X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Monifah Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca 2014, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilka wrote:
    Hej Kochane ja mam 28 skończone w maju a dzis wizyta jak juz zresztą pisałam wg om jest to 6t5d, ale ovu później zagnieżdżenie ok 9-10 dpo więc nie wiem czy cos zobaczę i jeszcze idę do swojej poprzedniej ginki, bo mój na L4 i nie przyjmuje, miał jakąś operację biedaczysko, generalnie staram się tu na forum nie wylewać swoich strachów i frustracji, ale dziś niespokojna jestem trzymajcie kciuki, wizyta dopiero o 20 :(

Ja byłam u ginka w 6t 4d, ale owulkę miałam późną i było widac zarodek 2 mm i pęcherzyk 1,2 cm, ale serduszka jeszcze nie, tak że będzie dobrze :)

• isabelle Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sis wrote:
    ja tak mam często z nospą że jak się zbliża godzina to zaczynam czuć brzuch ale nie zawsze. Magnez działa też dobrze na skurcze i bóle i mi zapisali w szpitalu właśnie i powiem Ci że od kiedy biorę to się dużo lepiej czuję.
    I też leżę jak kłoda :)

A to łączę się z tobą w bólu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 23:05

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Sis Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi zapisali maneB6 jak chcesz to sprawdź czy poczujesz się lepiej zwłaszcza że to grosze kosztuje. Ja leże już 3 tygodnie i moja psychika momentami wysiada ale dla dziecka zniosę wszystko. Czuję się okropnie jak patrze że mąż który pracuje, po powrocie do domu musi posprzątać, ugotować, uprasować..a ja leżę.. a on jeszcze musi mnie pocieszać kiedy mam gorsze dni i mu płaczę że ma ze mną siedem światów :)

isabelle lubi tę wiadomość

3i49j48a2gjt7hjd.png
    29+1, 44 cm, 1430 g
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sis wrote:
    mi zapisali maneB6 jak chcesz to sprawdź czy poczujesz się lepiej zwłaszcza że to grosze kosztuje. Ja leże już 3 tygodnie i moja psychika momentami wysiada ale dla dziecka zniosę wszystko. Czuję się okropnie jak patrze że mąż który pracuje, po powrocie do domu musi posprzątać, ugotować, uprasować..a ja leżę.. a on jeszcze musi mnie pocieszać kiedy mam gorsze dni i mu płaczę że ma ze mną siedem światów :)

Nasi mężowie pójdą do nieba za to:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 23:06

Delia lubi tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sis tylko o 1, bo ja z 18 ;)

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GabiKOR wrote:
    Agus wracając do twoich wyników Lekarz może zwrócić Ci uwagę na podwyższone TSH W ciąży nie powinno przekraczać 2,5 Ja ostatnio miałam 2,52 i lekarz kazał mi powtarzać Dziś własnie byłam w laboratorium i liczę na spadek TSH poniżej 2,5

Co do wieku ja mam skończone 30 (rocznikowo 31 )

Ja mam TSH 3,0coś i mi ginekolog dzisiaj powiedziała, że jeśli się nie ma problemów z tarczycą to wynik jak najbardziej jest ok bo w ciąży TSH jest więcej. Sama się zmartwiłam bo się naczytałam w necie różnych informacji i zgupiałam :( więc co lekarz to inna opinia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2014, 17:45

• zielarka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko, to wychodzi, że jestem majstarsza ze swoją 33 :p

FITop1.png
  • Sis Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilka wrote:
    Sis tylko o 1, bo ja z 18 ;)
    a to przepraszam :D
    daj znać po wizycie :)

3i49j48a2gjt7hjd.png
    29+1, 44 cm, 1430 g
  • Sis Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Nasi mężowie pójdą do nieba za to:) A tak na serio, ostatnio mój mąż mnie bardzo wzrusza tym, jak bardzo zaangażowany jest w opiekę nade mną. Też sprząta, robi zakupy, pierze, zmywa, chociaż wcześniej robił to sporadycznie i prawie zawsze po tym, jak się wkurzałam, że tego nie robi. A teraz okazuje się, że miałam taki skarb w domu. Wczoraj popłakałam się po otwarciu lodówki, że kupił specjalnie dla mnie przecierane soki bez konserwantów i cukru. Niby taka drobnostka, a morze łez :)

No dobra, przyznaję się, że jestem teraz strasznie rozchwiana emocjonalnie i że to nie jest normalne, żeby płakać na widok dwóch butelek soku...

przynajmniej teraz wiemy że możemy na nich liczyć :)
    też jestem rozchwiana i ciekawa jestem jak to dalej będzie :)

3i49j48a2gjt7hjd.png
    29+1, 44 cm, 1430 g
  • gonek Przyjaciółka

Wysłany: 4 czerwca 2014, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie martw sie zielarka,to ja jestem najstarsza bo w styczniu skonczylam 35lat ;(zanim urodze to prawie 36skoncze

zielarka lubi tę wiadomość

f2w3rjjguyawgot1.png
  • Ewelka II Przyjaciółka

Wysłany: 4 czerwca 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    29 skończę. Nasza skala wiekowa jest dość rozległa, ale za to wszystkie będziemy mieć dzieci w tym samym wieku:)))))

Buziulka, Malenq lubią tę wiadomość

p19ucsqvfdttwcoy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    30 w lipcu:)

M4DZI4 lubi tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    28 skonczone w maju:) 7 dokladnie

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GdzIe na belly w swoim kalendarzu wpisuje sie swoja wage ???

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Ewelka II Przyjaciółka

Wysłany: 4 czerwca 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    GdzIe na belly w swoim kalendarzu wpisuje sie swoja wage ???

Nad kalendarzem są zakładki, wchodzisz w "wykres wagi", najeżdżasz kursorem na odpowiedni wiek ciąży, klikasz i wpisujesz wagę:)

zielarka lubi tę wiadomość

p19ucsqvfdttwcoy.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    28 skonczone w maju:) 7 dokladnie

u mnie 28 skończone 6 maja :D z naszymi wszystkimi pociechami też będzie podobnie będą się rodziły jedno po drugim :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2014, 19:03

Ag... lubi tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 31 w grudniu.

Ag...ja bym się nie zastanawiała tylko do porodu wybrałabym Szwajcarię, słyszałam same rewelacyjne opinie,nawej mój M sie śmiał, ze my z DE mamy niedaleko do Szwajcari więc może się tam wybierzemy, ale opinie z DE też mi sie podobają :) Faktycznie do szpitala bierze się tylko jakieś ciuszki i kosmetyki dla siebie i ubranka dla maluszka do wyjścia i to tyle. Natomiast w niektórych szpitalach w PL moje koleżanki musiały mieć nawet swoje sztućce i talerze czy kubki, oczywiście nie wszędzie, zeby nie było...

Dziewczyny ze stycznia - bedziecie miały najpiękniejsze prezenty urodzinowe w przyszłym roku :)

A co do karty ciąży ja miałam założona na pierwszej wizycie, miałam mierzone ciśnienie i kontrolowaną wagę. Zabrali mi 3 fiolki krwi do badań i siuśki.

U mnie było dzis tak ładnie a teraz sie tak strasznie rozpadało, leje jak z cebra poprostu...mąz ma spotkaie w pracy i mnie czeka wyjście z piesem w taką pogodę, a on strasznie nie lubi jak mu kapie na grzbiecik :)

Buziulka, olka25 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a jak u Was z cytologią i badaniem czystości i badaniem piersi???

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MONIKA ja już przeszłam przez swoje kubki, talerze i papier toaletowy - wszystko swoje---dlatego postanowiłam rodzić w prywatnej klinice jednak ;) w Pl inaczej się nie da, przynajmniej u mnie w mieście....

Delia lubi tę wiadomość

• Patrycha Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak z ciekawości Malenq ile będziesz płaciła za poród w prywatnej klinice ?

Aniołki 24.07.2013

relgio4pvwnm6mxt.png

‹‹ 125 126 127 128 129 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ