X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na dolnym śląsku piękna słoneczna i prawie bezchmurna pogoda dziś ma być 28 stopni. Wiecie co rano czułam się żle ale teraz ból głowy przeszedł zmusiłam się zjadłam suchara a po 10 minutach nawet wcisnęłam kromkę chleba z pomidorkiem bo jakoś mi się zachciało także sukces chyba faktycznie najgorzej jest jak ma się pusty żołądek.Miłego dnia.

Bluegirl89 ja przez brak apetytu i kilka dni temu byłam bardzo przeziębiona też schudłam przez 10-12 dni - 3,5 kg

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ale ja dużo ważę

• agattee Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.

U mnie samopoczucie dobre i chyba powoli zaczynam wierzyc ze rzeczywiscie mdlosci mnie opuscily (obym tylko nie wykrakala :P)
    Dlatego wam wspolczuje samopoczucia a tym bardziej wymiotow bo ja kibla nie przytulilam ani razu choc raz bylo blisko ale skonczylo sie tylko glebokim kaszlem :P (przy otwieraniu lodowki)

Od tygodnia moge normalnie jesc i gotowac obiad. Mam nadzieje, ze niedlugo i u was nastapi poprawa :)

Jedyne co mnie drazni to wzdecia na ktore nie ma chyba rady. Zjem byle co, nawet jesli to jest jedna bulka i zaraz mam brzuch jak balon...

Powodzenia dziewczyny na wizytach, dajcie znac po powrocie, trzymam kciuki za dobre wiesci :)

wff22n0ab6iac00e.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy ktoraś z was z podobnego etapu ma widoczny brzuszek ale dopiero jak cos zje? jak zjem to mam balon, a tak to tylko od dolu bardzo lekko zaokrąglony?
    jestem malutka, mam 160 cm i 47 kg a nic nie widac. moja mama z moja siostra miala w sumie tez malutki brzuszek a siostra byla olbrzymem:)
    nie wiem czy sie martwic czy to normalne.

Cynamonek30 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag.. ja też dopiero jak pojem to tak mam :) a Najbardziej widać wieczorem! :) (nawet na głodnego)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2014, 11:37

Ag..., Cynamonek30 lubią tę wiadomość

• jonka91 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wieczorami to mam ładną oponkę, straszne mam wzdęcia..:P rano przed śniadaniem brzucha już nie ma, tylko wieczorkiem:) do szczupaków nie należę, ale kulką też nie jestem.. Mąż się śmieje, że mam większy brzuch od jego siostry ciotecznej, która rodzi już w sierpni.. No cóż przynajmniej widać, że się spodziewam Bąbla! :)

Delia lubi tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jonka dobre określenie szczupak :D haha no ja właśnie do takich należę bo przed ciążą raczej chwaliłam się 4-pakiem, fitness i siłownia to był mój drugi dom :)
    teraz nic nie ćwiczę ale chyba wróce do ćw na pupe od chodakowskiej.
    A brzusio mi sie podoba że już nieco widać ! :)

jonka91 lubi tę wiadomość

• isabelle Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam super radę na popołudniowe i wieczorne mdłości, z którymi borykam się od jakiegoś czasu. Dopadają mnie codziennie ok. godziny 17:00 i trzymają do późnego wieczora. Wczoraj mąż przyniósł mi z burgerowni przepyszne frytki i ogromnego burgera i minęło jak ręką odjął :D

jonka91, waszka88, M4DZI4, Delia lubią tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak Was tak czytam to tak wam współczuję. Ja nie mam w ogóle mdłości ani wymiotów. Czasem jest mi trochę niedobrze jak robię się głodna i czasami mnie trochę brzuszek pobolewa, ale ból do zniesienia że nawet nie muszę brać nospy. Jak czytam jak wy się męczycie to się dziwię, że ja nie mam takich dolegliwości.

• waszka88 Ekspertka

Wysłany: 6 czerwca 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam do grupy złego samopoczucia i wymiotów. Ja od tygodnia wymiotuje codziennie rano, jednak to nie oznacza, że mdłości przechodzą. Odruch wymiotny mam do samego wieczora bez względu czy zjem czy nie zjem :(
    Życzę Wam i sobie aby ten etap szybko minął bo podobno czeka nas jeszcze przypływ energii, już niedługo :)

[link=https://www.suwaczki.com/]m3sxrjjgpfogd2ez.png[/link]
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bym chciala zeby juz taki balonik został, i się powiekszał:) a rano sie budze a brzucha zero:/

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • rastafanka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arli wrote:
    Jak Was tak czytam to tak wam współczuję. Ja nie mam w ogóle mdłości ani wymiotów. Czasem jest mi trochę niedobrze jak robię się głodna i czasami mnie trochę brzuszek pobolewa, ale ból do zniesienia że nawet nie muszę brać nospy. Jak czytam jak wy się męczycie to się dziwię, że ja nie mam takich dolegliwości.
    Kochana ja mam to samo... Ani wymiotów, ani jakichś większych mdłości... Brzuch pobolewa czasem, raz tylko nospę wzięłam bo bolało ciut mocniej... A tak to nic poza tym... nawet brzuchol mi jeszcze nie wyskoczył :) Za to cycuchy bolą i się trochę powiększyły :)

Buziulka lubi tę wiadomość

l22ndf9hcnybk1rg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arli, ja do wczoraj miałam dokładnie tak jak Ty. Jakieś mdłości maleńkie, dało się zyc, brzuszek bolał niewiele, cycki trochę bardziej ale tyllko rano i wieczorem. Dziś za to zapiczyłam takiego pawia, ze się bałam że sasiedzi pomyślą, ze pewnie wczoraj ostro popiłam ;) Sczerze mówiąc mam naprawdę nadzieję, ze to był pierwszy i ostatni taki wybryk. Teraz mi lepiej i planuje nawet sprzatnąć mieszkanie.
    Co do brzuszka...ja z kolei nie jestem szczupakiem niestety. Bardziej kuleczka ze mnie i brzuszek wieczorami jest mocno wzdęty i widać go strasznie. Za to rano nic a nic. Jedyne co ja zauwazyłam, to ze jego kształt się zmienił, w obwodzie nie bardzo, góra 2 cm (na wadze raz 1 kg w górę raz w dół), ale na pewno jest taki na dole jakby okraglejszy i taki milusi :)

• agattee Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez brzucha nie ma (moze jedynie bardzo lekko powoli sie na dole zaokragla) a tak to mnie wywala jak cos zjem. Nienawidze wzdec -.-

A co do hamburgerow na mdlosci to rzeczywiscie moze byc prawda bo juz czytalam o takim przypadku. Dziewczynie na mdlosci pomagaly tylko i wylacznie hamburgery :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2014, 13:38

wff22n0ab6iac00e.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa ale ja też już nie biorę Dupka, bo skoro jest wszystko ok, to nie ma potrzeby go brać ;) Od wtorku nie łykam a dzidziuś zdrowy. Dzisiaj mi mignął na USG gastrycznym ;)

201501145565.png
  • Monifah Ekspertka

Wysłany: 6 czerwca 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja dziś dzień mam kiepski, samopoczucie fatalne, spac i spac, w koncu za jakiś czas sobie zafunduje drzemkę oh już nie mogę sie doczekac :D

I ta straszna zgaga, mam ją codziennie po kilka razy znika i znów się pojawia masakra :/

• belldandy Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do tych mam co chodza rownoczesnie do dwoch ginow, prywatnie i na nfz. jak to wyglada u Was z badaniami? robicie po dwa razy? czy moze zanosicie jednemu ksero? bo domyslam sie, ze wynikow lekarz Wam nie odda, a zostawia sobie?

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety mam brzuch już widoczny. Nie podoba mi się to ubrania są już ciasne a uciążliwych jeszcze nie mam. I faktycznie wieczorem jest ogromny a rano tak w miarę.

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • agattee Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze 17 dni i zaczynam II trymestr, uff :)

M4DZI4, szpilka, Monifah, Cynamonek30 lubią tę wiadomość

wff22n0ab6iac00e.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    belldandy wrote:
    Mam pytanie do tych mam co chodza rownoczesnie do dwoch ginow, prywatnie i na nfz. jak to wyglada u Was z badaniami? robicie po dwa razy? czy moze zanosicie jednemu ksero? bo domyslam sie, ze wynikow lekarz Wam nie odda, a zostawia sobie?

A dlaczego wyników lekarz ma nie oddać?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 23:09

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
‹‹ 133 134 135 136 137 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ