*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDziewczyny a ja zamówiłam sobie spodnie ciążowe, rybaczki, spódnicę i pas ciążowy, bo już czuję ze ciut mnie spodnie zwykłe uciskają i musze guziki rozpinać. Zamówiłam etż na allegro, w razie czego nie bedzie problemu z wymianą na większe/mniejsze, dziewczyna doradziła mi rozmiar, ale ja wzięłam ciut większe, zadnego problemu z wysylka za granicę, to tak troszkę do Agatte
Przesyłka 26 zł więc nie wydaje mi się dużo, jak te ciuszki przyjdą to sie pochwalę czy sa ok. Do tego były też nie drogie, spodnie jakieś 50-55 zł, pas chyba 10 zł. Jak patrzyłam na spodnie u siebie np. w H&M to rurki sa za 30 euro, a ja rurek nie znoszę, takie z szerszymi nogawkami w okolicach 50-80 euro, katastrofa. A ja zamówiłam kilka rzeczy i z wysyłką kosztuje mnie to 50 euro, więc nawet jakbym miała wymienić, to dodatkowy koszt wsyłki i tak jest dla mnie opłacalny
Mnie cycki na szczęście nie rosną...na szczęście bo bez ciąży mam miseczkę G-H nawet jeden stanik mam JWięc jak zaczęłyby już teraz roznąc to później bym chyba nic nie widziała
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2014, 15:50
-
Monia dzieki za wiadomosc i wytlumaczenie tych tygodni, czyli moge mowic ze jestem w 11 tyg
O, robisz zakupy na allegro a jaka metoda placisz? Idziesz do banku i robisz przelew? Bo ja glownie to patrze na ebay.de i tam moge zaplacic metoda paypal bez chodzenia do banku. Tylko z tego co wiem, na allegro niestety nie da rady chyba placic paypal.
W dodatku mam konto w Postbanku a niby oni sobie za przelew do Polski pobieraja prowizje w postaci 20€
Myszka-Minnie jak super, gratulacje ! W koncu ktos ma przypuszczalny termin na 19.01 (ja sie urodzilam tego dnia)
-
A ktoras pytala o BOL GLOWY to znalazlam takie cos na babyonline:
Ból głowy w ciąży
Powodem bólu głowy w ciąży są zazwyczaj wzrost ciśnienia i zmiany hormonalne w organizmie przyszłej mamy. Jeśli przed ciążą miała ona problemy z nadciśnieniem, powinna je teraz regularnie mierzyć – np. raz w tygodniu.
Jeżeli męczy cię ból głowy, zanim sięgniesz po tabletki przeciwbólowe, dobrze, byś sobie wymasowała skronie i wybrała się na spacer. Gdy to nie pomoże, należy skontaktować się telefonicznie z ginekologiem. Zaleci on odpowiednie leki.
Jeśli nie jest możliwy kontakt z lekarzem, proszę wziąć lek z paracetamolem. Co pocieszające, powtarzające się w pierwszym trymestrze ciąży bóle głowy często odpuszczają, kiedy mama zaczyna drugi trymestr ciąży. -
nick nieaktualnyagattee wrote:Monia dzieki za wiadomosc i wytlumaczenie tych tygodni, czyli moge mowic ze jestem w 11 tyg
O, robisz zakupy na allegro a jaka metoda placisz? Idziesz do banku i robisz przelew? Bo ja glownie to patrze na ebay.de i tam moge zaplacic metoda paypal bez chodzenia do banku. Tylko z tego co wiem, na allegro niestety nie da rady chyba placic paypal.
W dodatku mam konto w Postbanku a niby oni sobie za przelew do Polski pobieraja prowizje w postaci 20€
Myszka-Minnie jak super, gratulacje ! W koncu ktos ma przypuszczalny termin na 19.01 (ja sie urodzilam tego dnia)
Tak, 11 tydz.
Ja mam to szczęście, ze mamy jeszcze konto w PL i z niego płaciłam za zakupyAle Paypal jest dostępny na allegro. My tu z Postbanku zrezygnowaliśmy bardzo szybko, a do tego mieliśmy problem żeby przy zamknięciu konta wypłacić całe nasze pieniądze. Teraz mamy w ING, na razie jest wszystko ok.
-
Witajcie dziś troche dłuższa relacja z wizyty
dzidzia ma prawie 5 mm jak dla nie nie wygląda jeszcze jak dzidzia, ale też powiększenie było kijowe, pęcherzyk żółtkowy ładny okrągły pęcherzyk ciążowy prawie 2cm, ciąża określona idealnie wg tego jak sobie wyliczyłam z przypuszczalnej daty zagnieżdżenia czyli dziś 6t 1d +/- 1 d, serduszko jest, choć ilość uderzeń nie była mierzona no i nie słyszałam, ale najważniejsze, że jest wydawało mi się, że zauważyłam pulsowanie, ale więcej było patrzenia na obraz zatrzymany jak ginka próbowała zmierzyć malucha, ważona nie byłam ani nie pytana o wagę a rośnie sobie w najlepsze, kartę ciąży założy na następnej wizycie gdzieś za miesiąc o ile tam wrócę (wątpliwe), no i dala zlecenia na badania krwi mocz różyczkę i tokso/ wr i chyba tyle, mam na kartce -
szpilka no to super że wszystko jest ok. Teraz się oszczędzaj i dużo odpoczywaj
stresować już się nie musisz.
Ja usg dopiero 14 czerwca i jestem strasznie ciekawa ile już cm będzie mój dzidziol miał...Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2014, 16:15
29+1, 44 cm, 1430 g -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny z czystym sumieniem mogę do Was dołączyć!
Słyszałam serduszko! Badania dobre
Jestem najszczęśliwsza na świecie!Gwiazdeczka27, zielarka, Delia, Malenq, jonka91, MonikaDM, nix, kasia86, M4DZI4, Sis, isabelle, GabiKOR, Monifah lubią tę wiadomość
-
witaj Agnesik
Anutka ja tez lubię mamazone...i w filmikach z Czubówna (której głos cala Polska kocha;) jest napisane u gory np.6 tydzien ciąży - 4 tydzień od zapłodnienia...czyli ciąża ma 6 tygodni ale malenstwo ma 4...
co do snów...nie uwierzycie ale mialam dzis super realny sen science fiction!! no szok jaki fajny...i taki realny, że jak moja córka jak mnie obudzila w nocy wołając ze swojego pokou o picie - to nie wiedzialam gdzie ja jestem
milego dnia wszystkim
Anutka, MonikaDM lubią tę wiadomość
-
Witam się z rana Mamuśki i zamieszczam wyciskacz łez.. Ja się poryczałam, ahh te emocje
Ty zrobiłeś mnie mamą
Anielle, Malenq, M4DZI4, kejti91, Arli, Monifah, Anutka lubią tę wiadomość