X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też słyszałam i pozytywne i negatywne opinie o tej ksiązce,ogólnie nie mam zamairu trzymać się żadnego poradnika w kwesti wychowania dziecka,mam swoje twarde zasady,ale lubię coś poczytać tak sobie, dla własnej wiadomości.
    Czytałam też Matki nie nosza kostiumów.Dostałam ja od rodziców, kupili ją na pielgrzymce do Czestochowy w księgarni katolickiej,bo autorka jest bardzo wierząca, ale nie odpowiada mi ten model matki, bo ona porzuciła prace i jest w domu z dziećmi.Oczywiście to bardzo ciężka praca i powinna być wręcz płatna jak inne,ale ja jednak chciałabym pracować.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag mojej też tak tłumaczyłam :D u nas na szczęście jakiś taki cieplejszy klimat i snieg spada dość późno.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2014, 09:31

Ag... lubi tę wiadomość

FITop1.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag, nie patrz za okno jak coś:)

Ag... lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    Witam się niewyspana i zmęczona. Całą noc wierciłam się w łóżku, a przewrócenie z boku na bok trwa wieczność i strasznie boli. :/ Na plecach też bnie mogę spać, bo wtrdy mnie boli podbrzusze. Ehh.. :)

Ja też chcę śnieg! Zawsze jak tylko zaczyna padać to włączam świąteczne piosenki. :D

Zaraz jadę na małe zakupy, a potem robię blok czekoladowy dla męża. :D

Miłego dnia. :)

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • A.loth Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chcę śnieg!! Ale u nas na południowym zachodzie zawsze jest najdłużej najcieplej, a już szczególnie we Wrocławiu... :( Marzy mi się śnieżna i mroźna zima.

Martaa, dziękuję za zaproszenie. Przyjęłam i napisałam wiadomość :)

Wiki, trzymam kciuki za Was!

Wiki81 lubi tę wiadomość

o14815nmahj2bgg1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.loth wrote:
    Ja też chcę śnieg!! Ale u nas na południowym zachodzie zawsze jest najdłużej najcieplej, a już szczególnie we Wrocławiu... :( Marzy mi się śnieżna i mroźna zima.

Martaa, dziękuję za zaproszenie. Przyjęłam i napisałam wiadomość :)

Wiki, trzymam kciuki za Was!

Zamienimy się....u mnie w linii prostej parę km do Białorusi..wschód jak nic, śnieżnie, mroźno ZAPRASZAM....
    ps. ja od niepamiętnych czasów marzyłam aby mieszkać we Wrocławiu:)

A.loth lubi tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jeszcze nie pada poki co.
    Ale kolezanka z OVU ma dzis zieloną krope i termin na 31 lipiec!!! Czyli wchodzą sierpniówki :)

Malenq, jonka91, Anutka lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Wrocławianka, teraz 70 km dalej :D ale klimat choc troszkę ostrzejszy niz we Wrocku to jednak nadal dolnosląsko łagodny :D
    Zazdroszczę mieszkania w zimniejszych rejonach, ja raczej zimolubna jestem :)
    Też noc miałam fatalną, wszystko mnie bolało, a śniło mi sie, że dostałam jakieś pokrzywki na całym ciele, swędzące czerwone placki :(

FITop1.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie ja i Aggatee jesteśmy najstarsze styczniówki :)
    Ale wiecie jaki jest pozytyw - że skoro najstarsze są już bezpieczne a Wy nas tak szybko gonicie, że możemy wyluzować :)

relgh371rphwpz6l.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej... weźcie przestańcie... :P Nie chcę śniegu, nie chcę! Nie chcę mrozów i odśnieżania podwórka... Za dużo metrów mam do odgarniania :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2014, 09:50

Malenq lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.............lubię za to, że rozumiem Cię........mam tak samo.....
    małż w tym roku zapowiedział, że większą odśnieżarkę kupi, bo nasza mała nie wyrabia....

• Ag... Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupilam wlasnie jeszcze 2 ksiazki na allegro- musze zdążyc je przeczytac:P

wiecie co, jak juz pisalam sniegu u mnie nie ma, aleee za oknem szaro ale tak mnie nastroiłyscie tym sniegiem ze mam wrazenie ze to juz zaraz mikołaj, święta i wogole wszystko... a to nie wrazenie ale prawda!!!
    Aaa chyba zaczne panikowac, albo puszcze zaraz rmf święta:) taką mam jakąś ekscytacje w sobie dzis.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2014, 10:05

Malenq lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziwczeta,
    MartaKD wrote:
    Zerknęłam na wózki Jedo i jednak zostane przy Camarelo,maja fajniejsza kolorystykę,no i sa tańsze jakby nie patrzeć.
    Nie wiem czemu,ale zwracam dużą uwage na budkę wózka, taka stylistyczna fanaberia i mi się w Camarelo najbardziej podobają.
    W poniedziałek w galerii handlowej widziałam Tautonię całą różową- dość straszne.
    Marta mialam to samo, zastanawialam sie nad tymi dwoma, i jakos nie moglam sie za bardzo doszukac roznicy a roznica w cenie jest spora. Wiec wczoraj zamowilismy Carrera, jasnoszary, z daszkiem w groszki :) Widze ze jest bardzo popularny, mam nadzieje ze bedziemy zadowolone z uzytkowania.

Agus, Ty chyba non stop tylko pieczesz! Ale ma dobrze z Toba Twoj chlop. Zainspirowalas mnie w weekend i zrobilam ten bialo-rozowy sernik, tylko zamiast zurawiny uzylam malin. Wyszedl super wiec dzieki za namiar na strone :)

Dziewczyny ogladam ten serial "Porody" na ilpi i wlasnei te SN sa tam takie fajne, w sensie ze te polozne tak zostawiaja duzo wolnosci i sa takie mile, mowia zeby swiatlo przygasic, pozwalaja wybrac sobie pozycje do porodu, potem to dziecko na 2 godziny daja. Czy to jest norma teraz w polskich szpitalach czy to jest jakis idylliczny obraz stworzony na potrzeby tego serialu. Bo to sie diametralnie rozni od historia ktore opowiadaly mi moje kolezanki z zycia ze jestem troche zagubiona.

MartaKD lubi tę wiadomość

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem ze wschodu z mazur, zima niestety nas nie rozpieszcza.. nigdy, ale takie uroki mieszkania tutaj :)

ex2bo7ess0m327wq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwuska ale widoki przepiękne...........ja jestem wściekła zimą, jak wstaję i widzę -35C i wiem, że to nie będzie dobry dzień, albo jak wstaję i widzę 2m zaspę pod oknem hehehe i też wtedy bardzo, bardzo nie lubię zimy.....

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witamy się i my :-)
    Dziś nie pospałam wcale bo nos zatkany nie ważne w jakiej pozycji się położyłam to i tak kinol zatkany, coraz gorsze te noce moje...

Co do śniegu też mam ochotę na taką śniegową zimę :-D

• lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq zgadza się:) a powiedz mi z skąd jesteś? może okolice Białowieży Hajnówki? Kiedyś tam się uczyłam :)

ex2bo7ess0m327wq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwuska jakbyś zgadła, mieszkam niedaleko Hajnówki, 5lat w Białowieży mieszkałam.... pochodzę z Białego:)

• lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie tak mi się skojarzyło po twoich postach, dawno już miałam zapytać.
    A dwa szpitale w okolicy to pewnie w Hajnówka i Bielsk :)
    Ja 4 lata tam się uczyłam. Powiem szczerze że to piękne okolice i wspaniała architektura, jednak ja wolę swoje lasy i jeziora.

Malenq lubi tę wiadomość

ex2bo7ess0m327wq.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy sie :-) :-) mam pytanko, polozna zalecila liczyc ruchy, dostalam taka karte z kratke i o odpowiedniej godzinie mam zaznaczyc 10 ruch. Zwykle o 14:00 jest najpozniej. O ktorej Wy czujecie 10 ruch i czy w ofole macie karte ruchow plodu ??? :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
‹‹ 1275 1276 1277 1278 1279 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ