X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też słyszałam i pozytywne i negatywne opinie o tej ksiązce,ogólnie nie mam zamairu trzymać się żadnego poradnika w kwesti wychowania dziecka,mam swoje twarde zasady,ale lubię coś poczytać tak sobie, dla własnej wiadomości.
    Czytałam też Matki nie nosza kostiumów.Dostałam ja od rodziców, kupili ją na pielgrzymce do Czestochowy w księgarni katolickiej,bo autorka jest bardzo wierząca, ale nie odpowiada mi ten model matki, bo ona porzuciła prace i jest w domu z dziećmi.Oczywiście to bardzo ciężka praca i powinna być wręcz płatna jak inne,ale ja jednak chciałabym pracować.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag mojej też tak tłumaczyłam :D u nas na szczęście jakiś taki cieplejszy klimat i snieg spada dość późno.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2014, 09:31

Ag... lubi tę wiadomość

FITop1.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag, nie patrz za okno jak coś:)

Ag... lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    Witam się niewyspana i zmęczona. Całą noc wierciłam się w łóżku, a przewrócenie z boku na bok trwa wieczność i strasznie boli. :/ Na plecach też bnie mogę spać, bo wtrdy mnie boli podbrzusze. Ehh.. :)

Ja też chcę śnieg! Zawsze jak tylko zaczyna padać to włączam świąteczne piosenki. :D

Zaraz jadę na małe zakupy, a potem robię blok czekoladowy dla męża. :D

Miłego dnia. :)

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • A.loth Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chcę śnieg!! Ale u nas na południowym zachodzie zawsze jest najdłużej najcieplej, a już szczególnie we Wrocławiu... :( Marzy mi się śnieżna i mroźna zima.

Martaa, dziękuję za zaproszenie. Przyjęłam i napisałam wiadomość :)

Wiki, trzymam kciuki za Was!

Wiki81 lubi tę wiadomość

o14815nmahj2bgg1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.loth wrote:
    Ja też chcę śnieg!! Ale u nas na południowym zachodzie zawsze jest najdłużej najcieplej, a już szczególnie we Wrocławiu... :( Marzy mi się śnieżna i mroźna zima.

Martaa, dziękuję za zaproszenie. Przyjęłam i napisałam wiadomość :)

Wiki, trzymam kciuki za Was!

Zamienimy się....u mnie w linii prostej parę km do Białorusi..wschód jak nic, śnieżnie, mroźno ZAPRASZAM....
    ps. ja od niepamiętnych czasów marzyłam aby mieszkać we Wrocławiu:)

A.loth lubi tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jeszcze nie pada poki co.
    Ale kolezanka z OVU ma dzis zieloną krope i termin na 31 lipiec!!! Czyli wchodzą sierpniówki :)

Malenq, jonka91, Anutka lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Wrocławianka, teraz 70 km dalej :D ale klimat choc troszkę ostrzejszy niz we Wrocku to jednak nadal dolnosląsko łagodny :D
    Zazdroszczę mieszkania w zimniejszych rejonach, ja raczej zimolubna jestem :)
    Też noc miałam fatalną, wszystko mnie bolało, a śniło mi sie, że dostałam jakieś pokrzywki na całym ciele, swędzące czerwone placki :(

FITop1.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie ja i Aggatee jesteśmy najstarsze styczniówki :)
    Ale wiecie jaki jest pozytyw - że skoro najstarsze są już bezpieczne a Wy nas tak szybko gonicie, że możemy wyluzować :)

relgh371rphwpz6l.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej... weźcie przestańcie... :P Nie chcę śniegu, nie chcę! Nie chcę mrozów i odśnieżania podwórka... Za dużo metrów mam do odgarniania :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2014, 09:50

Malenq lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.............lubię za to, że rozumiem Cię........mam tak samo.....
    małż w tym roku zapowiedział, że większą odśnieżarkę kupi, bo nasza mała nie wyrabia....

• Ag... Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupilam wlasnie jeszcze 2 ksiazki na allegro- musze zdążyc je przeczytac:P

wiecie co, jak juz pisalam sniegu u mnie nie ma, aleee za oknem szaro ale tak mnie nastroiłyscie tym sniegiem ze mam wrazenie ze to juz zaraz mikołaj, święta i wogole wszystko... a to nie wrazenie ale prawda!!!
    Aaa chyba zaczne panikowac, albo puszcze zaraz rmf święta:) taką mam jakąś ekscytacje w sobie dzis.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2014, 10:05

Malenq lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziwczeta,
    MartaKD wrote:
    Zerknęłam na wózki Jedo i jednak zostane przy Camarelo,maja fajniejsza kolorystykę,no i sa tańsze jakby nie patrzeć.
    Nie wiem czemu,ale zwracam dużą uwage na budkę wózka, taka stylistyczna fanaberia i mi się w Camarelo najbardziej podobają.
    W poniedziałek w galerii handlowej widziałam Tautonię całą różową- dość straszne.
    Marta mialam to samo, zastanawialam sie nad tymi dwoma, i jakos nie moglam sie za bardzo doszukac roznicy a roznica w cenie jest spora. Wiec wczoraj zamowilismy Carrera, jasnoszary, z daszkiem w groszki :) Widze ze jest bardzo popularny, mam nadzieje ze bedziemy zadowolone z uzytkowania.

Agus, Ty chyba non stop tylko pieczesz! Ale ma dobrze z Toba Twoj chlop. Zainspirowalas mnie w weekend i zrobilam ten bialo-rozowy sernik, tylko zamiast zurawiny uzylam malin. Wyszedl super wiec dzieki za namiar na strone :)

Dziewczyny ogladam ten serial "Porody" na ilpi i wlasnei te SN sa tam takie fajne, w sensie ze te polozne tak zostawiaja duzo wolnosci i sa takie mile, mowia zeby swiatlo przygasic, pozwalaja wybrac sobie pozycje do porodu, potem to dziecko na 2 godziny daja. Czy to jest norma teraz w polskich szpitalach czy to jest jakis idylliczny obraz stworzony na potrzeby tego serialu. Bo to sie diametralnie rozni od historia ktore opowiadaly mi moje kolezanki z zycia ze jestem troche zagubiona.

MartaKD lubi tę wiadomość

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem ze wschodu z mazur, zima niestety nas nie rozpieszcza.. nigdy, ale takie uroki mieszkania tutaj :)

ex2bo7ess0m327wq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwuska ale widoki przepiękne...........ja jestem wściekła zimą, jak wstaję i widzę -35C i wiem, że to nie będzie dobry dzień, albo jak wstaję i widzę 2m zaspę pod oknem hehehe i też wtedy bardzo, bardzo nie lubię zimy.....

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witamy się i my :-)
    Dziś nie pospałam wcale bo nos zatkany nie ważne w jakiej pozycji się położyłam to i tak kinol zatkany, coraz gorsze te noce moje...

Co do śniegu też mam ochotę na taką śniegową zimę :-D

• lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq zgadza się:) a powiedz mi z skąd jesteś? może okolice Białowieży Hajnówki? Kiedyś tam się uczyłam :)

ex2bo7ess0m327wq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwuska jakbyś zgadła, mieszkam niedaleko Hajnówki, 5lat w Białowieży mieszkałam.... pochodzę z Białego:)

• lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie tak mi się skojarzyło po twoich postach, dawno już miałam zapytać.
    A dwa szpitale w okolicy to pewnie w Hajnówka i Bielsk :)
    Ja 4 lata tam się uczyłam. Powiem szczerze że to piękne okolice i wspaniała architektura, jednak ja wolę swoje lasy i jeziora.

Malenq lubi tę wiadomość

ex2bo7ess0m327wq.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy sie :-) :-) mam pytanko, polozna zalecila liczyc ruchy, dostalam taka karte z kratke i o odpowiedniej godzinie mam zaznaczyc 10 ruch. Zwykle o 14:00 jest najpozniej. O ktorej Wy czujecie 10 ruch i czy w ofole macie karte ruchow plodu ??? :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
‹‹ 1275 1276 1277 1278 1279 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ