*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnytak, tylko postanowiłam rodzić w Białym, bo oba przez Ciebie wymienione nie mają znieczulenia (a moje podejrzenie pada, że nie chce im się dodatkowego anestezjologa zatrudniać) więc wolę w tych miejscach nie rodzić...
mnie mazury ładniejsze...kocham puszczę, ale właśnie do szczęścia brakuje mi jezior hehehe moja babcia ś.p z Ełku była:)
zarówno u Ciebie jak i u mnie na zimę (śnieżną, mroźną) "narzekać nie możemy"... co roku jest i co roku "daje popalić" heheheh
Anutka ja nie mam...ale w głowie sobie liczę...i dzisiaj mała coś leniwa jest pod tym względem....Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2014, 10:46
lwuska55592 lubi tę wiadomość
-
Anutka wrote:Witamy sie
mam pytanko, polozna zalecila liczyc ruchy, dostalam taka karte z kratke i o odpowiedniej godzinie mam zaznaczyc 10 ruch. Zwykle o 14:00 jest najpozniej. O ktorej Wy czujecie 10 ruch i czy w ofole macie karte ruchow plodu ???
O 14.00 najpóźniej?to dziwne,bo mi najbardziej sie rusza wieczorem:)lwuska55592, jonka91, Anutka, zielarka lubią tę wiadomość
-
Pamiętam historie jakie krążyły o szpitalu w Hajnówce, kiedyś koleżanka tam leżała i naprawdę jej nie zazdrościłam
Ja jestem konkretnie z Giżycka więc sam środek Mazur.
U mnie z ruchami jest tak że są o różnych porach, jak położę się na lewy bok czuje praktycznie zawsze i odrazu..Malenq lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyhehehe i koleżanka nie kłamała jeżeli chodzi o ten szpital....
to chyba różnie bywa...moja mała najbardziej aktywna wieczorkiem jest....a w dzień różnie, bywają dni, że non stop się rusza, a bywają (takie jak dzisiaj), że ewidentnie lenia ma i śpi.... -
Anutka wrote:Witamy sie
mam pytanko, polozna zalecila liczyc ruchy, dostalam taka karte z kratke i o odpowiedniej godzinie mam zaznaczyc 10 ruch. Zwykle o 14:00 jest najpozniej. O ktorej Wy czujecie 10 ruch i czy w ofole macie karte ruchow plodu ???
Na razie 10 ruch mam koło 12.00 i tak zaznaczam w karcie. Choć w sumie nie wiem po co to liczyć, bo mała i tak fika przez cały dzień
Anutka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMartaKD nie kupuję prześcieradła do kołyski. Mam zamiar w tym celu wykorzystać pokrowiec frotte taki na przewijak (ma prawie te same wymiary)-bo zakupiłam 3, albo wyłożyć kocykiem i na to tetrę.
Zmieniła mi się koncepcja układu sypialni bo się okazało że meble są po 1,5cm dłuższe a były obliczane na styk z drzwiami i nie weszły:/ więc teraz nie mam pojęcia gdzie ustawię kołyskę i czy w ogóle ją wykorzystam..MartaKD lubi tę wiadomość
-
No i po wczorajszej wizycie już nie jest tak kolorowo:/ Mam niedobór żelaza, a co najgorsze twardnieje mi brzuch:/ I jeśli będę mieć 5-6 takich twardnień to mam sie zgłosić do szpitala:( A teraz jak się dotykam po brzuchu to co chwile wydaje mi się, że stwardniał
I już sama nie wiem co robić czy to schizy czy przez to, że tak o tym myślę...nie wiem sama...
-
MartaKD wrote:Mi lekarz mówił o liczeniu ruchów po 28tyg.ja mu powiedziałam,że nie licze,bo cały dzień czuję małą.On stwierdził,ze faktycznie w tak wyczekiwanej ciazy to kobieta wczuwa się i wsłuchuje w swoje ciało i na pewno jakby tych ruchów bylo za mało,to bym wyczuła.A mi doula powiedziała,że dziecko to nie matematyka,czasami naliczysz tych ruchów 10,a czasami 8 i co?schiza?
O 14.00 najpóźniej?to dziwne,bo mi najbardziej sie rusza wieczorem:)ale plozne maja takue wytyczne i isuje sobie dane w tabelke
Moja jest aktywna w dzien a o 23 spi i do 9 jest grzeczna
Mam liczyc do 10 ruchow na dzien, na 10 koncze, jak jest 20 czy 30 to dobrze,ale mam zaznaczac o ktorej poczuje 10 ruch. Dzis byli 5
do tej pory
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2014, 11:12
-
rastafanka wrote:Ja też mam taką kartę, ale jakoś ciężko mi to liczyć. Bo nie wiem kiedy serię ruchów liczyć jako jeden ruch, a kiedy jako kolejny
Na razie 10 ruch mam koło 12.00 i tak zaznaczam w karcie. Choć w sumie nie wiem po co to liczyć, bo mała i tak fika przez cały dzień
Ja kolejny ruch licze jak miedzy seriami aktywnosci jest 10 minut przerwyWiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2014, 11:15
rastafanka lubi tę wiadomość
-
bluegirl89 wrote:No i po wczorajszej wizycie już nie jest tak kolorowo:/ Mam niedobór żelaza, a co najgorsze twardnieje mi brzuch:/ I jeśli będę mieć 5-6 takich twardnień to mam sie zgłosić do szpitala:( A teraz jak się dotykam po brzuchu to co chwile wydaje mi się, że stwardniał
I już sama nie wiem co robić czy to schizy czy przez to, że tak o tym myślę...nie wiem sama...
-
Bluegirl 5/6 twardnien i do szpitala?? nie chce oczywiscie wchodzic w kompetencje lekarza i oczywiscie jesli tak ci radzil to sie zastosuj ale juz od 22 tyg kiklanascie takich twardnien/skurczow na dobe jest normalne. Zalezy oczywiscie czy mowisz o BH czy o twardnieniach bo to czasto mylone.
Jak ja bym miala po 5/6 twardneniach sie zglaszac na IP to lezalabym ciagle od wrzesnia.
Bo owe twardnienia zdarzają mi sie ciągle.
Co do ruchow plodu te 10 to ja czuje zanim sniadanie zjem:) nie licze- jesli czuje ze cos dlugo sie nie rusza to gadam do niego " mowie Kostek kopnij mame" i czasem słucha.Anutka, Malenq, rastafanka, zielarka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Isabelle zdrówka i siły dla córeczki i dla Ciebie kochana! Wszystko będzie dobrze zobaczysz! Gratuluje
A to z zaskoczenia córcia Cię przywitała. Zdrówka , Zdrówka jeszcze raz zdrówka ! Zajmą się nią na pewno najlepiej jak tylko się daWiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2014, 11:40
-
nick nieaktualnyIsabelle gratulacje!
Wszystko będzie dobrze, nie może być inaczej :* Ty kochana będziesz już tulić dzieciątko w domku, a my się będziemy męczyć. Wiem że wolałabyś w terminie żeby było bezpieczniej, ale teraz skup się na małej, wszystko będzie super!