Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isabelle!! Kochana gratuluję i życzę dużo zdrówka. Maleńka na pewno da sobie radę i będzie piękną, zdrową dziewczyną! Strasznie się ciesze, że jej stan jest stabilny.:)
    W pierwszej chwili jak przeczytałam to prawie zawału dostałam, ale jak doczytałam, że stan stabilny to do razu uśmiech i łezka w oku.
    Jeszcze raz gratuluję!!!
    Karolajla wrote:
    Dziewczyny zejdę z tematu i zapytam was czy któraś pije herbatę z liści malin albo ma zamiar ?
    Ja mam zamiar ale od 36 tyg dopiero chyba można!

Bluegirl - A co do tych twardnień to ja właśnie z powodu takich rzadkich byłam w szpitalu i już jest lepiej. Ale szyjka się trochę skróciła chociaż nadal ma 3,5cm. Najlepiej słuchać swojego lekarza. Wie co robi. I nie dotykaj brzucha! Ja mam zakaz od poniedziałku. Od czasu do czasu tylko mogę bo to powoduję skurcze!

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • blador Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pić :) z liści malin chyba ma przyspieszyć poród tak?

relgh3718o9n8rtv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tego co ja wiem to można zacząć już od 32tygodnia :-)

zielarka lubi tę wiadomość

• jonka91 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgodnie z tym co jest napisane na stronie parenting ja nie będę mogła pić herbaty z liści malin, ponieważ moja mama miała mięśniaki macicy, a to jest przeciwwskazaniem. Wcześniej się nad tym nie zastanawiałam, a teraz już nie będę sobie tym zaprzątała głowy..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2014, 14:25

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam wolę nie ryzykować tak wcześnie. 1 grudnia mam wizytę u lekarza to się jej zapytam. Wolę takie rzeczy konsultować.

nix lubi tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra- to ja nie pije na bank!!!
    wlasnie doszly mi literki z neju i zamowilam torbe na allegro do wozka:)
    Byla uzywana za 230zl z bialej skory( czyli idealna do kompletu) ale nie bylam przekonana i tak czekalam od miesiaca, ktos wystawil materialową za 60 i koloami pasowala wiec wzielam od razu.no i mam 150 na kiecke:D

marrtka, jonka91, Gwiazdeczka27, nix lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27 wrote:
    Ja nie, dla mnie za wcześnie, ciąża zagrożona .I chyba nie będę w cale, będę uprawiała sex ...oj taaaaak będę (chciała bym) :P

Wiki mi się wydaje, że to zbędny wydatek, wystarczy piluszke tetrową kłaść na ten materac :-)

Jeju jak ja nienawidze pisać z tableta
    Gwiazdeczko ale ja mam taki z desek xbity przewijak i tam trzeba cos miękkiego położyć. Bo to sama deska

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Tymi Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag kochana które literki zamówiłam tzn jaki rodzaj ? Pokażesz? Jaki czas realizacji? Pisałas maila z preferencjami kolorystycznymi?

l22nhdge0qqepa6e.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag x malin można pic. Z liści malin powoduje skurcz a nie z owoców malin.

Ag..., Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do przewijaków ja mam poprostu przescieradełko na swoj twardy łóżeczkowy, ale jak mowisz ze masz taki twardy z desek to fajny jest z Ikei taki dmuchany, na niego pieluszke lub przescieradelko i wystarczy.
    Na SR pani taki miała i po kąpaniu na stole na tym kladlismy lale;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2014, 14:51

Wiki81 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, przypomnijcie jakie macie wózki, moze cos mnie zainspiruje... Wiem, ze króluje tutaj Camarelo, a pozostałe? Strasznie denerwuje mnie ten temat. Co uda nam sie z mężem cos wybrać, okazuje sie, ze np. Ma kubelkowa spacerówke, która nie jest zalecana dla dzieci poniżej roku,albo kiepskie opinie na necie.... Chciałabym juz mieć cos na 100% upatrzonego bo tak mało czasu zostało...

Zależy mi na czymś małym, zgrabnym i najlepiej z regulowana rączka aby był odpowiedni dla osoby, która ma 160 cm jak i dla męża, ktory ma 200cm

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2014, 14:40

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki taki zwykły, gąbkowy przewijak owinięty ceratką kupisz za ok. 35zł na allegro :)

Gwiazdeczka27, Wiki81 lubią tę wiadomość

201501145565.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymi- ja mam takie. Ze strony neju.pl Są to bodajze finezyjne rozmiar 25.
    Matko to wogole nic nie wazy:D wzielam dodatkowo jednego misia i wiecej gwiazdek.
    przegladnelam wszystkie jakie mieli i pozniej telefonicznie z panią ( niezwykle sympatyczną) ustaliłam ktore chce. Kolorystyke wybralam na pods wzoru ale kobitka ci zrobi jakie chcesz.
    Zamowilam 12.11, dzis dostalam. Tam pisze, ze czas realizcji ok 10 dni.

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3474aca73e39.jpg
    zdjecie ze stolu- wysylalam mężowi. Ze sciany przesle kącik jak juz go skoncze.

jonka91, Tymi, Gwiazdeczka27, Agus89, rastafanka, Wiki81, szpilka, lwuska55592, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    belldandy wrote:
    Dziewczyny, przypomnijcie jakie macie wózki, moze cos mnie zainspiruje... Wiem, ze króluje tutaj Camarelo, a pozostałe? Strasznie denerwuje mnie ten temat. Co uda nam sie z mężem cos wybrać, okazuje sie, ze np. Ma kubelkowa spacerówke, która nie jest zalecana dla dzieci poniżej roku,albo kiepskie opinie na necie.... Chciałabym juz mieć cos na 100% upatrzonego bo tak mało czasu zostało...

Zależy mi na czymś małym, zgrabnym i najlepiej z regulowana rączka aby był odpowiedni dla osoby, która ma 160 cm jak i dla męża, ktory ma 200cm

emmaljunga nitro city- łatwo sie prowadzi, idealny jak dla mnie a mam 160 i dla małza ktory ma 185. Rączka regulowana. Spacerowka solidna, nie kubelkowa, w pelni rozkladana.
    z tym ze ja go kupilam w promocji za pol ceny i z dodatkami, ktorych jak teraz widze nie ma w podst zestawie- wprowadzali nową kolorystyke i była wyprzedaz "starej kolekcji".

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2014, 14:50

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczko ja też zamierzałam wywoływać poród seksem... Kurde wiecie że mi jednak trochę tego brak :(
    Z tym że możliwe, że po zdjęciu szwu już się Mały urodzi wiec znowu 6 tygodni zakazu. A ja jednak ciut liczę że się nie urodzi :) chociaż niech da Mamusi ze 3 dni na przytulanki z Tatusiem.

Ag..., jonka91, Gwiazdeczka27, szpilka lubią tę wiadomość

relgh371rphwpz6l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my zdecydujemy się na ten
    http://jedo.pl/pl/#/bartatina/alu/memo/
    tylko ze skrętnymi kółkami przednimi i w kolorze jasnego beżu z odrobiną pomarańczy :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2014, 14:52

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

• marrtka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    belldandy wrote:

Bell u nas stanęło w końcu na Bebetto Silvia, obejrzysz w Kubusiu w Bochni. ja mam 158cm. Mąż zmienia ustawienie rączki. Jeździliśmy nim też w Smyku, składaliśmy itp. oprócz funkcjonalności wózka podoba mi się też torba pod wózkiem :P i już innych nie oglądam :)

dxomkrhms4puy6o2.png
  • jonka91 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy wózek Pajero Alu Len firmy Adamex.

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• Tymi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Ag :) ja tez będę zamawiać z tej stronki ;)))) dlatego tak dopytywalam :d

Ag... lubi tę wiadomość

l22nhdge0qqepa6e.png
  • Ag... Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak wogole dziewczyny opanujcie się:)! zadna z nas jeszcze nie ma ciazy donoszonej a wy juz o wywoływaniu porodu??

Gwiazdeczka27, Tymi, lwuska55592, nick nieaktualny, nix, zielarka, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
‹‹ 1280 1281 1282 1283 1284 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ