X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak, tylko postanowiłam rodzić w Białym, bo oba przez Ciebie wymienione nie mają znieczulenia (a moje podejrzenie pada, że nie chce im się dodatkowego anestezjologa zatrudniać) więc wolę w tych miejscach nie rodzić...
    mnie mazury ładniejsze...kocham puszczę, ale właśnie do szczęścia brakuje mi jezior hehehe moja babcia ś.p z Ełku była:)
    zarówno u Ciebie jak i u mnie na zimę (śnieżną, mroźną) "narzekać nie możemy"... co roku jest i co roku "daje popalić" heheheh

Anutka ja nie mam...ale w głowie sobie liczę...i dzisiaj mała coś leniwa jest pod tym względem....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2014, 10:46

lwuska55592 lubi tę wiadomość

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    Witamy sie :-) :-) mam pytanko, polozna zalecila liczyc ruchy, dostalam taka karte z kratke i o odpowiedniej godzinie mam zaznaczyc 10 ruch. Zwykle o 14:00 jest najpozniej. O ktorej Wy czujecie 10 ruch i czy w ofole macie karte ruchow plodu ??? :-)
    Mi lekarz mówił o liczeniu ruchów po 28tyg.ja mu powiedziałam,że nie licze,bo cały dzień czuję małą.On stwierdził,ze faktycznie w tak wyczekiwanej ciazy to kobieta wczuwa się i wsłuchuje w swoje ciało i na pewno jakby tych ruchów bylo za mało,to bym wyczuła.A mi doula powiedziała,że dziecko to nie matematyka,czasami naliczysz tych ruchów 10,a czasami 8 i co?schiza?
    O 14.00 najpóźniej?to dziwne,bo mi najbardziej sie rusza wieczorem:)

lwuska55592, jonka91, Anutka, zielarka lubią tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętam historie jakie krążyły o szpitalu w Hajnówce, kiedyś koleżanka tam leżała i naprawdę jej nie zazdrościłam :) Ja jestem konkretnie z Giżycka więc sam środek Mazur.
    U mnie z ruchami jest tak że są o różnych porach, jak położę się na lewy bok czuje praktycznie zawsze i odrazu..

Malenq lubi tę wiadomość

ex2bo7ess0m327wq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehehe i koleżanka nie kłamała jeżeli chodzi o ten szpital....

to chyba różnie bywa...moja mała najbardziej aktywna wieczorkiem jest....a w dzień różnie, bywają dni, że non stop się rusza, a bywają (takie jak dzisiaj), że ewidentnie lenia ma i śpi....

• rastafanka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    Witamy sie :-) :-) mam pytanko, polozna zalecila liczyc ruchy, dostalam taka karte z kratke i o odpowiedniej godzinie mam zaznaczyc 10 ruch. Zwykle o 14:00 jest najpozniej. O ktorej Wy czujecie 10 ruch i czy w ofole macie karte ruchow plodu ??? :-)
    Ja też mam taką kartę, ale jakoś ciężko mi to liczyć. Bo nie wiem kiedy serię ruchów liczyć jako jeden ruch, a kiedy jako kolejny :) Na razie 10 ruch mam koło 12.00 i tak zaznaczam w karcie. Choć w sumie nie wiem po co to liczyć, bo mała i tak fika przez cały dzień :)

Anutka lubi tę wiadomość

l22ndf9hcnybk1rg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD nie kupuję prześcieradła do kołyski. Mam zamiar w tym celu wykorzystać pokrowiec frotte taki na przewijak (ma prawie te same wymiary)-bo zakupiłam 3, albo wyłożyć kocykiem i na to tetrę.

Zmieniła mi się koncepcja układu sypialni bo się okazało że meble są po 1,5cm dłuższe a były obliczane na styk z drzwiami i nie weszły:/ więc teraz nie mam pojęcia gdzie ustawię kołyskę i czy w ogóle ją wykorzystam..

MartaKD lubi tę wiadomość

• bluegirl89 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i po wczorajszej wizycie już nie jest tak kolorowo:/ Mam niedobór żelaza, a co najgorsze twardnieje mi brzuch:/ I jeśli będę mieć 5-6 takich twardnień to mam sie zgłosić do szpitala:( A teraz jak się dotykam po brzuchu to co chwile wydaje mi się, że stwardniał:/ I już sama nie wiem co robić czy to schizy czy przez to, że tak o tym myślę...nie wiem sama...

ex2bhdgejfu72ae7.png
    km5shdgeqwm0rb9j.png[/url]
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    Mi lekarz mówił o liczeniu ruchów po 28tyg.ja mu powiedziałam,że nie licze,bo cały dzień czuję małą.On stwierdził,ze faktycznie w tak wyczekiwanej ciazy to kobieta wczuwa się i wsłuchuje w swoje ciało i na pewno jakby tych ruchów bylo za mało,to bym wyczuła.A mi doula powiedziała,że dziecko to nie matematyka,czasami naliczysz tych ruchów 10,a czasami 8 i co?schiza?
    O 14.00 najpóźniej?to dziwne,bo mi najbardziej sie rusza wieczorem:)
    Zgadzam sie z toba, dziecko to nie matematyka :-) ale plozne maja takue wytyczne i isuje sobie dane w tabelke :-)

Moja jest aktywna w dzien a o 23 spi i do 9 jest grzeczna :-)
    Mam liczyc do 10 ruchow na dzien, na 10 koncze, jak jest 20 czy 30 to dobrze,ale mam zaznaczac o ktorej poczuje 10 ruch :-). Dzis byli 5 :-) do tej pory :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2014, 11:12

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rastafanka wrote:
    Ja też mam taką kartę, ale jakoś ciężko mi to liczyć. Bo nie wiem kiedy serię ruchów liczyć jako jeden ruch, a kiedy jako kolejny :) Na razie 10 ruch mam koło 12.00 i tak zaznaczam w karcie. Choć w sumie nie wiem po co to liczyć, bo mała i tak fika przez cały dzień :)
    Moze to jakis wyznacznik, jak jest 10 ruchow dziennie to jest wszystko ok :-)
    Ja kolejny ruch licze jak miedzy seriami aktywnosci jest 10 minut przerwy :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2014, 11:15

rastafanka lubi tę wiadomość

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bluegirl89 wrote:
    No i po wczorajszej wizycie już nie jest tak kolorowo:/ Mam niedobór żelaza, a co najgorsze twardnieje mi brzuch:/ I jeśli będę mieć 5-6 takich twardnień to mam sie zgłosić do szpitala:( A teraz jak się dotykam po brzuchu to co chwile wydaje mi się, że stwardniał:/ I już sama nie wiem co robić czy to schizy czy przez to, że tak o tym myślę...nie wiem sama...
    Lepiej jechac do szpitala, to juz koncowka ciazy i niedarowalabys sobie gdyby cos sie stalo bo zbagetelizowalas twardnienia... Pod opieka lekqrza bedziecie bezpieczni :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluegirl 5/6 twardnien i do szpitala?? nie chce oczywiscie wchodzic w kompetencje lekarza i oczywiscie jesli tak ci radzil to sie zastosuj ale juz od 22 tyg kiklanascie takich twardnien/skurczow na dobe jest normalne. Zalezy oczywiscie czy mowisz o BH czy o twardnieniach bo to czasto mylone.
    Jak ja bym miala po 5/6 twardneniach sie zglaszac na IP to lezalabym ciagle od wrzesnia.
    Bo owe twardnienia zdarzają mi sie ciągle.

Co do ruchow plodu te 10 to ja czuje zanim sniadanie zjem:) nie licze- jesli czuje ze cos dlugo sie nie rusza to gadam do niego " mowie Kostek kopnij mame" i czasem słucha.

Anutka, Malenq, rastafanka, zielarka lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uporalam sie z ubrankami, ostatnia partia do prasowania i ubranka 50-62 w szafce :-). 68 w piwnicy :-)

Becia81 lubi tę wiadomość

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, dzisiaj 3 minuty po północy siłami natury urodziłam Alicję. 1400 g, 40 cm. Mała jest w inkubatorze, podpięta pod aparaturę wspomagającą oddychanie. Lekarze mówią, ze jest stabilna, chociaż jakiś czas bedzie karmiona dożylnie.

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isabelle-gratulacje:)
    niech malutko rosnie zdrowo i szybko- trzymajcie się!
    A ty jak sie czujesz?

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isabelle! Kochana gratuluję i życzę dużo sił dla Was i Alicji!!! Niech rośnie zdrowo! Buziaki, trzymaj się!!

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isabelle Gratuluję :* Szybciutko wracajcie do zdrowia, na pewno wszystko będzie okey! A my tu będziemy za Was trzymać kciuki!

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Isabelle! Trzymajcie się i niech mała szybko rośnie, dużo zdrówka i sił dla Was :*

• Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isabelle zdrówka i siły dla córeczki i dla Ciebie kochana! Wszystko będzie dobrze zobaczysz! Gratuluje :-)
    A to z zaskoczenia córcia Cię przywitała. Zdrówka , Zdrówka jeszcze raz zdrówka ! Zajmą się nią na pewno najlepiej jak tylko się da :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2014, 11:40

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    h

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 12:40

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isabelle gratulacje!

Wszystko będzie dobrze, nie może być inaczej :* Ty kochana będziesz już tulić dzieciątko w domku, a my się będziemy męczyć. Wiem że wolałabyś w terminie żeby było bezpieczniej, ale teraz skup się na małej, wszystko będzie super!

‹‹ 1276 1277 1278 1279 1280 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ