*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
marrtka wrote:Hej kochane!
Dziewczyny, czy któraś kupowała na allegro kocyk minky ocieplany? macie jakiś link do fajnej, sprawdzonej oferty? Czy wystarczy do łożeczka a do wózka kupic grubszy? doradźcie:)
ja zamowilam tu masz kilka rodzajow wypelnienien do wozka wzielam wypel. jesienne, kolderka bedzie rovic za rozek jeszcze po kapieli.
http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=37379257
a tu jest jej stronka
http://primacoccolone.wordpress.com/komplety-kocyk-poduszka/
marrtka lubi tę wiadomość
-
marrtka wrote:Hej kochane!
Isabelle gratulacje, wszystko będzie dobrze na pewno!
Szpilka, polubiłam za glanyprzypomniały mi się czasy liceum
Dziewczyny, czy któraś kupowała na allegro kocyk minky ocieplany? macie jakiś link do fajnej, sprawdzonej oferty? Czy wystarczy do łożeczka a do wózka kupic grubszy? doradźcie:)
Ja z tymi twardnieniami brzucha już zgłupiałam, jeśli nie czuję bólu to nie panikuję. Teraz wiem jak mała leży, to rozpoznaję co wypycha. Zdaję się na swoją intuicję..
moja znjoma kupiła ten kocyk, mi też on wpadł w oko. Jest zadowolona,ale stwierdziła,że raczej dobry jest do przykrycia do nosidełka a nie do wózka.
Ja własnie poluje na jakis do wózka.marrtka lubi tę wiadomość
-
bluegirl89 wrote:Isabelle nasze gratulacje i dużo zdrówka dla Was. Niech malutka rośnie zdrowo
Nie wiem do końca chyba sama o czym mówię, bo jeszcze chyba tego nie rozróżniam:/ Wygląda to tak jak twardnienie bo nie czuję żadnego skurczu ani bólu
Tak na dobrą sprawę to po każdym jedzeniu czy piciu mam twardszy brzuch...
CO to może w ogóle powodować? Bo sprawdzał szyjkę i mówił, że wszystko z nią ok. Więc do czego te twardnienia mogą zmnierzać?Co moze się stać?
Mogę Ci napisać jak ja to odczuwamBrzuch jest wtedy jak napompowany na maxa balonik. Jak czuję gdy z miękkiego brzuch robi się twardy to czuję takie dopompowywanie, często w rytm mocniej odczuwalnego wówczas pulsu..
Jak szyjka jest długa, zamknięta to nie ma powodów do niepokoju.
Oczywiście najważniejsze jest zdanie Twojego lekarza. Ja jedynie piszę ze swojej perspektywy wiedząc jak się psychicznie poczułam leżąc w szpitalu. Odniosłam wrażenie że jestem tam zupełnie niepotrzebnie... Niby lepiej poleżeć na oddziale bez potrzeby niż zostać w domu bagatelizując objawy, ale wolałabym prywatnie rozwiać wątpliwości niż pakować się na 3 dni na szpitalne łóżko...Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2014, 13:31
-
Malenq wrote:Iwuska jakbyś zgadła, mieszkam niedaleko Hajnówki, 5lat w Białowieży mieszkałam.... pochodzę z Białego:)
w 2010 zostalismy zaproszeni do BIalowieży przez znajomych, bylismy tam kilka dni, pomimo 700 km nie zalujemy tej wycieczki, macie tam przepieknie, zwiedzilismy park, muzeum multimedialne, bylismy na punkcie widokowym i niezapomniane chwile na kolejce waskotorowej po ktorej nie mielismy juz na nic silyzakupilismy oczywiscie,trawe do zubrowki, wspanialy czas, marze by tam kiedys wrocic. Piekne stare odmalowane domki, spokoj cisza, zapach, i jakby czas stawal w miejscu.
lwuska55592 lubi tę wiadomość
-
Gratulacje dla świeżo upieczonej mamusi:* aż sie wzruszyłam kiedy to przeczytałam:)) niech mała rośnie zdrowo, a Ty dużo wypoczywaj ! Bedzie juz tylko lepiej:)
Co do aktywności naszych dzieci i liczenia ruchów, to ja w ogóle tego nie robię bo odczuwam małego ciagle:) tak jak Ag. Juz przed śniadaniem miałabym naliczone 10 ruchów. W ogóle od 9 do 11-12 mam wrażenie, ze ciagle sie wierci, podskakuje, drga czy ma czkawkę.
Któraś pytała co liczyć jako jeden ruch, wiec czytałam, ze każde poruszenie, drgniecie, podskok czy kopniaczek:)
Kiepsko sie dzisiaj czuje.. Cos jeździ mi po żołądku i odczuwam jego bol... Mam nadzieje, ze do 16 mi przejdzie bo jedziemy do Kubusia w Bochni oglądać wózki, a o 17 szkoła rodzenia.Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
Anutka ja też mam zapisywać. Liczę od 9:30 a nie jak wstanę, chociaż przez to omija mnie poranna seria ruchów małej. Serię przeciągań liczę jako jeden ruch, nie każdy kopniak też notuję. W ten sposób doliczę do 10 czasami o 13 a czasami dopiero o 17 (zwłaszcza wtedy jak miałam intensywny dzień koło domu czy na mieście).
Dzisiejszej nocy, co się obudziłam, to Natalka się wierciła, więc teraz jest dość spokojna
Czkawki jako ruchu nie traktujęAnutka, rastafanka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Rybka1 wrote:moja znjoma kupiła ten kocyk, mi też on wpadł w oko. Jest zadowolona,ale stwierdziła,że raczej dobry jest do przykrycia do nosidełka a nie do wózka.
Ja własnie poluje na jakis do wózka.
A może taki kocyko-kołderka?
http://allegro.pl/kocyk-minky-75x100-kolderka-do-wozka-100x75-jesien-i4732208916.html
Ja mam, i jest cieplutka na pewno nadaje się do wózkaWiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2014, 14:10
Ag..., Rybka1, marrtka lubią tę wiadomość
-
Wiki81 wrote:Ag czy Ty kiedys pokazywałaś link do takich jasnych, miękkich wkładów do przewijaka?
A może dziewczynki cos polecacie co kupiłyście?
Wkładów do przewijaka??? hmmm...nie wiem o czym mowisz wiec chyba to nie ja:)
ja mam przewijak twardy na lozeczko i nie mam wkladu do niego. -
Karolajla wrote:Dziewczyny zejdę z tematu i zapytam was czy któraś pije herbatę z liści malin albo ma zamiar ?
Ja nie, dla mnie za wcześnie, ciąża zagrożona .I chyba nie będę w cale, będę uprawiała sex ...oj taaaaak będę (chciała bym)
Wiki mi się wydaje, że to zbędny wydatek, wystarczy piluszke tetrową kłaść na ten materac
Jeju jak ja nienawidze pisać z tabletaWiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2014, 14:20
Ag..., jonka91, zielarka lubią tę wiadomość
-
ania_29 wrote:Anutka ja też mam zapisywać. Liczę od 9:30 a nie jak wstanę, chociaż przez to omija mnie poranna seria ruchów małej. Serię przeciągań liczę jako jeden ruch, nie każdy kopniak też notuję. W ten sposób doliczę do 10 czasami o 13 a czasami dopiero o 17 (zwłaszcza wtedy jak miałam intensywny dzień koło domu czy na mieście).
Dzisiejszej nocy, co się obudziłam, to Natalka się wierciła, więc teraz jest dość spokojna
Czkawki jako ruchu nie traktuję -
nick nieaktualnyAg... wrote:a na co jest herbata z malin?
kurcze mąż mi kupil zieloną z malinami- czyli nie pic??
http://parenting.pl/portal/herbata-z-lisci-malin
ja zamierzam pić od dzisiaj, na pewno nie zaszkodzi a mnie może akurat pomożezielarka lubi tę wiadomość
-
Isabelle Kochana gratulacje
jako mama wczesniaki z 28 tygodnia moge tylko życzyć Tobie wytrwałości i powiedzieć ze milosc matki jest najlepsza siła dla Kruszynek choc Alicja ma juz prawie 1,5 kg nim sie obejrzysz dobije do 2 i będziecie juz razem w domciu
))) życzę Wam wszystkiego najlepszego i dużo dużo sił dla Ciebie
))