*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Kawa wrote:Ag.. powiem że musiałam przyjść bo kończy mi się luteina, a mojej gin nie ma i że mam już kartę. Lekarz nfz ma obowiązek dać skierowanie na badania, oczywiście może kręcić nosem na to (tak jak któraś wyżej pisała).
badania ciazowe powinny byc gratis. w Szwajcarii, co prawda przy odpowiednim ubezp nawet leki masz za free nie mowiac o najrozniejszych badaniach i tyle udogodnien ze glowa boli. ciagle sie zastanaiam czy rodzic tu czy w PL jednak:( ale mam jeszcze troche czasu:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2014, 15:38
-
Ag... wrote:ja tak poszlam tylko po skierowanie na lux med gdzie kobieta mnie zbadala dodatkowo, zalozyla 2 karte ciazy i myslala e bede do niej chodzic. wszystkie badania zrobilam w ramach pakietu za free ale taka ciąża na 2 lekarzy to nie dla mnie. wole juz zaplacic.
a w lux medzie jak przynosisz skierowanie na jakieś badanie od lekarza który nie pracuje w lux medzie to dalej masz je za darmo?
Ja mam abonament w enel medzie ale lekarza prowadzącego z zewnątrz więc muszę właśnie się dopytać czy z jego skierowania mogę robić badania za darmo. Wydaje mi się że tak ale różnie to bywa..
29+1, 44 cm, 1430 g -
nick nieaktualnyJa u swojego starego lekarza mam wizytę właśnie na NFZ 16 czerwca i chyba z tymi badaniami poczekam do tej wizyty, przynajmniej będą za darmo. I chyba całą ciążę zdecyduję się u niego prowadzić. Bo mimo iż na NFZ to jest o niebo lepszy niż ten u którego teraz byłam prywatnie. Będę wtedy w 9 tygodniu więc z badaniami się wyrobię.
-
nick nieaktualnyGdzie tam Polsce do Szwajcari?
Gdyby w Pl było ok ludzie by nie uciekali z kraju.. W Norwegi przyjeżdzając na porodówke dostajesz całą wyprawkę dla dziecka, możesz przyjść bez niczego
Ag...Zresztą sama wiesz bo siedzisz chyba w DE? niewiem czy dobrze pamiętam ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2014, 15:43
-
już po wizycie, kazał zrobić badanie moczu, i przyjść z mamą bo chce się podpytać o genetykę( strasznie boli mnie kręgosłup i mama ma to samo do tej pory)
Moje maleństwo ma całe 32 mm i serducho wali jak dzwon
z usg wychodzi że to 10+1
Jestem zadowolona i uspokojonajonka91, M4DZI4, Kawa, kejti91, Sis, Delia, Malenq, isabelle, Buziulka lubią tę wiadomość
-
Ja także chodzę do dwóch, a w zasadzie do 3 ginów;p Tzn na NFZ zapisałam się dzisiaj i będę tam chodzić po skierowania na badania, a co do prywatnych to jeszcze się waham na którego się zdecydować. Muszę do najbliższej wizyty podjąć decyzje bo nie będę chodzić do dwóch i płacić
Dziewczyny, dzisiaj odczuwam bolesne kłucie w środku( w szyjce macicy?) i trochę się obawiam. Mama zasugerowała, że to może po wczorajszej wizycie u gina, po badaniu? Sama nie wiem, wzięłam no-spe, może przejdzie.Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
Kawa wrote:Gdzie tam Polsce do Szwajcari?
Gdyby w Pl było ok ludzie by nie uciekali z kraju.. W Norwegi przyjeżdzając na porodówke dostajesz całą wyprawkę dla dziecka, możesz przyjść bez niczego
Ag...Zresztą sama wiesz bo siedzisz chyba w DE? niewiem czy dobrze pamiętam ?
Jestem w Szwajcarii, od soboty:P
w DE jest chyba agatee -
Agus89 wrote:Witajcie. Ja dziś zrobiłam badania pierwszego trymestru. Poszłam prywatnie i zapłaciłam 217 zł. No ale nie będę żałować na dziecko.
Oto moja lista badań z wynikami. Jakby któraś z Was napisała mi czy są to dobre wyniki to byłabym wdzięczna.
- morfologia (wynik wskazuje anemię)
- mocz (wynik ok)
- glukoza 5,2 mmol/l
- VDRL(kiła) wynik ujemny
- HbsAg wynik negatywny
- PPO na wyniku pisze nie wykryto
- TSH 2,59
- Toxo IgG negatywny
- Toxo IgM negatywny
- HIV negatywny
- HCV negatywny
Agus wracając do twoich wyników Lekarz może zwrócić Ci uwagę na podwyższone TSH W ciąży nie powinno przekraczać 2,5 Ja ostatnio miałam 2,52 i lekarz kazał mi powtarzać Dziś własnie byłam w laboratorium i liczę na spadek TSH poniżej 2,5
Co do wieku ja mam skończone 30 (rocznikowo 31 )
-
Hej Kochane ja mam 28 skończone w maju a dzis wizyta jak juz zresztą pisałam wg om jest to 6t5d, ale ovu później zagnieżdżenie ok 9-10 dpo więc nie wiem czy cos zobaczę i jeszcze idę do swojej poprzedniej ginki, bo mój na L4 i nie przyjmuje, miał jakąś operację biedaczysko, generalnie staram się tu na forum nie wylewać swoich strachów i frustracji, ale dziś niespokojna jestem trzymajcie kciuki, wizyta dopiero o 20
kejti91 lubi tę wiadomość
-
ja też 28 w maju
szpilka wizytą się nie martw!! wszystko będzie dobrze, może nawet już serduszko zobaczysz a nawet jeśli będzie za wcześnie to będzie piękny zarodek i będziesz mogła być spokojna że wszystko jest jak należyale coś czuję że serducho już będzie
trzymam mocno kciuki!!szpilka lubi tę wiadomość
29+1, 44 cm, 1430 g -
szpilka wrote:Hej Kochane ja mam 28 skończone w maju a dzis wizyta jak juz zresztą pisałam wg om jest to 6t5d, ale ovu później zagnieżdżenie ok 9-10 dpo więc nie wiem czy cos zobaczę i jeszcze idę do swojej poprzedniej ginki, bo mój na L4 i nie przyjmuje, miał jakąś operację biedaczysko, generalnie staram się tu na forum nie wylewać swoich strachów i frustracji, ale dziś niespokojna jestem trzymajcie kciuki, wizyta dopiero o 20
Trzymamy!)) zobaczysz dzidziusia i serduszko;)))
szpilka lubi tę wiadomość
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
belldandy wrote:Dziewczyny, dzisiaj odczuwam bolesne kłucie w środku( w szyjce macicy?) i trochę się obawiam. Mama zasugerowała, że to może po wczorajszej wizycie u gina, po badaniu? Sama nie wiem, wzięłam no-spe, może przejdzie.
Belldandy, ja też ciągle czuję kłucia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 23:05
-
ja tak mam często z nospą że jak się zbliża godzina to zaczynam czuć brzuch ale nie zawsze. Magnez działa też dobrze na skurcze i bóle i mi zapisali w szpitalu właśnie i powiem Ci że od kiedy biorę to się dużo lepiej czuję.
I też leżę jak kłodaWiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2014, 17:16
29+1, 44 cm, 1430 g