C w prawo:D
    co do książek to wczoraj znow czytalismy dziecko dla odwaznych i polałam sie ze smiechu . Nie moge tego czytac z malzem bo przeciez nie bede sikala w gacie przy nim co wieczor:)

Anutka, Malenq lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaa umowilam sie na usg na 10 grudnia... 34+1, nie za wczesnie jak na ostatnie ???

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Ja tez mam C w prawo:D
    co do książek to wczoraj znow czytalismy dziecko dla odwaznych i polałam sie ze smiechu . Nie moge tego czytac z malzem bo przeciez nie bede sikala w gacie przy nim co wieczor:)
    Co do sikania w gacie... Mialam ostatnio wypadek :-) :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka skąd wiesz, ze ostatnie?

a co tam u Bell? Bell odezwij sie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2014, 11:41

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    Aaaaaa umowilam sie na usg na 10 grudnia... 34+1, nie za wczesnie jak na ostatnie ???

Ja ostatnie mam w piątek to będzie 32+3. Tak na prawdę lekarz prowadzący nawet na nfz może napisać Ci skierowanie nawet i na ostatniej przedporodowej wizycie w 39/40tc, jak go coś zaniepokoi, czy najzwyczajniej będzie chciał coś sprawdzić. Później tuż przed porodem w szpitalu też możesz mieć wykonane usg. Więc może to być ostatnie a mogą być jeszcze jakieś po drodze.

Jak byłam na ostatniej swojej wizycie to moja lekarka wypisała skierowanie na usg kobiecie właśnie chyba w 39tc i z położną śmiały się, żeby leciała szybko na górę się zapisać, tylko nie za szybko, żeby na schodach nie urodziła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2014, 11:43

Anutka lubi tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• magdalenka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie na USG Jasiek ułożony był główkowo, ale ja czuję czkawkę w różnych miejscach, czasem na wysokości pępka czy to znaczy że jeszcze się kręci?

• Melula Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam mieć ostatnie USG 22.10, ale ginka wypisała mi skierowanie na kolejne, bo chce zobaczyć czy Mała się obróci i tak następne badanie mam 28.11

Anutka lubi tę wiadomość

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • Anutka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Anutka skąd wiesz, ze ostatnie?

a co tam u Bell? Bell odezwij sie!
    Tak mowil, ze ostatnie... Jeszcze jedno ma byc na porodowce w eniu porodu zeby zobaczyc czy sie nie odwrocila :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Ag... Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam za tydzien w srode. A potem mowil ze jak bedzie ok to za 3 tyg. Ciekawe czy doczekam do tej wizyty:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka wrote:
    A u mnie na USG Jasiek ułożony był główkowo, ale ja czuję czkawkę w różnych miejscach, czasem na wysokości pępka czy to znaczy że jeszcze się kręci?
    Moja tez jest odwrocona gliwkowo i czuje jak przy pepku cos majstruje :-) :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizyte 4 grudnia a kolejna co 2 tygodnie :-)
    Jonka moge prosic o zmiany na naszej liscie ???? Wizyta 4.12 usg 10.12 :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2014, 11:46

magdalenka, jonka91 lubią tę wiadomość

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    Ja mam wizyte 4 grudnia a kolejna co 2 tygodnie :-)
    Jonka moge prosic o zmiany na naszej liscie ???? Wizyta 4.12 usg 10.12 :-)
    Też mam 4 grudnia !! A na którą godzinę idziesz?

• Ag... Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka na liscie google docs sama mozesz zmieniac;)

jonka91, Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizyty u ginki co dwa tygodnie...

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lista jest podpięta do naszego maila, więc jak jesteście zalogowane bez najmniejszych problemów można wszystko zmieniać, w sumie bez logowania też można.

Ag..., Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka wrote:
    Też mam 4 grudnia !! A na którą godzinę idziesz?
    A ja mam 4 grudnia 30 urodziny:)

Ag..., Kawa, szpilka, polaola, renia83 lubią tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
‹‹ 1265 1266 1267 1268 1269 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ