X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak, tylko postanowiłam rodzić w Białym, bo oba przez Ciebie wymienione nie mają znieczulenia (a moje podejrzenie pada, że nie chce im się dodatkowego anestezjologa zatrudniać) więc wolę w tych miejscach nie rodzić...
    mnie mazury ładniejsze...kocham puszczę, ale właśnie do szczęścia brakuje mi jezior hehehe moja babcia ś.p z Ełku była:)
    zarówno u Ciebie jak i u mnie na zimę (śnieżną, mroźną) "narzekać nie możemy"... co roku jest i co roku "daje popalić" heheheh

Anutka ja nie mam...ale w głowie sobie liczę...i dzisiaj mała coś leniwa jest pod tym względem....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2014, 10:46

lwuska55592 lubi tę wiadomość

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    Witamy sie :-) :-) mam pytanko, polozna zalecila liczyc ruchy, dostalam taka karte z kratke i o odpowiedniej godzinie mam zaznaczyc 10 ruch. Zwykle o 14:00 jest najpozniej. O ktorej Wy czujecie 10 ruch i czy w ofole macie karte ruchow plodu ??? :-)
    Mi lekarz mówił o liczeniu ruchów po 28tyg.ja mu powiedziałam,że nie licze,bo cały dzień czuję małą.On stwierdził,ze faktycznie w tak wyczekiwanej ciazy to kobieta wczuwa się i wsłuchuje w swoje ciało i na pewno jakby tych ruchów bylo za mało,to bym wyczuła.A mi doula powiedziała,że dziecko to nie matematyka,czasami naliczysz tych ruchów 10,a czasami 8 i co?schiza?
    O 14.00 najpóźniej?to dziwne,bo mi najbardziej sie rusza wieczorem:)

lwuska55592, jonka91, Anutka, zielarka lubią tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętam historie jakie krążyły o szpitalu w Hajnówce, kiedyś koleżanka tam leżała i naprawdę jej nie zazdrościłam :) Ja jestem konkretnie z Giżycka więc sam środek Mazur.
    U mnie z ruchami jest tak że są o różnych porach, jak położę się na lewy bok czuje praktycznie zawsze i odrazu..

Malenq lubi tę wiadomość

ex2bo7ess0m327wq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehehe i koleżanka nie kłamała jeżeli chodzi o ten szpital....

to chyba różnie bywa...moja mała najbardziej aktywna wieczorkiem jest....a w dzień różnie, bywają dni, że non stop się rusza, a bywają (takie jak dzisiaj), że ewidentnie lenia ma i śpi....

• rastafanka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    Witamy sie :-) :-) mam pytanko, polozna zalecila liczyc ruchy, dostalam taka karte z kratke i o odpowiedniej godzinie mam zaznaczyc 10 ruch. Zwykle o 14:00 jest najpozniej. O ktorej Wy czujecie 10 ruch i czy w ofole macie karte ruchow plodu ??? :-)
    Ja też mam taką kartę, ale jakoś ciężko mi to liczyć. Bo nie wiem kiedy serię ruchów liczyć jako jeden ruch, a kiedy jako kolejny :) Na razie 10 ruch mam koło 12.00 i tak zaznaczam w karcie. Choć w sumie nie wiem po co to liczyć, bo mała i tak fika przez cały dzień :)

Anutka lubi tę wiadomość

l22ndf9hcnybk1rg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD nie kupuję prześcieradła do kołyski. Mam zamiar w tym celu wykorzystać pokrowiec frotte taki na przewijak (ma prawie te same wymiary)-bo zakupiłam 3, albo wyłożyć kocykiem i na to tetrę.

Zmieniła mi się koncepcja układu sypialni bo się okazało że meble są po 1,5cm dłuższe a były obliczane na styk z drzwiami i nie weszły:/ więc teraz nie mam pojęcia gdzie ustawię kołyskę i czy w ogóle ją wykorzystam..

MartaKD lubi tę wiadomość

• bluegirl89 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i po wczorajszej wizycie już nie jest tak kolorowo:/ Mam niedobór żelaza, a co najgorsze twardnieje mi brzuch:/ I jeśli będę mieć 5-6 takich twardnień to mam sie zgłosić do szpitala:( A teraz jak się dotykam po brzuchu to co chwile wydaje mi się, że stwardniał:/ I już sama nie wiem co robić czy to schizy czy przez to, że tak o tym myślę...nie wiem sama...

ex2bhdgejfu72ae7.png
    km5shdgeqwm0rb9j.png[/url]
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    Mi lekarz mówił o liczeniu ruchów po 28tyg.ja mu powiedziałam,że nie licze,bo cały dzień czuję małą.On stwierdził,ze faktycznie w tak wyczekiwanej ciazy to kobieta wczuwa się i wsłuchuje w swoje ciało i na pewno jakby tych ruchów bylo za mało,to bym wyczuła.A mi doula powiedziała,że dziecko to nie matematyka,czasami naliczysz tych ruchów 10,a czasami 8 i co?schiza?
    O 14.00 najpóźniej?to dziwne,bo mi najbardziej sie rusza wieczorem:)
    Zgadzam sie z toba, dziecko to nie matematyka :-) ale plozne maja takue wytyczne i isuje sobie dane w tabelke :-)

Moja jest aktywna w dzien a o 23 spi i do 9 jest grzeczna :-)
    Mam liczyc do 10 ruchow na dzien, na 10 koncze, jak jest 20 czy 30 to dobrze,ale mam zaznaczac o ktorej poczuje 10 ruch :-). Dzis byli 5 :-) do tej pory :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2014, 11:12

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rastafanka wrote:
    Ja też mam taką kartę, ale jakoś ciężko mi to liczyć. Bo nie wiem kiedy serię ruchów liczyć jako jeden ruch, a kiedy jako kolejny :) Na razie 10 ruch mam koło 12.00 i tak zaznaczam w karcie. Choć w sumie nie wiem po co to liczyć, bo mała i tak fika przez cały dzień :)
    Moze to jakis wyznacznik, jak jest 10 ruchow dziennie to jest wszystko ok :-)
    Ja kolejny ruch licze jak miedzy seriami aktywnosci jest 10 minut przerwy :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2014, 11:15

rastafanka lubi tę wiadomość

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bluegirl89 wrote:
    No i po wczorajszej wizycie już nie jest tak kolorowo:/ Mam niedobór żelaza, a co najgorsze twardnieje mi brzuch:/ I jeśli będę mieć 5-6 takich twardnień to mam sie zgłosić do szpitala:( A teraz jak się dotykam po brzuchu to co chwile wydaje mi się, że stwardniał:/ I już sama nie wiem co robić czy to schizy czy przez to, że tak o tym myślę...nie wiem sama...
    Lepiej jechac do szpitala, to juz koncowka ciazy i niedarowalabys sobie gdyby cos sie stalo bo zbagetelizowalas twardnienia... Pod opieka lekqrza bedziecie bezpieczni :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluegirl 5/6 twardnien i do szpitala?? nie chce oczywiscie wchodzic w kompetencje lekarza i oczywiscie jesli tak ci radzil to sie zastosuj ale juz od 22 tyg kiklanascie takich twardnien/skurczow na dobe jest normalne. Zalezy oczywiscie czy mowisz o BH czy o twardnieniach bo to czasto mylone.
    Jak ja bym miala po 5/6 twardneniach sie zglaszac na IP to lezalabym ciagle od wrzesnia.
    Bo owe twardnienia zdarzają mi sie ciągle.

Co do ruchow plodu te 10 to ja czuje zanim sniadanie zjem:) nie licze- jesli czuje ze cos dlugo sie nie rusza to gadam do niego " mowie Kostek kopnij mame" i czasem słucha.

Anutka, Malenq, rastafanka, zielarka lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uporalam sie z ubrankami, ostatnia partia do prasowania i ubranka 50-62 w szafce :-). 68 w piwnicy :-)

Becia81 lubi tę wiadomość

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, dzisiaj 3 minuty po północy siłami natury urodziłam Alicję. 1400 g, 40 cm. Mała jest w inkubatorze, podpięta pod aparaturę wspomagającą oddychanie. Lekarze mówią, ze jest stabilna, chociaż jakiś czas bedzie karmiona dożylnie.

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isabelle-gratulacje:)
    niech malutko rosnie zdrowo i szybko- trzymajcie się!
    A ty jak sie czujesz?

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isabelle! Kochana gratuluję i życzę dużo sił dla Was i Alicji!!! Niech rośnie zdrowo! Buziaki, trzymaj się!!

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isabelle Gratuluję :* Szybciutko wracajcie do zdrowia, na pewno wszystko będzie okey! A my tu będziemy za Was trzymać kciuki!

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Isabelle! Trzymajcie się i niech mała szybko rośnie, dużo zdrówka i sił dla Was :*

• Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isabelle zdrówka i siły dla córeczki i dla Ciebie kochana! Wszystko będzie dobrze zobaczysz! Gratuluje :-)
    A to z zaskoczenia córcia Cię przywitała. Zdrówka , Zdrówka jeszcze raz zdrówka ! Zajmą się nią na pewno najlepiej jak tylko się da :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2014, 11:40

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    h

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 12:40

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isabelle gratulacje!

Wszystko będzie dobrze, nie może być inaczej :* Ty kochana będziesz już tulić dzieciątko w domku, a my się będziemy męczyć. Wiem że wolałabyś w terminie żeby było bezpieczniej, ale teraz skup się na małej, wszystko będzie super!

‹‹ 1276 1277 1278 1279 1280 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ