X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja zamówiłam sobie spodnie ciążowe, rybaczki, spódnicę i pas ciążowy, bo już czuję ze ciut mnie spodnie zwykłe uciskają i musze guziki rozpinać. Zamówiłam etż na allegro, w razie czego nie bedzie problemu z wymianą na większe/mniejsze, dziewczyna doradziła mi rozmiar, ale ja wzięłam ciut większe, zadnego problemu z wysylka za granicę, to tak troszkę do Agatte :) Przesyłka 26 zł więc nie wydaje mi się dużo, jak te ciuszki przyjdą to sie pochwalę czy sa ok. Do tego były też nie drogie, spodnie jakieś 50-55 zł, pas chyba 10 zł. Jak patrzyłam na spodnie u siebie np. w H&M to rurki sa za 30 euro, a ja rurek nie znoszę, takie z szerszymi nogawkami w okolicach 50-80 euro, katastrofa. A ja zamówiłam kilka rzeczy i z wysyłką kosztuje mnie to 50 euro, więc nawet jakbym miała wymienić, to dodatkowy koszt wsyłki i tak jest dla mnie opłacalny :)
    Mnie cycki na szczęście nie rosną...na szczęście bo bez ciąży mam miseczkę G-H nawet jeden stanik mam J :) Więc jak zaczęłyby już teraz roznąc to później bym chyba nic nie widziała ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2014, 15:50

• agattee Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia dzieki za wiadomosc i wytlumaczenie tych tygodni, czyli moge mowic ze jestem w 11 tyg :)
    O, robisz zakupy na allegro a jaka metoda placisz? Idziesz do banku i robisz przelew? Bo ja glownie to patrze na ebay.de i tam moge zaplacic metoda paypal bez chodzenia do banku. Tylko z tego co wiem, na allegro niestety nie da rady chyba placic paypal.
    W dodatku mam konto w Postbanku a niby oni sobie za przelew do Polski pobieraja prowizje w postaci 20€ :/

Myszka-Minnie jak super, gratulacje ! W koncu ktos ma przypuszczalny termin na 19.01 (ja sie urodzilam tego dnia :D)

wff22n0ab6iac00e.png
  • agattee Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ktoras pytala o BOL GLOWY to znalazlam takie cos na babyonline:

Ból głowy w ciąży
    Powodem bólu głowy w ciąży są zazwyczaj wzrost ciśnienia i zmiany hormonalne w organizmie przyszłej mamy. Jeśli przed ciążą miała ona problemy z nadciśnieniem, powinna je teraz regularnie mierzyć – np. raz w tygodniu.

Jeżeli męczy cię ból głowy, zanim sięgniesz po tabletki przeciwbólowe, dobrze, byś sobie wymasowała skronie i wybrała się na spacer. Gdy to nie pomoże, należy skontaktować się telefonicznie z ginekologiem. Zaleci on odpowiednie leki.

Jeśli nie jest możliwy kontakt z lekarzem, proszę wziąć lek z paracetamolem. Co pocieszające, powtarzające się w pierwszym trymestrze ciąży bóle głowy często odpuszczają, kiedy mama zaczyna drugi trymestr ciąży.

wff22n0ab6iac00e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agattee wrote:
    Monia dzieki za wiadomosc i wytlumaczenie tych tygodni, czyli moge mowic ze jestem w 11 tyg :)
    O, robisz zakupy na allegro a jaka metoda placisz? Idziesz do banku i robisz przelew? Bo ja glownie to patrze na ebay.de i tam moge zaplacic metoda paypal bez chodzenia do banku. Tylko z tego co wiem, na allegro niestety nie da rady chyba placic paypal.
    W dodatku mam konto w Postbanku a niby oni sobie za przelew do Polski pobieraja prowizje w postaci 20€ :/

Myszka-Minnie jak super, gratulacje ! W koncu ktos ma przypuszczalny termin na 19.01 (ja sie urodzilam tego dnia :D)

Tak, 11 tydz. :)
    Ja mam to szczęście, ze mamy jeszcze konto w PL i z niego płaciłam za zakupy :) Ale Paypal jest dostępny na allegro. My tu z Postbanku zrezygnowaliśmy bardzo szybko, a do tego mieliśmy problem żeby przy zamknięciu konta wypłacić całe nasze pieniądze. Teraz mamy w ING, na razie jest wszystko ok.

• szpilka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziś troche dłuższa relacja z wizyty
    dzidzia ma prawie 5 mm jak dla nie nie wygląda jeszcze jak dzidzia, ale też powiększenie było kijowe, pęcherzyk żółtkowy ładny okrągły pęcherzyk ciążowy prawie 2cm, ciąża określona idealnie wg tego jak sobie wyliczyłam z przypuszczalnej daty zagnieżdżenia czyli dziś 6t 1d +/- 1 d, serduszko jest, choć ilość uderzeń nie była mierzona no i nie słyszałam, ale najważniejsze, że jest wydawało mi się, że zauważyłam pulsowanie, ale więcej było patrzenia na obraz zatrzymany jak ginka próbowała zmierzyć malucha, ważona nie byłam ani nie pytana o wagę a rośnie sobie w najlepsze, kartę ciąży założy na następnej wizycie gdzieś za miesiąc o ile tam wrócę (wątpliwe), no i dala zlecenia na badania krwi mocz różyczkę i tokso/ wr i chyba tyle, mam na kartce

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liliano daj znać jak u Ciebie, bo się trochę zmartwiłam, a z drugiej strony dziewczyny mają rację, że wszystko będzie dobrze, możesz ewentualnie jechać gdzieś do szpitala jeśli krwawienie nie zacznie ustępować

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Sis Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilka no to super że wszystko jest ok. Teraz się oszczędzaj i dużo odpoczywaj :) stresować już się nie musisz.
    Ja usg dopiero 14 czerwca i jestem strasznie ciekawa ile już cm będzie mój dzidziol miał... :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2014, 16:15

3i49j48a2gjt7hjd.png
    29+1, 44 cm, 1430 g
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam 18 czerwca tez sie zastanawiam jak urosnie:)
    30 maja miał 23,92mm:) truskaweczka:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2014, 16:21

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które cierpią na mdłości...właśnie wyczytałam, ze podobno dobrze jest zjeść wieczorem ciepły kisiel albo ciepłą grzankę z miodem:)

Ag..., jonka91, Delia lubią tę wiadomość

• Monifah Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też z usg wyszedł termin na 19 stycznia 2015, ale jakieś mam dziwne przeczucie, że w okolicach 25 stycznia jednak będę rodzic, bo miałam późną owulkę

• Anutka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Figa z makiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 19:37

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jafiga z makiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 19:37

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • M4DZI4 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka na pewno pięknie kropek rośnie i jest wszystko ok.Ja też do następnego usg muszę czekac do drugiego tygodnia lipca...

Anutka lubi tę wiadomość

relgh371ssmqv4f3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatte ja w pierwszej ciąży miałam potworne bóle głowy, brałam paracetamol ale to i tak nic nie dawało. Bo ten ból nie jest "bólem w samym sobie" tylko efektem mieszania narastających hormonów.

• agattee Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa, ja tam nie wiem skopiowalam to co znalazlam w necie ;) Mi bol glowy nie dokucza, a nawet jesli czasem to jakis lekki. Czesciej towarzysa mi zawroty glowy albo takie uczucie oslabiena ale jak leze to nie jest zle.

wff22n0ab6iac00e.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znów wieczorne wymioty, tak mnoe zakłuło w podbrzuszu, że musiałam się położyć i wziąć no-spę.

FITop1.png
  • agnesik Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z czystym sumieniem mogę do Was dołączyć! :) Słyszałam serduszko! Badania dobre :)
    Jestem najszczęśliwsza na świecie! :D

Gwiazdeczka27, zielarka, Delia, Malenq, jonka91, MonikaDM, nix, kasia86, M4DZI4, Sis, isabelle, GabiKOR, Monifah lubią tę wiadomość

http://www.facebook.pl/thehandmadepassion/
    d69ck6nlq9narfhe.png
  • Delia Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 03:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj Agnesik ;)

Anutka ja tez lubię mamazone...i w filmikach z Czubówna (której głos cala Polska kocha;) jest napisane u gory np.6 tydzien ciąży - 4 tydzień od zapłodnienia...czyli ciąża ma 6 tygodni ale malenstwo ma 4...;)

co do snów...nie uwierzycie ale mialam dzis super realny sen science fiction!! no szok jaki fajny...i taki realny, że jak moja córka jak mnie obudzila w nocy wołając ze swojego pokou o picie - to nie wiedzialam gdzie ja jestem ;)

milego dnia wszystkim

Anutka, MonikaDM lubią tę wiadomość

dqpr3e5eqmxx1zqf.png
    dqprcwa1436xrxeh.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Figa z makiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 19:38

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana Mamuśki i zamieszczam wyciskacz łez.. Ja się poryczałam, ahh te emocje :)

Ty zrobiłeś mnie mamą

Anielle, Malenq, M4DZI4, kejti91, Arli, Monifah, Anutka lubią tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

‹‹ 131 132 133 134 135 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ