*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Isabelle nasze gratulacje i dużo zdrówka dla Was. Niech malutka rośnie zdrowo
Ag... wrote:Bluegirl 5/6 twardnien i do szpitala?? nie chce oczywiscie wchodzic w kompetencje lekarza i oczywiscie jesli tak ci radzil to sie zastosuj ale juz od 22 tyg kiklanascie takich twardnien/skurczow na dobe jest normalne. Zalezy oczywiscie czy mowisz o BH czy o twardnieniach bo to czasto mylone.
Jak ja bym miala po 5/6 twardneniach sie zglaszac na IP to lezalabym ciagle od wrzesnia.
Bo owe twardnienia zdarzają mi sie ciągle.
Nie wiem do końca chyba sama o czym mówię, bo jeszcze chyba tego nie rozróżniam:/ Wygląda to tak jak twardnienie bo nie czuję żadnego skurczu ani bólu
Tak na dobrą sprawę to po każdym jedzeniu czy piciu mam twardszy brzuch...
CO to może w ogóle powodować? Bo sprawdzał szyjkę i mówił, że wszystko z nią ok. Więc do czego te twardnienia mogą zmnierzać?Co moze się stać?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2014, 11:56
-
Witam.
Ja oczywiscie malo pisze ale jestem z Wami na bierzaco
i zanim nadrobie zaleglosci z dwoch dni to pochwale sie,ze wczoraj moja doktor dala juz mi skierowanie na cc na 23grudnia)) niestety swieta spedze w szpitalu z moim Michalkiem ale to i tak beda piekne swieta...choc bede tesknic za pozostalymi dziecmi i mezem,ale przyjada i posiedza z nami troche
maly wazy juz 2318gr wiec pewnie dobije do 3,500kg
pozdrawiam wszystkie mamusieszpilka, jonka91, Kawa, Maud11, Gwiazdeczka27, Chanela, MonikaDM, Malenq, Agus89, rastafanka, olka25 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIzabelle kochana gratuluję, teraz z każdym dniem obie będziecie nabierać sił.
Dziewczyna da radędużo zdrówka dla Was!!
ps. widzę, że kilka dni temu pisałaś, że mała wazy 1650g, a ma 1400g, ale silna jest i wiele osób myśli o Alicji ciepło, więc trzymajcie się!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2014, 12:05
-
nick nieaktualnyDla dziewczyn Cesarkowych- odnośnie wczorajszego tematu kontaktu ciało do ciała po porodzie.
"Po cc dziecko przynosza na buziaczka i zanosza do taty a ciebie zszywają, później na sali masz dziecko obok (w łóżeczku albo na łózku jak wolisz)"
ale wiadomo co szpital to inaczej może to wyglądać. Ja będę się domagała by dali mi malutką na klatkę jak wrócę z sali operacyjnej (na kangurowanie)jakby się coś działo-mąż będzie obok, albo zawołam położną
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2014, 12:05
-
bluegirl89 wrote:No i po wczorajszej wizycie już nie jest tak kolorowo:/ Mam niedobór żelaza, a co najgorsze twardnieje mi brzuch:/ I jeśli będę mieć 5-6 takich twardnień to mam sie zgłosić do szpitala:( A teraz jak się dotykam po brzuchu to co chwile wydaje mi się, że stwardniał
I już sama nie wiem co robić czy to schizy czy przez to, że tak o tym myślę...nie wiem sama...
Dziwne zalecenie... Mi zaczął twardnieć co 3-5 minut, raz po raz... Teraz też bardzo często się napina, momentami skóra jest okropnie naprężonaWg lekarzy to normalne, bo macica wykonuje ruchy.. Z takimi sporadycznymi twardnieniami, które nie są skurczami, nawet bym nie myślała jechać na IP... Zrobisz jak uważasz, ale ja bym się na Twoim miejscu nie martwiła
Isabelle gratuluję a dla malutkiej życzę dużo zdrówka i pięknego przybierania na wadze. Jak Ty się czujesz, co?
-
bluegirl a ja ci powiem tak : ty się nas nie słuchaj tylko swojej intuicji i lekarza też to on cię prowadzi zna dokładnie przebieg ciąży i on ma tytuł dr
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2014, 12:18
Ewelina88, zielarka lubią tę wiadomość
-
CO do zimy to u mnie jeszcze nie ma, ale to moja znienawidzona pora roku, niby dolnyśląsk i podobno zimy łagodne i tu gdzie mieszka teraz to nawet się zgodzę, ale mieszkając w podgórskiej miejscowości ok 700 m npm mówię niedowiarkom zima to koszmar jak sie robi sciezkę do autobusu jako pierwsza a snieg tak duży, że się wpada po pachwiny albo stoi się rano przed butami i jest dylemat założyć kozaki na duży śnieg ale mały mróz, czy buty górskie na mały śnieg ale duży mróz, gdy znienacka jest zarówno duży mróz -20 i duży śnieg po pachwiny (tak się zdarza rzadko)wybrałam kozaki, żeby mi się śnieg nie wsypywał i przeprosiłam się z glanami (butami do zadań specjanych, bo raz nawet jak mi auto na zaspie po pługowej zawisło to sobie glanami obkopałam)
marrtka lubi tę wiadomość
-
Gwiazdeczka27 wrote:bluegirl a ja ci powiem tak : ty się nas nie słuchaj tylko swojej intuicji i lekarza też to on cię prowadzi zna dokładnie przebieg ciąży i on ma tytuł dr
No niby wiem ale nie wiem czy to co czuje to jest to samo o co chodziło lekarzowi...bo tak jak mówię nie czuje żadnego bólu ani skurczów tylko właśnie, że brzuch jest twardszy, ale teraz może myśląc o tym tylko niepotrzebnie się nakręcam... -
bluegirl89 wrote:No i po wczorajszej wizycie już nie jest tak kolorowo:/ Mam niedobór żelaza, a co najgorsze twardnieje mi brzuch:/ I jeśli będę mieć 5-6 takich twardnień to mam sie zgłosić do szpitala:( A teraz jak się dotykam po brzuchu to co chwile wydaje mi się, że stwardniał
I już sama nie wiem co robić czy to schizy czy przez to, że tak o tym myślę...nie wiem sama...
Ja nie wiem co dokładnie powiedziałaś lekarzowi. Czy jak u niego byłaś to wcześniej twardniał i dodatkowo cię bolał?
Lekarz może być np. Przeczulony bo mogą być skurcze ale ich się nie czuje, i tylko na zapisie ktg wychodzą i przypuszczam, że dlatego polecił abyś udała się to skontrolować.
Jestem pewna, że każda z nas by słuchała się zaleceń lekarza.
Jeżeli cię to niepokoi to to sprawdź, żeby potem płaczu nie było.
Jak skurcze Braxtona-Hicksa odczuwają kobiety?
Czasem ból przypomina wyjątkowo dokuczliwą miesiączkę, albo nagły ucisk uniemożliwiający wyprostowanie się. Są też i takie przyszłe mamy, które twierdzą, że skurcze łapią je po kilkanaście razy dziennie i właściwie nie mogą przez nie chodzić. Jednak dla większości ciężarnych są bezbolesne, chociaż odczuwane przy nich napięcie mięśnia macicy może być nieprzyjemne.
Co charakteryzuje skurcze Braxtona-Hicksa?
Skurcz zaczyna się od dna macicy (które znajduje się u góry twojego brzucha), powoli przesuwając się ku dołowi. Trwa około 30 sekund. Im bardziej zaawansowana ciąża, tym skurcze przepowiadające są silniejsze. W 8–9. miesiącu mogą występować nawet co 20–30 minut i trwać do dwóch minut. Nic więc dziwnego, że łatwo wziąć je za sygnał rozpoczynającego się porodu. Jest jednak kilka istotnych różnic...
Różnice między skurczami przepowiadającymi a porodowymi
Skurczom przepowiadającym nie towarzyszą żadne dodatkowe objawy (takie jak np. biegunka, plamienie, odejście czopu śluzowego lub wód płodowych) ani uczucie rozpierania, ból pleców czy brzucha. I najważniejsza ich cecha, która uniemożliwi pomyłkę: nie stają się coraz mocniejsze ani częstsze. Wręcz przeciwnie, maksymalnie w ciągu godziny łagodnieją i całkowicie ustępują.
Kurcze dziewuchy musimy nie panikować ale też zrozumieć aby wszystkiego nie wrzucać do jednego wora. Dla jednej skurcze są nie groźne a dla drugiej są, jedna może dać rade donosić ciąże bez szwu inna nie, jedna ma skurcze bh inna nie ma...
Coś jest według nas nie tak...to to sprawdźmy dla świętego spokoju..mamy do tego prawoWiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2014, 12:42
renia83 lubi tę wiadomość
-
bluegirl89 wrote:No niby wiem ale nie wiem czy to co czuje to jest to samo o co chodziło lekarzowi...bo tak jak mówię nie czuje żadnego bólu ani skurczów tylko właśnie, że brzuch jest twardszy, ale teraz może myśląc o tym tylko niepotrzebnie się nakręcam...
ja wczoraj wieczorem mialam twardy brzuch,ale twardy byl jednostajnie caly czas i mysle ze to po toscie z sosem czosnkowym, oczywisce zdrowy rozsadek nie uchronil mnie przed zarwana nocaGwiazdeczka27 lubi tę wiadomość