X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nix Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isabelle! Gratulacje, mam nadzieję, że obie czujecie się dobrze! Z Malusią na pewno wszystko będzie ok, 1400 to już spora dzidzia :)
    Dawaj znaki w wolnych chwilach jak się miewacie! Styczniówki trzymają za Was mocno kciuki!!!!

nix
    rfxgvfxmuhtvflrq.png
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isabelle, duzo, duzo zdrowia dla Alicji i dla Ciebie, gratulacje ogromne i trzymamy kciuki za Malutka :)

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje, trzymamy kciuki za ciebie i za małą!

ex2bo7ess0m327wq.png
  • bluegirl89 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isabelle nasze gratulacje i dużo zdrówka dla Was. Niech malutka rośnie zdrowo :D

Ag... wrote:
    Bluegirl 5/6 twardnien i do szpitala?? nie chce oczywiscie wchodzic w kompetencje lekarza i oczywiscie jesli tak ci radzil to sie zastosuj ale juz od 22 tyg kiklanascie takich twardnien/skurczow na dobe jest normalne. Zalezy oczywiscie czy mowisz o BH czy o twardnieniach bo to czasto mylone.
    Jak ja bym miala po 5/6 twardneniach sie zglaszac na IP to lezalabym ciagle od wrzesnia.
    Bo owe twardnienia zdarzają mi sie ciągle.

Nie wiem do końca chyba sama o czym mówię, bo jeszcze chyba tego nie rozróżniam:/ Wygląda to tak jak twardnienie bo nie czuję żadnego skurczu ani bólu
    Tak na dobrą sprawę to po każdym jedzeniu czy piciu mam twardszy brzuch...
    CO to może w ogóle powodować? Bo sprawdzał szyjkę i mówił, że wszystko z nią ok. Więc do czego te twardnienia mogą zmnierzać?Co moze się stać?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2014, 11:56

ex2bhdgejfu72ae7.png
    km5shdgeqwm0rb9j.png[/url]
  • gonek Przyjaciółka

Wysłany: 19 listopada 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.
    Ja oczywiscie malo pisze ale jestem z Wami na bierzaco :)
    i zanim nadrobie zaleglosci z dwoch dni to pochwale sie,ze wczoraj moja doktor dala juz mi skierowanie na cc na 23grudnia :))) niestety swieta spedze w szpitalu z moim Michalkiem ale to i tak beda piekne swieta...choc bede tesknic za pozostalymi dziecmi i mezem,ale przyjada i posiedza z nami troche :)
    maly wazy juz 2318gr wiec pewnie dobije do 3,500kg :)

pozdrawiam wszystkie mamusie

szpilka, jonka91, Kawa, Maud11, Gwiazdeczka27, Chanela, MonikaDM, Malenq, Agus89, rastafanka, olka25 lubią tę wiadomość

f2w3rjjguyawgot1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle kochana gratuluję, teraz z każdym dniem obie będziecie nabierać sił.
    Dziewczyna da radę:) dużo zdrówka dla Was!!

ps. widzę, że kilka dni temu pisałaś, że mała wazy 1650g, a ma 1400g, ale silna jest i wiele osób myśli o Alicji ciepło, więc trzymajcie się!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2014, 12:05

• Anutka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jisabelle gratulacje dla pierwszrj styczniowr mamy :-)
    Ale troche sie przestraszylam, ze jyz rodzimy :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2014, 12:01

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla dziewczyn Cesarkowych- odnośnie wczorajszego tematu kontaktu ciało do ciała po porodzie.

"Po cc dziecko przynosza na buziaczka i zanosza do taty a ciebie zszywają, później na sali masz dziecko obok (w łóżeczku albo na łózku jak wolisz)"

ale wiadomo co szpital to inaczej może to wyglądać. Ja będę się domagała by dali mi malutką na klatkę jak wrócę z sali operacyjnej (na kangurowanie) :) jakby się coś działo-mąż będzie obok, albo zawołam położną :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2014, 12:05

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bluegirl89 wrote:
    No i po wczorajszej wizycie już nie jest tak kolorowo:/ Mam niedobór żelaza, a co najgorsze twardnieje mi brzuch:/ I jeśli będę mieć 5-6 takich twardnień to mam sie zgłosić do szpitala:( A teraz jak się dotykam po brzuchu to co chwile wydaje mi się, że stwardniał:/ I już sama nie wiem co robić czy to schizy czy przez to, że tak o tym myślę...nie wiem sama...

Dziwne zalecenie... Mi zaczął twardnieć co 3-5 minut, raz po raz... Teraz też bardzo często się napina, momentami skóra jest okropnie naprężona :/ Wg lekarzy to normalne, bo macica wykonuje ruchy.. Z takimi sporadycznymi twardnieniami, które nie są skurczami, nawet bym nie myślała jechać na IP... Zrobisz jak uważasz, ale ja bym się na Twoim miejscu nie martwiła

Isabelle gratuluję a dla malutkiej życzę dużo zdrówka i pięknego przybierania na wadze. Jak Ty się czujesz, co?

201501145565.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isabelle gratulacje!!! wszystko będzie dobrze Ala to już duża dzidzia, pawie 1,5 kilo, pisz od czasu do czasu co u Was, trzymam kciuki za Wasze szybkie wyjscie do domu

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Melula Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isabelle, gratulacje. Alicjo, witamy na świecie. Rośnij zdrowa i duża na pociechę rodziców. Trzymajcie się dziewczyny, jesteśmy z wami!!!
    Spadł pierwszy śnieg i pierwsza styczniówka się rozpakowała...

szpilka, renia83 lubią tę wiadomość

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bluegirl a ja ci powiem tak : ty się nas nie słuchaj tylko swojej intuicji i lekarza też to on cię prowadzi zna dokładnie przebieg ciąży i on ma tytuł dr

:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2014, 12:18

Ewelina88, zielarka lubią tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możecie polecić jakiś program do projektowania wnętrza, kiedyś był taki temat, o ile dobrze kojarze.

ex2bo7ess0m327wq.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CO do zimy to u mnie jeszcze nie ma, ale to moja znienawidzona pora roku, niby dolnyśląsk i podobno zimy łagodne i tu gdzie mieszka teraz to nawet się zgodzę, ale mieszkając w podgórskiej miejscowości ok 700 m npm mówię niedowiarkom zima to koszmar jak sie robi sciezkę do autobusu jako pierwsza a snieg tak duży, że się wpada po pachwiny albo stoi się rano przed butami i jest dylemat założyć kozaki na duży śnieg ale mały mróz, czy buty górskie na mały śnieg ale duży mróz, gdy znienacka jest zarówno duży mróz -20 i duży śnieg po pachwiny (tak się zdarza rzadko)wybrałam kozaki, żeby mi się śnieg nie wsypywał i przeprosiłam się z glanami (butami do zadań specjanych, bo raz nawet jak mi auto na zaspie po pługowej zawisło to sobie glanami obkopałam)

marrtka lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • bluegirl89 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27 wrote:
    bluegirl a ja ci powiem tak : ty się nas nie słuchaj tylko swojej intuicji i lekarza też to on cię prowadzi zna dokładnie przebieg ciąży i on ma tytuł dr

:-)

No niby wiem ale nie wiem czy to co czuje to jest to samo o co chodziło lekarzowi...bo tak jak mówię nie czuje żadnego bólu ani skurczów tylko właśnie, że brzuch jest twardszy, ale teraz może myśląc o tym tylko niepotrzebnie się nakręcam...

ex2bhdgejfu72ae7.png
    km5shdgeqwm0rb9j.png[/url]
  • Chanela Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 21:29

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bluegirl89 wrote:
    No i po wczorajszej wizycie już nie jest tak kolorowo:/ Mam niedobór żelaza, a co najgorsze twardnieje mi brzuch:/ I jeśli będę mieć 5-6 takich twardnień to mam sie zgłosić do szpitala:( A teraz jak się dotykam po brzuchu to co chwile wydaje mi się, że stwardniał:/ I już sama nie wiem co robić czy to schizy czy przez to, że tak o tym myślę...nie wiem sama...

Ja nie wiem co dokładnie powiedziałaś lekarzowi. Czy jak u niego byłaś to wcześniej twardniał i dodatkowo cię bolał?
    Lekarz może być np. Przeczulony bo mogą być skurcze ale ich się nie czuje, i tylko na zapisie ktg wychodzą i przypuszczam, że dlatego polecił abyś udała się to skontrolować.
    Jestem pewna, że każda z nas by słuchała się zaleceń lekarza.

Jeżeli cię to niepokoi to to sprawdź, żeby potem płaczu nie było.

Jak skurcze Braxtona-Hicksa odczuwają kobiety?
    Czasem ból przypomina wyjątkowo dokuczliwą miesiączkę, albo nagły ucisk uniemożliwiający wyprostowanie się. Są też i takie przyszłe mamy, które twierdzą, że skurcze łapią je po kilkanaście razy dziennie i właściwie nie mogą przez nie chodzić. Jednak dla większości ciężarnych są bezbolesne, chociaż odczuwane przy nich napięcie mięśnia macicy może być nieprzyjemne.
    Co charakteryzuje skurcze Braxtona-Hicksa?
    Skurcz zaczyna się od dna macicy (które znajduje się u góry twojego brzucha), powoli przesuwając się ku dołowi. Trwa około 30 sekund. Im bardziej zaawansowana ciąża, tym skurcze przepowiadające są silniejsze. W 8–9. miesiącu mogą występować nawet co 20–30 minut i trwać do dwóch minut. Nic więc dziwnego, że łatwo wziąć je za sygnał rozpoczynającego się porodu. Jest jednak kilka istotnych różnic...
    Różnice między skurczami przepowiadającymi a porodowymi
    Skurczom przepowiadającym nie towarzyszą żadne dodatkowe objawy (takie jak np. biegunka, plamienie, odejście czopu śluzowego lub wód płodowych) ani uczucie rozpierania, ból pleców czy brzucha. I najważniejsza ich cecha, która uniemożliwi pomyłkę: nie stają się coraz mocniejsze ani częstsze. Wręcz przeciwnie, maksymalnie w ciągu godziny łagodnieją i całkowicie ustępują.

Kurcze dziewuchy musimy nie panikować ale też zrozumieć aby wszystkiego nie wrzucać do jednego wora. Dla jednej skurcze są nie groźne a dla drugiej są, jedna może dać rade donosić ciąże bez szwu inna nie, jedna ma skurcze bh inna nie ma...
    Coś jest według nas nie tak...to to sprawdźmy dla świętego spokoju..mamy do tego prawo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2014, 12:42

renia83 lubi tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isabelle gratulacje! Wszystko będzie dobrze, ciotki forumowe wiedzą co mówią.

Ja po drzemce - jest ciut lepiej. Szału nie ma ale jest lepiej.

relgh371rphwpz6l.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bluegirl89 wrote:
    No niby wiem ale nie wiem czy to co czuje to jest to samo o co chodziło lekarzowi...bo tak jak mówię nie czuje żadnego bólu ani skurczów tylko właśnie, że brzuch jest twardszy, ale teraz może myśląc o tym tylko niepotrzebnie się nakręcam...
    obserwuj się jesli jest twardszy glownie po jedzeniu to moze z jedzeniem ma to wiecej wspolnego niz z nieprawidłowościami, tez teraz strasznie schizuje od ostatniej wizyty i staram sie czekac na jakis konkret, najchetniej 2 razy dziennie chcialabym miec teraz usg sprawdzajace szyjke a wiem, że nie o to chodzi, jednak jesli cos zaniepokoi Cię jeszcze bardziej niz zwykle to jedz na ip, zeby sie uspokoic

ja wczoraj wieczorem mialam twardy brzuch,ale twardy byl jednostajnie caly czas i mysle ze to po toscie z sosem czosnkowym, oczywisce zdrowy rozsadek nie uchronil mnie przed zarwana noca

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isabelle GRATULUJĘ!!!

Napisz proszę jak możesz jak to się zaczęło. Trzymamy kciuki.

www.styczniowki2015.phorum.pl
‹‹ 1277 1278 1279 1280 1281 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ