X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Fucina Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pochwale Wam się jeszcze jak będę miała więcej zdjęć z sesji z domu... I pokoik jak będzie gotowy.

jonka91, ania_29, Kawa lubią tę wiadomość

rar0a9a.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnosnie tematu pielych to ja mam 2 promocyjne karyony dada po 152 szt rozmiar 2, maz poinformowany, ze w razie gdyby mala urodzila sie szczuplutka - na co sie nie zanosi - to ma leciec po 1. Tylko ze tam jest 14 szt w paczce :-) chyba

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,jak to jest w becikowym?dostaja wszyscy ten tysiąc czy zalezy od dochodów?

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Fucina Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    Dziewczyny,jak to jest w becikowym?dostaja wszyscy ten tysiąc czy zalezy od dochodów?

Właśnie też już się w tym pogubiłam...

rar0a9a.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    od dochodów- ale jakich nie wiem.
    edit 1922 netto na osobe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2014, 09:29

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • A.loth Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta, zależne od dochodów, niestety...

A co do wiązania chusty to do elastyka można pakować dziecię do chusty już zawiązanej na sobie, a tkane trzeba wiązać od początku z dzieckiem.

o14815nmahj2bgg1.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helloo!!
    Becikowe otrzymają rodziny, w których dochód w przeliczeniu na osoby nie przekracza kwoty 1922, zł miesięcznie. Tak jest od 2012 r i prawdopodobnie w 2015 ustawa również nie ulegnie zmianie.

Kasiu trzymaj się! Na pewno w szpitalu załagodzą te bóle/skurcze! Napisz, vo powiedzieli lekarze po obchodzie.

Fucina piękna kobieta z Ciebie, a mieszkanie jak z journalu!

Dziś powitał mnie kalendarz ciąży z informacją, że to już 80%, łoo matko kiedy to zleciało? Pospałam dziś jak dziecko do prawie 9, z jedną pobudką na siusiu o 5:25 (jak nigdy zawsze są 3-4 nocne wycieczki). Zaraz lecimy jeść śniadanko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2014, 09:32

Fucina, Becia81 lubią tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• Wiki81 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie, ale niewiele wiem. Tekst "do analizy panią" cos pewnie znaczy, ale nie wiem co. Ktg ok. Miałam w trakcie zapisu jeden skurcz.
    Kasiu dobrze ze jesteś w szpitalu.
    Fucina super foto i wnętrze. Tylko pozazdrościć.

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki:) juz chyba doczytałam też.I liczy się to wraz z nowonarodzonym dzieckiem.
    Po drugie musimy sięgnąć po stary PIT – jeżeli składamy wniosek do 31 października to będzie to PIT sprzed dwóch lat, a jeśli później to z roku poprzedniego. Przykładowo, składając wniosek w maju 2014 roku bierzemy PIT za 2012 rok, a w listopadzie już PIT za 2013 rok.
    Zgłupiałam:( czyli jak urodze w styczniu 2015 to na jaki PIT mam patrzec?

ug37df9hvpghw3yg.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki81 wrote:
    Hoho jeszcze spicie? Ja w szpitalu sie calkiem dobrze wyspałam. Wczoraj przeleżałam i nic się nie dzieje. Żadnych badan na dzisiaj mi nie dali. Mam nadzieje ze zlecą mi to co ma być bo znowu cały dzień czekać na jutro ? Po wizycie cos będę wiedziała

Nie śpimy, nie śpimy - w szpitalu nie da sie. Jedna wspollokatorka wczoraj spała prawie cały dzień, a w nocy nie mogła zasnąć i do 2 miała włączone światło, kręciła sie i do chwile cos jadła. Jest tydzień po terminie, niech juz urodzi, bo mam jej serdecznie dość, a jakos nie mam smialosci powiedzieć jej, żeby nie spała w dzień skoro skarży sie potem na bezsenność i nam nie daje spać. Poza tym jednej za gorąco, drugiej za zimno - na szczęście udało mi sie wyprosić zmianę pościeli, taka odrobina luksusu w trzecim tygodniu pobytu tutaj.

Wiki, u mnie bardzo często jest tak, ze dziewczyny sa przyjmowane na oddział, leżą i nic nie maja robione. Nawet jak ktoś przychodzi na prosty zabieg albo zwykle badania to zalega tu na tydzień - ordynator nawet powiedział jednej koleżance, ze on wie, ze ona nie musi juz tu leżeć, ale szpital nie dostanie pieniędzy z NFZ jesli nie bedzie leżała 6 dób. Paranoja jakas, bo jednocześnie do szpitala jest spora kolejka i odsyłają dziewczyny.

Wiki81 lubi tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • marrtka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    Dzieki:) juz chyba doczytałam też.I liczy się to wraz z nowonarodzonym dzieckiem.
    Po drugie musimy sięgnąć po stary PIT – jeżeli składamy wniosek do 31 października to będzie to PIT sprzed dwóch lat, a jeśli później to z roku poprzedniego. Przykładowo, składając wniosek w maju 2014 roku bierzemy PIT za 2012 rok, a w listopadzie już PIT za 2013 rok.
    Zgłupiałam:( czyli jak urodze w styczniu 2015 to na jaki PIT mam patrzec?

2013 :)

dxomkrhms4puy6o2.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isabelle raz na tydzien przysluguje zmiana poscieli- położną albo salową popros. W zaleznosci kto zmienia;)
    w koncu lezysz w tym 24 na dobe- to sie poci przeciez.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.loth wrote:
    A co do wiązania chusty to do elastyka można pakować dziecię do chusty już zawiązanej na sobie, a tkane trzeba wiązać od początku z dzieckiem.
    Wiązanie 2X nie wymaga wiązania z dzieckiem, motamy chustę, wsafzamy dziecia i dociągamy chustę.
    A ja zaraz wchodzę do gina....

A.loth lubi tę wiadomość

FITop1.png
  • marrtka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle to witam wszystkie mamusie, trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i pozdrawiam szpitalne. Młoda dostała śniadanie i szaleje, a ja mam ochotę znowu się położyć...
    http://emoticoner.com/files/emoticons/red-crab/sleep-red-crab-emoticon.gif

dxomkrhms4puy6o2.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dla mnie wiązanie to jakiś kosmos, w ogóle nie jestem sprawna w takich czynnosciach,ale mama z siostrą pomogą:)

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Fucina Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:
    Wiązanie 2X nie wymaga wiązania z dzieckiem, motamy chustę, wsafzamy dziecia i dociągamy chustę.
    A ja zaraz wchodzę do gina....
    trzymam kciuki!

rar0a9a.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Isabelle raz na tydzien przysluguje zmiana poscieli- położną albo salową popros. W zaleznosci kto zmienia;)
    w koncu lezysz w tym 24 na dobe- to sie poci przeciez.

No właśnie wyszłam z tego samego założenia, chodziłam prawie tydzień aż trafiłam na salową, ktora mi zmieniła. Same sie nie palą do tego niestety.

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zapytalam w rudzie salową- mielismy taką fajna babeczke:) ale ona powiedziala ze to dzialka poloznych. tamte kręcily nosem ale zmienily. A potem przyszly praktykantki i codziennie pytaly czy nie zmienic:)
    a najlepiej wylac coś jak bedą marudzic- ja jogurtem uciaplałam ( wcale nie specjalnie) i bez problemu zmienily od razu;)

Fucina, isabelle lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Tymi Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) zaczynamy 34 tydzien :) choc dla mnie to dopiero 33 skończone bo tak na prawdę to obchodzi lekarzy :) za wizyty 3 mamy kciuki :))) szpitalnym życzymy wytrwałości :))) Fucina ale masz pole do popisu w kuchni, piekne wnętrze i Wy ;) widzę po sobie ze brzuch mi sie obniżył ;/ leżę cały czas , sama jestem ciekawa ile to da , i czy rozwarcie sie powiększy a szyjka skróci , za 2 tyg sie okaże moje dziecię dzis spokojne ale chyba taka pogoda bo ja sama spałam do 8 tylko z jedna przerwa na siku w nocy , znow mam ochotę na czekoladę ;) miłego dnia

Fucina, Wiki81, lwuska55592 lubią tę wiadomość

l22nhdge0qqepa6e.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba zaraz zabiorę się za muffinki krówkowe. Wstyd się przyznać, ale w napadzie głodu słodyczowego otworzyłam sobie puszkę z kajmakiem :D

Tymi, Kawa lubią tę wiadomość

201501145565.png
‹‹ 1263 1264 1265 1266 1267 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ