X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obsuwa była u gina, ale ja sama siedziałam w gabinecie 40 min więc nie kwękam, nigdy nie kwękam, nawet gdy zdarzało mi się czekać u niego nawet 3 godziny, zawsze warto :D
    Najpierw badanie na fotelu, gin mówi, że faktycznie dużo tego śluzu ale bez cech infekcji, zapisał jednak pimaficin raz w tygodniu.
    Pessar trzyma.
    No i usg, które trwało chyba pół godziny :) mała zdrowa, nogi ma dłuższe o 2 tygodnie od reszty (już to przerabiałam z pierwszą córą długonóżką), serce bilo jak dzwon, mała miałam czkawkę podczas badania :D waży dwa kilogramy!!! gin powiedział, że szykuje sie duże dziecko :D W ciągu 3 tygodni przybrała kilogram :D
    widziałam jak ciągnie kciuka, taka słodka papuśna buzia, nie dała sie jednak obfocić, tak się kręciła.
    No i nius: mała jest obrócona pośladkowo, ale gin powiedział, że ma jeszcze czas.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2014, 11:27

Malenq, marrtka, Ag..., magdalenka, Wiki81, isabelle, jonka91, szpilka, Gwiazdeczka27, Fucina, Becia81, MonikaDM, rastafanka, Agus89, Bounia lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Kochanie moja mała jest ułożona główką w dół (w niedzielę bardzo boleśnie odczułam jej obrócenie się) i leży całkowicie po lewej stronie w takie C jest ułożona...
    tak leżałam na plecach, gin nic nie wspomniał aby się odwrócić....
    cóż w sobotę się przekonam co jest grane...
    wiem, że powinnam być dobrej myśli, wiem....ale SAME WIECIE jak jest... szkoda że nie ma wyłącznika "czarnych myśli"...
    z dobrych wieści to wczoraj z małżem kupiliśmy wanienkę, stelaż (mamy małe pomieszczenia w domku, w tym łazienkę więc na stelażu będzie prościej), przewijak, trochę ciuszków....a dzisiaj mają zacząć przyjeżdżać kurierzy heheheh....
    muszę czymś się zająć...zająć myśli....
    aaaaaaaaaaa i w Biedrze dorwaliśmy te książeczki co Kawa pisała....pośmialiśmy się wczoraj hehehehe wspomnienia z dzieciństwa

Moja lezy tak samo tyljo w C po prawej stronie

Ag..., Malenq, MonikaDM lubią tę wiadomość

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, miło czytać Wasze dobre wiadomości, za wszystkie "niedomówienia" w badaniach trzymam kciuki żeby nie okazały się niczym groźnym, bo przecież nie są !!
    fucina rzeczywiście masz kawał fajnej kuchni, moja niestety będzie chyba 1/4 Twojej ale i tak się cieszę bo ciasna ale własna, a brzuszek masz malutki.

Goosiaczek a studiujesz prywatnie czy na państwowej uczelni ?? Kiedy obrona?

Malenq, Fucina lubią tę wiadomość

• Anutka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:
    Obsuwa była u gina, ale ja sama siedziałam w gabinecie 40 min więc nie kwękam, nigdy nie kwękam, nawet gdy zdarzało mi się czekać u niego nawet 3 godziny, zawsze warto :D
    Najpierw badanie na fotelu, gin mówi, że faktycznie dużo tego śluzu ale bez cech infekcji, zapisał jednak pimaficin raz w tygodniu.
    Pessar trzyma.
    No i usg, które trwało chyba pół godziny :) mała zdrowa, nogi ma dłuższe o 2 tygodnie od reszty (już to przerabiałam z pierwszą córą długonóżką), serce bilo jak dzwon, mała miałam czkawkę podczas badania :D waży dwa kilogramy!!! gin powiedział, że szykuje sie duże dziecko :D W ciągu 3 tygodni przybrała kilogram :D
    widziałam jak ciągnie kciuka, taka słodka papuśna buzia, nie dała sie jednak obfocić, tak się kręciła.
    No i nius: mała jest obrócona pośladkowo, ale gin powiedział, że ma jeszcze czas.
    Jak sie Twoha gwiazdka nie obroci to czeka Cie cesarka... Bu

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam C w prawo:D
    co do książek to wczoraj znow czytalismy dziecko dla odwaznych i polałam sie ze smiechu . Nie moge tego czytac z malzem bo przeciez nie bede sikala w gacie przy nim co wieczor:)

Anutka, Malenq lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaa umowilam sie na usg na 10 grudnia... 34+1, nie za wczesnie jak na ostatnie ???

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Ja tez mam C w prawo:D
    co do książek to wczoraj znow czytalismy dziecko dla odwaznych i polałam sie ze smiechu . Nie moge tego czytac z malzem bo przeciez nie bede sikala w gacie przy nim co wieczor:)
    Co do sikania w gacie... Mialam ostatnio wypadek :-) :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka skąd wiesz, ze ostatnie?

a co tam u Bell? Bell odezwij sie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2014, 11:41

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    Aaaaaa umowilam sie na usg na 10 grudnia... 34+1, nie za wczesnie jak na ostatnie ???

Ja ostatnie mam w piątek to będzie 32+3. Tak na prawdę lekarz prowadzący nawet na nfz może napisać Ci skierowanie nawet i na ostatniej przedporodowej wizycie w 39/40tc, jak go coś zaniepokoi, czy najzwyczajniej będzie chciał coś sprawdzić. Później tuż przed porodem w szpitalu też możesz mieć wykonane usg. Więc może to być ostatnie a mogą być jeszcze jakieś po drodze.

Jak byłam na ostatniej swojej wizycie to moja lekarka wypisała skierowanie na usg kobiecie właśnie chyba w 39tc i z położną śmiały się, żeby leciała szybko na górę się zapisać, tylko nie za szybko, żeby na schodach nie urodziła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2014, 11:43

Anutka lubi tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• magdalenka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie na USG Jasiek ułożony był główkowo, ale ja czuję czkawkę w różnych miejscach, czasem na wysokości pępka czy to znaczy że jeszcze się kręci?

• Melula Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam mieć ostatnie USG 22.10, ale ginka wypisała mi skierowanie na kolejne, bo chce zobaczyć czy Mała się obróci i tak następne badanie mam 28.11

Anutka lubi tę wiadomość

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • Anutka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Anutka skąd wiesz, ze ostatnie?

a co tam u Bell? Bell odezwij sie!
    Tak mowil, ze ostatnie... Jeszcze jedno ma byc na porodowce w eniu porodu zeby zobaczyc czy sie nie odwrocila :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Ag... Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam za tydzien w srode. A potem mowil ze jak bedzie ok to za 3 tyg. Ciekawe czy doczekam do tej wizyty:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka wrote:
    A u mnie na USG Jasiek ułożony był główkowo, ale ja czuję czkawkę w różnych miejscach, czasem na wysokości pępka czy to znaczy że jeszcze się kręci?
    Moja tez jest odwrocona gliwkowo i czuje jak przy pepku cos majstruje :-) :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizyte 4 grudnia a kolejna co 2 tygodnie :-)
    Jonka moge prosic o zmiany na naszej liscie ???? Wizyta 4.12 usg 10.12 :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2014, 11:46

magdalenka, jonka91 lubią tę wiadomość

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    Ja mam wizyte 4 grudnia a kolejna co 2 tygodnie :-)
    Jonka moge prosic o zmiany na naszej liscie ???? Wizyta 4.12 usg 10.12 :-)
    Też mam 4 grudnia !! A na którą godzinę idziesz?

• Ag... Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka na liscie google docs sama mozesz zmieniac;)

jonka91, Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizyty u ginki co dwa tygodnie...

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lista jest podpięta do naszego maila, więc jak jesteście zalogowane bez najmniejszych problemów można wszystko zmieniać, w sumie bez logowania też można.

Ag..., Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka wrote:
    Też mam 4 grudnia !! A na którą godzinę idziesz?
    A ja mam 4 grudnia 30 urodziny:)

Ag..., Kawa, szpilka, polaola, renia83 lubią tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
‹‹ 1265 1266 1267 1268 1269 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ