Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Tymi Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Otóż to Ag święte słowa :) nigdy nie wiadomo jak bedzie , mam kumpele ktora z drugim dzieckiem w 34 tyg miała 4 cm rozwarcia przeleżała do 37 a potem sie bzyknela miała juz dosyć ciazy wiedziała ze mały bezpieczny, po 3 godzinach była juz na porodówce a po kolejnych 2 urodziła i bądź tu mądry ! Ja jak skończę 36 to sie tez bzykne i w sumie powiem Wam ze mam taki plan i sie go kurczowo trzymam i wizualizuje kolejne daty, a jak wola góry bedzie inna No to trudno przyjmę na klatę ;)

lwuska55592 lubi tę wiadomość

l22nhdge0qqepa6e.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    j

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 12:40

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene- oj nie zazdroszczę ale tez jesli czujesz sie dobrze to te 3 dni miną szybko a profity dla męża mogą byc duze z tego co mowisz.
    Niech mąż mu pokazuje miasto itp i chodzi do restauracji- napewno zrozumie ze mozesz sie nie czuc na wycieczki.
    Dasz rade;) na 3 dni zamiast kapci po domu mozesz smigac w jeansach:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2014, 17:34

Gwiazdeczka27, Selene lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene ja też uważam, że dasz radę...będzie dobrze, a 3dni szybko miną:)

Selene lubi tę wiadomość

• Selene Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 12:40

Ag..., nick nieaktualny, renia83, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Silatan co u Ciebie?

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene wrote:
    Ale pobyczyć się na niego nie zaszkodzi.. może przyniesie jakieś czekoladki czy coś i mnie udobrucha ;)

małpa jedna:P

Selene lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuje Selene.. to trochę kłopotliwa sytuacja dla Ciebie, czasami faceci nie przemyślą i stawiają nas przed faktem dokonanym, może nie będzie tak źle.

Kawa idź prywatnie i skonsultuj się z innym ginem, a póki go nie odwiedzisz nie przemęczaj się. Lepiej chuchać na zimne.

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

ex2bo7ess0m327wq.png
  • polaola Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj plan to 34 tydzien 18 grudnia :-) plan B 36 tydzien 01.01.2015

plan mojego lekarza 34 tc. pozniej 37 tc. 08.01.2015

Cholera jak to daleko ble.........

Kawa daj na luz ja pozwolilam :-) tesciowej poprasowac mezowi poprac i wcale nie mam wyrzutow, choc nienawidze jak ktos cos robi mi w moim domu.

Obecnie jestem w przechowalni do piatku u mojego taty i tez nie czuje sie ekstra komfortowo, bo on mieszka ze swoja kobieta, ale znowu zaciskam zeby choc mam tu b. dobrze.

Marze o dniu z Mala samej samej samej ewentualnie z mezem :-) ja mam meza na wekendy wiec bedzie ciezko. Marze by isc do sklepu pomacac poogladac powybierac. Marze by pospacerowac z wozkiem. Jednak wiem ze dzidka musi posiedziec w brzuszku ile sie da, i tego sie trzymam.
    Jutro konczymy 30 tydzien coraz blizej święta...........:-)

Isabelle jak bedziesz miala chwilke daj zdjecie Malej :-) chociaz sie napatrze na Twoje malenstwo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2014, 17:52

Tymi, Bounia lubią tę wiadomość

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • kamilaaa_88 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć styczniowe Mamuśki ;) po baaaardzo długiej przerwie, pewnie zapomniałyście o moim istnieniu :/
    czytałam was regularnie z komórki bo nie miałam innej opcji, ale nie pisałam bo nie miałam sił i cierpliwości do kom.
    Po pierwsze Isabelle gratuluje i trzymam kciuki za malutką, wszystko będzie dobrze i życzymy wam duuuużo zdrówka i szybkiego powrotu do domu!!!

Kochane nie było mnie na forum, bo wzięłam się z mężem za remont mieszkania przed narodzinami Hani i się wyprowadzilismy więc nie miałam neta. A po tygodniu remontu okazało się, że to dla mnie za duży wysiłek i w 28 tyg.trafiłam do szpitala i niedawno wyszłam.
    W telegraficznym skrócie dostałam krwawienia i skurczów, szyjka się skróciła i zmiękła, a moja dzidzia zeszła niziutko do porodu. Natychmiast zostałam podłączona pod kilka kroplówek na 2 ręce 24h na dobę, w tym sterydy na płucka dla małej (fenoterol). Lekarze zdiagnozowali poród przedwczesny zagrażający, ale postanowili czekać na rozwój sytuacji, stale ktg, leki i obserwacja. Mój kochany Mąż tłumaczył Hani, że jeszcze musi poczekać, bo pokoi nie jest gotowy i chyba posłuchała tatusia, bo się wszystko unormowało.
    Dużo by pisać, ale jesteśmy w domu i leżymy. Szyjka co prawda krótka, ale twarda i zamknięta, mamy infekcję i się leczymy, ale dzidzia wysoko, faszerujemy się lekami i liczymy, że chociaż do 36 tyg. donoszę ciążę. Hanulka waży ok. 1600 i ładnie rośnie, a kopie jeszcze lepiej.
    Co do wyprawki to mamy ubranka i łóżeczko, a wózek wybrany i zamówiony - Bebetto Holland 2014/2015, resztę powoli kupujemy.
    Pozdrawiamy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2014, 17:57

szpilka, nick nieaktualny, renia83, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

relg8iikn5mn7s8i.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dostałam skurczy mocnych. Mam kroplówkę taką w strzykawce. Nie boli mnie mocno tylko strasznie mi sie rusza. Dygam.
    Jutro mam zabieg i mówią ze musze wytrzymać bo dziecko płytek potrzebuje.

Isabele dzielna jesteś.
    Witaj OliOla

OliOla lubi tę wiadomość

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • kamilaaa_88 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki dasz radę, trzymamy kciuki :)

Wiki81 lubi tę wiadomość

relg8iikn5mn7s8i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiku jejku co się dzieje??? kochanie 3maj się dzielnie...

Wiki81 lubi tę wiadomość

• Tymi Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki jakie skurcze o co chodzi ?co sie kurna dzieje? Apeluje do wszystkich dzieciaczków NIGDZIE sie nie ruszać !!!!!!!

Wiki81, Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość

l22nhdge0qqepa6e.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila myslalam o Tobie ostatnio, do 36 tygodnia juz coraz blizej, bedzie dobrze

Wiki trzymaj sie i informuj, trzymam kciuki, żeby te skurcze sie uspokoiły

Wiki81 lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • rastafanka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki, trzymaj się, jeszcze nie czas!

Wiki81 lubi tę wiadomość

l22ndf9hcnybk1rg.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To szpital na mnie tak zle działa. Wczoraj miałam ktg idealne Taxo 5-20 a dzisiaj regularne skurcze do 80 cały czas. Może jutrem tak się stresuje. Nie wiem. Ja jestem w szoku.

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stres ostatnio dobija nas wszystkie chyba, Wiki zapytaj moze moga dac Ci cos słabego na uspokojenie

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • kejti91 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpadłam Was podczytac a tu takie wiesci... Isabel ogromne gratulacje i wszystkiego co najlepsze dla Ciebie i Corci <3 niech rosnie zdrowo! :)

f2w33e3ks3h3a3i8.png
    img-2013040601801830.png
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meldujemy się po wizycie mała rośnie ma 1800g następna wizyta 8.12 znowu muszę mieć podniesiony Letrox tym razem do 100 masakra :( Na dodatek od 2 dni wymiotuję po śniadaniu jeżeli wymioty będą się utrzymywać do piątku to będę musiała znowu iść na oddział eh...
    Izabell moje gratulacje dużo siły dla Was i Alicji
    Wiki mam nadzieję że wytrzymasz do jutra bez bólu wierzę w Was :)

Wiki81, nick nieaktualny, lwuska55592 lubią tę wiadomość

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
‹‹ 1283 1284 1285 1286 1287 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowy rok - Nowy plan na świadomą ciążę. Kluczowe 90 dni przed poczęciem czyli jak świadomie przygotować organizm.

Nowy Rok sprzyja planom, nowym początkom i drobnym decyzjom, które z czasem mają realne znaczenie. To także dobry moment, by świadomie przygotować organizm do ciąży - spokojnie, bez presji i krok po kroku. Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników zaleca suplementację folianów co najmniej 12 tygodni przed planowaną koncepcją1, aby umożliwić osiągnięcie ich optymalnego poziomu w organizmie. Dlatego wspólnie z Partnerem Akcji Femibion zachęcamy do rozpoczęcia 90-dniowego planu przygotowania organizmu przed poczęciem. Twoje codzienne wybory dziś mogą mieć znaczenie dla prawidłowego rozwoju dziecka w przyszłości.2 Sprawdź naszą noworoczną checklistę i zobacz, jak świadomie przygotować się do ciąży jeszcze przed pojawieniem się dwóch kresek.

CZYTAJ WIĘCEJ

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam

Kwas DHA to jedna z substancji niezbędnych do prawidłowego rozwoju płodu. Jego suplementacja jest zalecana przez ekspertów, a w aptekach znajdziemy wiele preparatów zawierających ten składnik. Najczęściej jest pozyskiwany z ryb morskich, jednak coraz więcej przyszłych mam sięga po DHA z alg. Jakie są jego właściwości i czym różni się od rybiego? Dowiedz się więcej na temat suplementacji DHA w ciąży – kiedy zacząć i jakie dawki stosować?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ