*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Obsuwa była u gina, ale ja sama siedziałam w gabinecie 40 min więc nie kwękam, nigdy nie kwękam, nawet gdy zdarzało mi się czekać u niego nawet 3 godziny, zawsze warto
Najpierw badanie na fotelu, gin mówi, że faktycznie dużo tego śluzu ale bez cech infekcji, zapisał jednak pimaficin raz w tygodniu.
Pessar trzyma.
No i usg, które trwało chyba pół godzinymała zdrowa, nogi ma dłuższe o 2 tygodnie od reszty (już to przerabiałam z pierwszą córą długonóżką), serce bilo jak dzwon, mała miałam czkawkę podczas badania
waży dwa kilogramy!!! gin powiedział, że szykuje sie duże dziecko
W ciągu 3 tygodni przybrała kilogram
widziałam jak ciągnie kciuka, taka słodka papuśna buzia, nie dała sie jednak obfocić, tak się kręciła.
No i nius: mała jest obrócona pośladkowo, ale gin powiedział, że ma jeszcze czas.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2014, 11:27
Malenq, marrtka, Ag..., magdalenka, Wiki81, isabelle, jonka91, szpilka, Gwiazdeczka27, Fucina, Becia81, MonikaDM, rastafanka, Agus89, Bounia lubią tę wiadomość
-
Malenq wrote:Kochanie moja mała jest ułożona główką w dół (w niedzielę bardzo boleśnie odczułam jej obrócenie się) i leży całkowicie po lewej stronie w takie C jest ułożona...
tak leżałam na plecach, gin nic nie wspomniał aby się odwrócić....
cóż w sobotę się przekonam co jest grane...
wiem, że powinnam być dobrej myśli, wiem....ale SAME WIECIE jak jest... szkoda że nie ma wyłącznika "czarnych myśli"...
z dobrych wieści to wczoraj z małżem kupiliśmy wanienkę, stelaż (mamy małe pomieszczenia w domku, w tym łazienkę więc na stelażu będzie prościej), przewijak, trochę ciuszków....a dzisiaj mają zacząć przyjeżdżać kurierzy heheheh....
muszę czymś się zająć...zająć myśli....
aaaaaaaaaaa i w Biedrze dorwaliśmy te książeczki co Kawa pisała....pośmialiśmy się wczoraj hehehehe wspomnienia z dzieciństwa
Moja lezy tak samo tyljo w C po prawej stronie
Ag..., Malenq, MonikaDM lubią tę wiadomość
-
Hej, miło czytać Wasze dobre wiadomości, za wszystkie "niedomówienia" w badaniach trzymam kciuki żeby nie okazały się niczym groźnym, bo przecież nie są !!
fucina rzeczywiście masz kawał fajnej kuchni, moja niestety będzie chyba 1/4 Twojej ale i tak się cieszę bo ciasna ale własna, a brzuszek masz malutki.
Goosiaczek a studiujesz prywatnie czy na państwowej uczelni ?? Kiedy obrona?Malenq, Fucina lubią tę wiadomość
-
zielarka wrote:Obsuwa była u gina, ale ja sama siedziałam w gabinecie 40 min więc nie kwękam, nigdy nie kwękam, nawet gdy zdarzało mi się czekać u niego nawet 3 godziny, zawsze warto
Najpierw badanie na fotelu, gin mówi, że faktycznie dużo tego śluzu ale bez cech infekcji, zapisał jednak pimaficin raz w tygodniu.
Pessar trzyma.
No i usg, które trwało chyba pół godzinymała zdrowa, nogi ma dłuższe o 2 tygodnie od reszty (już to przerabiałam z pierwszą córą długonóżką), serce bilo jak dzwon, mała miałam czkawkę podczas badania
waży dwa kilogramy!!! gin powiedział, że szykuje sie duże dziecko
W ciągu 3 tygodni przybrała kilogram
widziałam jak ciągnie kciuka, taka słodka papuśna buzia, nie dała sie jednak obfocić, tak się kręciła.
No i nius: mała jest obrócona pośladkowo, ale gin powiedział, że ma jeszcze czas. -
Ag... wrote:Ja tez mam C w prawo:D
co do książek to wczoraj znow czytalismy dziecko dla odwaznych i polałam sie ze smiechu . Nie moge tego czytac z malzem bo przeciez nie bede sikala w gacie przy nim co wieczor:) -
Anutka wrote:Aaaaaa umowilam sie na usg na 10 grudnia... 34+1, nie za wczesnie jak na ostatnie ???
Ja ostatnie mam w piątek to będzie 32+3. Tak na prawdę lekarz prowadzący nawet na nfz może napisać Ci skierowanie nawet i na ostatniej przedporodowej wizycie w 39/40tc, jak go coś zaniepokoi, czy najzwyczajniej będzie chciał coś sprawdzić. Później tuż przed porodem w szpitalu też możesz mieć wykonane usg. Więc może to być ostatnie a mogą być jeszcze jakieś po drodze.
Jak byłam na ostatniej swojej wizycie to moja lekarka wypisała skierowanie na usg kobiecie właśnie chyba w 39tc i z położną śmiały się, żeby leciała szybko na górę się zapisać, tylko nie za szybko, żeby na schodach nie urodziła.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2014, 11:43
Anutka lubi tę wiadomość