Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja zamówiłam sobie spodnie ciążowe, rybaczki, spódnicę i pas ciążowy, bo już czuję ze ciut mnie spodnie zwykłe uciskają i musze guziki rozpinać. Zamówiłam etż na allegro, w razie czego nie bedzie problemu z wymianą na większe/mniejsze, dziewczyna doradziła mi rozmiar, ale ja wzięłam ciut większe, zadnego problemu z wysylka za granicę, to tak troszkę do Agatte :) Przesyłka 26 zł więc nie wydaje mi się dużo, jak te ciuszki przyjdą to sie pochwalę czy sa ok. Do tego były też nie drogie, spodnie jakieś 50-55 zł, pas chyba 10 zł. Jak patrzyłam na spodnie u siebie np. w H&M to rurki sa za 30 euro, a ja rurek nie znoszę, takie z szerszymi nogawkami w okolicach 50-80 euro, katastrofa. A ja zamówiłam kilka rzeczy i z wysyłką kosztuje mnie to 50 euro, więc nawet jakbym miała wymienić, to dodatkowy koszt wsyłki i tak jest dla mnie opłacalny :)
    Mnie cycki na szczęście nie rosną...na szczęście bo bez ciąży mam miseczkę G-H nawet jeden stanik mam J :) Więc jak zaczęłyby już teraz roznąc to później bym chyba nic nie widziała ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2014, 15:50

• agattee Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia dzieki za wiadomosc i wytlumaczenie tych tygodni, czyli moge mowic ze jestem w 11 tyg :)
    O, robisz zakupy na allegro a jaka metoda placisz? Idziesz do banku i robisz przelew? Bo ja glownie to patrze na ebay.de i tam moge zaplacic metoda paypal bez chodzenia do banku. Tylko z tego co wiem, na allegro niestety nie da rady chyba placic paypal.
    W dodatku mam konto w Postbanku a niby oni sobie za przelew do Polski pobieraja prowizje w postaci 20€ :/

Myszka-Minnie jak super, gratulacje ! W koncu ktos ma przypuszczalny termin na 19.01 (ja sie urodzilam tego dnia :D)

wff22n0ab6iac00e.png
  • agattee Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ktoras pytala o BOL GLOWY to znalazlam takie cos na babyonline:

Ból głowy w ciąży
    Powodem bólu głowy w ciąży są zazwyczaj wzrost ciśnienia i zmiany hormonalne w organizmie przyszłej mamy. Jeśli przed ciążą miała ona problemy z nadciśnieniem, powinna je teraz regularnie mierzyć – np. raz w tygodniu.

Jeżeli męczy cię ból głowy, zanim sięgniesz po tabletki przeciwbólowe, dobrze, byś sobie wymasowała skronie i wybrała się na spacer. Gdy to nie pomoże, należy skontaktować się telefonicznie z ginekologiem. Zaleci on odpowiednie leki.

Jeśli nie jest możliwy kontakt z lekarzem, proszę wziąć lek z paracetamolem. Co pocieszające, powtarzające się w pierwszym trymestrze ciąży bóle głowy często odpuszczają, kiedy mama zaczyna drugi trymestr ciąży.

wff22n0ab6iac00e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agattee wrote:
    Monia dzieki za wiadomosc i wytlumaczenie tych tygodni, czyli moge mowic ze jestem w 11 tyg :)
    O, robisz zakupy na allegro a jaka metoda placisz? Idziesz do banku i robisz przelew? Bo ja glownie to patrze na ebay.de i tam moge zaplacic metoda paypal bez chodzenia do banku. Tylko z tego co wiem, na allegro niestety nie da rady chyba placic paypal.
    W dodatku mam konto w Postbanku a niby oni sobie za przelew do Polski pobieraja prowizje w postaci 20€ :/

Myszka-Minnie jak super, gratulacje ! W koncu ktos ma przypuszczalny termin na 19.01 (ja sie urodzilam tego dnia :D)

Tak, 11 tydz. :)
    Ja mam to szczęście, ze mamy jeszcze konto w PL i z niego płaciłam za zakupy :) Ale Paypal jest dostępny na allegro. My tu z Postbanku zrezygnowaliśmy bardzo szybko, a do tego mieliśmy problem żeby przy zamknięciu konta wypłacić całe nasze pieniądze. Teraz mamy w ING, na razie jest wszystko ok.

• szpilka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziś troche dłuższa relacja z wizyty
    dzidzia ma prawie 5 mm jak dla nie nie wygląda jeszcze jak dzidzia, ale też powiększenie było kijowe, pęcherzyk żółtkowy ładny okrągły pęcherzyk ciążowy prawie 2cm, ciąża określona idealnie wg tego jak sobie wyliczyłam z przypuszczalnej daty zagnieżdżenia czyli dziś 6t 1d +/- 1 d, serduszko jest, choć ilość uderzeń nie była mierzona no i nie słyszałam, ale najważniejsze, że jest wydawało mi się, że zauważyłam pulsowanie, ale więcej było patrzenia na obraz zatrzymany jak ginka próbowała zmierzyć malucha, ważona nie byłam ani nie pytana o wagę a rośnie sobie w najlepsze, kartę ciąży założy na następnej wizycie gdzieś za miesiąc o ile tam wrócę (wątpliwe), no i dala zlecenia na badania krwi mocz różyczkę i tokso/ wr i chyba tyle, mam na kartce

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liliano daj znać jak u Ciebie, bo się trochę zmartwiłam, a z drugiej strony dziewczyny mają rację, że wszystko będzie dobrze, możesz ewentualnie jechać gdzieś do szpitala jeśli krwawienie nie zacznie ustępować

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Sis Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilka no to super że wszystko jest ok. Teraz się oszczędzaj i dużo odpoczywaj :) stresować już się nie musisz.
    Ja usg dopiero 14 czerwca i jestem strasznie ciekawa ile już cm będzie mój dzidziol miał... :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2014, 16:15

3i49j48a2gjt7hjd.png
    29+1, 44 cm, 1430 g
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam 18 czerwca tez sie zastanawiam jak urosnie:)
    30 maja miał 23,92mm:) truskaweczka:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2014, 16:21

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które cierpią na mdłości...właśnie wyczytałam, ze podobno dobrze jest zjeść wieczorem ciepły kisiel albo ciepłą grzankę z miodem:)

Ag..., jonka91, Delia lubią tę wiadomość

• Monifah Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też z usg wyszedł termin na 19 stycznia 2015, ale jakieś mam dziwne przeczucie, że w okolicach 25 stycznia jednak będę rodzic, bo miałam późną owulkę

• Anutka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Figa z makiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 19:37

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jafiga z makiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 19:37

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • M4DZI4 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka na pewno pięknie kropek rośnie i jest wszystko ok.Ja też do następnego usg muszę czekac do drugiego tygodnia lipca...

Anutka lubi tę wiadomość

relgh371ssmqv4f3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatte ja w pierwszej ciąży miałam potworne bóle głowy, brałam paracetamol ale to i tak nic nie dawało. Bo ten ból nie jest "bólem w samym sobie" tylko efektem mieszania narastających hormonów.

• agattee Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa, ja tam nie wiem skopiowalam to co znalazlam w necie ;) Mi bol glowy nie dokucza, a nawet jesli czasem to jakis lekki. Czesciej towarzysa mi zawroty glowy albo takie uczucie oslabiena ale jak leze to nie jest zle.

wff22n0ab6iac00e.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znów wieczorne wymioty, tak mnoe zakłuło w podbrzuszu, że musiałam się położyć i wziąć no-spę.

FITop1.png
  • agnesik Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z czystym sumieniem mogę do Was dołączyć! :) Słyszałam serduszko! Badania dobre :)
    Jestem najszczęśliwsza na świecie! :D

Gwiazdeczka27, zielarka, Delia, nick nieaktualny, jonka91, nick nieaktualny, nix, nick nieaktualny, M4DZI4, Sis, isabelle, GabiKOR, Monifah lubią tę wiadomość

http://www.facebook.pl/thehandmadepassion/
    d69ck6nlq9narfhe.png
  • Delia Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 03:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj Agnesik ;)

Anutka ja tez lubię mamazone...i w filmikach z Czubówna (której głos cala Polska kocha;) jest napisane u gory np.6 tydzien ciąży - 4 tydzień od zapłodnienia...czyli ciąża ma 6 tygodni ale malenstwo ma 4...;)

co do snów...nie uwierzycie ale mialam dzis super realny sen science fiction!! no szok jaki fajny...i taki realny, że jak moja córka jak mnie obudzila w nocy wołając ze swojego pokou o picie - to nie wiedzialam gdzie ja jestem ;)

milego dnia wszystkim

Anutka, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

dqpr3e5eqmxx1zqf.png
    dqprcwa1436xrxeh.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Figa z makiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 19:38

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana Mamuśki i zamieszczam wyciskacz łez.. Ja się poryczałam, ahh te emocje :)

Ty zrobiłeś mnie mamą

Anielle, nick nieaktualny, M4DZI4, kejti91, nick nieaktualny, Monifah, Anutka lubią tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

‹‹ 131 132 133 134 135 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ