X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2014, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, również z bólem głowy...

jednym ze skutków ubocznych brania duphastonu jest ból głowy, i chyba jestem tą szczęściarą co tak ma....bo już nie mam pomysłu, żeby tak dzień w dzień głowa bolała???

Miłego i równie słonecznego dnia życzę:)

• zielarka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    We wtorek mam wizytę u gina, obgryzę wszystkie paznokcie do tego czasu.
    Boję się bardzo.

FITop1.png
  • MistrzyniWKochamCieMisiu Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane stycznioweczki, czy ktoras miala przyrost HCG ponizej normy po 48h ale i tak wszystko bylo w porzadku ??

Maja (2900g i 48cm) oraz Ola (1900g i 44cm) - ur. 5.01.2015
    relgo7esxnwbr62i.png
    2813c71e57.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2014, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie robiłam przyrostu by się nie martwić i nie zadawać tego typu pytań ;) Ale wiem że były takie przypadki i było ok :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2014, 08:18

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2014, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje Drogie Panie mam wizytę na 9.15 więc się zbieram i trzymać kciuki ;)

jonka91, M4DZI4, MonikaDM, kejti91 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2014, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa 3mam kciuki:)

Mistrzyni...Misiu..... ja również nie robiłam, więc nie pomogę:)

• MistrzyniWKochamCieMisiu Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak pisal Tuwim -
    cierpliwosc: najnudniejsza forma rozpaczy ;-)

Kazda z nas musi cierpliwie czekac do wizyty. Pomimo czasem bezsensownych obaw ;-) Ja to chyba nadal nie moge uwierzyc,ze jestem w ciazy i mam gdzies w podswiadomosci zakodowany czarny scenariusz, tak jakbym chciala przygotowac sie na rozne sytuacje. A przeciez nigdy nie da sie przygotowac na "przyszlosc", niezaleznie jaka bedzie. Po prostu trzeba cieszyc sie chwila. A kysz zle mysli! A kysz! ;-)

zielarka, Patrycha, Delia lubią tę wiadomość

Maja (2900g i 48cm) oraz Ola (1900g i 44cm) - ur. 5.01.2015
    relgo7esxnwbr62i.png
    2813c71e57.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistrzyni piękne podsumowanie:) Trzeba myśleć pozytywnie i już! :)

Ja bety nie robiłam, żeby się niepotrzebnie nie stresować. Moja lekarka tych badań nie wymaga.

Ja swoje pierwsze USG mam już za 80 godzin :D i nie mogę się doczekać! Co to 3 dni oczekiwania do 24 dni, które są już za mną:)

Kawa kciuki mocno zaciśnięte, czekamy na relacje!

M4DZI4 lubi tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• Selene Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MistrzyniWKochamCieMisiu wrote:
    Kochane stycznioweczki, czy ktoras miala przyrost HCG ponizej normy po 48h ale i tak wszystko bylo w porzadku ??

Ja do 40 tys. miałam wzrost wzorowy, po tem było kiepsko z przyrostem (w ciągu 4 dni np. 20%)

Ponieważ serce biło jak dzwon a USG tydzień później również wzorowe, lekarz zalecił aby już nie badać bety, bo potobno figle płata od któregoś tygodnia.

Najważniejsze aby na początku ciąży przyrost był prawidłowy.

M4DZI4 lubi tę wiadomość

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkich.Ja cieszyłam się już że moje mdłości trwały tak krótko bo tydzień a tu po dwóch dniach przerwy znów mnie muli ,boli głowa a lodówki nawet nie chcę otwierać i jak ja mam zrobić jakiś obiad?I znów nie mogę nic jeść- mam nadzieję ze dzidzi nic nie będzie.Pozdrawiam

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia86 parszywe samopoczucie - witaj w klubie - dzisiaj mam tak samo....

• anka8820 Ekspertka

Wysłany: 6 czerwca 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ja rano też mam mega mdłości

ojxerl68zpp0dnjs.png uwo9dqk35cdxwpkq.pngqtch47g9q574lwns.png
  • M4DZI4 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane:) Patrzę że dziś jakiś dzień mega dolegliwości i bóli :( ja też dołączam tyle że nie z mdłościami ale z katarem i bólem gardła,ostatnie spacery w chłodku wychodzą mi bokiem :p Głowa też trochę cmi ale do zniesienia.
    Kawa 3mam kciuki za wizytę a wszystkim dziś cierpiącym przesyłam uściski i zdrówka życzę :)!!!! <3 <3 <3

Delia lubi tę wiadomość

relgh371ssmqv4f3.png
  • Patrycha Ekspertka

Wysłany: 6 czerwca 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, ja jestem po pierwszym pawiku, ale po nim o niebo lepiej się czuję
    Trzymam kciuki za wizyty i czekam na relacje :)

Aniołki 24.07.2013

relgio4pvwnm6mxt.png

• Martaaa Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja dołączam się do fatalnego samopoczucia... ale to pewnie przez pogodę. U Was też tak leje??

Dziś przyszedł dziennik ciąży z firmy Brioko (nie wiem czy słyszałyście), nawet fajny :) wpisałam wszystko i piszę pamiętnik będzie fajna pamiątka hehe

relgh371rphwpz6l.png
  • Sis Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też mnie głowa boli :( to z tą pogodą coś jest nie tak..
    Mi mąż kupił książeczkę "zapiski od kołyski" i też będę wypełniać, a co :P!

3i49j48a2gjt7hjd.png
    29+1, 44 cm, 1430 g
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam odruch wymioyny, przy myciu zębów, pomaga skupienie się na czytaniu np gazety podczas mycia.

olka25 lubi tę wiadomość

FITop1.png
  • bluegirl89 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie mdli tylko na głodnego, jak już coś przemielę choć bez większego apetytu wszystko wraca do normy. Aczkolwiek odkąd jestem w ciąży to schudłam 2 kg. Dziewczyny powodzenia na wizytach i braku mdłości :D

ex2bhdgejfu72ae7.png
    km5shdgeqwm0rb9j.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonka91, super filmik, poryczałam się jak niemądra.

Dziewczyny, oficjalnie dołączam do rzucających pawiami...Mam szczera nadzieję, ze dziś to był pierwszy i ostatni bo zdecydowanie nie podchodzą mi przytulanki z kibelkiem. I chyba już do końca życie nie spojrzę w stronę paprykarzu szczecińskiego.

Kawa jak po wizycie :) ?

Aha, ja też nie badałam bety, tak jak u którejś z dziewczyn lekarz nic mi nie mówił, ze mam robić i szczerze mówiąc nawet nie wiem jak to u mnie wygląda, czy można nawet samej iść i chcieć, teraz to i tak musztarda po obiedzie i nie ważne, bo wszystko jest ok. Jeszcze tylko 2 tygodnie i następna wizyta :)

Malenq lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No więc wróciłam. Ta wizyta na NFZ tylko mnie przekonała że ten ginekolog to cymbał do potęgi en-tej! Powiedział że nie muszę brać luteiny bo po co skoro plamienia ustały (więc recepty też nie dostałam). Dostałam tylko skierowanie na badania.
    Z tych dobrych wieści to Bubelinowski mierzy już 2,51cm, serducho bije jak dzwon i wiecie co? Na monitorze widać juz było jak "Wyginam śmiało ciało" tańczył sobie jak baletnica! :)
    ah i wg usg to 9t4d :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2014, 11:23

kasia86, Ag..., jonka91, isabelle, MonikaDM, Malenq, M4DZI4, Delia lubią tę wiadomość

‹‹ 132 133 134 135 136 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ