X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Fucina Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pochwale Wam się jeszcze jak będę miała więcej zdjęć z sesji z domu... I pokoik jak będzie gotowy.

jonka91, ania_29, Kawa lubią tę wiadomość

rar0a9a.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnosnie tematu pielych to ja mam 2 promocyjne karyony dada po 152 szt rozmiar 2, maz poinformowany, ze w razie gdyby mala urodzila sie szczuplutka - na co sie nie zanosi - to ma leciec po 1. Tylko ze tam jest 14 szt w paczce :-) chyba

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,jak to jest w becikowym?dostaja wszyscy ten tysiąc czy zalezy od dochodów?

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Fucina Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    Dziewczyny,jak to jest w becikowym?dostaja wszyscy ten tysiąc czy zalezy od dochodów?

Właśnie też już się w tym pogubiłam...

rar0a9a.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    od dochodów- ale jakich nie wiem.
    edit 1922 netto na osobe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2014, 09:29

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • A.loth Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta, zależne od dochodów, niestety...

A co do wiązania chusty to do elastyka można pakować dziecię do chusty już zawiązanej na sobie, a tkane trzeba wiązać od początku z dzieckiem.

o14815nmahj2bgg1.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helloo!!
    Becikowe otrzymają rodziny, w których dochód w przeliczeniu na osoby nie przekracza kwoty 1922, zł miesięcznie. Tak jest od 2012 r i prawdopodobnie w 2015 ustawa również nie ulegnie zmianie.

Kasiu trzymaj się! Na pewno w szpitalu załagodzą te bóle/skurcze! Napisz, vo powiedzieli lekarze po obchodzie.

Fucina piękna kobieta z Ciebie, a mieszkanie jak z journalu!

Dziś powitał mnie kalendarz ciąży z informacją, że to już 80%, łoo matko kiedy to zleciało? Pospałam dziś jak dziecko do prawie 9, z jedną pobudką na siusiu o 5:25 (jak nigdy zawsze są 3-4 nocne wycieczki). Zaraz lecimy jeść śniadanko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2014, 09:32

Fucina, Becia81 lubią tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• Wiki81 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie, ale niewiele wiem. Tekst "do analizy panią" cos pewnie znaczy, ale nie wiem co. Ktg ok. Miałam w trakcie zapisu jeden skurcz.
    Kasiu dobrze ze jesteś w szpitalu.
    Fucina super foto i wnętrze. Tylko pozazdrościć.

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki:) juz chyba doczytałam też.I liczy się to wraz z nowonarodzonym dzieckiem.
    Po drugie musimy sięgnąć po stary PIT – jeżeli składamy wniosek do 31 października to będzie to PIT sprzed dwóch lat, a jeśli później to z roku poprzedniego. Przykładowo, składając wniosek w maju 2014 roku bierzemy PIT za 2012 rok, a w listopadzie już PIT za 2013 rok.
    Zgłupiałam:( czyli jak urodze w styczniu 2015 to na jaki PIT mam patrzec?

ug37df9hvpghw3yg.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki81 wrote:
    Hoho jeszcze spicie? Ja w szpitalu sie calkiem dobrze wyspałam. Wczoraj przeleżałam i nic się nie dzieje. Żadnych badan na dzisiaj mi nie dali. Mam nadzieje ze zlecą mi to co ma być bo znowu cały dzień czekać na jutro ? Po wizycie cos będę wiedziała

Nie śpimy, nie śpimy - w szpitalu nie da sie. Jedna wspollokatorka wczoraj spała prawie cały dzień, a w nocy nie mogła zasnąć i do 2 miała włączone światło, kręciła sie i do chwile cos jadła. Jest tydzień po terminie, niech juz urodzi, bo mam jej serdecznie dość, a jakos nie mam smialosci powiedzieć jej, żeby nie spała w dzień skoro skarży sie potem na bezsenność i nam nie daje spać. Poza tym jednej za gorąco, drugiej za zimno - na szczęście udało mi sie wyprosić zmianę pościeli, taka odrobina luksusu w trzecim tygodniu pobytu tutaj.

Wiki, u mnie bardzo często jest tak, ze dziewczyny sa przyjmowane na oddział, leżą i nic nie maja robione. Nawet jak ktoś przychodzi na prosty zabieg albo zwykle badania to zalega tu na tydzień - ordynator nawet powiedział jednej koleżance, ze on wie, ze ona nie musi juz tu leżeć, ale szpital nie dostanie pieniędzy z NFZ jesli nie bedzie leżała 6 dób. Paranoja jakas, bo jednocześnie do szpitala jest spora kolejka i odsyłają dziewczyny.

Wiki81 lubi tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • marrtka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    Dzieki:) juz chyba doczytałam też.I liczy się to wraz z nowonarodzonym dzieckiem.
    Po drugie musimy sięgnąć po stary PIT – jeżeli składamy wniosek do 31 października to będzie to PIT sprzed dwóch lat, a jeśli później to z roku poprzedniego. Przykładowo, składając wniosek w maju 2014 roku bierzemy PIT za 2012 rok, a w listopadzie już PIT za 2013 rok.
    Zgłupiałam:( czyli jak urodze w styczniu 2015 to na jaki PIT mam patrzec?

2013 :)

dxomkrhms4puy6o2.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isabelle raz na tydzien przysluguje zmiana poscieli- położną albo salową popros. W zaleznosci kto zmienia;)
    w koncu lezysz w tym 24 na dobe- to sie poci przeciez.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.loth wrote:
    A co do wiązania chusty to do elastyka można pakować dziecię do chusty już zawiązanej na sobie, a tkane trzeba wiązać od początku z dzieckiem.
    Wiązanie 2X nie wymaga wiązania z dzieckiem, motamy chustę, wsafzamy dziecia i dociągamy chustę.
    A ja zaraz wchodzę do gina....

A.loth lubi tę wiadomość

FITop1.png
  • marrtka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle to witam wszystkie mamusie, trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i pozdrawiam szpitalne. Młoda dostała śniadanie i szaleje, a ja mam ochotę znowu się położyć...
    http://emoticoner.com/files/emoticons/red-crab/sleep-red-crab-emoticon.gif

dxomkrhms4puy6o2.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dla mnie wiązanie to jakiś kosmos, w ogóle nie jestem sprawna w takich czynnosciach,ale mama z siostrą pomogą:)

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Fucina Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:
    Wiązanie 2X nie wymaga wiązania z dzieckiem, motamy chustę, wsafzamy dziecia i dociągamy chustę.
    A ja zaraz wchodzę do gina....
    trzymam kciuki!

rar0a9a.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Isabelle raz na tydzien przysluguje zmiana poscieli- położną albo salową popros. W zaleznosci kto zmienia;)
    w koncu lezysz w tym 24 na dobe- to sie poci przeciez.

No właśnie wyszłam z tego samego założenia, chodziłam prawie tydzień aż trafiłam na salową, ktora mi zmieniła. Same sie nie palą do tego niestety.

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zapytalam w rudzie salową- mielismy taką fajna babeczke:) ale ona powiedziala ze to dzialka poloznych. tamte kręcily nosem ale zmienily. A potem przyszly praktykantki i codziennie pytaly czy nie zmienic:)
    a najlepiej wylac coś jak bedą marudzic- ja jogurtem uciaplałam ( wcale nie specjalnie) i bez problemu zmienily od razu;)

Fucina, isabelle lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Tymi Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) zaczynamy 34 tydzien :) choc dla mnie to dopiero 33 skończone bo tak na prawdę to obchodzi lekarzy :) za wizyty 3 mamy kciuki :))) szpitalnym życzymy wytrwałości :))) Fucina ale masz pole do popisu w kuchni, piekne wnętrze i Wy ;) widzę po sobie ze brzuch mi sie obniżył ;/ leżę cały czas , sama jestem ciekawa ile to da , i czy rozwarcie sie powiększy a szyjka skróci , za 2 tyg sie okaże moje dziecię dzis spokojne ale chyba taka pogoda bo ja sama spałam do 8 tylko z jedna przerwa na siku w nocy , znow mam ochotę na czekoladę ;) miłego dnia

Fucina, Wiki81, lwuska55592 lubią tę wiadomość

l22nhdge0qqepa6e.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba zaraz zabiorę się za muffinki krówkowe. Wstyd się przyznać, ale w napadzie głodu słodyczowego otworzyłam sobie puszkę z kajmakiem :D

Tymi, Kawa lubią tę wiadomość

201501145565.png
‹‹ 1263 1264 1265 1266 1267 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ