X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Monifah Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca 2014, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilka wrote:
    Hej Kochane ja mam 28 skończone w maju a dzis wizyta jak juz zresztą pisałam wg om jest to 6t5d, ale ovu później zagnieżdżenie ok 9-10 dpo więc nie wiem czy cos zobaczę i jeszcze idę do swojej poprzedniej ginki, bo mój na L4 i nie przyjmuje, miał jakąś operację biedaczysko, generalnie staram się tu na forum nie wylewać swoich strachów i frustracji, ale dziś niespokojna jestem trzymajcie kciuki, wizyta dopiero o 20 :(

Ja byłam u ginka w 6t 4d, ale owulkę miałam późną i było widac zarodek 2 mm i pęcherzyk 1,2 cm, ale serduszka jeszcze nie, tak że będzie dobrze :)

• isabelle Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sis wrote:
    ja tak mam często z nospą że jak się zbliża godzina to zaczynam czuć brzuch ale nie zawsze. Magnez działa też dobrze na skurcze i bóle i mi zapisali w szpitalu właśnie i powiem Ci że od kiedy biorę to się dużo lepiej czuję.
    I też leżę jak kłoda :)

A to łączę się z tobą w bólu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 23:05

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Sis Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi zapisali maneB6 jak chcesz to sprawdź czy poczujesz się lepiej zwłaszcza że to grosze kosztuje. Ja leże już 3 tygodnie i moja psychika momentami wysiada ale dla dziecka zniosę wszystko. Czuję się okropnie jak patrze że mąż który pracuje, po powrocie do domu musi posprzątać, ugotować, uprasować..a ja leżę.. a on jeszcze musi mnie pocieszać kiedy mam gorsze dni i mu płaczę że ma ze mną siedem światów :)

isabelle lubi tę wiadomość

3i49j48a2gjt7hjd.png
    29+1, 44 cm, 1430 g
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sis wrote:
    mi zapisali maneB6 jak chcesz to sprawdź czy poczujesz się lepiej zwłaszcza że to grosze kosztuje. Ja leże już 3 tygodnie i moja psychika momentami wysiada ale dla dziecka zniosę wszystko. Czuję się okropnie jak patrze że mąż który pracuje, po powrocie do domu musi posprzątać, ugotować, uprasować..a ja leżę.. a on jeszcze musi mnie pocieszać kiedy mam gorsze dni i mu płaczę że ma ze mną siedem światów :)

Nasi mężowie pójdą do nieba za to:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 23:06

Delia lubi tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sis tylko o 1, bo ja z 18 ;)

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GabiKOR wrote:
    Agus wracając do twoich wyników Lekarz może zwrócić Ci uwagę na podwyższone TSH W ciąży nie powinno przekraczać 2,5 Ja ostatnio miałam 2,52 i lekarz kazał mi powtarzać Dziś własnie byłam w laboratorium i liczę na spadek TSH poniżej 2,5

Co do wieku ja mam skończone 30 (rocznikowo 31 )

Ja mam TSH 3,0coś i mi ginekolog dzisiaj powiedziała, że jeśli się nie ma problemów z tarczycą to wynik jak najbardziej jest ok bo w ciąży TSH jest więcej. Sama się zmartwiłam bo się naczytałam w necie różnych informacji i zgupiałam :( więc co lekarz to inna opinia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2014, 17:45

• zielarka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko, to wychodzi, że jestem majstarsza ze swoją 33 :p

FITop1.png
  • Sis Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilka wrote:
    Sis tylko o 1, bo ja z 18 ;)
    a to przepraszam :D
    daj znać po wizycie :)

3i49j48a2gjt7hjd.png
    29+1, 44 cm, 1430 g
  • Sis Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Nasi mężowie pójdą do nieba za to:) A tak na serio, ostatnio mój mąż mnie bardzo wzrusza tym, jak bardzo zaangażowany jest w opiekę nade mną. Też sprząta, robi zakupy, pierze, zmywa, chociaż wcześniej robił to sporadycznie i prawie zawsze po tym, jak się wkurzałam, że tego nie robi. A teraz okazuje się, że miałam taki skarb w domu. Wczoraj popłakałam się po otwarciu lodówki, że kupił specjalnie dla mnie przecierane soki bez konserwantów i cukru. Niby taka drobnostka, a morze łez :)

No dobra, przyznaję się, że jestem teraz strasznie rozchwiana emocjonalnie i że to nie jest normalne, żeby płakać na widok dwóch butelek soku...

przynajmniej teraz wiemy że możemy na nich liczyć :)
    też jestem rozchwiana i ciekawa jestem jak to dalej będzie :)

3i49j48a2gjt7hjd.png
    29+1, 44 cm, 1430 g
  • gonek Przyjaciółka

Wysłany: 4 czerwca 2014, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie martw sie zielarka,to ja jestem najstarsza bo w styczniu skonczylam 35lat ;(zanim urodze to prawie 36skoncze

zielarka lubi tę wiadomość

f2w3rjjguyawgot1.png
  • Ewelka II Przyjaciółka

Wysłany: 4 czerwca 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    29 skończę. Nasza skala wiekowa jest dość rozległa, ale za to wszystkie będziemy mieć dzieci w tym samym wieku:)))))

Buziulka, Malenq lubią tę wiadomość

p19ucsqvfdttwcoy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    30 w lipcu:)

M4DZI4 lubi tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    28 skonczone w maju:) 7 dokladnie

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GdzIe na belly w swoim kalendarzu wpisuje sie swoja wage ???

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Ewelka II Przyjaciółka

Wysłany: 4 czerwca 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    GdzIe na belly w swoim kalendarzu wpisuje sie swoja wage ???

Nad kalendarzem są zakładki, wchodzisz w "wykres wagi", najeżdżasz kursorem na odpowiedni wiek ciąży, klikasz i wpisujesz wagę:)

zielarka lubi tę wiadomość

p19ucsqvfdttwcoy.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    28 skonczone w maju:) 7 dokladnie

u mnie 28 skończone 6 maja :D z naszymi wszystkimi pociechami też będzie podobnie będą się rodziły jedno po drugim :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2014, 19:03

Ag... lubi tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 31 w grudniu.

Ag...ja bym się nie zastanawiała tylko do porodu wybrałabym Szwajcarię, słyszałam same rewelacyjne opinie,nawej mój M sie śmiał, ze my z DE mamy niedaleko do Szwajcari więc może się tam wybierzemy, ale opinie z DE też mi sie podobają :) Faktycznie do szpitala bierze się tylko jakieś ciuszki i kosmetyki dla siebie i ubranka dla maluszka do wyjścia i to tyle. Natomiast w niektórych szpitalach w PL moje koleżanki musiały mieć nawet swoje sztućce i talerze czy kubki, oczywiście nie wszędzie, zeby nie było...

Dziewczyny ze stycznia - bedziecie miały najpiękniejsze prezenty urodzinowe w przyszłym roku :)

A co do karty ciąży ja miałam założona na pierwszej wizycie, miałam mierzone ciśnienie i kontrolowaną wagę. Zabrali mi 3 fiolki krwi do badań i siuśki.

U mnie było dzis tak ładnie a teraz sie tak strasznie rozpadało, leje jak z cebra poprostu...mąz ma spotkaie w pracy i mnie czeka wyjście z piesem w taką pogodę, a on strasznie nie lubi jak mu kapie na grzbiecik :)

Buziulka, olka25 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a jak u Was z cytologią i badaniem czystości i badaniem piersi???

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MONIKA ja już przeszłam przez swoje kubki, talerze i papier toaletowy - wszystko swoje---dlatego postanowiłam rodzić w prywatnej klinice jednak ;) w Pl inaczej się nie da, przynajmniej u mnie w mieście....

Delia lubi tę wiadomość

• Patrycha Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak z ciekawości Malenq ile będziesz płaciła za poród w prywatnej klinice ?

Aniołki 24.07.2013

relgio4pvwnm6mxt.png

‹‹ 125 126 127 128 129 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ