X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Sis Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liliana a masz bóle brzucha? ja np biorę nospe bo miałam bóle jak przy okresie i skurcze więc mi nospa bardzo pomaga bo jak tylko nadchodzi godzina wzięcia następnej to brzuch się odzywa.. może nie skarżyłaś się lekarzowi na bóle więc uznał że nie ma potrzeby, nie wiem.. możesz go podpytać :)

liliana, Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość

3i49j48a2gjt7hjd.png
    29+1, 44 cm, 1430 g
  • kamilaaa_88 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    ja nadal na porannym głodzie, z powodu pawików :P ale dzisiaj poleciłam zakupić mi herbatkę imbirową bo ponoć pomaga, zobaczymy.
    Szpilka, bluegirl, waszka m4dzi4 cieszcie się ciążą skoro wszystko ok ;)
    Ewelka trzymam kciuki.

A co do snów to ja mam często okropne sny, poprostu horrory i płaczę strasznie i krzyczę, w tym tygodniu już dwa razy, aż mnie M budził, bo ryczałam jak głupia ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2014, 11:09

relg8iikn5mn7s8i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liliana niektóre dziewczyny biorą jednocześnie i dupka i luteine. Mi Luteina 50 podjęzykowa nic nie pomagała dalej plamiłam aż wkońcu dostałam dopochwową 100mg rano i wieczorem, plamienia ustały. Warto dodatkowo brać wit C lub pić herbate z cytryną bo wit C tak jakby zagęszcza "ścina" krew a to blokuje plamienia.

liliana lubi tę wiadomość

• Sis Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi też się poprawiło po luteinie dopochwowej, ta pod język nic nie dawała i cały czas plamiłam.

3i49j48a2gjt7hjd.png
    29+1, 44 cm, 1430 g
  • Monifah Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak czytam, że u Was wszystko w porządku z ciążą to aż nie mogę doczekac się kolejnej wizyty żeby zobaczyc serduszko :) a to jeszcze 12 dni eh....
    Co do plamień nie miałam i mam nadzieję, że nie będę miała, więc nie wiem co tu powiedziec.
    Trzeba byc myśli, że bedzie dobrze, bo nadziei nikt nam nie zabierze :)

• liliana Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sis i kawa - dziekuje za info :) wzielam juz nospe i wit C :) mam mase tych lekow:euthyrox 50, jod,wit D,folik,magnez,dupek, teraz nospa... Przebijam moja biedna Babcie :) chociaz dziewczyny na rozowej stronie biora ich o wiele wieceji sa znacznie silniejsze :( maz wlasnie zmobilizowal mnie do kontynuowania serialu,ktore rozpoczelam kilka dni termu.Mianowicie-Gotowe na wszystko :) jestem na 2.sezonie.Jeszcze 6.przede mna :)

Delia, jonka91, isabelle lubią tę wiadomość

relgcwa11d8kpmkr.png
  • liliana Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapytam tylko,czy nie uwazacie,ze 8 tabletek duphastonu to nie za du?zo Moze zadzwonic raz jeszcze i zasugerowac,ze pol na pol z luteina dopochwowa?

relgcwa11d8kpmkr.png
  • Delia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kejti91 wrote:
    Delia widze ze jestesmy na tym samym etapie. Bylas juz u lekarza?

czesc Kejti tak bylam juz w ostatni poniedzialek...serce piekne...malenstwo mniejsze od centrymetra;) A Ty kiedy idziesz? kiedy masz przewidywaną date porodu?

Ag... niezły czad z tym krzyczeniem na męza w nocy "kim jestes" ;)

Tak sny potrafią być realne ;)

Waszka gratulacje pierwszego podglądania maleństwa;)

Iilliana - jak bym po prostu zadzwonila do szpitala na oddzial ginekologiczny i pogadala z dyzurujacym lekarzem..jak zaprosza Cie na badania jedz...lepiej niczego nie lekcewazyc...szczegolnie krwawienia świeżą krwią...to az się prosi o skonsultowanie! jezeli lepiej sie czujesz to dobrze...seriale na pewno wciągną i pomogą przeczekac ;)

Blugirl gratulacje pierwszego usg!!

Ag... lubi tę wiadomość

dqpr3e5eqmxx1zqf.png
    dqprcwa1436xrxeh.png
  • bluegirl89 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A pytanko jeszcze mam...czy można chodzić do dwóch lekarzy, prv i na nfz, ale prowadzący ciążę był by ten prv? Jest taka opcja? Bo wolałabym wszystkie badania z nfz robić, po co za nie płacić...

ex2bhdgejfu72ae7.png
    km5shdgeqwm0rb9j.png[/url]
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liliana 8 tabletek duphastonu to strasznie dużo. Ja łykałam 2 dziennie a teraz wcale.

Witam Was ze szpitalnego łóżka ;)
    Nie wiem czy dłużej nie poleżę. Ciśnienie mam teraz ok, ale z badania krwi czynnik wątrobowy wyszedł zły. Czekam na kolejne wyniki i po konsultacji okaże się co dalej ze mną.
    Widziałam wczoraj maluszka na szpitalnym USG, wykonane miałam przez brzuch. Mimo że sprzęt gorszej jakości, to z tej perspektywy lepiej widziałam rączki, nóżki a maluszek się ruszał :)CUDO! :)))

201501145565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wiem, że kwestia szczepienia naszych pociech czeka nas dopiero za parę miesięcy. Ale z doświadczenia po swoich koleżankach wiem, że nie mają one wiedzy i świadomości co w tych szczepionkach się znajduje. Ja z wykształcenia jestem chemikiem więc na leki, suplementy patrzę zawsze bardzo uważnie dokładnie sprawdzając skład. Zresztą sprawdzam skład wszystkiego co kupuję spożywam, używam. Chyba już takie zboczenie zawodowe.

Nie jestem przeciwnikiem szczepień wręcz przeciwnie. Ale jeżeli jest możliwość wybrania bezpieczniejszej opcji to zawsze się na nią decyduję, a czasami nie ma wyjścia i trzeba wybrać mniejsze zło.

Ale tak czy siak zapoznajcie się z tym tekstem, żebyście miały przynajmniej świadomość co i jak.

http://dziecisawazne.pl/wp-content/uploads/2010/01/Szczepienia.-List-prof.-Majewskiej..pdf

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2014, 12:35

Maud11 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam taki problem
    będąc na wizycie u gina na NFZ zmierzył mi dwa razy CRL jeden wynik jest w porzadku drugi calkiem mnie zmartwił

CRl 18,3 8w1d
    +crl 12,0 7w3d

nie mam pojęcia po co to zmierzył oczywiście w kartę wpisał ten drugi pomiar a to oznacza że dziecko baardzo nie wiele uroslo wciągu tygodnia o 2 milimetry

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2014, 12:39

• Ag... Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:
    liliana 8 tabletek duphastonu to strasznie dużo. Ja łykałam 2 dziennie a teraz wcale.

Witam Was ze szpitalnego łóżka ;)
    Nie wiem czy dłużej nie poleżę. Ciśnienie mam teraz ok, ale z badania krwi czynnik wątrobowy wyszedł zły. Czekam na kolejne wyniki i po konsultacji okaże się co dalej ze mną.
    Widziałam wczoraj maluszka na szpitalnym USG, wykonane miałam przez brzuch. Mimo że sprzęt gorszej jakości, to z tej perspektywy lepiej widziałam rączki, nóżki a maluszek się ruszał :)CUDO! :)))

Anka co jest, że w szpitalu jestes?

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 23:07

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :d

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Sis Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też bym chętnie coś na allegro zamówiła bo do sklepu nie mam szans się udać ale nie wiem właśnie jak z tymi rozmiarami.. czy brać swój czy większy.. i takie mam dylematy :P

3i49j48a2gjt7hjd.png
    29+1, 44 cm, 1430 g
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sis wrote:
    też bym chętnie coś na allegro zamówiła bo do sklepu nie mam szans się udać ale nie wiem właśnie jak z tymi rozmiarami.. czy brać swój czy większy.. i takie mam dylematy :P

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Sis Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pokaż lepiej jak wyglądają :) linka wklej do allegro :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2014, 13:07

3i49j48a2gjt7hjd.png
    29+1, 44 cm, 1430 g
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Anka co jest, że w szpitalu jestes?
    Zostałam tutaj skierowana przez wysokie ciśnienie. Wysysają ze mnie soki
    do badania ;) No ale dobrze, bo widać że coś wyszło...

A ja się mieszczę w swoje jeansy biodrówki. Nawet chyba ciut luźniejsze się zrobiły w nogach ;) Ale i tak przeważnie chodzę w legginsach i sukience lub dłuższej bluzce :)

201501145565.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
‹‹ 129 130 131 132 133 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ